Přejít na obsah

Paulz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    170
  • Registrace

Vše od uživatele Paulz

  1. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, servis pro Peugeot může být i neautorizovaný Brno a okolí. Dceři jsem dal svoji 308SW 1.6 HDI a hledám nějaký slušný servis. Moc dík.
  2. Paulz

    Rt6 bluetooth

    Samozřejmě jde přehrávat. První se připojí BT a pak se jen na rádiu knoflíkem pro zdroje nastaví přehrávání z BT.
  3. To chce vyzkoušet obě verze motorů a pak se v návaznosti na cenu rozhodnout. Chyba není žádný z těchto dvou motorů.
  4. Je tam rozdíl 50 000kč, jestli dát nebo ne je otázka. Samozřejmě nafta bude mít tak o 1,5-2 litry nižší spotřebu. Pokud jsi zvyklý jezdit rychle zřejmě i víc. Zase nějaké popojížďky by měl lepší benzín. Jestli se ještě musí popřád dávat do 1.2THP 130 super tak je to plus pro naftu.
  5. Paulz

    Větráček fouká teplý vzduch

    Pokud člověk nenastaví nějaké šílené hodnoty teploty tak není důvod aut. klímu vypínat. Na spotřebu má vliv velice malý a příjemná teplota v autě je pohoda pro řidiče.
  6. Paulz

    Větráček fouká teplý vzduch

    Tak pokud máš automatickou klímu je zbytečné ji vypínat. Možná tak chvíli před dojezdem.
  7. Já by jsem tipoval, že se nejedná o první registraci v ČR, ale dovoz již ojetého. Například senzor tlaku v pneumatikách, to podle mne v žádné 308 oficiálně dovezené v roce 2013 nebylo. Pak prakticky nikdo kdo si kupoval končící 308SW v roce 2013 si u nás nepřiplácel za navigaci která stála 20 000 kč/ 2.0 HDI bylo za příplatek 30 000 kč.../. Tady serviska je notně zajímavá, nejen stejné písmo, taky stejná propisovačka a ty 4 razítka vypadají jak na jedno namočení jak to někdo postupně orážel tak barva nějak slábla... Jinak co se týče staré 308SW kterou mám taky z roku 2013 ze stejným motorem/mimo navigaci/ můži jen doporučit. A pokud by se ověřili kilometry byl by aspoň podle mne dobrý kup.
  8. Paulz

    Realnost najazdenych km

    Ono těžko usuzovat na počet kilometrů. Já mám třeba u 308SW ze 80 000 kilometrů najetých tak 65 000 po dálnici a většinou 6 a tempomat. To znamená pedály jako nové, volant vypadá taky jako nový a věřím, že i kapalina pro FAP vydrží ještě dlouho.
  9. Tady je celkem pěkný článek http://www.autoforum.cz/technika/takhle-dopadne-vas-primovstrikovy-motor-pokud-jezdite-moc-pomalu/
  10. Ucpávání trysek a zakarbonování motoru spolu nemá nic společného. Jinak samozřejmě biosložky určitě nejsou nic dobrého pro žádný motor.
  11. Podle mne na usazeniny u přímovstřiků biosložka nemá vliv. U 98 je díky vyššímu oktanovému číslu lepší spalování a tím meší usazeniny.
  12. Ono ten benzín do města má něco do sebe. Já často jezdím na krátké popojížďky po městě s fábií kombi 1.2 a přes malý výkon to není vůbec špatné. Ale jak se vyjede ven, tak by jsem už naftu za benzín neměnil.
  13. Já teda nevím, ale u PSA i přes všechno pronásledování naftových motorů jsou asi pořád HDI nejspolehlivější volba.
  14. Paulz

    Peugeot 308 SW 1.6 eHDi 84kw Active

    Nyní najeto 75 000 za tři a půl roku provozu. Kromě upadnutého šroubku clony u spolujezdce zatím žádná závada /musím zaklepat/. Spotřeba mimo dálnici šla o dost dolů, Při ježdění po okreskách není problém nyní něco nad 4,5 litru. A to jezdím mírně nad limity s tím že po skončení vesnice zešlápnu plný a zrychlím na svoji cestovní rychlost něco přes 100 tacho. Po dálnici se spotřeba taky snížila, ale rozdíl není takový. Jinak zatím velká spokojenost.
  15. Paulz

    Jaky motor do nove 308sw?

    Tak to jo.
  16. Paulz

    Jaky motor do nove 308sw?

    No z akčního ceníku tomu moc nevěřím. http://www.peugeot.cz/akcni-nabidka/nove-vozy/prehled-akcnich-cen-osobnich-vozu-peugeot.html
  17. Paulz

    Jaky motor do nove 308sw?

    Ještě k tématu, nyní je v akční nabídce 308 2.0 HDi jen o 25 000 kč dražší než 1.6 HDI. Což je velice příznivý rozdíl.
  18. Ten startstop který byl u e-Hdi, v nových verzích zůstal jen u 508, protože je o dost dražší. U nových 308 je už klasický startstop tj.zesílený startér.
  19. Co se týče spotřeby tak to bude +- podobné. Možná u BleuHdi o něco málo lepší, ale dle mého názoru zanedbatelný rozdíl. Jedině to Euro 6 může být třeba někdy výhoda.
  20. Jen e-Hdi má jiný systém start-stop než BlueHdi. Rozdíl je třeba v tom, že u e-Hdi vypne motor i při jízdě pokud rychlost klesne pod 20km/h.
  21. No řídící jednotka u všech nových aut pozná kolik oktanů benzín má a upraví nastavení. Takže na více oktanů pojede auto líp, jen je otázka o kolik a za kolik....
  22. Jak jsem již napsal tipuji na prevenci kde je celkem jedno pokud se občas bere i 95 v těchto státech.
  23. No jelikož se vyrábí s jiné ropy kdož ví. Jinak je to asi preventivní nařízení. Co se týče kvality paliv, tak třeba v Německu je nafta v průměru lepší než u nás. Už jsem tam bral dost krát a rozdíl tam je. Jak je to s benzínem čert ví. Pokud toto nařízení není jinde v EU tak by jsem nějaké obavy neměl. Zase s vysokooktanovým benzínem auto pojede líp s menší spotřebou.
  24. Tak ono hlavně záleží na tom jestli je to skutečně jen pro těchto pět států. Až budu mít čas tak kouknu jaký benzín mají předepsaný jinde. Jinak pokud se nepletu jsou to země kam se dováží ruská ropa která mám takový dojem je trochu sirnatější.
  25. Taky jsem si dovolil překopírovat...Rád by som všetkých upozornil, že PSA vydalo usmernenie k motorom 1.2 PureTech (zatiaľ pre motory s výkonmi 110k a 130k), podľa ktorého sa mení odporúčané palivo z BA95 na minimálne BA98.Nejde o žiadnu konštrukčnú závadu, toto usmernenie sa týka 5 krajín - SR, ČR, Maďarsko, Rumunsko a Chorvátsko, v ktorých boli robené rozbory paliva BA95 a zistilo sa, že BA95 nemá v našich zemepisných dĺžkach a šírkach také vlastnosti ako na západe EÚ. Benzíny s oktánovým číslom 98 a vyššie majú iné vlastnosti a sú vhodnejšími palivami pre horeuvedené motory.
×
×
  • Vytvořit...