Přejít na obsah

Dr. Taby

Uživatel
  • Počet příspěvků

    276
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Ústí nad Labem
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Dr. Taby's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

46

Popularita

  1. Koupit si VTi, to che kus odvahy...
  2. Já to měl také tak. poprvé mi to bliklo asi u 40.000. Vůbec jsem po předchozích autech nečekal, že nové auto začne po 3 letech žrát olej. Co mě vadilo více, že kolem 90.000 se při ohřátém motoru po rozjezdu z výfuku vyvalil takový bleděmodrý oblak. Zvážil jsem všechna pro a proti a šlo to z domu. V bazaru jsem jim to i férově přiznal. On je totiž docela problém se toho motoru zbavit. U cca 9 let starého auta s nájezdem 100.000 to chtělo udělat gufera a s tím pro jistotou i rozvody a to by bylo zbytečně drahá investice do neprodejného auta.
  3. Dr. Taby

    Topení

    Mě se u toho auta z ničeho nic ucpal radiátor - dost na to trpí. Objednal jsem nějaký nový a ten měl větší průměr trubek.
  4. VTi je past. Když jsem se to snažil prodat, tak bazarníci byli nadšeni z výbavy, interiéru atd. Když došlo na motor, tak ani moc nechtěli smlouvat o ceně. Prostě, děkujeme, odejděte. A to jsem byl první majitel, komplet historie, autorizované servisy atd. Celé auto bylo v podstatě super, jen ten motor (a u mě i trochu převodovka). Při 40.000 poprvé kontrolka oleje, kterou jsem do té doby u žádného auta neviděl rozsvícenou. Najeto asi 4500 od jarní prohlídky s výměnou oleje. A pak už to byl setrvalý stav. Nakonec to optimisticky žralo 1l/3000 km a to jsem na tom byl ještě relativně dobře. Při 105.000 se z výfuku poprvé vyvalil mrak bleděmodrého kouře. Po zvážení všech pro a proti - oprava cca kolem 40000 u 8 let starého auta jsem ten 8 a půl roku starý zázrak prodal po přiznání neduhů za tuším 65.000 +- už si to radši ani nepamatuji. Když se nebudeš koukat do zrcátka a budeš mít štěstí na emise (já prošel čestně, ale s odřenýma ušima). Tak to může fungovat. Ale taky to může být průšvih. Jo a v servisu jsem příležitostně potkával majitele jiného SW se stejným motorem. To auto mělo naprosto identické problémy. Ale jistota průseru je THP. Tam byly motory, které daly v kondici třeba 30-40.000 km a pak konec. A není to jedna paní, je to přímo z autorizovaného servisu.
  5. U VTi je strašně málo problémů, které se dají řešit aktualizací SW. Byl bych moc rád, abych neměl pravdu, ale to bude spíš HW problém.
  6. Dr. Taby

    1,4 Vti 150 tis. km

    Tak dynamika... hodně subjektivní pocit. Čísla jsou stejná. Záleží na výkonu daného motoru.
  7. Dr. Taby

    1,4 Vti 150 tis. km

    Ale v tom fakt nechceš jet někam dál. To je taková kultovka, ale jinak je to fakt retro. I v Rusku je prodávanější Duster než toto.
  8. Dr. Taby

    Topení

    Ano. 100.000 je ta hranice. Já to měl taky tak, možná ještě o chvíli dříve.
  9. To já to tam mám 0,5 l / 1000. Jezdím od roku 1994, takže jsem začínal na fiat 126 P, Favorit, Felicie atd., ale do koupě VTi jsem znal úkon zkontrolovat hladinu oleje jen ze starých knížek, kdy buď nějaký detektiv nebo Biggles (asi zvyk z letadel), vždy při tankování kontroloval pneumatiky a olej. A já si říkal, jak jsme pokročili. Než u 3 roky starého auta s nájedzdem 40.000 hladina oleje. Cože? vždyť jsem od servisní prohlídky s výměnou ujel 5000 km (A to VTi mělo mezi ryskami cca 1,5 l).
  10. Když jsem auto prodával, tak jsem ho dával na protiúčet. A prodejce to auto opravdu vykoupit chtěl, protože viděl ten svůj kšeft. A bazary nabídli mi 85.000 max. - za bezvadný stav. Zkoušel jsem to prodávat i po vlastní ose. Ten telefonát byl v podstatě vždy stejný. 308 SW, výbava OK, rok výroby a nájezd skvělý a maotor? VTi. Aha. tak promiňte. Ono i v peugeotu otevřeně říkají, že VTi a THP hlavně - to byl fakt průšvih pane. Takže věci, které nebyly subjektivní: - na emisích jsem byl dvakrát opravdu na hraně. Poctivě, ale na hraně - spotřeba oleje - po 100.000 nutnost dělat ventily. Poslední výlet od Lipna do Krumlova jsem vzdal, protože v koloně se ze mě vždy vyvalil modrý mrak. Já to auto neměl potřebu prodávat, Výbavou i prostorem mě plně vyhovovalo a nijak mě neuráželo jezdit 8-9 let starým autem. Jenomže tam byla ta otázka co dál. Jestli udělat servis za pár desítek tisíc. To, že to opravdu nebyl nějaký můj pocit, dokazuje poměrně dost lidí, kteří mají úplně stejný problém, jaký olej, kolik ho to žere, proč to kouří atd. Nejsem nějakým horlivým zastáncem značky. Koupím si auto, které v daný okamžik vypadá jako dobrá volba v mém finančním limitu. Takže klidně Škoda, Daewoo, Peugeot, teď Renault. To auto bylo skvělý, ale motor byla katastrofa.
  11. Dr. Taby

    1,4 Vti 150 tis. km

    Co se týká meganu, tak ten má 4 válec pořád, i u nové verze. Dává se to i do nějakých menších mercedesů. Takže poté, co jsem okusil výtečný produkt spolupráce PSA/BMW v podobě fenomenálního motoru VTi, tak jsem se přesunul ke spolupráci Renault/Mercedes. Budoucnost bych špatně neviděl. Zkuste si spočítat, kolik platů se dávalo za auto za socialismu, a jakou to mělo výbavu a podívejte dnes. Když by se to mělo přepočítat, tak by v podstatě člověk měl dnes vybírat holotu někde od 800.000 výše. A to už se dá koupit.
  12. To je ta druhá varianta. Dojezdit to na smrt, protože to auto je velmi těžko prodejné. Mě vadil ten mráček kouře z výfuku, když to auto někde stálo na volnoběh. Ale zase jsem měl menší spotřebu oleje. Tak kolem 1 l /2500-3500 km - to podle stylu jízdy.
  13. Dr. Taby

    Pomoc s lambdou a dalším

    Věř jim. To, že ti auto hodí nějakou chybu může být zobrazení důsledku a neukazuje to příčinu. Tomu by nahrávalo i to, že se vyměnila za lambda i vše kolem. Může to být třeba prasklý svod.
  14. Ne, ale německej shell - poctivá plná nádrž, auto plně naložený a po dálnici domů spíš rozpustil to napečený co do té doby tak nějak těsnilo.
  15. Držím palce, ale já za celých 8,5 let neměl na motoru ani kapičku úniku. Ale když se motor pěkně ohřál, tak po delším stání na volnoběh a odjezdu z křižovatky ze mě byl pěkný obláček bleděmodrého kouře. A přesto, že tím trpí dost lidí, tak já bych řekl, že jsem tomu pomohl natankováním výrazně kvalitnějšího benzinu. Zní to úsměvně, ale přímo se mě na to zeptal technik v servisu.
×
×
  • Vytvořit...