Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Dnes při procházce Lošticemi jsem viděl tuto elektrickou tříkolku Volta VT5. Zaujala mě i z toho důvodu, že si z dětství pamatuji podobnou tříkolku, se kterou v Rýmařově jezdil náš soused. Byla to pravděpodobně (podle Google) ČZ 175 typ 505 s budkou pro řidiče. Jezdil s tím pomalu a my jsme za ním běhali. :papa

IMG_20260430_094337.jpg

IMG_20260430_094327.jpg

IMG_20260430_094406.jpg

IMG_20260430_094357.jpg

IMG_20260430_164710.jpg

IMG_20260430_164726.jpg

IMG_20260430_164933.jpg

Odesláno

Včera jsem po delší době sedlal starší Ford Mustang Mach-e 4s, tedy tu nejsilnější 4kolku a dobrý. Stejné pocity jako kdysi na konferenci, kde jsem s tím jezdil prvně. Kus auta, přední, zadní kufr, jen baterky v podvozku trochu vysoké a mám z toho pocit, jako bych řídil spíše dodávku než SUV. Chování, ovládaní atd fajn, spotřeby v létě OK, v zimě je to ale neskonalý žrout.  Na tom by měl Ford zapracovat. 

==========================================

Ty tříkolky pracovní se tu už cca 8 let vozí a čile se s nimi obchoduje, naše obec i sousední Martinov je taky koupily pro technickou četu. Chlapi jsou s tím spokojení, hodně to uveze, má to zátah, nesmrdí, nedělá kravál, jen šlapou na plyn nebo točí rukojetí, podle verze. 

==========================================

Poznámka moderátora: Nepiš takhle dva příspěvky rychle za sebou, byl jsi už několikrát upozorněn.

Odesláno
před 6 hodinami, sitler napsal:

Kam to ten svět spěje :roll Dnes jsem byl v Náměšti nad Oslavou na závodech do vrchu a není nad to když cítím vůni benzínu a nádherný zvuk vytočených motorů. Ještě že už jsem starý a nedožiju se (doufám) toho že budou závodit jen elektromobily. :myslim:roll:papa

Odesláno

Ale tak to mají všichni drogově závislí. 😁 Aromatické uhlovodíky jsou silně návykové a stejně tak silně zabíjejí. A hluk,  jako další odpadní produkt spalovacího motoru? No co k tomu dodat, že? 

A jen tak mimochodem, proč by měly elektromobily závodit? Provokativní myšlenky, že?

Odesláno

Ač jsem zastánce elektromobility, také nemyslím, že by měla být všude ;) A to na tyhle závody opravdu nechodím. O smrad, rámus, prach a další bordel opravdu nestojím. Ale když někdo to chce vidět, proč ne. Je to prostě pro někoho zábava, stejně jako pro jiné koncert, divadlo, fotbal a další...

Odesláno

@Pepito u dragstripu to chapu, tam jde ciste o rychlost v primce. Kraval byl jen odpadni produkt, ostatne, zkousely se tam i ruzne jine pohony a elektrika ma proste ten spravny vykon a nemusi se po kazde izde pomalu repasovat motor. K rally, vrchum apod. mi to nesedi, ale imho, i tam si to cestu najde. Ale - tam budou mozna elektra resit problem vahy, protoze baterku neokecas. Bude spis zajimavy sleovat, jak si povedou v konkurenci, idealne ve vlastni skupine.

Odesláno

Tak nic spalovákům nebrání aby konali spanilé jízdy a další veteránské slavnosti 😃 Taky občas nádražáci vytáhnou parní lokomotivu nebo naftového Sergeje a protáhnou je po trati. 😃 I když pro pořádek, i ten Sergej je diesel elektrická lokomotiva, přenos jeho šílené síly na kola dělají elektromotory. Žádná převodovka by tohle od spalovacího motoru nedala. I největší běloruský Belaz a japonský Komatsu či německý Libherr to mají stejně.

Odesláno

Aneb když i ropáka dožene legislativa. Samozřejmě to, že mají jen pár elektroaut z těch mnoha desítek je ostuda všech minulých vláda. Moderní elektromobily s velkým dojezdem v ceně spalovcačů tu máme minimálně od roku 2020. Jen ten luxus rozhodně není VW ID.7, nástupce VW Passat, to je prostě pořád lepší plečka. Taky se Ekonews nemusí snižovat na úroveň bulváru Blesk atp.

Odesláno

Tak ID7 je zhruba na úrovni toho Superba, ne? Tzn. se to dává dneska těm, co dřív měli Passat, Superb nebo Kodiaq, dneska je to ID7 nebo Enyaq. Cca ředitel sekce...

Odesláno

Já tu koncernovou vojenskou německou politiku nikdy moc nežral. Mistr kukaň ve výrobě, vedoucí výroby na patře v hale, ředitel výroby v administrativní budově se sexretářkou, ředitel závodu 2 sexretářky a všichni dále odstupňováni typem nábytku, jen židle, nebo i křesla a posezení nebo i divan, lino nebo koberec, hustší koberec, nic nebo aquamat, pak kávovar, lednička...... a samozřejmě pokud je nárok na auto, tak od VW eUP postupně nahoru. Pravda, Porsche nebo Bugatti nedostal nikdo, ale ti nejvýše už ne Pašíka, ale rovnou Audinu.

Odesláno

Tak leckde si na to furt hrajou. K téhle pozici patří Oktávka. Ale nově si místo ní můžete vybrat i Karoq  🤣  (mi před časem nabízeli). A pamatuju si ten výbuch nepochopení, když si jeden "mladej" čerstvě sekční místo Kodiaqa nechal objednat Sharana. Divnej svět, co tohle tak děsně řeší. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

chtěl jsem si z plochy mobilu uklidit apku Spritmonitor.de , ale napadlo me mrknout jestli tam jsou i EV a ono kupodivu fakt ano. Zapisujete si to nabíjení  někdo do apky  ?  Dlouhodobku a počty by meli byt v apkach vyrobce ne ? Ikdyz je fakt ze lidi tam i pisou i za kolik penez "tankovali" a u koho. 🤔

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...