Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 @Radek HurvajzTo je podle mě už jedno kdo začal, nemyslíš? Buďto to zastav oboustarnně nebo to nech být. Do mě když někdo neustále reje tak ho taky nakonec pošlu někam, když moje slušný odmítání nepochopí. Nebo nechce pochopit a je to jen provokace? Toť otázka. Péťa položil odkazem otázku na Radovánka. Přišla odpověď (podle mě předvídatelná) a hned se do toho Medvěd opřel jako bodnutej žihadlem, jak má v tomhle vlákně ve zvyku. Tak co jsi čekal? Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 před 7 hodinami, Radovanek napsal: prakticky ve všech veřejných nabíjecích stojanech je taky elektřina z OZE s certifikátem původu Tak tohle pobavilo v zemi, kde je cca 40 procent elektriky z uhlí tomuhle někdo věří??? To by ty nabíječky musely být ostrovní. Nebo možná je těch elektroaut tak málo, že to, co se z OZE vyrobí, tak stačí jinak je takový certifikát výsledkem tak maximálně nějaké statistické/ matematické hry čísel a skoro bych to nazval klamáním spotřebitele... Tady je odkaz, kde je i graf podílu výroby https://www.epet.cz/obnovitelne-a-neobnovitelne-zdroje-z-ceho-se-vyrabi-elektrina-v-cr-/ Hafity, Radovanek, miroska a 3 další ohodnotil 5 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 před 5 minutami, Dave_k napsal: @Radek HurvajzTo je podle mě už jedno kdo začal, nemyslíš? Buďto to zastav oboustarnně nebo to nech být. Do mě když někdo neustále reje tak ho taky nakonec pošlu někam, když moje slušný odmítání nepochopí. Nebo nechce pochopit a je to jen provokace? Toť otázka. Péťa položil odkazem otázku na Radovánka. Přišla odpověď (podle mě předvídatelná) a hned se do toho Medvěd opřel jako bodnutej žihadlem, jak má v tomhle vlákně ve zvyku. Tak co jsi čekal? Medvěd dloube do Radovanka, a ten ale řeže do všech okolo, to je to co mi vadi. Pokud se budou poštuchovat je dva tak ok, ale takhle prostě ne. Citovat
Hafity Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 před 8 hodinami, Radovanek napsal: prakticky ve všech veřejných nabíjecích stojanech je taky elektřina z OZE s certifikátem původu Hmmm, dobrej matroš.... Medvěd a PaKr ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 (upraveno) @Radek HurvajzSorry, ale když někdo nazývá fandy do EV elektrofanatikem (i o léčbě tu byla zmínka) apod. je to dloubání, ale když je napsáno všeobecně o fosilních zaslepencích už je to urážka všech (se mnou to ale nic nedělá ač máme doma 2 spalováky)? Jinak jako urážka mi víc přijdou slova jako tajtrdlík nebo Tatar. před 51 minutami, PaKr napsal: Tak tohle pobavilo v zemi, kde je cca 40 procent elektriky z uhlí tomuhle někdo věří??? To by ty nabíječky musely být ostrovní. Nebo možná je těch elektroaut tak málo, že to, co se z OZE vyrobí, tak stačí jinak je takový certifikát výsledkem tak maximálně nějaké statistické/ matematické hry čísel a skoro bych to nazval klamáním spotřebitele... Tady je odkaz, kde je i graf podílu výroby https://www.epet.cz/obnovitelne-a-neobnovitelne-zdroje-z-ceho-se-vyrabi-elektrina-v-cr-/ Tak asi všichni vědí jak se věci mají, ale zkus to napadnout soudně jako klamání spotřebitele. A takovejch věcí tady je. Upraveno 12. březen 2024 uživatelem Dave_k Citovat
Hafity Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 před 8 minutami, Dave_k napsal: někdo nazývá fandy do EV elektrofanatikem Fanatik mi přijde jako vyšší level fandy.... Nepřijde mi to nějak urážlivé.... Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Jasně jsem napsal, který slova mi přijdou už jako cílená urážka. Zaslepenec, fanatik mi přijdou na stejný úrovni. Jestli je to urážka nebo ne už je na chápání každýho jednotlivce. Citovat
Medvěd Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Tajtrlík je veskrze humorná postavička a tou pro mě guru tohoto vlákna opravdu je. Tatar je obecné označení někoho, kdo mluví a reaguje naprosto mimo téma - zde opět na téma o údajně zatracovaných dieselech toto označení Radovánka prostě sedí. Ani jedno tedy NENÍ urážka, ale pouhopouhé konstatování faktů. Citovat
PaKr Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 @Hafity myslíš, že tady jsou třeba "Peugeotfanatici" ? @Dave_k já vím, jak to je. A nepotřebuju to řešit . A upřímně je mi jedno odkud mám doma šťávu ( Temelín, Dukovany / Dlouhé Stráně / Dětmarovice, Prunéřov.../ větrníky, panely... ) , ale tvrzení o bezemisnosti elektroaut jsem nikdy nevěřil a souhlasím s tím, že el.auta mají výfuk v uhelných elektrárnách. Medvěd, miroska, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 (upraveno) @Medvěd Ono taky trochu závísí na kontextu jak jsou uvedena. Jinak sem napsal, že mi přijdou víc jako urážky než zaslepenec nebo fanatik. Jestli to jsou urážky by si každý měl přebrat sám. Za mě je to úpně zbytečný takhle reagovat, poněvadž se to nechá vyložit několika způsoby. Nebo to byl úmysl? Upraveno 12. březen 2024 uživatelem Dave_k Citovat
Medvěd Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Je to jak jsem napsal, co v tom čteš Ty je čistě Tvoje věc - já do hlavy nikomu nevidím. Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 @PaKrVšak to všichni vědí a víceméně to nikdo nepopírá. Jen Ti kteří z toho potřebujou vytřískat víc peněz nebo se zviditelnit jak jim to "zeleně" pálí. Ale že EV netvoří lokální emise je pravda. S komínem na uhelce se dá něco udělat. Ale s tísícema 20iletejch vejfuků už to moc nejde. Jedině vyřadit z provozu. Ale kdo má na to pořídit "čistší" káru? Z těch co jezdí v těch starých jich je mizivý procento. A ona výroba všech těch serepetiček kolem toho aby to moc nečmoudilo taky není zrovna EKO jako výroba baterek do EV. Radovanek a PaKr ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Tak jasně že může mít elektřina certifikát původu, i když jde z běžné distribuční sítě. Mmch. víte, jak jednoduše poslat flašku vína z Prahy do Hamburku? Normálně ji vylejete do Vltavy a pošlete jim o tom mailem certifikát, ať si ji naberou z Labe Péťa, Hafity, rhinos a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 @MedvědJá taky ne. Jen píšu jak se to dá taky vyložit a Radovánek na to reagoval jak reagoval. Jen mě prostě trochu udivila Radkova reakce. Tak si chci ujasnit pojmy. Citovat
rhinos Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 jako ty narážky na pana R mi příjdou takové jako lehké provokačky. Ale on vždy pak vypění a dost to vyhrocuje...můj názor Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Za mě občas trochu nesmyslně, kor když je očividný, že je v tom hodně angažovanej, což je hodně očividný. Takže to brát trochu z nadhledem by neuškodilo. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 @Dave_k ale to krásné slovní spojení " lokálně bezemisní " se začlo objevovat až posledních pár let. Předtím ( a snad i profi novináři) se říkalo bezemisní. A někteří si mysleli, že asi celkově ano, nevadí mi, že to nesmrdí, dobře se mi EV jelo, byl bych ideální uživatel EV ( a majitel pár FVE panelů), ale tak jak píšeš, prostě na to nemám financ. A nechci řešit dotace. Výfuk? Na 406 jsem dal nový kat a auto mělo na emisích hodnoty jak nové ale chápu, že ne každý dá do auta 20+ nějakých cca 5 - 10 k za nový kat... Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 No u těch emisí je fakt, že 406 je jako nová. Ale jako nová a ve VTP má Euro2 možná 3. Tudíž na emisích se měří pro tuto normu. Auta s Euro6 už jsou v jiný cenový hladině. No a když člověk potkává na silnicích ty rozkouřený diesly, tak si myslí jedno. O ceně servisu (např. AbBlue), když se na tom něco podělá asi netřeba mluvit. A to je řeč o osobní dopravě. Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. březen 2024 Odesláno 13. březen 2024 ja jsem se rozhodl jit jinym smerem, zadny EV, zadny vypinani valcu , nicmene ja bych rekl, ze je nejlepsi na ty zvasty o lobby a lzich, ktere se dle Radovanka na EV kydaj a vsechno je sluncem a fotovoltaikou zalite, tak to proste ignorovat. A zasmat se tomu. At si ten pan tady mele nesmysly jako elektrina s certifikatem, bezemisni EV a dalsi.... ja koneckoncu delam ruzny veci pro ruzne velko-prodejce aut, a taky nejsou zcela happy se soucasnym protezovanim EV. Jednim ze zakladnich problemu planety je pocet obyvatel, 8 mld je uz proste moc a ono to poroste a zase budou hladomory a eko elektrina to proste nespasi. No a muj nazor? Vsadit vsechno na jednu kartu, je hloupost. Evropa tady zachranuje celosvetove klima, vse se akorat zdrazuje, cely svet na teto evropske debilite pouze vydelava a nic moc neresi...... Citovat
ozzy56 Odesláno 13. březen 2024 Odesláno 13. březen 2024 ale na druhé straně tady Radovánek umí hezky rozčeřit mnohdy stojaté vody , možná bychom mu měli poděkovat a néé se v tomto linku vždycky pohádat, maně si vzpomínám na rčení, že kdo se hádá s blbcem, sám je blbec (tímto se nechci dotknout nikoho z vás), prostě je zřejmé, že tady ke smíru asi nedospějeme, moje babka by řekla, že oboustranný bobřík mlčení by pomohl Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.