Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno
před 12 minutami, Péťa napsal:

@Medvěd Takže Tobě nikdo znepříjemňovat život nesmí, ale ostatním ano? Alespoň tak Tvůj psaný text chápu. Když jseš jinak přesvědčený, že rachot (nejen) aut je v pořádku.

Ó nikoli, špatněs pochopil psaný text. 

Existuje něco jako běžný hluk a ten je prostě všude kolem nás. Bydlím-li ve velkoměstě, tak počítám s tím, že toho běžného hluku kolem mě bude víc než na maloměstě a mnohem, mnohem víc než budu-li bydlet v hájence uprostřed Beskyd. 

Pak máme něco jako hluk nezvyklý a ten já osobně ještě dělím na zbytný (typicky vykuchaný vejfucky) a nezbytný (třeba sbíječka kutající asfalt při výkopových pracích) - ten první mi vadí a kdyby mě jím někdo prudil, tak bych se snažil ho přesvědčit, že by bylo dobré to nějak omezit, s druhým hlukem se nic dělat nedá. 

Běžná spalovací auta jsou součástí běžného života a vlastně i toho běžného hluku a v mém životě mě jejich provoz v ničem neomezuje - naopak mi jejich existence spokojený život umoznuje.

Omezování běžného hluku je v mých očích nesmysl a já nemám s životem v běžném hluku žádný problém. 

Odesláno
před 2 hodinami, Agrafik napsal:

Kolem mě se taky mihla v cca 70-80tce a nějak tišší proti jiným autům mi to vůbec nepřišlo.

Mám tu samou zkušenost.... Protože při těchto rychlostech už převládá hluk odvalujících se pneumatik....

Odesláno

Jenže s tím hlukem je to přesně ono.. Nevím proč se automaticky bere, že když má někdo takové sportovní hlučnější auto, tak se to rovná obtěžování sousedů (to startování v šest ráno a podobně).. Mě by taky štvalo kdyby to někdo hlasitě startoval brzo ráno, nebo kdyby mi s tím někdo jezdil úmyslně hlasitě pod okny o půlnoci nebo nad ránem :) To je jako hodit všechny motorky do jednoho pytle protože nějaká jejich část jezdí jak čuně, nebo všechny cyklisty protože jich jistá část nic nerespektuje atd... Jak tu někdo psal, chce to toleranci - ta ale chybí.. V podstatě by se dalo říct, že lidé nakloněni k elektroautům žádnou nemají, soudě podle toho jak by chtěli všechno ostatní zakázat :) Kdežto druhá strana (strana pro které elektromobil nedává zatím smysl) proti elektromobilismu nebojuje, jen ať si jiní elektrikou jezdí ale ať jim to ostatní takhle necpou.. Aspoň tak to vypadá ze všech diskuzí co jsem zatím četl. To mi v pořádku nepřijde. Člověk by měl mít možnost se svobodně rozhodnout čím a jak bude jezdit. 

Jinak s tím bydlením je to taky přesně napsané, pokud mi vadí hluk tak přece nebydlím ve městě. Stejně tak pokud mi vadí "smrad" vesnice tak nejdu bydlet na vesnici :D U nás v paneláku o patro níž třeba bydlí lidi, kteří nesnáší hluk. Sotva se dotknete vrtačkou zdi tak už zvoní a je jedno kolik je hodin. Spadne vám v poledne lžička na zem a už mlátí na trubky od topení.. Nechápu tedy proč bydlí v paneláku kde je a vždy bude všechno slyšet.. Ale to se dostáváme mimo téma.

Jinak je jasné že elektromobil od těch 70+ je slyšet kvůli pneu, ale tady se to bralo spíš ve městě do těch 50 km/h.. 

Jen přidám ještě příklad ohledně hluku a upravených aut - kolega z práce má upravené Subaru Impreza STI, vejfuk jak roura od kamen atd :P Koupil si řadovku v počernicích. Jezdí s tím autem dost často, ale se sousedy problémy nemá. Proč? Protože není blbec a chová se ohleduplně k ostatním. Takže není třeba to hned odsuzovat a házet do jednoho pytle. A už vůbec není v pořádku to zakazovat.

Myslel jsem že nebude potřeba to takhle víc rozepisovat a budeme se chápat, ale je vidět že někteří pochopení nemají (nebo možná spíš nechtějí mít). Tak teď už si snad rozumět budeme :) Samozřejmě ostatní názory chápu a respektuju, jen to chce mít to pochopení a respekt oboustranně. Není nutný se kvůli tomu hádat nebo nedej bože nadávat.

Odesláno

tak ono taky záleží, KDE žiješ :), např. při mé první návštěvě Rakouska někdy v 1986 jsem parkoval se svojí fungl novou Š 120 L na sídlišti a druhý den ráno někam jel, další den jsem měl za stěračem lístek, kde mi slušně psali ,,obyvatelé'', zda bych nemohl parkovat dále od jejich domu, bo jsem je svým ranním startem všechny vzbudil 🙈😂, holt nebyli tam zvyklí , že i nová škodovka startuje na více pokusů, bo se musí nejprve ,nacupat' benzín...😂😂

Odesláno

Ono k hluku: italsky, rakousky a nemecky prusmyky toho taky evidentne zacinaj mit plny zuby. Teda lidi tam zijici. Chce to proste nejakou miru. To, ze se nekou libi otevrenej vejfuk co dela kraval na kilometry se sice hezky, ale nema zadny pravo tim otravovat vsechny kolem. Je to uplne stejna bezohlednost jako nekomu hulit pod nos.

Odesláno

Čo sa týka hluku, ale aj ďalších diskomfortov, sú dediny, ktoré môže byť na tom horšie než mestá. Cesta 2. triedy cez obec. Sedenie máme asi 30 m od cesty. Cez pracovný deň sa navzájom nepočujeme kvôli družstevným traktorom a strojom, nákladným autám (kameňolomy, lesy). Často jeden za druhým a je to mierne do kopca. Cez víkend je to o čosi lepšie, ale zase motorky v skupinách (občas nejaký šialenec, ktorý si myslí, že je na pretekoch) a traktory a kombajny v čase nejakého zberu. Keď sme boli deti, na tejto ceste sme sa hrali futbal. K tomu kvília vyžínače a cirkulárky a štekanie psov. A pridá sa ešte smrad z pálenia záhradného odpadu (hoci zakázané) a dreva/uhlia v nekvalitných kotloch. Každe leto niekoľko dní prechádzajú cez dedinu cisterny z fekáliami z veľkokapacitnej prasačej farmy. Strčiť hlavu do otvoru v klasickej kadibudke je lepšia voľba. Ešteže je blízko les, kam sa dá ísť relaxovať.

Odesláno (upraveno)

ti klucíí neříkají vlastně nic nového , značek, modelů a typů aut bude méně, zato budou dražší, a tvrdá legislativa muší bejt, jinak by ekologie kolem aut šla moc pomalu, na nějaké zákonitosti trhu se nehraje--nahradí se direktivou 🤔

https://echo24.cz/a/SVtMB/auta-budou-cim-dal-drazsi-anabidka-sebude-zuzovat-co-ceka-automobilovy-prumysl

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odesláno (upraveno)

Pokiaľ sa budú PH zdražovať postupne a nie skokovo a spaľováky nebudú zakázané z roka na rok, tak si ľudia zvyknú (ako tá žaba v postupne zohrievanej vode). Napríklad, neregistroval som masové protesty fajčiarov, hoci cigarety za posledných 20 rokov zdraželi minimálne 2-násobne. A týka sa to aj PH. V r. 1995 bola cena Natural 95 cca 19 Kč/L, dnes tiež 2-násobok. Napriek tomu je aut na cestách ako "sr.č.k". A fajčenie? Minule som si všimol, že snáď celá trieda, vrátane dievčat si zapálila pred školou po skončení vyučovania.

Upraveno uživatelem Akoc
  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno
V 28. 11. 2021 at 11:14, Hafity napsal:

" jestli jsou národní vlády připraveny čelit protestům obyvatelstva" :o :myslim

Otázka zní: Budou tady ještě nějaké národní vlády?🤔

Odesláno

Stale sa to opakuje, automobilizmus tvori na celom svete cca 4% emisii, tak sa pytam, kto tvori tych 96%, a kde ich tvoria?
Su to kravy ktore prdia na pasienkoch?
Preco sa nezakaze preprava tazkych maziv a ropy cez oceany, ked pri havarii vytvoria ekologicku skodu za miliardy?
Tu sa EU *neumím psát slušně* s ochranov chodcov atd, netvrdim ze to nie je potrebne zachranovat ludske zivoty, ale kolko toho zivota znici 1 ekologicka havaria?
Kolko letecke ci vlakove nestastie?
Kolko ludi umrie od hladu, len preto, lebo na to nema? ci nedokaze sa postarat?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...