Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Realnost najazdenych km


Stano308

Recommended Posts

Zdravim Vas pani som cerstvy majitel 308SW 2010 model po fcl.  1.6hdi 80kw.

Km na budikoch su dost optimisticke cca 110tis. Zaujima ma,  ale ci sa da neako zistit realita,  tipol by som to tak na 200tis. Stav interieru je dost dobry, az na volant ten nebol ani tak zosuchany, ale skor odlepena kozenka.  Paka a pedale bez znamok pouzivania.  Co sa tyka motora cisty,  nehrdzavy,  nezaolejovany.  Podvozok ukazkovy na svoj vek ani hrdza ale aj cisty a nezniceny.  Asi dobra ochrana od PSA.  

Zaujima ma ci viem podla niecoho priblizne urcit stav km.  Niektore veci by mi sedeli na 110tis ako pohladovy stav podvozku,  interieru a motora.  

Ine zas na viac km - osuchany klucik, to ze majitel uz raz doplnal aditivum pre FAP, spojka zabera dost vysoko.  

Mate Vy skusenost na vlastnom aute nieco co sa nenavratne opotrebuje najazdom a vsimate si to,  ze by som si to neako porovnal? 

Inak co sa tyka 308 SW tak parada.  Pohodlne,  dobry vykon,  spotreba,  vychytany interier,  dizajn po fcl ako ledky atd.  Panorama.  Som fakt prekvapeny.  Prvy Peugeot po japoncoch a korejcovi.  Inak naposledy som mal 6rokov Kiu Ceed SW 1.6crdi,  6 rokov a 100000km bez poruchy.  Dufam ze Peugeot bude mat rovnake renome. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle člověk nepochopí, že o reálných kilometrech se člověk pídí až po koupi. Teď už by  ti mělo být jedno, kolik to reálně má, dodatečnou slevu na auto už nedostaneš. :D Ale s nejistým nájezdem jsi doufám měl i odpovídající cenu. :myslim 

Jinak určité věci ohledně stavu tachometru lze zjistit u nás v sekci Servis, je k tomu určeno vlákno na ověření historie, ovšem mohou jej využívat jen platící členové. Nám k tomu stačí jenom zadat VIN. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri 7 rocnom aute ide hlavne o stav ako o km.  Je to pre mna skorej informativny charakter aby som si spravil obraz o jedno autorizovanom servise ktory auto doniesol z Nemecka buchnute,  opravil a predal byvalemu majitelovi ktory dostal zaruku 2roky ako na nove auto. Chodil teda do zarucneho servisu 2roky a ked skoncila teraz zaruka, tak auto predal a objednal si novu 308mu. 

Tak je to skorej,  len informativna vec vypovedajuca o autorizovanom predajcovi.  Byvaly majitel bol fakt seriozny chlap a tiez pri starom aute nie je ukazatel stavu km najazd ale celkovy stav ktory mi za danu cenu nadmieru vyhovoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše MilanF1 - zjišťovat po koupi, to už nemá cenu. A posuzovat nájezd jen podle toho, že se na volantu odlepila kůže, když zbytek auta vypadá OK, to je trochu na palici, ne? Mám pocit, že něktří tady volanty reklamovali kvůli nadměrnému opotřebení, ale nejsem si jistý, jestli si to pamatuju přesně. Mám najeto právě akorát 110 tisíc km a klíček taky nevypadá jak nový... Auto skoro ano:mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš polokůži tak volant se u 308 začíná loupat kolem 80 tis. km - podle agresivity potu řidiče apod. Že spojka zabírá výš u samoštelu není moc vypovídající. Jde o to,jak je samoštel seřízený a po přesednutí z jiného auta se spojka u 308 fakt jeví, že zabírá výš.

Stav klíčku hodně závisí od používání, moje 308 taky měla v 5ti letech a 135 kkm "hlavní" klíček v nehezkém stavu.

Doplnění FAP kapaliny mohlo být i tím, že předchozí majitel tankoval "po kapkách" a tak se dávkovalo ne zcela přesně. To neřeš a jezdi a tankuj pokud možno po co největších dávkách - nejlépe až se objeví "hladové oko" do plné.

Pokud si myslíš,že má auto víc než je uvedeno,. tak vyměň rozvody, pravidelně měň olej (nejlépe po 10 kkm)  a dál v klidu jezdi - 308ma vydrží víc, než se zdá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nám prozradíš VINko, tak tu je šance, že bude mít v záznamech nějakou záruční opravu/servis a uvidíme v kolika km :myslim 
My máme starší model a kupoval se s prověřenými 80tis km. Volant už začínal mít puchýřky, Řadička už lehce ošoupaná. Stejně tak pedály a od původní majitelky a jejích podpatků byla i odřená ta "podložka" u pedálů (nepoužívala koberečky). Spojka se dělala ve 115tis (vyschlo ložisko - dle info ze SB výrobní vada - v záruce by se vyměnila spojka zdarma) a zároveň s tím i rozvody - cvrkot kladek byl otravný. Jinak jen spotřebák KLEP-KLEP-KLEP na dřevo :aut 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono těžko usuzovat na počet kilometrů. Já mám třeba u 308SW ze 80 000 kilometrů najetých tak 65 000 po dálnici a většinou 6 a tempomat. To znamená pedály jako nové, volant vypadá taky jako nový a věřím, že i kapalina pro FAP vydrží ještě dlouho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...