Dave_k Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 @petrinza tak ať se vám tam líbí. My tam byli přesně před 5 lety a super. Ejlat, mrtvý moře, Jeruzalém, Masada, TelAviv. Jen ta atmosféra nebyla tak vypjatá jak je dneska. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 @Dave_kurčitě by měli daleko větší šanci. Přes pár lety jsem se dost najezdil busem do Německa a poutání se bylo základem. Argument " kdo se v busu poutá" nechápu. Pohodlí s tím vůbec netrpí. Dave_k a Fruktis ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 (upraveno) @Medvěd tohle bude asi jedna z věcí kde se nesejdeme. Ano asi dokážu pochopit že z toho nemáš úplně nejlepší pocit když ti syn vypráví zážitky z cesty. Ano chápu že Váš vztah je řekněme nadstandartní a není to klasický " boj " rodič vs. puberťák. Ale moudrý učitel v AŠ mě naučil a já se toho celý život držím. Nezkoumej do hloubky jak kdo jede proč jede rychle proč jede pomalu proč předjíždí jak předjíždí od to jsou policajti aby to zkoumali pokud nastane karambol zase jsou tu od toho policajti případně správní orgán nebo soudce který bude vynášet trest. Ty si o tom mysli svoje třeba se takový zážitek poděl s kamarády na pivě ale víc neřeš. Tak trochu něco o tom jak by na světě bylo krásně kdyby se každej staral o sebe. Jo a to poutání se v buse. Věř tomu že ten jak ty se směješ páe přes pupek už zachránil spoustu životů a to právě v okamžiku kdy šla mašina na bok nebo do kotrmelce ale zachránilo to i spousty i jen blbých zhmožděnin třeba při prudkém brždění. Vím že většina dálkových vozů má i hlídání jestli jsou pasanti zapnutý nebo ne ale málokterý šofér to vyžaduje. Párkrát jsem jel jak dvojka na dálkové lince a zodpovědně řeknu že jedinej kdo měl problém se poutat byli český pasanti cizinci jak si dřepli tak se zakurtovali a nic neřešili zrovna tak jako že jedinej kdo coural za jízda po voze byli zase češi. V tom busu totiž ty pásy mají prioritně podržet pasažéra na sedačce nebo v nějakém blízkém okolí sedačky protože spousta těžkých zranění při boku nebo boudě není způsobena samotnou silou nehody ale tím že se nepřipoutaní začnou po voze neřízeně pohybovat a tím likvidují nejen sebe ale i ostatní cestující. Upraveno 29. březen 2024 uživatelem Vena garážmistr Klemoň, Fruktis a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 Véno - taky jsem psal, že to řešit nebudu a momentálně o tom vlastně jako kecám s kamarády u piva (teda na P-C) Vena garážmistr a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 Dnešní sváteční slunečný a větrný den jsme se Zůzou a jejím tátou strávili hezky venku na pastvině. Milan+ a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 (upraveno) Dnes jsme s Helou a mamkou byli v kině na filmu Jeden život o siru Nicolasi Wintonovi. Téma záchrany dětí z okupovaného Československa bylo zpracováno už vícekrát (sám si asi nejvíc vybavuju film Všichni moji blízcí s Josefem Abrhámem), ale tahle poslední verze s Antony Hopkinsem mi přišla opravdu dobře a citlivě natočená. Já tentokrát dávám 10 z 10ti a film dopobručuju https://www.csfd.cz/film/1246748-jeden-zivot/prehled/ Upraveno 29. březen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
pavelu96 Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 (upraveno) Dnes výlet na divnej kopec s barákem bez rohů Bylo celkem hezky a cestou nahoru přestalo i fučet Upraveno 29. březen 2024 uživatelem pavelu96 radim.1008 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 před 13 minutami, radim.1008 napsal: Dnešní sváteční slunečný a větrný den jsme se Zůzou a jejím tátou strávili hezky venku na pastvině. Tradice máte evidentně na háku regius a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 Je potřeba využít každého volného dne, kdy je hezky. pavelu96 a MJSytic ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 Pavelu - chválím hezkou procházku na misto, kde se psala historie pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 @Medvěd shodou okolností jsme dnes jedním busem od FlixBusu jeli. Cesta něco přes hodinu. Připoutaní. Bus měl normálně 3bodovej pás. Jinak co jsem koukal tak připoutanejch bylo pár. Citovat
Medvěd Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 (upraveno) Dave - rozumím Hodina ale není celá noc a prostorová náročnost Vašich dvou postav není s tou mou ani zdaleka srovnatelná. Ale to už si jenom povídáme o tom co by kdyby .... Pravdu má i Véna (videa o tom, co udělá nepřipoutaná postava v autě jsem raky viděl), já jen napsal, že se v busu lidi obecně nepoutají byť by měli a tos mi svým příspěvkem taky potvrdil. Upraveno 29. březen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Dave_k Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 Ještě doplním, že na vedlejším sedadle seděla slečna(paní), proti které jsi ještě hubenej a ta se poutala. Citovat
Lihous Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 (upraveno) @Medvěd Tak nejak v par bodech aktualni stav na nasich silnicich - nejaka ohleduplnost tolerance A pak se jen divime - co ze jsem na hlavni mam prednost - chci prezit a ne prijit krom auta i treba o zdravi zivot Upraveno 29. březen 2024 uživatelem Lihous Citovat
Milan+ Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 @Vena garážmistr Můj švagr nebožtík,měl odjeto na autobusech statisice km,jezdil jen zájezdy,východ , západ,stačila stížnost od cestujících zaměstnavateli a vše se řešilo,jde o bezpečnost posádky,ne ,že šofér pojede rychle sám od své vůle. To ,že někdo vynáší trest,tak to Ti děcko,či vnouče nevrátí. Citovat
Klemoň Odesláno 29. březen 2024 Odesláno 29. březen 2024 No jo, ale co ti pomůže , že jsi slušný řidič ( jsem? ) když tě pak vydusí ty "hovada" ??? Zrovna dnes se blížím od D7 ku Kladnu s 20ti tunou, takže trošku větší a hlavně širší vozidlo a v dálce vidím pomalu jedoucí dvojici spoutanou lanem. Z té "výšky" je to vidět. Naproti auta , tak uberu na 70 km/h a "zvolna" je dojíždím. Dám levý blinkr, že se tedy na "něco" chystám. Vídím v protisměru díru, dávám plný kotel, brutálně zrychluji na cca 80 km/h . Ještě kouknu do levého zpětného, jestli mne nechce vzít někdo za mnou a nechce. Plynule vybočím ze svého pruhu a zpoza mne se vynoří magor s Tranzitem a začne mne také předjíždět. Co myslíte, jak je ta silnice na Kladno široká ? Na náklaďák , osobák a ještě dodávku ??? Opřu se do tlakovky , jako jestli to myslí vážně a má nasráno v makovici a co myslíte ??? Normálně se vedle mne nacpal, donutil mne se nalepit na tu předjížděnou soupravu, protože jinak by se rozmáznul o ty stromy co rostou u silnice. Asi tak 1 až 2 vteřiny mi bliklo hlavou, že budu dělat, že ho nevidím, ale co - pak si budu celý život vyčítat, že sebral ten strom ??? Akorát pak na následující křižovat musím zuřivě svírat volant, abych nevyskočil z auta a nedošel si na něj . . . Péťa, radim.1008, Vena garážmistr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2024 Odesláno 30. březen 2024 @Klemoň pokud to bylo přesně jak píšeš, neubral bych, tihle ,,piloti'' právě na tohle spoléhají Citovat
Klemoň Odesláno 30. březen 2024 Odesláno 30. březen 2024 No já jsem neubral a tu "soupravu" jsem předjel. Ale oni jeli u kraje a já se na ně "musel" nalepit bokem, aby to byzohledné kretýno přežilo . . . Citovat
pavelu96 Odesláno 30. březen 2024 Odesláno 30. březen 2024 Výlet do okolí Křivoklátu, nažloutlé skály a supr připravená žlutá turistická stezka - perfektní tankodrom Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 30. březen 2024 Odesláno 30. březen 2024 Uklidil jsem hráběmi zahradu, dovezl na místo po keři hlínu, uklidil ve 306ce a přezul. Umytí a fotka do vlákna až zítra. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.