ozzy56 Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 sem čet', že v roce 26 má být v evropě ke koupi asi 10 značek eleaut velikosti fabie s dojezdem 400 a cenou kolem 500, jestli se to uskuteční, tak do toho půjdu , jezdím už kratší trasy elton a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 před 49 minutami, Hafity napsal: Bože.... Komu se zas povedlo probudit to v****o A něco k tématu by jsi tam neměl? elton ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 (upraveno) před 58 minutami, Péťa napsal: Kyž někam jedu, můžu si zvolit, jestli autem, vlakem, autobusem, letecky nebo lodí. Ale když zvolím auto, musím vzít to, co mám v garáži. Nemám možnost oslovit sponzora, ať mi půjčí zrovna tuhle Teslu a ne nic jiného... Asi špatně plánovali - cestu, nabíjení, čas. Ale auto si prostě běžný člověk nenaplánuje, to jen při koupi a i tak má limity. No vidíš, a to jsou mezi námi nejen ti, co nemají garáž, ale ani auto. A žádný sponzor mi nic nepůjčuje. To jsem si tvrdě zaplatil. Jinak i tou Konou by se to dalo, ale prostě jet na území Zde jsou lvi nepřipraveni, to nemůže dobře dopadnout. Zvláště pak, když tam jedu na určitou hodinu. Bez ohledu na dopravní prostředek. Normální člověk jede na takový zápas den předen, vyspí se ve slušném hotelu, pojí snídani, projde se, pokochá, pak se přemístí na stadion, užije si zápas, pak jde slavit radost nebo smutek a zase zapadne do hotelu. Něco o tom vím, otec byl před lety předsedou Baníku a bratranec šéf Chacharů. To byla slavná éra za přítomnosti třeba Galáska Upraveno 18. listopad 2023 uživatelem Radovanek elton ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 (upraveno) Normální člověk jede autem, který ho neomezuje tím, že někam nedojede. Normální je si rano sednout do auta a klidně odjet na Balkán, aniž bych musel řešit, se se tam ten *neumím psát slušně* vůbec nedá "natankovat". Jinak je to auto max. Do města, ale na cestování k hovnu. Upraveno 19. listopad 2023 uživatelem sitler dýzl, Hafity, radim.1008 a 3 další ohodnotil 4 2 Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 před 11 hodinami, Radovanek napsal: A něco k tématu by jsi tam neměl? To byl povzdech k tématu.... Medvěd a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 (upraveno) před 11 hodinami, Radovanek napsal: A něco k tématu by jsi tam neměl? Ale Mlho .... Tady se nikdo k ničemu jinýmu nikdy nevyjadřoval Upraveno 19. listopad 2023 uživatelem Medvěd Pepito, elton a dýzl ohodnotil 2 1 Citovat
Radovanek Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 před 9 hodinami, sitler napsal: Normální člověk jede autem, který ho neomezuje tím, že někam nedojede. Normální je si rano sednout do auta a klidně odjet na Balkán, aniž bych musel řešit, se se tam ten *neumím psát slušně* vůbec nedá "natankovat". Jinak je to auto max. Do města, ale na cestování k hovnu. Však ti, co mají normální elektromobil, tak také jezdí. Ti se spalovacími zmršeninami nebo s prvními pionýrskými kusy starými 10 let mají smolíka. Proto jsem do Bulharska jel Teslou a ne Pežíkem. Stále ignoruješ fakt, že elektromobilita v moderním pojetí a sériové výrobě je tu pouhých 10 let, takže infrastruktura tomu také odpovídá. Versus 120 let spalovací infrastruktury. A kromě Tesly na ni všechny spalovací dinosauří autodebilky zvysoka víš co. O roztříštěnosti přístupů, aplikací a platebních systémů nemluvě. dýzl, elton a Medvěd ohodnotil 1 2 Citovat
Radovanek Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Aktuálně mám na střeše ve zkušebním provozu další výrobnu paliva pro dům a elektromobily. K jižní 1F 3,6 kWp z 9/2009 přibyla východo západní 3F 11,5 kWp s 20 kWh baterkou, wallboxem v garáži i na parkovišti před domem a výstupy na přebytky do bojleru. Nakonec jsem zvolil SOMI s jejich systémem umělé inteligence pro spotové obchodování v závislosti na chování domácnosti, nabíjení aut a počasí. Nyní tomu dávám různě zabrat a testuji, co to dělá. Stále se totiž čeká na ČEZ Distribuce a připojení jejich HDO do sloupku s elektroměrem. I v tomto počasí se nám daří nabít přes den se spotřebou domu baterky přes 30% a jet v noci ze sluníčka. Jen už to nestačí na nabíjení 2 aut á 16 kWh. Nehledě na to, když přijede nájemník s 64 kWh. To pak využíváme noční tarif na maximum, jede dům, jedno auto 7,2 kW a dvě auta po 2,3 kW. Za +-6 hodin pohodlně vše nabito a ráno opět s plnou..... elton a dýzl ohodnotil 1 1 Citovat
sitler Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Bla bla bla... Furt stejná hloupá pohádka. " Musíš mít to správný auto, tu správnou verzi, tu správnou mapu, ten správný cíl v té správné zemi" Aneb omezující krám pro elektromaniaky a melouny Hafity, dýzl, Pepito a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Stále ignoruješ fakt, že elektromobilita v moderním pojetí a sériové výrobě je tu pouhých 10 let, takže infrastruktura tomu také odpovídá. No a proč nás s tím teda pořád votravuješ Přijď až to bude všechno použitelný normálně (elektrovehykly i s jejich struktůrou).... Radovanek, dýzl, Dave_k a 2 další ohodnotil 3 2 Citovat
Radovanek Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 On Tě někdo nutí to poslouchat a číst? Vlákno založila Weri 605 a Ty jsi se přidal. Kromě mne tu nikdo nemáte praktickou zkušenost s elektromoblitou. Natožpak napříč vozidly od elektro jednokolek a koloběžek přes skútry, motorky, osobáky, dodávky, náklaďáky, menší bagry a nakladače, až po elektrobusy. Ano, na uzavřeném okruhu jsem řídil i elektrobus. Natožpak aby někdo z Vás měl tyto znalosti a zkušenosti skoro 11 let dnes a denně. Na rozdíl od Vašich keců to funguje dnes a denně v praxi po celém světě. A to přesto, že to je realitou pouhých 10 let. Ale kdo nechce vidět, nevidí, kdo nechce slyšet, neslyší. Pak sedne ke kompu a vyblije svoje nesmysly. Dnes a denně. Radek Hurvajz, dýzl, Roman Bazi a 6 další ohodnotil 1 8 Citovat
sitler Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Zkusenosti mame, jen se s nima neustale nechlubime jako ty. A taky vime, ze na spoustu realnych apliakci je elektroauto proste uplne k nicemu. Obzvlast v pripade, kdy fakt nechci byt otrokem planovani dobijeni. Nakladaky nefungujou v podstate nikde. Mozna v ramci fabriky nebo opravdu short-distance, Dodavky? Opet, v podstate nikde v nejakem vetsim meritku. Motorky v elektru jsou hodne velka vyjimk,a viz to, co jsem driv postoval ja. Velka motorka neni elektro zadna, s rozumnym dojezdem uz tuyplem ne. Mestky skutry, tam dejme tomu. A presto nam fanatici budou tvrdit, ze je to ultra super pro kazdyho. radim.1008, Medvěd, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Pak sedne ke kompu a vyblije svoje nesmysly. Dnes a denně. Hezky o sobě píšeš Pepito, Radek Hurvajz, Dave_k a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Péťa Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Ale no tak... Nemá smysl se dohadovat, každý má jinou představu a jiný názor. Ani já nedokážu napsat nestranně, protože jsem fanda elektromobility, miluji to ticho a žádný smrad. Jen bych byl rád, kdyby si své místo na slunci našla přirozenou cestou a ne násilným vnucováním ať už nařízením nebo dotacemi. To je špatně. Bavím se, jak zde většina argumentů proti baterkám je, že to není praktické. Copak ty vaše motorky jsou praktické? Sezona v mírném klimatickém podnebí je krátká, zbytek času stojí v garáži. Nic na ní neodvezete, nepřipojíte vozík. Taky musíte plánovat, že potřebujete větší nákup a tak nepojedete na motorce, ale autem. Snad jen, že je malá a obratná. To samé cabria. Na zimu je máte v garáži (čest výjimkám) a když vyjedete, musí být počasí "tak akorát". Když prší, střechu nestáhnete. Když pere slunce, tak možná střechu stáhnete, ale pak se zase připaluje hlava. Měl jsem shrnovací střechu a to jsem využil, jen když jsem vezl dlouhé trámy, že jsem je nechal čouhat střechou vzhůru Tak prosím obě strany o trochu shovívavosti a vzájemné tolerance. ozzy56, Pepito, pavelu96 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 @Péťa : jenže to, co jsi teď vytáhnul (motorky a kabria) většina majitelů neprovozuje jako "daily".... dýzl a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 A já bych elektro měl jako daily a nijak mě to neomezovalo. Kdybych měl peníze na pořízení. Denně najedu v 99% případů do 50km, pak občas víc, ale i tak do 300km a jednou za pár měsíců ještě víc. A na ty jízdy bych měl v záloze "něco spalovacího" v garáži Pepito a dýzl ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 (upraveno) @Péťa jenze ta motorka je vec pro zabavu. Nikoliv jako uzitna vec prakticky denni potreby. Totez okruhovy auto, Nazvedanej offroad apod. Takze tam jdou prakticke hodnoty ponekud stranou. Me elektomobily bavi a spousta se mi jich libi. Ale bytostne nesnasim elektrofanatiky a jejich melounovy kamaradicky ze vsech moznych radoby neziskovek a podobnejch organizaci. A nesnasim to, co z elektra delaji - jedinou spravnou modlu pro soucasnost i budoucnost. Upraveno 19. listopad 2023 uživatelem sitler Hafity, dýzl, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Dave_k Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Podle mě to zase někteří jedinci strašně moc prožívaj. Jak na jedný tak na druhý straně. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 Budoucnost je elektrická. Smiřte se s tím. A budoucnost už je tady. Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2023 Odesláno 19. listopad 2023 (upraveno) Jó Kléma taky onehdá říkal: Není jiné cesty, soudruzi.... Upraveno 19. listopad 2023 uživatelem Hafity Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.