Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
V 19. 6. 2016 at 21:00, Agrafik napsal:

Nějak se v tom novém ztrácím :(. Každá novější verze mi připadá míň přehledná. Jak se dneska dostanu z přehledu témat třeba na stranu 5 ...? , předtím to bylo normálně vidět.

Náhled příspěvku neexistuje?

PF novější.jpg

PF staré.jpg

minimaxa, já hledám, ale ztrácím se. Je to boj:D!

Toto mám namysli. Je možnost si to nastavit?

Punkac: píši všude, že nejsem ,,ajťák". Pokud nečemu nerozumím, tak se zeptám. Vadí-li Ti to, že se ptám, tak nemusíš reagovat;).   Nepotřebuji tablet. Stačí mi stolní pc. Nevadí? Žadný učení z nebe nespadl a nebo se mýlím?

Odesláno

OK4056:

Ne není si toto možné nastavit

a teď prosím omluvte menší vysvětlování spadající do roviny xvůl alias :xvul

Ty hlavně všude píšeš, jak nejsi policista :D Spíš napiš, že už nejsi policista :D Tuto větu jsem ti napsal jen a pouze proto, abys viděl, jaké je to míchat hrušky s jablky....

Abys tomu i ty "neajťák" porozuměl, tak pod hruškami si představ tvé neustálé brečení, jak vše staré není špatné a debilní dotazy na to proč je to tak a zase jinak a pod jablky si představ tvou odpověď ve stylu :"píši všude, že nejsem ,,ajťák". Pokud nečemu nerozumím, tak se zeptám. Vadí-li Ti to, že se ptám, tak nemusíš reagovat;).   Nepotřebuji tablet. Stačí mi stolní pc. Nevadí? Žadný učení z nebe nespadl a nebo se mýlím? " Ano mýlíš se Ono učení z nebe opravdu nespadlo, vymysleli ho chytří lidé :D:D:D 

Malé shrnutí pro týnskou kliku fóra

Nevadí nikomu, že se ptáš a že něco neumíš, ale proč proboha proč neustále brečíš, jak je vše nové problém? Neříkám, že jsem nějaký IT Búh spřažený s novýma technologiema - také spoustu věcí nevím, ale prostě normálně počkám, až ti IT Bozi (který tu máme) ten který  problém vyřeší, nebo se normálně zeptám, případně normálně popíši svůj problém. Ovšem bez takového toho tvého pištění, které bylo kdykoliv, když se i na prastarým fóru chystala sebemenší údržba a odstávka, kdykoliv na předchozím fóru, nyní na nynější verzi se opakuje ta ohraná stará písnička a já se ptám adminů, na kdy je prosím plánovaný další upgrade fóra, abych si mohl vzít dovolenou někde, kde nemají net v žádné podobě a nemusel číst nářky a kňučení páně OK406

Odesláno

Já teda když vidím pod sebou printscreeny úplně starého fóra a i toho předchozího, tak staré je v roce 2016 celkem no comment :D vzhledově asi tak sto let za opicema, bezpečností jakbysmet. Novější mi nevadilo, zvykla jsem si celkem rychle ale pořád mit am nějak něco nesedělo nebo možná chybělo, ale neměla jsem s tím v podstatě žádnej problém. Tohle se mi zdá úplně supr (když pominu, že musím na horním menu klikat dvakrát, protože mám notebook s dotykovým displejem a vývojáři nejspíš ještě nepřišli na to jak to ošetřit :D ).

Moderní, fresh design, přehledný, jasný. Přihlašování mailem místo nicku dneska beru jako samozřejmost.. :) Za mě pecka :) 

Odesláno

Móderní freš dyzajn, narvaný pí*ovinama jako lajkování, ale proti tomu nejstaršímu přeplácaná nepřehledná s*ačka. Asi jako většina webů dneska, hlavně aby to bylo "IN". Přehlednost vypadá úplně jinak, a spolehlivě to indikují právě ne-ajťáci typu OK, jak a na co všechno se musí ptát, aby se tu aspoň trochu zorientovali.

Odesláno

Odhlédnu od toho že jsou zde lidé kteří si stěžují při i drobnějších změnách. Už jsem zde zažil jednu modernizaci nebyl jsem z toho odvázaný ale skousnul jsem to bez reptání. Ale asi nejsem dost moderní na tu změnu která se udála teď. Nikomu neberu to že se mu líbí spousty nových funkcí které jsou zde k mání ale myslím si že většina lidí kteří hledají informace při problémech s autem to ani nevyužije a ani neocení.

Odesláno
Před hodinou, Goldinka napsal:

Já teda když vidím pod sebou printscreeny úplně starého fóra a i toho předchozího, tak staré je v roce 2016 celkem no comment :D vzhledově asi tak sto let za opicema, bezpečností jakbysmet. Novější mi nevadilo, zvykla jsem si celkem rychle ale pořád mit am nějak něco nesedělo nebo možná chybělo, ale neměla jsem s tím v podstatě žádnej problém. Tohle se mi zdá úplně supr (když pominu, že musím na horním menu klikat dvakrát, protože mám notebook s dotykovým displejem a vývojáři nejspíš ještě nepřišli na to jak to ošetřit :D ).

Moderní, fresh design, přehledný, jasný. Přihlašování mailem místo nicku dneska beru jako samozřejmost.. :) Za mě pecka :) 

Není důležitý vzhled, ale JEDNODUCHOST a PŘEHLEDNOST.

Souhlas s Oddiem - z nové verze jsem podobně "rozpoloženej" jako z nových aut, ledniček nebo praček do kterých se cpe miliony pikačovin, aby 10% uživatelů mělo nad čím plesat a proč za rok / dva kupovat nové a 90% uživatelů se mělo proč vztekat, když mu to bez pro něj zcela nepodstatné chujoviny nebude makat. A je mi úplně jedno, jestli za to můžou ekoteroristi nebo jaká svoloč

Odesláno

Mi se nový vzhled líbí víc než ten předešlý, ale tu jednoduchost postrádám. Prostě to není moc intuitivní ;).

Je to jako když sednu do nového auta, kde je vše tam kde jsem zvyklý a jsou tam vylepšení které ocením, i ty zbytečné.....

Odesláno

IT jde dopředu, web jde dopředu možná ještě rychleji. Za mě je stávající verze fóra velmi povedená, ovládání intuitivní, nemám absolutně problém cokoli dohledat, naopak daleko rychleji jsem se zorientovala než v předchozí verzi. Nevím proč musíte být hned tak "příjemní" když nemám stejný negativní názor jako vy.

Odesláno

ježiš dyť je to furt stejný... :D

přečtu si název - chci ho..? tak na něj kliknu - nechci ho..? - tak jedu dolu... chci poslední příspěvek..? kliknu na čas..
citace stejná, palce stejný, přibyla citace textu... v hledání hledá stejný slova.... fotky to dává jednodušejc... nepřečtený věci si nastavuje každý sám (za což děkuju bohu). Je to kulatý a jinak modrý... tošku roztáhnutý, ale větší... 

třeba mě sežerte, vylučte, ale prostě stejný a možná i lepší.... :D

Odesláno (upraveno)

Weri, Goldi, mám tak nějak stejný názor jako vy

Bručouni čekají, že jim nějakej grafik vytvoří skin prapůvodního fora :)

Třeba taková blbost, když se spletu u palce nahoru či dolů, tak si to můžu sám opravit a nemusím psát:" jé promiň, to mělo být obráceně!"

Upraveno uživatelem punkac
doplnění textu
Odesláno

Pevně věřím, že kdybych k fóru posadila třeba tchána nebo tchýni, kteří nejsou IT a nejsou ani nijak počítačově zdatní, umí si přečíst poštu a používat word/excel a najít si něco přes seznam, výjimečně přes google, tak s tímhle fórem nebudou mít žádný problém. Věřim, že se zeptají na pár drobností ale celkový dojem bude v pohodě, klidně to můžu vyzkoušet až k nim pojedeme. Jenže o co tu jde? Jen o to, že někteří "byli/jsou na něco zvyklí" a své zvyky nechtějí měnit. Kolik breku a humbuku byli někteří schopní udělat při změně vzhledu a systému fóra a stejně jim nakonec nezbylo nic jiného, než se s tím naučit pracovat. Bylo to tak moc těžké? No asi ne, jinak byste to vy, brblouni, dávno přestali používat. Jenže to je pořád ta samá písnička dokola. Při další změně to tu budeme poslouchat respektive číst zase. Zase se vytvoří vlákno alá "pokec o novém foru", kterému budou vévodit myšlenkoví dinosauři, jenž "byli na něco zvyklí" a ejhle, musí se přizpůsobit upgradu, novinkám. 

Bohužel pro mne, někdy nevydržím a mám nutkavou potřebu se k téhle problematice "prehistorického smýšlení" vyjádřit, protože jsem nikdy v životě nepochopila, co je to nesmiřitelnost s něčím novým. Třeba to pochopím až mi bude 60 - 70 let a začne mi ujíždět vlak, ale v produktivním věku každého člověka je pro mě tohle smýšlení v dnešní době zcela nepochopitelné. Obzvlášť jedná-li se o něco tak banálního jako je vzhled nějakého fóra na internetu... 

Dál se k tomu vyjadřovat nehodlám, protože by to akorát zabředlo do stejných keců - ono to zabředne i tak. Kamenujte jak je libo, je mi to putna.

Odesláno

Ano, máš pravdu.

Nelíbí se mi, když mě někdo nutí k akceptaci čehokoli . Upgrade fóra by se určitě dalo udělat i tak, aby se "zaplácly díry" a běžný uživatel si ničeho nevšiml. Jenže to by ego IŤáka nevrnělo blahem a jeho "dílo" by se prodalo jen za zlomek ceny.

New fórum mi jakž - takž funguje na PC doma, na tabletu i tydlifonu si musím už po několikáté nastavovat totéž , v práci se na forum můžu jen dívat - TO JE POKROK???

Odesláno

Vždyť to schválně zkus. Nech jim čistou úvodní stránku, ať se zaregistrují a začnou přispívat, třeba jen na pokec, zkusí si tu něco vyhledat (můžem jim i připravit nějaký běžný problém auta, který tu uživatelé hledají), a ať řeknou sami, jak to na ně působí. To je ten správný nezaujatý pohled.

Já s tím ovládáním nemám sebemenší problém, ale plně chápu lidi, kteří jo. Vždyť je to jasný, když chceš na poslední příspěvek, klikneš na datum - no tak to je pro nově příchozího fakt jasný jak noha. Tohle je přímo nádherná ukázka tzv. provozní slepoty, kterou většina programátorů trpí. Nejen jich, to je obecný problém, ale u nich to zasáhne zdaleka nejvíc lidí. A to je ten problém. Pro ajťáka trávícího za obrazovkou celý svůj život je takhle jinak nelogická pí*ovina "jasná", kdo to nechápe má "prehistorické smýšlení" a nezapomene k tomu povýšeně a arogantně dodat, jak je mu "putna", když na tu nelogičnost někdo poukáže.

Mě IT živí už hodně dlouho, a to jako správce a člověka zodpovědného za systém, který slouží k PRÁCI. A úplně stejně, jako nevyvíjím pro uživatele šroubovák, který je sice děsně free, cool, in a podle posledních módních trendů, jenže nešroubuje nebo šroubuje blbě, je mým prvořadým úkolem pro uživatele zajistit systém takový, který jim práci ulehčuje či vůbec umožňuje, a nikoliv jim práci ztěžuje a přidělává jen proto, že jde IT "dopředu". A ano, celou dobu se potýkám s generačním problémem a zkostnatělostí myšlení uživatelů, kteří jsou na něco zvyklí a nechtějí to měnit, o tom vím sakra dobře, jaký je to boj, ale úplně stejný, ne-li větší boj vedu s vývojáři a programátory totálně odtrženými od reality, jak by se s čím mělo pracovat a co by mělo být výsledkem té práce, ale o to víc nabubřelými, protože oni jsou přeci ten módní trend. 

Odesláno
před 7 hodinami, punkac napsal:

Třeba taková blbost, když se spletu u palce nahoru či dolů, tak si to můžu sám opravit a nemusím psát:" jé promiň, to mělo být obráceně!"

Tak tady se nespletu...!!! :super

A pokud tedy můžu říc, tak sem zažila první fórum to žlutý řádkový, jako uživatel z ulice a vůbec sem netušila co to je a jak to funguje... Bylo mi možná 20. Našla sem tam tenkrát ňákou odpověď - tak ňák celkem ztuha... Na tý druhý sem teprve našla odvahu udělat registraci.. A až ke konci sem pochopila, jaký věci a co mám dělat..., kolikrát mi Hurvajz napsal červenej koment...!!! Kolikrát sem se s nim radila a omlouvala se přes SZ, že ho prudím.. - prostě po roce!!! Oddie - po roce užívání.., můžu teprve říct, že už s tím umím... A VONI MI UDĚLAJ UPGREJT...!!! Stejnej.... :) Lepší... :D Pár funkcí co to má navíc  tak veřejně rozhlásí.. (Čas a poslední příspěvek), pak řeknou ať máme TRPĚLIVOST (protože to není ještě kompletní) a začne vlna mě nejde tohle mě nejde tamto.. Chjo.. Mě to funguje všude..., fajnově... a kdyby někde nešlo, tak si myslim, že je chyba u mě.. Ale možná se pletu.. :)

Odesláno

Sorry, ale pokud mi po upgradu fórum NEFUNGUJE, těžko mě někdo přesvědčí abych křepčil blahem a juchal jak je to bezva. V pátek musím do kanclu tahat Ferryho a řešit s ním, kde může být zakopaný pes - nebýt NEVYŽÁDANÉ "aktualizace", mohli bychom se oba věnovat něčemu smysluplnějšímu. Je zvláštní, že jiná fóra, jejichž jsem členem , fungují v nezměněné formě víceméně trvale, jen tady je to během krátké doby druhá ZÁSADNÍ změna . Pokud někdo hlasitě nějásá a dokonce si troufne být v opozici, je zesměšňován a všelijak nazýván - hlavně ale odklízen do stavu: Nevotravuj a poraď si jak umíš .

Odesláno (upraveno)

Já jsem schopen se tady orientovat, v tom problém není. Otázka je proč (Za co, panebože za co, trestáš tento prostý lid)...

Změny (Word, operační systém, Excel) přicházejí čím dále častěji a je otázka, proč? Aby programátoři měli co dělat, když už chodí do práce. Kvalitativně to nic nepřináší, akorát "se furt něco děje".

A v tomto případě musím jednoznačně prohlásit, že minulé fórum na tabletu kompletně a bez problémů fungovalo, a toto opravdu nechodí, je to nepoužitelné. Takže změna o 50% k horšímu.

Pro zajímavost, máte někdo zaznamenáno, jak dlouho fungovalo fórum pod prvním, druhým a třetím softwarem?

Tvůrci si asi neuvědomují, že design tvoří polovinu dojmu a úspěchu. A minulá fóra (viz printscreeny výše) byla výraznější a sympatičtější. Toto je graficky rozvláčné a barvy jsou nevýrazné. I to členění do rámečků bylo dříve docela sympatické.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...