Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nejsou ty šrouby skrz ? :myslim zkouknout zespodu a případně trochu pomoct ocelákem, uvolňovačem, nahřátím ( nejlépe postupně všechno) . 

No a když nic, tak jak psal Lukáš.  Navařit do té imbusové hlavy jiný šroub.  I tím svařováním se to prohřeje a půjde to líp povolit 

@radim.1008 a jak pak vyšroubuješ ten zbytek šroubu? :myslim

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Tak hlavně záleží,  co všechno má @thorr001 k dispozici :myslim

Ještě možnost ( ale jenom pokud jsou ty šrouby opravdu skrz ) dvě matky do kontra a zkusit povolit tak...

V případě svařování to co nejlépe obložit  něčím nehořlavým. 

Odesláno

díky za rady, svářečku bohužel nemám, takže nejspíš dojde na odvrtání.

WD40 ani poklepání nepomohlo

Jedna možnost co mě napadla je tam zkusit namlátit větší Torx

Odesláno (upraveno)

Já bych tam zkusil naříznout drážku a pak na to vzít pořádnej plochej šroubovák.
A ty šrouby sedaček jsou u hodně aut skrz podlahu ven.

A na koberci bych klidně svářel. Ale předtím bych to polil vodou. Svářečka už mi ulehčila hodně starostí s povolováním šroubů co měli omleté hlavy.

Pokud někdo nechce plnohodnotné CO2, tak i ta trubičkovka z lídlu udělá svojí práci.

Vzhledem k tomu, jak vypadá ten podběh, by se ti svářečka asi hodila 🙂

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

zkusím ještě tohle: https://www.motora.cz/naradi/vybaveni-dilny/oprava-zavitu/vytahovak-sroubu/vytahovaky-poskozenych-sroubu-torx-1-4-a-1-2-sada-12-dilu-213363577.htm

Těch špatných torxů tam nejspíš bude víc... 

před 29 minutami, dracekvo napsal:

Já bych tam zkusil naříznout drážku a pak na to vzít pořádnej plochej šroubovák.
A ty šrouby sedaček jsou u hodně aut skrz podlahu ven.

A na koberci bych klidně svářel. Ale předtím bych to polil vodou. Svářečka už mi ulehčila hodně starostí s povolováním šroubů co měli omleté hlavy.

Pokud někdo nechce plnohodnotné CO2, tak i ta trubičkovka z lídlu udělá svojí práci.

Vzhledem k tomu, jak vypadá ten podběh, by se ti svářečka asi hodila 🙂

jak bude STK tak se s tím otočím ke kamarádovi co dělá klempířinu, sám si na to netroufám

Odesláno

tenkým kotoučem nařízni drážku hlubokou cca 2mm a širokou taky 2mm, předem nachystej větší šroubovák, aby byl pevně v drážce, pak ho naklepej kladívkem do drážky a jednou rukou ho tlač do drážky a druhou toč kleštěma --blickama-- za spodní zploštělou část šroubováku, pak to jde povolit--rozhýbat a povolit, dělal jsem to často, povoluj hned po řezání, dokud je šroub horký, šroubovák musí být v drážce ty 2 mm, dej si kolem mokré hadry

pokud se nedostaví kýžený efekt, řízni drážku níže a šroubovákem zapáč a hlava šroubu se rozpadne a sundáš sedačku, pak na zbytek navařit matku a vytočit

Odesláno

Z mejch zkušeností. Jak tam zůstane rez, tak to časem stejně začne opět reznou odrezovač neodrezovač.
Jediný spolehlivý řešení je to vybrousit až na čistý plech a pak dát epoxid základovku.

Odesláno
před 15 hodinami, thorr001 napsal:

takže ocelák a odrezovač 

Pieskovať a potom epoxidový plnič atd alebo reaktívny základ, následne akrylový plnič a nakoniec epoxid. Na to nejaký ms polymér, ak to chceš naozaj poriadne vrelo odporúčam.Odhrdzovač za mňa nikdy nefungoval a nikdy fungovať nebude.

Mimochodom, moja 308 vyzerá zospodu horšie :).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...