Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

:D ano, investoval je do kapcy technikovi na STK, no investovat se holt musí :aut

Odesláno
před 8 hodinami, minimaxa napsal:

Milane, tuhle bitvu prohraješ :super Lukáš má pravdu... Jirka už tam má turbovýfuk nějaký ten rok...

Já vím,že to tam má dlouho a i proto mě překvapuje,že je ochoten tohle uplatit. To bych tam raději hodil origo a po stk zpět duplex.

Odesláno

Já tomu navíc rozumím tak, že to někomu dal k vyřízení čili v tý trojce je i vlastní STK ...to je bratru nějakých 1600 aspoň tady u nás, za zastoupení si servis bere kolem pětikila (dám tam auto a vrátí mi ho olepený) .... tak ta vlastní "investice" byla litr? Popravdě řečeno když si vezmu roční provozní náklady auta tak tu ticku příště asi vypláznu taky už jen abych si ušetřil to vytáčení do omezovače při emisích.

Odesláno
před 2 hodinami, Agrafik napsal:

Proč se všichni bojí toho vytáčení motoru na emisích ,když je motor na provozní teplotě???

Na provozní teplotě být nemusí. Přijedeš na emise v zimě, stojíš ve frontě hodinu pří mínus 10.

Pak do toho sedne technik a v souladu s předpisem http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/F239D8FC-58B9-4950-B3C7-4ACB4B5DF8A9/0/Priloha_1.doc 

koukne na budík, kde je víc jak 60st. C  a jde se měřit. To mi nepřijde jako moc teplý motor. Také to může být tak, že máš STK za rohem a máš sice na budíku 80 st.C, ale to je voda a ne olej v motoru.

Jasně, je to trochu i Tvůj problém, měl jsi tu hodinu čekání udržovat motor teplý případně na STK zajet oklikou (toto používám já včetně pořádného probrždění kotoučů)

Pak je otázka celkového stavu motoru, především rozvodů.  Mnoho dieselů nepozná za svůj provoz otáčky na omezovači nikdy - pokud "nezávodíš" tak jezdíš kolem největšího krouťáku, což je v dolní třetině otáček.

A psychologicky - málokdo slyšel zvenku při otevřené kapotě svůj motor v maximálních otáčkách. Většinou sedí v odhlučnění kabině a zvukový projev je decentní.

Odesláno

je to hlavně celý blbost - emise... kámoš dělá protokol i bez auta.... tak k čemu ta komedie....? :)  tahaj se z lidí akorát prachy...

jinak diesl se bude točit a točit a točit až se rozpadne a je jedno jestli mladej nebo starej, studenej nebo teplej.. prostě je to zbytečný ho vytáčet... - ale moje komentáře na tohle téma vytáčí pracovníky na emisích, takže toho rači nechám... - sem ráda, že nejsou na pracáku.. :) 

Odesláno
před 14 hodinami, Weri 605 napsal:

kámoš dělá protokol i bez auta....

Ono to po zmene systemu jeste nekde jde, resp. stoji za to?

Odesláno

Dneska mam za sebou stk+em az na to dlouhe cekani se nic moc nezmenilo.

Na em ani readiness+chyby neresil

Nez udelal u mne auto jeho kolega tam mel 2 diesely a ani jeden nebyl vytocendo max.

Tk za 15 min hotova jen cekani na papiry hruza

Dohromady jsemtam stravil 5 hodin 

Odesláno

Některé "nové" diesely se nemusí točit na maximální otáčky. Jako například od škodovky 103 kW dvoulitr, na volnoběh pedál na podlahu a točí to 2500 ot. a při těchto otáčkách se "počítají" emise. S těmito motory jsem měl hodnoty hodně blízko absolutní nuly.

Odesláno (upraveno)
před 18 minutami, MilanF1 napsal:
Některé "nové" diesely se nemusí točit na maximální otáčky...

Jj, ale Francouzi to moc neřeší nebo se mýlím?

Upraveno uživatelem parizov
Odesláno
před 3 hodinami, MilanF1 napsal:

Některé "nové" diesely se nemusí točit na maximální otáčky. Jako například od škodovky 103 kW dvoulitr, na volnoběh pedál na podlahu a točí to 2500 ot. a při těchto otáčkách se "počítají" emise. S těmito motory jsem měl hodnoty hodně blízko absolutní nuly.

hmm když jsem byl posledně na emisích (teď v prosinci to budou 2 roky takže za pár měsíců zas) tak můj dvoulitr 100kW z Francie vytáčel až drnčely tabulky v oknech. Že by mělo fauW nějakou výjimku?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...