Dadadavid Odesláno 7. srpen 2014 Odesláno 7. srpen 2014 Zdarec, chci doporučit, co vše budu potřebovat, hlavně co nejlevněji má domácí lakovnu... Prostě striknout občas dveře,kapotu,práh atd... Jaký kompresor bude stačit, jaká pistole je nejvhodnější atp. Nechci nic na profi úrovni, budu to lakovat v kůlně či sklepě.. Citovat
ChouLu Odesláno 7. srpen 2014 Odesláno 7. srpen 2014 v kůlně či slepě hodně štěstí... prach a mušky jsou hrozny svíně ... trošku kvalitní pistol stojí kolem 4-5 tis, ale není to jen o kompresoru... ještě odkalovač, sušič, filtry... Citovat
subin Odesláno 7. srpen 2014 Odesláno 7. srpen 2014 Hlavně krom vybavení je to i zkušenostech,divil bys ses jak vypadá lakování po vytažení z boxu od profíka,ani box ti nezaručí bezprašnost. Pistole kup rovnou dvě, jednu na kit,plnič s větší tryskou stačí za pár stovek a na barvu, lak kvalitnější a dražší (bude mít menší trysku cca 3500-5000, zcela určitě s možností regulace množství barvy , vzduchu a tvaru kužele stříkané barvy . Pak rovnou zainvestuj do leštičky, stačí okolo 2000-3000, s plynulou regulací otáček, vyplatí se zakoupit kvalitní leštící pasty,pak pár kvalitních brusných papírů cca 2000 pod vodu základ, a jemnější na dobrušování před leštěním pokud budeš chtít vyfotím ti co používám já. Citovat
Dadadavid Odesláno 7. srpen 2014 Autor Odesláno 7. srpen 2014 Vyfoť,moc mi tím pomůžeš,nějak začít musím přece :-) Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 oddie to nebylo prilis konstruktivni Citovat
Guest servisman Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Pokud dotyčný nemá zkušenosti tak pro laika nějak radit ,je odpověď od oddie ok . Citovat
Pacho69 Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Tak zkušenosti je třeba nějak získat. Takže pokud má dotyčný vhodný prostor... Pokud ne, myslím, že nainvestovat desetitisíce do vybavení jsou vyhozený prachy. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 je tu povícero lidiček, co by chtěli HNED svařovat, lakovat atd.(vždyť na tom nic není )-- pokud možno co nejlevnější výbava a neškodilo by, kdyby to dobře vypadalo... kup si sprej;) [upravil dne 8/8/14 11:30 od ozzy56] Citovat
P607Olda Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Dadadavid je vyučený automechanik. Že chce začít, je chvályhodné. Tak ode mne rada: rozmysli si, zda se lakýrnictví chceš věnovat profesionálně, nejbližších 20 let. A jen lakýrnictví. Nejen o ceně vybavení, ale i o zkušenostech a dobrém jménu. Právě dobré jméno se těžko získává a lehce ztrácí. Tady byla taky zavedená lakovna, která se postupně změnila na vrakáč. Asi neposkytoval kvalitní služby a měl čím dál míň zákazníků. Je to něco jiného, než občas někomu vyměnit olej, nebo přezout auto. Výsledek práce je na první pohled vidět, lidi si to řeknou. Doporučoval bych půl roku pracovat u někoho v lakovně, abys získal zkušenosti a poznal i horší stránky. V úvodu píšeš, že nikoli profesionálně. To je úskalí. Pokud budeš stříkat nedokonale, tak jen lacino (nejlépe za stovku), kamarádům, kteří nemají peníze. Takže proděláš. Dělat něco dokonale, líp, než ostatní, anebo aspoň stejně dobře, jako ostatní. To je recept, jak se uživit, a zabezpečit rodinu. Nikoli pohádkově zbohatnout. Znám tady v okolí několik dobrých řemeslníků (zedník, obkladač, zámečník, autoservisák) - pracují kvalitně, 8 až 10 hodin denně, a stačí to pro rodinu, celkem dobré auto a dovolené a postupně i na vlastní dům. [upravil dne 8.8.2014 10:05 od P607Olda] [upravil dne 8.8.2014 10:21 od P607Olda] [upravil dne 8.8.2014 10:22 od P607Olda] Citovat
Dadadavid Odesláno 8. srpen 2014 Autor Odesláno 8. srpen 2014 Oldo,děkuji za postřeh, ale abych nemlžil,tak se vyjádřím ještě schopneji... Chci to pouze pro vlastní potřebu...mám dima skodovku,na ty se naučím lakovat a na svoji audi pak opravím lak a občas něco změním,třeba černou střechu na bílou perleť atp... Citovat
oddie Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Představa, že si koupíš někde nějakých pár levných šuntů, na jedné (!) škodovce se naučíš (!!!) lakovat a pak si nastříkáš střechu perletí, je přesně tak neskutečně naivní, že nemá smysl ti na to napsat nic jiného než o tom Hurvínkovi. Takhle to opravdu nefunguje, a akorát vyhodíš spoustu peněz za zprasení všeho, na čem tohle harakiri budeš zkoušet. Citovat
Šalda Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Tak stříkat perleť je už pro odborníky, to není jen barva nebo metla, do toho se můžeš až budeš mít nastříkáných třeba 50 aut. Ale je jasný že napřed zkusíš jen barvu a postupně se budeš učit dál. Ale zkoušet si to jen tak doma taky není jen tak když u sebe nebudeš mít někoho jen Ti poradí co máš dělat, to takhle moc přes internet nejde. Citovat
P607Olda Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 No, v příspěvcích výše máš uvedeny nějaké konkretní nástroje, které se hodí. Ale taky kriticky připomenu - proč jsou někteří lidé chudí (bez peněz), ačkoli dělají různé pokusy, jak něco vydělat nebo získat. Tak až vynaložíš peníze a nic nezískáš, tak se zamysli. Proto jsem psal - buď to (lakování) dělej pořádně, špičkově, nebo vůbec a dělej něco jiného pořádně. Dělej \"tak, že líp to udělat nešlo\", tzn odborně a kvalitně. Možná nikoli lakýrnictví, ale něco jiného, možná autoservis. Pak tě budou lidi vyhledávat a dobře ti zaplatí. Jak jsem psal, ti šikovní řemeslníci jsou vyprodaní (mají objednávky) na měsíce dopředu. [upravil dne 8.8.2014 13:56 od P607Olda] PS: pro nově příchozí - Dadadavid se tady objevuje už několik let a moje \"litánie\" je tak trochu odpověď i na jeho dřívější činy a příspěvky. [upravil dne 8.8.2014 13:58 od P607Olda] Citovat
h4wk3y Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 drahy vybaveni? https://www.youtube.com/watch?v=32xd1HnT8X8 Citovat
P607Olda Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Myslím, že kdyby ses specializoval na repase náprav, a dělal je opravdu na 100%, tak máš o živobytí vystaráno. [upravil dne 8.8.2014 14:31 od P607Olda] [upravil dne 8.8.2014 14:38 od P607Olda] Citovat
Vvitty Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Kdyz dneska chce kazdej delat vsechno a nejlip hned Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Ja to možno zhrniem Pokiaľ s lakovaním nemáš žiadne skúsenosti a nemáš ani žiadnu výbavu, je to, čo chceš, čistý nezmysel. Veci ktoré na to budeš potrebovať, budeš zhánať za lacné prachy, tým pádom sa na \"profi\" výsledok, alebo aspoň na taký, na ktorý by sa dalo pozerať, len tak lahko nedostaneš. Ak aj komponenty kúpiš, vrazíš do nich XYZ tis. Kč. Následne je veľmi najivné si myslieť, že na jednej starej škodovke sa naučíš obstojne lakovať. Tým horšie, že nebude vedľa teba lakýrnik, ktorý by ti vedel dávať rady čo a ako ... Tým pádom sa to \"učenie\" riadne predĺži. Treba rátať s tým, že pri učení než sa naučíš, nalakovať diel ako tak \"obstojne\" minieš toľko farby, že až - tá tiež niečo stojí. Po spočítaní týchto investícií zistíš, že si do toho vrazil dosť, máš použité náradie, ktoré len tak nepredáš a výsledok lakovania nie je vôbec nejak moc uspokojivý. Pokiaľ si dáš každého pol roka prelakovať strechu u profi firmy, tak ťa to vyjde menej zo zaručene pekným výsledok Citovat
Eon Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Nečetl jsem to celé, ale jak tu kdosi zmiňoval, na supr lak nepotřebuješ nic extra. Je to jen o zkušenostech. Já si už nějáký to léto jen tak pro radost sem tam lakuju a na lakovaní má největší vliv příprava podkladu a pak broušení/leštění. Chvíli jsem měl i lakovací box, ale že by to nějak extra pomohlo, to zase ne. I tam se dostane prach. Takže jak jsem psal, je to jen o zkušenostech. Ještě mne napadlo, na větší plochy je lepší mít větší průměr trysky (kapota, střecha..). Jinak mám 100l zásobník, dvoupísťák kompresor, dva odkalovače. Začínal jsem pistolí za cca 4oooKč, pak jsem chvíli střídal \"staré\" kovofinišky a teď jsem si udělal radost a koupil lepší pistoli, za pistolí mám ještě něco jako benzínový filtr. Ale i tak mám většinou na větší ploše prach, či nějáké smítko, takže to pak smetu pod vodou šmirglem a doleštím pastama. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.