Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@oddie ... ne to jen jen priklad toho, ze z jedne strany extremu se snad pomalu presuneme nekam do normalnejsi situace, jak s auty, tak i se zbytkem. Protoze pokud bych si musel ted hned vybrat, tak ja radeji i stavajici EU nez ten Mordor z vychodu... :D   ...mno  a dalsi auto u me mozna bude cinan ... kdyz mi nikdo jiny nenabidne nic rozumneho ....   ..jejich motorku uz mam ... a je dobra...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

No, co je "normálnější" situace? To teoretického "zákazu" zbývá 10 let a řada automobilek nemá co kloudného nabízet už teď, a aby teď něco vyvinuli, rozjeli výrobu a prodali toho tolik, aby se to zaplatilo, to už je scifi. Někde jsem viděl žebříček prodejů v čase, kolik toho prodaly jednotlivé automobily podle zemí působnosti, od roku asi 1950 dodnes. Působivé změny čísel... A "kdybych" si nutně "musel" teď hned jít povinně koupit nové auto, tak teda fakt nevím, co by to bylo, možná tak Dacie Jogger. Za těch 10 let už si řadu dnešních značek snad ani nebudem na první dobrou pamatovat, že vůbec někdy existovaly, asi jako když se dneska řekne "mobil", nikoho nenapadne Nokia. Ten sešup je podobnej.

Odesláno

ten jehož jméno se tu raději nevyslovuje vám to vysvětlí😉
Hlavně i ostatní EVmilci řeknou ,že AF je žumpa😇

Za mě je to občas fajn souběžná technologie pohonu auta.
Něco jako vize ,že OZE nahradí všechny klasické zdroje a ty vypneme bez náhrady

Odesláno

JÁ TOMU NEROZUMÍM. Oni oslavují, že nebudou mít komu prodávat. Kdo jednou zkusí moderní elektro, do spalováku už nesedne. Máme tu 2,1 milionu rodinných domů, takže třetina z dnešních 6,3 milionu registrovaných osobních aut má kde parkovat i nabíjet. Z vlastního, z FVE na střeše. Tomu nemůže konkurovat nic ze spalovacího světa. Nemáte doma vrt s ropou, rafinerii ani přebytky elektřiny takové, abyste si vyráběli elektrolýzou vodík. Do vodíkového elektromobilu. Protože na 1 kg vodíku potřebuješ 65 kWh elektřiny. Na 1 kg vodíku ujede 4místná Toyota Miray 100 km. Na 65 kWh ujede pětimístná srovnatelná Tesla Model 3 nějakých 300-500 km dle teploty a provozu. Tak proč vodík, že? A o tom to je. 

Odesláno

jj už vidím jak moje 89letá sousedka si na střechu instaluje FVE a jezdí do krámu EVečkem.
Prostě nepotřebuju nabíjet/tankovat každý den. Mě stačí třeba 1x týdně nebo kolega tankuje 1x za měsíc

Odesláno

Ach jo. Ještě jinou kravinu by jsi tam neměl. Ona ta devadesátiletá jezdí spalovákem, že ho bude měnit za elektro. Smiřte se s tím, že spalováky skončily. Opakovaně tomu hloupě dětinsky vzdorujete, čtete nesmysly placené ropnou lobby a snad se u toho i uděláte nebo co. Fakt si myslíte, že dokonalejší a levnější technologie nezvítězí?

Odesláno

@Radovanek Nějak se moc nebojím, kde se na 1/3 střech českých domácností vezmou třeba do 10 let FVE. To prostě nepůjde. Kde se ty FVE vyrobí, kdo je koupí a zaplatí? A i kdyby, kde se vezme ta elektřina a jak se dostane k těm zbylým 2/3 českých domácností, které nebydlí v RD? Já to považuju za zhola nerealistický nesmysl.

Navíc, nabíjení z veřejných nabíječek proti konvenčnímu palivu mi (podle mých doposud velmi omezených dat) při současných cenách nedává moc smysl. Spalovák pohledem spotřeby paliva vychází levněji. Sotva někdo dobrovolně začne jezdit za víc Kč/km v elektrice než v konvenčním palivu.

před 5 hodinami, rhinos napsal:

jj už vidím jak moje 89letá sousedka si na střechu instaluje FVE a jezdí do krámu EVečkem.
Prostě nepotřebuju nabíjet/tankovat každý den. Mě stačí třeba 1x týdně nebo kolega tankuje 1x za měsíc

No, ta sousedka by rozhodně už neměla jezdit ničím...

Ale pokud jo, tak jí spíš bude dávat praktický smysl nabíjet přes noc doma a ráno vždycky připravenou plnou. S technicky jednodušším autem/motorem. Když si bude schopna nabít mobil, bude si schopná nabít i auto.

Odesláno
před 8 hodinami, Radovanek napsal:

Fakt si myslíte, že dokonalejší a levnější technologie nezvítězí?

Pokud si vítězství vybojuje u zákazníka v regulérním souboji, tak proč ne? Rozhodnout by měla poptávka zákazníka....

Odesláno
před 12 hodinami, oddie napsal:

Dacie Jogger

soused koupil nedávno ojetý Renault Traffic, podle mě solidní náhrada za 807 :myslim, dovnitř naloží 4 kola (2 dětské) a fičí...

a s tou Nokií--mám ji cca 30 let, furt tlačítkovou, první se říkalo briketa, druhou mi donesla dcera za 1 Kč (nějaká akce 1+1) a tu poslední, třetí, jsem dostal zdarma :), co tak čtu je nás více, herci i celerbrity 🙈

Odesláno

Hele, můžete si kydat, co chcete, vymýšlet nesmysly a situace, jaké chcete, ta změna běží. Díky nadvýrobě všeho je to jen otázka ceny a politické vůle, protože se bavíme o síťovém monopolu. Takže dříve nebo později to bude mít každý. A to je asi tak vše, co s tím naděláte.

Odesláno (upraveno)

@Radovanek  ...pistu Ti to po milionte - NEJSEM nepritel BEV nebo FVE na baracich. Obcas s nejakym jezdim a cekam, az bude neco splnovat moje potreby.  Ekonomicka navratnost je sice porad dost diskutabilni a celkova ekologicka stopa taky, jenze kdyz vylezes z bubliny sve zajmove a ekonomicke skupiny, zjistis ze velka vetsina lidi si to proste NEMUZE dovolit a to i pres dotace  - nebo mozna presne kvuli nim, protoze totalne zkur.wily vnitrni trh EU.

Takze ponekolikate - prestan se tady chovat jako kre.ten a pis sem konkretni zkusenosti s konkternima technologiema, jako to delaji chlapi v sekci FVE - realne zkusenosti z provozu. Tyhle pubertalni vylevy si strc kam slunce nesviti...  :D 

Odesláno

@ozzy56 už jsem taky psal, nechci dodávku.  Ani velkou, ani malou typu Rifter, Caddy. Měl jsem oboje, velkou i malou, zkušeností s tim mám dost. Možná jednou nebude zbytí,  ale dokud je na výběr, nechci. 

Odesláno (upraveno)

@oddie  ... to ja taky netusim, co dalsiho. Moje idelani auto - prave ted -  by bylo neco jako cca Rifter, 7 mist, 4kolka, tazny, nabijeci hybrid, na baterie aspon tech 50 km, trvale hnanej predek, pohon zadku resenej pres elektromotory primo v zadnich kolech a to cely za tech max 650 tycek i s DPH...   ...   nojo..  a ted tu o Karkulce, ta je taky dobra.. ze?   :D 

Odesláno

fakt me bavi ta ideologicka predstava, ze behem relativne par let dostane 2 miliony baraku solary, kdyz pulka z nich nema ani na nutnou opravu strechy nebo na vice-mene nutnou rekonstrukci zasadnich casti baraku.. a hromada z nich je zatizena hypotekama nekde na hranici unosnosti.

Odesláno
před 3 hodinami, Hafity napsal:

Pokud si vítězství vybojuje u zákazníka v regulérním souboji, tak proč ne? Rozhodnout by měla poptávka zákazníka....

Ano, bylo by fajn všechny ty spalovací dotace dát pryč. Ať je to fér. Ty miliardy spalovačům versus pár desítek milionů jednou za čas jako dotace na 10-20% ceny BEv je fakt výsměch. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...