filber Odesláno 2. duben 2017 Odesláno 2. duben 2017 (upraveno) Zdravím, Chtěl bych se zeptat, nechal jsem si přestavět auto na LPG, tím jsem se zbavil rezervy jen teď přemýšlím jak je to s klíčem na kolo či heverem? Musím ho stále vozit v autě když budu používat lepící sadu? Nikde jsem na to odpověď nenašel ... Já jen abych pak neměl problémy např. při běžné policejní prohlídce. Děkuji. Upraveno 2. duben 2017 uživatelem filber Citovat
MilanF1 Odesláno 2. duben 2017 Odesláno 2. duben 2017 Lepicí sada by měla být jenom o té tekutině a kompresoru. Citovat
Davep Odesláno 3. duben 2017 Odesláno 3. duben 2017 Pokud mas sadu na opravu pneumatiky, tak hever ani klic na kola nemusis mit. No a k cemu by to vlastne bylo, kdyz bys tam nemel co vymenit. U novych aut je to stejne, bez heveru a klice na kola. Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk Citovat
radkoff Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 (upraveno) já volal před technickou do třech stkček a ve dvou mi řekli, že potřebuju papír od peugeotu. ale bohužel si nepamatuju, jak to dopadlo, bo mail s odpovědí jsem nepochopitelně smazal. posílal jsem ho sem: atestace-cz@mpsa.com .. na technickou jsem nakonec rezervu hodil do kufru a od technika jsem akorát dostal čočku, že rezerva musí bejt přidělaná. tak jsem mu řek, že vozím sprej a že rezervu jsem tam hodil jen kvůli stkčku. no a na to mi řek, že když vozím v kufru pneumatiky do servisu, tak bych je měl mít zajištěný pro případ nehody. tím chci jen říct, že si myslím, že s policajtama i na technický by teoreticky mohl být problém v tom, že tyto věci (hever, klíč, rezerva-někde) jsou součástí povinné výbavy).. našel jsem tenhle odkaz.. http://www.povinneruceni.biz/povinna-vybava-auta Upraveno 2. květen 2017 uživatelem radkoff Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 tatka vzal stary pas z auta a rezervu privazal k sedacce zajistena byla a na STK mu nemohl rict ani popel Citovat
straki007 Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 Mne akorat zajima situace jak jsem zazil pri jizde na posledni dovolenou. 200 km od domova 450 km do cile a auto plne a s detmi. Citovat
ferinko2 Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 Šak to zlepím,keď mám lepiacu sadu , či????? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 prijede asistencka a rovnou ti na disk nastreli fungl novou gumu a za hodinku jedes dal ne ? Citovat
RichVa Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 pak záleží na pojištění (povinném ručení) - dnes tam máš většinou asistenci pro podobné případy. Dokonce v práci máme sice v autech plnohodnotné rezervy, ale jako referenti řídící auta mimo hlavní náplň práce mám zákaz cokoli měnit, jen na sebe vestu, zabezpečit auto trojúhelníkem a volat asistenci. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 a proto sem dnes na D11 videl SUV odtahovku jak borcovi menil predni kolo na hyundee hodinku cekas kvli tomu co by si udelal za 10 minut sam Citovat
RichVa Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 na svém samozřejmě sám, na služebním jsem nedostatečně proškolen Citovat
straki007 Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 Jo jo.Parada . Dve brecici deti nasrana manzelka a cekat na nekoho v nedeli vecer. To bych snad obalil ten disk hadrama z tasek. Neni nad plnohodnotnou rezervu......a citroen C5 kde nemusis sroubovat ani heverem a do deseti minut jedes dal. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 tohle mi prijde jako zvracenost vsak jaky je rozdil vymenit gumu na vlastnim a sluzebnim voze ?? krome toho ze ve voze musi byt navod k obsluze tak uz v autoskole nas ucili jak vymenit gumu atd. jeste mi rekni ze te skolili jak mas tankovat palivo a ja jdu do kolen Citovat
RichVa Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 Souvisí to s bezpečností práce a podobnými ptákovinami. Dokud nemám jako hlavní pracovní náplň práce řidič, a podle toho neabsolvuji každoroční delší školení s většími testy, častější zdravotní prohlídky apod. tak mohu max. dolívat provozní kapaliny (nafta, ostřikovače, add blue). Stejně pokud používám služební vozidlo, tak musím absolvovat každoroční přednášku s malým testem z pravidel - a to soukromým autem najezdím skoro víc než služebním. Prostě v naší byrokracii jen řidičák na služební fábii nebo jetyho nestačí - musíš mít referentské školení. A pokud bych náhodou jel služebně vlastním, tak musím doložit, že má pojistku na všechny sedačky a vyplnit deset dalších papírů, takže raději nic. Ale to jsem offtopic. Citovat
pecino Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 (upraveno) No tak to je pořádný defekt :-) Tohle ustát na cestě už musí být docela problém. Mám taky lepící sadu a zatím jsem ji nepoužil, ale na delší cesty vozím v kufru dojezdové kolo, zas tolik místa nezabere. Ale je fakt že asistenční služba je dnes u většiny zakonných pojistek v ceně. Ale ve finále mám za svou dobu ježdění (26 roků, 700tkm) asi 3 defekty a pouze s jedním jsem nedojel domů a musel na cestě měnit kolo (byl tam hřebík který asi vypadnul, v servisu dali knot). Tak jednu hodinu čekaní na asistenční službu, už bych asi přežil :-) Ale jinak hever a klíč vozím pod podlahou, mám tam schránky. Upraveno 2. květen 2017 uživatelem pecino Citovat
Ajap Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 Já měl defekt všeho všudy asi 5x, co tak pamatuju. Ty první čtyři cca v letech 2000-2007, pak 10 let nic a naposledy minulý týden. Ale vždycky "slušňáckej", žádné roztrhané gumy, žádná noc nebo déšť. Jednou jsem na to přišel dokonce přímo na benzince, byl čerstvej Ten minulý týden byla taky pohoda, ve čtvrtek jsem měl kousek od baráku pocit, že auto jede nějak divně, ale ještě jsem se stavil v obchodě a domů auto vezla manželka, tak jsem na to zapomněl. Druhý den ráno to pěkně táhlo do strany, tak mně bylo jasný, která bije. Ale mám to do práce jen pár km, tak jsem na benzince jen dofoukl kolo, zavezl malou do školky, vrznul auto do servisu u práce a odpoledne si ho zse opravené vyzvednul. Oprava byla za 150Kč Citovat
ozzy56 Odesláno 2. květen 2017 Odesláno 2. květen 2017 (upraveno) ono se málokdy podaří defekt , kdy je moře času, zpravidla jste v časovém presu a tam už čekání na asistenčku vypadá jinak...ve svém autě vozím rezervu a měním si ji u služebáku vymění kolo asistence, i když čekat na ně po pracovní době je hustý Upraveno 3. květen 2017 uživatelem ozzy56 Citovat
Pacho69 Odesláno 3. květen 2017 Odesláno 3. květen 2017 RichVa: jo máme to taky, je to bezpečnost práce, tedy my už většinou ve služebácích rezervy nemáme, ale taky máme zakázáno je měnit. Kdyby tě někdo srazil, je to pracovní úraz, protože jsi byl v práci, ale měnit kola není tvoje práce. Kdyby se něco stalo, byl vy to právnickej masakr, tak raději přijedu pozdě, než nedejbože něco takovýho řešit. Přitom, jak se k sobě choval lidi na silnicích bych se dnes i bál vyměnit si kolo třeba na dálnici. Před deseti lety klidně, dnes bych se hodně rozmejšlel. Na krajnici vystoupit, zmizet mimo silnici s celou osádkou za svodidla a počkat. A doufat, že to odstavným pruhem nepovalí nějakej vypatlanej podjížděč. ozzy: čas je relativní pojem. i velmi krátký okamžik ti může změnit celej život. Citovat
oddie Odesláno 3. květen 2017 Odesláno 3. květen 2017 Opravný sprej jsem chtěl koupit už dávno, jen tak pro jistotu na s sebou, teď už bych ho ale fakt koupit měl, neb jsem z C8 prodal rezervu, tak aby do těch sběrných surovin vůbec zvládla dojet V Kelly maj 3 spreje - Sonax, Captain, Tyre leaks http://www.autokelly.cz/Catalog/osobni-automobil-pneumatiky-a-prislusenstvi-sady-sos-pneu/39849642;40064028;40109556;40109425 - má někdo zkušenosti s nějakým z nich? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.