Radovanek Odesláno 11. říjen 2020 Odesláno 11. říjen 2020 před 5 hodinami, morepower napsal: Nemáš! Ale ty to myslíš tak, že si nabiješ jen na xy%, protože si přece přijel jen xyz kilometrů a kdesi cosi...tohle jako fakt ne. ale já už na tebe nebudu reagovat, sem si dal předsevzetí, leda by mě zas praštila do vočí nějaká hovadina a muj smysl pro logiku by mě hecnul... PS (ale jako fakt "post scriptum completum ultima et finalis"): ve čtvrtek, když sem jel z jedný fabriky do druhý, na mě bliklo hladový voko. Tak sem zastavil, za pět nebo šest minut sem natankoval plnou, včetně fronty a zaplacení a teď na to zas jebu dalších 900-1000? km. Proč? Protože můžu! Kdybych měl elektroauto, tak nemůžu. Tečka Ano, nabiju to jen na 80%, protože k tomu jsou rychlonabíječky. To že jsi za 6 minut zaplatil Putinovi a šejkům jejich živobytí, když jsi předtím a potom vypustil spousty smradu, jedů a nadělal kravál, není nic k chlubení se. Ani když můžeš. Ve středověku jsme taky lili srágory z okna na ulici, kterou tekly směrem k řece, protože jsme mohli. A udělal by jsi to dnes? Ale co jiného je Tvůj čadící výfuk a řvoucí motor spalováku na ulici vedle matky s kočárkem a malými dětmi? Stejné srágory, nic jiného. Ale děláš to, protože můžeš. Zatím. Tak jako jsme začali používat kanalizaci a čističky odpadních vod, tak přestaneme používat spalováky. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 11. říjen 2020 Odesláno 11. říjen 2020 před 4 hodinami, sitler napsal: @Radovanek tak presne takhle si predstavuju totalne zaslepenyho cloveka, co dela elektromobilite jen a pouze medvedi sluzbu svyma demagogickyma kecama. Myslíš jako že bych Vám všem, co hejtujete elektromobilitu papouškovanými moudrostmi po shlédnutí Autofora, ropáky placeného Vrtala a dalších podobných, měl blahosklonně odkývávat ve stylu To bude dobrý Pepíčku, to bude dobrý, všichni jsou blázni, jenom Ty jsi letadlo? Asi ne, že? Jmenuje se to tu Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D. A zatímco já tím 7 let jezdím a vystřídal jsem nespočet značek, taky většina z přítomných v tom ani neseděla. Ale má názor a ví, z výše zmíněných zdrojů, proč to nejde. Medvěd a sitler ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 11. říjen 2020 Odesláno 11. říjen 2020 před 4 hodinami, Agrafik napsal: Tady jem vidět, jak to dooprady je. Zdarma vs 8kč/kWh. Kdyby to zdarma nikdo nedotoval, nebo nerozpočítal do ceny, tak by to bylo klidně 8kč/kWh i na té nabíječce zdarma. Ono totiž ta rychlonabíječka něco stojí a rezerovaný příkon pro tu nabíječku taky a tam je trochu finanční rozdíl mezi právnickou a fyzickou osobou. Tak schválně, jestli už se o tebe dočkám ceny za takto vyrobenou kWh, v tomto případě prohnanou dalším akumulátorem. Měl si mu vysvětlit, jak už nám několikrát tady, aby to rozpočítal všem ubytovaným do ceny a bylo by to nabíjení zdarma. Můžeš mi pane kolego udělat totéž pro ceny benzínu a vysvětlit, proč na výjezdu z Brna u Tank Ono stály ty fronty po 5-7 autech u každého stojanu? Že by lidem záleželo na ceně? Že by proto ostatní benzínky v okolí měly stojany versus tankující spalováky ve výrazné přesile? Já chápu, že Tě štve, že to mám zadarmo. Tak si zajeď to Tesca, nakup za litr a dostaneš slevu kačku na každý litr paliva u jejich čerpačky. A pak si to s nimi jdi vyříkat, co to dělají za kraviny, že ta čerpačka něco stojí, palivo tam někdo musel navézt, personál taky není zadarmo....... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 11. říjen 2020 Odesláno 11. říjen 2020 Před hodinou, rhinos napsal: me teda prijdou zajimave ty dve videa...cim dal vic me to prijde jako sekta. Zvlast ten pan v modrem svetru A brat jako bernou minci video z kanalu na propagaci elektromobility... A @Radovanek nechci ti brat iluze ale to ze je nekdo vysokoskolsky vzdelany a dela treba i soudniho znalce z nej jeste nedela odbornika. Priznam se ze jsem zkoukl par prvnich minut. A Nemecke Energewinde je naopak ukazka totalniho amaterismu v cele s Mergelkou Ono je fajn rict i tu temnou stranku. To ze Nemci maji zdaleka nejdrazsi elektrinu v ramci EU. Ze maji obrovske naklady na dopravu elektriny kterou prave musi dopravit tam kam ji zrovna potrebuji. A ze beznym Nemcum ty ceny vadi cim dal vice i presto ze je to docela stadovity narod. Na druhou stranu je fajn ze ve videu padlo ze v nasich podminkach je ta realita zase trochu jina. A stejne je to i s tou elektromobilitou na osobni urovni. Stejne je zabavne te sledovat. Na zacatku jsi aplikoval metodu ohrane desky ale celkem bezkonfliktne a ted je to cim dal vice vyhrocene No řeknu to takhle. Musíš zkouknout daleko více, než první minuty. Právě jít do hloubky tématu dělá z člověka odborníka. Tam by jsi se taky dozvěděl něco o té přenosové soustavě u nás. A síle fotovoltaiky a obrovské rezervě u nás a dalších věcech. A odpovědělo Ti i na další otázky či námitky. Zkus to. Nám elektromobilistům se spalováci taky jeví jako sekta, ale víme, že výpary z ropných paliv a maziv mají návykový účinek jako drogy, takže jim to zas nemáme tolik za zlé. Když si dávají výfuk do své kabiny. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 před 6 hodinami, Radovanek napsal: Bože můj, viděl jsi někdy numerickou klávesnici na počítačové klávesnici? A všimnul jsi si, že vedle 7 je tam 8? Tak jsem udělal překlep, no a co? Díky za upozornění, Není zač, rádo se stalo. Ale dávej si na to příště pozor. Jeden by si mohl myslet že neumíš počítat. Citovat
morepower Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 před 7 hodinami, Radovanek napsal: Ano, nabiju to jen na 80%, ... no, dyť sem to řikal před 7 hodinami, Radovanek napsal: .... To že jsi za 6 minut zaplatil Putinovi a šejkům jejich živobytí, ... já nic neplatim, kdybych to posuzoval tvoji logikou, tak je to "ježdění zadarmo" (stojí mě to dokonce mnohem míň než tebe elektrickej provoz) jenže já to posuzuju jinak, prostě před 7 hodinami, Radovanek napsal: ...když jsi předtím a potom vypustil spousty smradu, jedů a nadělal kravál, není nic k chlubení se. Ani když můžeš. Ve středověku jsme taky lili srágory z okna na ulici, kterou tekly směrem k řece, protože jsme mohli. A udělal by jsi to dnes? Ale co jiného je Tvůj čadící výfuk a řvoucí motor spalováku na ulici vedle matky s kočárkem a malými dětmi? Stejné srágory, nic jiného. Ale děláš to, protože můžeš. Zatím. Tak jako jsme začali používat kanalizaci a čističky odpadních vod, tak přestaneme používat spalováky. no a zbytek shrňme tak, jak už jsem zde kdysi psal. Moje šetření přírody je o nespotřebě, ne o vysoký spotřebě a dotacích nebo levnějších tarifech, jako u tebe. Kvůli mě nemusí komíny elektráren hulit ostošest, respektive můj podíl bude mnohem menší než tvůj...a vůbec, už sem to tu psal, takže howgh PS: a teď už ale jako fakt! pavelu96, Agrafik a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 před 8 hodinami, Radovanek napsal: Myslíš jako že bych Vám všem, co hejtujete elektromobilitu papouškovanými moudrostmi po shlédnutí Autofora, ropáky placeného Vrtala a dalších podobných, měl blahosklonně odkývávat ve stylu To bude dobrý Pepíčku, to bude dobrý, všichni jsou blázni, jenom Ty jsi letadlo? Asi ne, že Fakt netusim, kde jsi prisel na to, ze jsem hater elektro. Ja jsem pouze hater tveho, zcela zcestne demagogickeho a nesmyslneho, zpusobu obhajoby, pocitani a prezentace. A to je sakra rozdil. Medvěd a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Rikic339 Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 Hoši hoši.. Musím vám poděkovat, protože tohle téma mě poslední dobou vážně baví, čemu já bych se smál vždy po ránu u snídaně? Mě přijde, že Radovanek nějak nechce pochopit že elektromobil prostě není pro každého a snaží se nás přesvědčit že je.. Nechci se do toho zapojovat, všechny argumenty už tu padly a já odmítám startovat další kolečko Já osobně proti elektromobilům nic nemám, jen to prostě není nic pro mě.. Joo až budu mít jednou vlastní dům s garáží a dostatek peněz, tak elektromobil jako druhé auto do rodiny uvítám, protože do města je to super ale do té doby nee.. A mám pocit že už jsem to tu psal a ne jednou Ale tady se to točí furt dokola, tak co.. Medvěd, Vena garážmistr, pavelu96 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 Vím že jsem se zařekl že už jsem psát nebudu. Ale včera jsem na ytrubce shlédl Rasťo Chválu měl v testování Š Octavia v plugin hybridu a tomu bych rozuměl. A je fakt že on to tam vcelku lidsky vysvětluje na té škodovce a jasně deklaruje že to i jen díky ceně nebude pro každého. Jako jo něco takového když to bude cenově srovnatelné s klasickým nafťákem bych si asi uměl představit, ale čistou " tramvaj " si představit pro svoje potřeby nedokážu i když bydlím v domku a vytáhnout elektriku na dobíjení by asi nebyl problém ale proti je u mě cena a doba " tankování" . V tomto ohledu je pro mě jednodušší natankovat na pumpě nebo i za kanystrů kde to teda trvá déle ale pořád je to zdržení do 30 minut. Hafity a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Agrafik Odesláno 12. říjen 2020 Odesláno 12. říjen 2020 před 16 hodinami, Radovanek napsal: Můžeš mi pane kolego udělat totéž pro ceny benzínu a vysvětlit, proč na výjezdu z Brna u Tank Ono stály ty fronty po 5-7 autech u každého stojanu? Že by lidem záleželo na ceně? Že by proto ostatní benzínky v okolí měly stojany versus tankující spalováky ve výrazné přesile? Já chápu, že Tě štve, že to mám zadarmo. Tak si zajeď to Tesca, nakup za litr a dostaneš slevu kačku na každý litr paliva u jejich čerpačky. A pak si to s nimi jdi vyříkat, co to dělají za kraviny, že ta čerpačka něco stojí, palivo tam někdo musel navézt, personál taky není zadarmo Nemůžu, protože srovnáváš neporovnatelné. Ti lidé na té pumpě si to vše zaplatí v ceně a je jedno, na které pumpě natankují. Já chtěl po tobě jednoduchý výpočet, aby ta čísla jasně řekly, jak to je. Mi nevadí, že to máš zadarmo, ale že to definuješ, že to je zadarmo. To je jako kdyby si v rámci fandovství do FVE a EV udělal u sebe doma veřejnou nabíječku EV pro všechny zdarma, protože když jsi v práci s EV tak tvá FVE vyrábí čistou nevyužitou energii a když né, tak ji tam dodáš z DS zdarma. Třeba by mě zajímalo, jak se koupí a provozem EV zjistí, jak funguje přenosová soustava. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 17. říjen 2020 Odesláno 17. říjen 2020 Tohle autíčko bych si klidně pořídil, to by mi bohatě stačilo na ježdění do práce, občas do Rýmařova a do Olomouce. Ale cena bude i tak pro mě určitě nedostupná. . https://www.novinky.cz/auto/clanek/konecne-levny-elektromobil-dacia-odhalila-model-spring-40339430 Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Ajdamek Odesláno 18. říjen 2020 Odesláno 18. říjen 2020 Zajimavy, jsem zvedavej na cenu, kdyby to stalo do 300k melo by smysl o tom uvazovat. Kolik to muze mit spotrebu kwh na 100km? Citovat
Fruktis Odesláno 18. říjen 2020 Odesláno 18. říjen 2020 Udajne to ma stat mezi 300 a 400 tis...jsem nekde cetl... Citovat
Radovanek Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Já asi raději dorazím na sraz s plynoprdem (LPG či CNG), než s elektrikou, páč ta zjevně vzbuzuje vysoké napětí Jinak Vám všem musím sdělit sladké tajemství - každý elektromobil se dá nabíjet z obyčejné zásuvky tak, jako mobilní telefon. A pokud stojí přes noc třeba 10 hodin, dejme tomu od 21 do 07 rána, tak do něj podle síly jističe obyčejné zásuvky přiteče 23-36 kWh elektřiny. Obyčejným nabíjecím kabelem, co je standardní výbavou každého elektromobilu. Při spotřebě kolem 15 kWh/100 km dost na dalších 153-240 km jízdy. A co se odběru týče, za 2-3 stovky máte podružný elektroměr do zásuvky, problem solved. Proto dovézt elektromobil s 250 km dojezdu na sraz nepředstavuje žádnou atomovou vědu. Sladké tajemství budiž násobeno, když moderní elektromobil umí svou palubní nabíječkou spapat více, třeba 6,6, 7,2 či dokonce 11 nebo 22 kW výkonu zásuvky, tak dokážete z obyčejného červeného pětikolíku (400V 16A nebo 32A) dostat za noc do auta 66-220 kWh. Tedy na 440-1.466 km. To je ale zbytečně moc, zatím nic s baterií větší než 100 kWh po ČR nejezdí, Peugeot e208 má 50 kWh. Dosti k elektromobilům na srazu, asi se to bude týkat až května 2021. Právě odpískali eSalon v Praze Letňanech 12-15.11.2020, majitel Soukup má s výstavištěm lepší byznys, Plukovník Všechny Ochráním Primeros mu tam stěhuje do hal polní vojenskou nemocnici a agent Bureš za to zacáluje 26 mega. I když jiný miliardář, jistý Kelner z PPF, nabízel zdarma darem prostory O2 arény s násobně lepším zázemím (jasně, chtěl si píár šplhnout, vytížit zavřenou arénu a odečíst si dar z daní, ale nestálo by to nic). Takže se bavíme o datumu po ukončení vládního nouzového stavu 3.11.2020. Můžete si být jisti, že do sněmovny žádost vlády o prodloužení dorazí, ostatně poslanci pochválili vládu a vyzvali k větší akčnosti už 20.10.2020 a ještě seřvali ovčany - "Poslanecká sněmovna, vědoma si závažnosti současné epidemiologické situace a bez ohledu na politické rozdíly, podporuje přijatá protiepidemická opatření za účelem snížení výskytu nemoci covid-19 a vyzývá občany k jejich maximálnímu dodržování,“ je v usnesení, pro které hlasovalo 72 z 94 přítomných poslanců. Takže hospody zůstanou zavřené a ubytování ve stávajícím režimu pro pracující nebo nic. A máme letos po ptákách. Citovat
Radovanek Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 (upraveno) Na Dacii BEV jsme zvědaví všichni. Protože domácí Škoda to zase podělala a přestala v Bratislavě CitiGoe v ceně 400-500 tis. Kč vyrábět. Údajně kvůli nedostatku baterek, fakticky kvůli poklesu prodejů jejich spalováků o 22-34%, takže pro splnění emisních limitů další dělat nepotřebuje. Takže i ti lidi z května 2020, co CitiGoe chtěli a byli s objednáním odkázání na dodání leden 2021, mají smůlu. Skladovky (tedy předváděčky) vypadají aktuálně takto a je otázkou, zda to není jen reklama a opravdu je mají. Protože stačí odkliknout a kromě nápisu Rezervován z úvodní stránky se objeví pěkné svinstvo Poznámka: Předváděcí vůz = již prodán !!! Tak proč tam proboha na těch webovkách smrdí???!!!! A zdaleka není sám!!! To už není prolhanost spalovací autodebilky z Bolky a koncernu z Vlkohradu, ale normální výsměch do očí. Jak ostře to kontrastuje s přístupem Korejců z Hyundai v ČR! - Jako reakci na zrušení plánované VI. dotační výzvy Ministerstva průmyslu a obchodu „Nízkouhlíkové technologie – Elektromobilita“ přináší Hyundai vlastní dotační program, který při nákupu elektromobilu může firemním zákazníkům ušetřit až 200 000 Kč. Jinak elektromobilita jede, hlavně výstavba nabíjecích stanic a roste i nabídka elektrovozidel. Ty s 50 kWh+ baterkou jsou v podstatě na denní používání 90% obyvatel Česka, v pohodě napříč republikou sever jih bez nabíjení nebo s jedním rychlonabíjením východ západ. Navíc už dnes mají ta auta buď silnou palubní nabíječku 11-43 kW (tu největší dokonce to malé Renault ZOE, alias elektro Clio). Nebo síť rychlonabíječek, která už i v ČR v 10/2020 začíná být obvyklých co 50-80 km, jako ji má Slovensko už od 5/2014. Pro mně s Ionem a rychlonabíjením standardu CHAdeMO dnes vypadá "mapa čerpaček na 10-20 minut" viz obrázek. Co mne těší je brutální nástup Tesly. Za uplynulé 3.čtvrtletí 2020 Tesla nainstalovala 57 MW solárních elektráren a 759 MWh stacionárních baterií. Na trhu už má pro domácí řešení komplet FVE s panely nebo solárními střešními taškami, stacionární baterií pro dům a hybridním měničem, který umí ostrovní režim při výpadcích proudu a umí si brát elektřinu z baterií připojené Tesly. K dispozici má Tesla k 9/2020 celosvětově 466 obchodů a servisů a 2.181 nabíjecích stanic Tesla Supercharger s 19.437 konektory. V současné době Tesla buduje dvě nové gigatovárny - jednu v Austinu v Texasu v USA, jednu nedaleko Berlína v Evropě. Zároveň rozšiřuje Gigatovárnu v Šanghaji v Číně, buduje nové provozy v původní továrně ve Fremontu v USA a připravuje stavbu další továrny v USA. V USA už reálně prodává Tesla Model S, sportovní 5-7 místnou limuzínu, Tesla Model X, 7místné SUV, Tesla Model 3, 5místnou sportovní limuzínu, Tesla Model Y, 5místný crossover. Zkráceně Tesla SEXY (model 3 se píše jako 3 čárky nad sebou a napodobuje písmeno E). V dalších továrnách v USA se má vyrábět už představený sportovní Roadster II.generace, brutální offroad Cybertruck a tahač návěsů Semi. Upraveno 25. říjen 2020 uživatelem Radovanek Citovat
Verýsek Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Před hodinou, Radovanek napsal: Jinak Vám všem musím sdělit sladké tajemství - každý elektromobil se dá nabíjet z obyčejné zásuvky tak, jako mobilní telefon. A pokud stojí přes noc třeba 10 hodin, dejme tomu od 21 do 07 rána, tak do něj podle síly jističe obyčejné zásuvky přiteče 23-36 kWh elektřiny. Obyčejným nabíjecím kabelem, co je standardní výbavou každého elektromobilu Téda to je novinka.. Úplně jsi mě dostal... Elekromobil, že se dá napájet ze zásuvky jako mobil... Kurňa teee hustý... Sory, ale to už dávno víme.. Hlavně my co pracujeme pro Peugeot..my ty auta totiž máme i je tak nabíjíme.. Takže tvé sladké tajemství není nic extra... Víš my tu v klubu nejsme úplný blbci co by nevěděli jak to funguje.. Takže nás nemusíš pořád poučovat.. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 No jo, a jako mobil je to i za pul hodiny nabitý Nechapu tyhle kydy, až bude nabijení trvat tak jako tankování tak potom to bude mít tak trochu smysl, jinak prd. Co s takovým autem který musí 8 hodin stát aby pak 3 hodiny jelo?? Rikic339, Hafity a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Radovanek Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 před 59 minutami, Verýsek napsal: Téda to je novinka.. Úplně jsi mě dostal... Elekromobil, že se dá napájet ze zásuvky jako mobil... Kurňa teee hustý... Sory, ale to už dávno víme.. Hlavně my co pracujeme pro Peugeot..my ty auta totiž máme i je tak nabíjíme.. Takže tvé sladké tajemství není nic extra... Víš my tu v klubu nejsme úplný blbci co by nevěděli jak to funguje.. Takže nás nemusíš pořád poučovat.. Sorry jako, ale z Tvého vyjádření ohledně nemožnosti nabíjení elektrovozidel na srazu jsem pochopil, že o tom nic nevíš. Proto sladké tajemství. Setkávám se s tím totiž opakovaně. Citovat
Radovanek Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 před 29 minutami, Radek Hurvajz napsal: No jo, a jako mobil je to i za pul hodiny nabitý Nechapu tyhle kydy, až bude nabijení trvat tak jako tankování tak potom to bude mít tak trochu smysl, jinak prd. Co s takovým autem který musí 8 hodin stát aby pak 3 hodiny jelo?? Třeba na denní používání 90% obyvatel česka. Kdy jsi naposledy jel více než 3 hodiny nebo po 3 hodinách jízdy nedojel do cíle a pak tam pár hodin. nestál? Pro tyhle případy mají ta auta buď silnou palubní nabíječku 11-43 kW (tu největší dokonce to malé Renault ZOE, alias elektro Clio). Nebo síť rychlonabíječek, která už i v ČR v 10/2020 začíná být obvyklých co 50-80 km, jako ji má Slovensko už od 5/2014. Totéž v mezinárodním pojetí. Pro mně s Ionem a rychlonabíjením CHAdeMO dnes vypadá "mapa čerpaček na 10-20 minut" viz obrázek. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Kolik se k ty nabiječce připojí najednou aut? Jinak nejde o to jet najednou tři hodiny, ale o to že poskakuješ a dohromady to udělá i víc než 3 hodiny, a pak nemužeš čekat až se ti někde uvolní nabiječka a pak pár hodin stát. Asi to tu už asi 100x bylo, ale je to prostě v masivním měřítku blbost. Navic už vidím jak se najednou nabíjí třeba 1000 aut v malem městečku, to trafo a dráty budou svítit misto pouličního osvětlení. No nic, to jen jsi u mě zvířil prachem zapadlej problem kterej nikdo nechce vidět. A nepiš že je to davno vyřešený a tak dale. Není Radovanek, Vena garážmistr, Rikic339 a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.