Péťa Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) Co je otrockého na tom, když zajedu s autem do garáže, připojit připravený kabel? Maximálně 10 sekund To jsem mnohem víc naštvaný, když se 2x ročně rozhodnu, že auto vyluxuji (a to mám v garáži zásuvku centrálního vysavače, do které strčím hadici, kterou mám taky v garáži jen pro tyto účely). Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem Péťa Citovat
Hafity Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 Otrocké je asi moc silný výraz, nicméně mně se to také nelíbí.... Už jsem to tu několikrát shrnul do: "To co u benzínu/nafty můžeš, tak u elektra musíš".... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 Kdyby nebyli lidi, jako @Radovanek, tak dodnes jezdíme na koni. A to by byl mnohom větší opruz, než dobíjet baterky Citovat
brixtr Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 @Péťa S tím možná i souhlasím ALE... propagace něčeho nového není špatná, ale nesmí se to přehánět což v případě Radovánka vidím pokaždé když napíše příspěvek. Medvěd, Milan+, Rikic339 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) Péťo - ne každý přece bydlí v RD a nebo má garáž v dosahu tak jako ty. Pro nás ostatní nabíjení elektropovozu znamená a) hlídat si, zda mám opravdu svůj povoz tak nabitý, aby mě aspoň k nejbližší nabíječce dovezl + současně doufat, že bude volná b) věřit, že zaparkuju - li elektropovoz nabitý a zrovna třeba 2 týdny nepotřebuju nikam jet, tak že i po těch dvou týdnech ještě stále nabitý bude (známe, jak rychle aku stárnou a jak jim padá kapacita) Zaparkuju-li klasické auto před barák s plnou nebo poloplnou nádrží, tak budu mít stejný stav PHM i za půl roku (pokud mi je nějakej poberta nevypusti do kanistru) a vůbec nemusím řešit jestli vůbec vyjedu a kam dojedu (O. K. - i PHM stárne, ale taky se nestalo, že bych půl roku nikam nejel - vše je psáno obrazně). Bydlím v druhém štoku v činžáku a jsem rád, pokud auto zaparkuju ve vzdálenosti desítek (spíše stovek) metrů od domu - dobíjení z mé domácí zásuvky tedy u mě fakt nepřipadá v úvahu Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem Medvěd Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 před 16 minutami, Péťa napsal: .....( a to mám v garáži zásuvku centrálního vysavače, do které strčím hadici, kterou mám taky v garáži jen pro tyto účely). Dobré vědět Už je mi jasný, co bude dělat Pavel až se jednou zase objevíme v Dřevíči na návštěvě Péťa ohodnotil 1 Citovat
Moral3z Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 Jsem rád za každého, kdo jezdí elektromobilem. Protože zbude benzín a nafta do našich aut. Bydlím na sídlišti v paneláku v 5. patře. Když se sídliště stavěla, nikdo nepočítal s tím, že pomalu každá rodina bude mít dvě auta. Každý druhý den nemám kde parkovat a parkuji někdy dost daleko. Nedokážu si představit, jak bych si tady to auto nabíjel. Prodlužovákem? Pro někoho, kdo má barák s nabíjecí stanicí asi fajn, ale má to prozatím (pro mě) slabá místa. Jel jsem s kamarádem e-upem. Měl to akorát naplánované k rychlo nabíječce co se počtu kilometrů týče. Jenže po cestě bylo dost stoupání a navíc ke konci cesty byla objížďka, kvůli nehodě. Takže posledních 15km jsme jeli max 50-60 s vyplou klimou. Tohle mi prostě nevyhovuje Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) Moral3z - no mě se třeba nelíbí masivní rozšiřování e-vozitek v půjčovnách tzv. sdílených aut, které rostou ve velkých městech jak houby po dešti. Tím, že EV mohou jejich řidiči zahodit v podstatě kdekoli, celkem zásadně se zvedá počet jejich uživatelů, kteří by jinak jeli třeba MHD = delší kolony = zacpaná centra měst.... Že tato auta nezabírají místa rezidentům není pravda - rezidenti přece svá auta neprodají, ale ZHUSTA - dík té výhodě parkování zcela kdekoli - samí pro cesty po městě jedou tou sdílenou plechovkou a své auto využívají na delší (víkendové) cesty Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem Medvěd Moral3z ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 před 14 minutami, Medvěd napsal: Péťo - ne každý přece bydlí v RD a nebo má garáž v dosahu tak jako ty. Ale vám (na rozdíl od @Radovanek) auto na baterky nenutím. Ty máš v rodině jedno auto, parkuješ na ulici a hodně jezdíš. Pro Tebe je (zatím) jediná volba spalovák. To je jasný. A taky mnohokrát jsem napsal, že ani já, který najede nula nula nic a má garáž, kam téměř každou noc auto strká, si neumím představit mít jen elektroauto. Prostě jen stávající model dvou spalováků v pohodě může přejít na jeden spalovák a jedno elektro. Jen ta cena za elektro je neúměrná. radim.1008, Medvěd, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) Péťo - taky víš, že s tímto Tvým pohledem na věc nemám nijak zásadní problém. Sám dokonce znám člověka, který si letos na jaře koupil Pandu v elektrice (starší, takže v ceně cca Fábie) a jako člověk bydlící v rodinném domku poblíž Prahy a mající takřka denně v Praze nějaká jednání, si nad tímto řešením mlaská štěstím. Nicméně má k dispozici ještě velké rodinné auto a když jede někam dál, nemusí se vrhat na kalkulačkovou ekvilibristiku a zdůvodňovat si potřebu X a Y zastávek (jak nám tu vnucuje Radovánek), ale prostě sedne a jede tak jako většina běžných řidičů. Nejsem si jistý, ale myslím si, že právě ten fakt bezstarostného parkování i v centru Prahy byl tím zásadním (možná ještě nesmyslnost cest po Praze v pětimetrovém off-roadu), co jej k pořízení si Pandy na baterky přesvědčil Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem Medvěd Péťa ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 Ano, pro skákání po městě a bydlením na periferii v domě, perfektní věc! Citovat
*nohafuc* Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 před 2 hodinami, Péťa napsal: Co je otrockého na tom, když zajedu s autem do garáže, připojit připravený kabel? Maximálně 10 sekund Zas nepřeháněj.Radovánek ve videu říká,že to jsou 2-3 sekundy. Ale jinak mu fakt fandim,protože jeho víra je silná a neotřesitelná. Aleluja Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) No vida! Posledních pár příspěvků je střízlivým zhodnocením situace Třeba kombinace jednoho plug-in-hybridu a jednoho plně elektrického vozidla by asi v mém případě šikla.... A k tomu, samozřejmě, jeden youngtimer abych si mohl občas zabrumlat a zavzpomínat na staré, dobré časy.... Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem Hafity Moral3z a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 Mé životní a relativně bohaté zkušenosti mi říkají, že čím víc zbytečných pikačovin bude jakýkoli výrobek obsahovat, tím větší šance je, že se nějaká ta fičura rozbije a díky tomu nebude funkční celý výrobek,. který by "v základu" úplně normálně mohl fungovat (typicky celý slavný DPF u diesela, ale je toho kolem nás samozřejmě tuny). Proto děkuji za nabídku, ale plug - in hybrid mi pod zadkem hned tak nepřistane (LPG jsem taky s mou naftovou vírou odolal) Citovat
Hafity Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 No já zas nejsem tak zapřísáhlý odmítač novinek, ale musí mít smysl.... A elektrika by si měla vydobýt své postavení stylem, jakým překonala ve své době auta koňské povozy.... Tak nějak přirozeným vývojem bez direktiv.... Péťa, PaKr, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 (upraveno) Jenze ona je tak trochu navratem k tem konim. Musis s tim zastavovat a dlouze to krmit, kdyz to po kazde delsi jizde nenakrmis, tak ti to chcipne Upraveno 1. listopad 2020 uživatelem sitler Hafity, skypeja, Vena garážmistr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 1. listopad 2020 Odesláno 1. listopad 2020 No ale koňské "emise" se dají ještě využít.... Vena garážmistr a skypeja ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. listopad 2020 Odesláno 3. listopad 2020 To já nad nějakým jetým elektroautem i uvažuju. Velikostně by mi stačil klidně iOn. Denně teď jezdím cca 30km - cukačky po okolí - odvézt manželku do práce, přivézt ji domů, ráno děcka do školky/školy (no teď jen ta školka) a já nějaké pracovní pojížďky. Takže i dojezdem by mi to stačilo. Nabíjení doma nočním produdem. Když podle hrubých propočtů bych jezdil za cca 0,3kč/km a teď jezdím za 3kč/km (beru jen cenu el a phm) tak by se to i vyplatilo. Problém ale je pořizovací cena - 9let starý iOn s cca 50tis km je kolem 200tis - což se mi úplně dávat nechce. Hafity, Medvěd a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Radovanek Odesláno 3. listopad 2020 Odesláno 3. listopad 2020 Je třeba hledat a ne v českých vodách. Tady jsou v nabídce jednotky aut Ion/Zero/iMiev a jezdí jich tu jen pár stovek. Třeba na sauto.cz Iony jen 3, Zera 2, iMiev žádné. V Rakousku, Německu a dále jich jezdí tisíce a v nabídce jsou bazarově běžně stovky. Například Ionů je tam právě 85. Mitsubishi iMiev 46 a Citroenů C zero 135, takže hned vybíráš ze čtvrt tisícovky aut. Můžeš si je nechat i někým dovézt, ověření prodejci jsou třeba brněnští nebo kladenští, dělají to už dlouho a umí to. Ohledně Iona (pokud tomu obětuješ hodinku času) video zde Peugeot iOn po 90 000 km – příběh elektromobilu a počátcích elektromobility v ČR | Electro Dad #119 A v blízkém okolí pro případ nenadálé potřeby máš i 2 rychlonabíječky ČEZu Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. listopad 2020 Odesláno 3. listopad 2020 Ano o nabíječkách vím. Na zahraniční nabídku jsem už také koukal, on to ale cenově zas tak velký rozdíl není - když se započte cena dovozu. Leda bych vzal plaťák a dojel si pro to sám až bude světu líp. Ale výběr je tam výrazně větší, to je pravda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.