Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A těch třiapůl nad stropem zaplatí kdo? No přece ten ... no ... teď tady byl .... jak sedíš ty, ty, ty ... a ty. Tady všude seděl ....

Odesláno (upraveno)

Nechci a nebudu sem tahat politiku, takže nebudu nikoho a nic jmenovat a zamyslím se veřejně nad rozpočtem dejme tomu své vlastní rodiny:

když mé povinné (sociální, zdravotní, daně, bydlení, energie atd.) a "povinné" (jídlo, oblečení, vybavení domácnosti, auto, hobby, dovolená atd. v rozsahu, který by se mi líbil) výdaje činí 240 + 960 kKč ročně a příjmy jsou 800 kKč/rok netto, tak potom (pozor, teď přijde kontrolní test):

a) já a žena si najdeme druhou, třetí ... xtou práci dokud to nehodí 1,2 míče ročně, přinejhorším budem makat 30 hodin denně 

b) půjčíme si každý rok u nějaké hodné ne/bankovní instituce za úžasných RPSN (tak malých, že to číslo nepřečtu ani na dvoumetrový QLED telce za 60 litrů) chybějících 400 kKč 

c) přizpůsobím "povinné" výdaje příjmům, které jsme schopni reálně vydělat 

To je vše.

Nápověda: Ti z Vás, kteří si myslí, že c) je správně, mohou dál řídit svou rodinu i auto, dokonce snad i firmu, ale ne zemi či stát. 

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

@Sawoy  tak za ,,c'' už dávno neplatí nejen u těch co řídí státy, ale ani u těch co řídí rodiny, to sis nevšiml ??  už hodně dávno nejsou peníze podloženy zlatem, ale natištěným papírem..., už dávno se mají líp ti, co se přiživují na společnosti, než ti co vytvářejí hodnoty , mám pokračovat ?? 😉

Odesláno

🤐 ... ani naznačovat ... a navíc, opakuji, řeč je o  rodině a  peníze jsou podložený čímsi, co zřejmě alespoň vypadá jako práce, resp. služba, jinak by mi za ni nikdo neplatil, bo její čerpání není povinné.

Odesláno (upraveno)

Maji pravdu bude strop a rozdil stejne zacalujeme my.
A uz vim proc bylo malo na zalohach mame D25d a uz ted me jima hruza pokud skonci strop to nebude prusvih ale primo prus...er.
Tak jsem si nastavil pro jistotu zalohu "jen" na 5tis a to mam to stesti ze mam zatim z ceho platit.
A nocni proud proc kdyz je to jedno rozdil 20haleru v platbach jake jsou je k smichu.

Uz se tesim jak se bude v case zlevnovat - sazim ze to nebudou desitky haleru ale jen jednotky haleru.

Krasne odpoledne vsem .... :papa

20221124_151223~2[1].jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)

No a já změním téma, aneb co jsem včera udělal (neb jsem se vrátil najedl, umyl a šel spát) Díky pomoci @MilanF1  jsem si dojel do Žatce pro "nová" letní kola na mé "nové" celoroční :aut vozidlo .

Ještě EDIT : Vzhledem k tomu, že jsou to origo od Peugeotu (made in Germany) tak předpokládám, že by mohly něco vydržet . . .    Snad . . .

IMG_8005.thumb.jpeg.1817fac3cc153869d92252f789cdf46a.jpeg

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Navrhni přejmenovat: 

Co vidíš na Hovno vidím.

Beztak je to tím. Ale připomněl jsi mi mládí, bo tvoje jestli jsou tyhle kola vhodné mi vyvolalo legendární žebřiňák s gumovými kolama Stavrose Niarchose.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Sawoy napsal:

.......Stavrose Niarchose......

On nějaký člověk tohoto jména opravdu existoval? Já to jméno mám spojený s písničkou Franty Ringo Čecha z cca poloviny 80tých let, a podle ní to byl boháč z Jevíčka a nikdy ke nenapadlo zjišťovat, zda je to fiktivní postava nebo ne 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Medvěd Je to jak píše @Radek Hurvajz a myslím, že Frčech pajcoval reála a ne naopak 😂

BTW tý písničky jsou 3 verze: 1980 (vyšlo až 2002) Schelinger, taková volnější, ale zas je všemu dobře rozumět, ta jediná obsahuje perlu gumovými kolama, pak 1983 kde zpěv nevím, možná Milan Schelinger, Franta jen povykuje a božsky hýká do zvonců hnaných krav, za mě největší pecka hudebně, aranžmá a tak ... prostě bomba, zjevení, a pak 1993 Zemětřesení a Brichta, rádoby speedrock nebo trashmetal nebo co, v podstatě vo ho..ně, jako ukázka posunu doby a muzikantský techniky budiž. Změnu slova boháč na buran jsem nikdy nepochopil a neskousnul.

Odesláno

Dnes nákup 20km za hranicemi a dotankování nafty. Bral jsem naposledy v září. :o Ale dnes jsem se musel stydět v krámě a konečně pochopil, proč poláci prosí čechy, aby jim taky něco nechali na Vánoce.

IMG_20221124_174315.jpg

A to měla ta paní s dcerou dva takové koše. :roll Samozřejmě, že jsme nekoupili vše, co jsme chtěli, protože to neměli. :D:D

Odesláno

@radim.1008 S tim studem to mam podobne ale ne ze si veze pani plny kos ci dva jak jsme zazil v Klodsku nedavno v "Carfouru"
ale mam problem s chovanim - podobne jako v case u nas anglani nemci - takova ta nadrazenost arogance to me tak trosku vadi.

Nanestesti tam kam jezdim se zname je tam i hromada polaku co pracuji a pracovali u nas ve Skodovce tak ze pohoda / rozumej mala obec kde se vsichni znaji /

Jezdit do prvni obce za hranici = neco jako po rabovani uvnitr obchodu ;) a nedivim se ze jsou slusne napsano nastvani.
Ale obracene je to jejich kseft.

Odesláno

My byli v úterý v Bogatynii (ano ta ze zpráv, jak tam místní politik sázel čecháčkům žádosti o nevyžírání obchodů za stěrače) kolem 17:00 a oba obchody (Biedronka, Lidl) polo prázdné, nakupující Česko/Polsko 50/50 a regály narvaný k prasknutí (i akční zboží) - nevím jestli se místní Češi chytli za nos, obchody znásobily zásobování, nebo souhra obojího :myslim

Tankovat naftu už se mi v Polsku nevyplatí 7,89 zl/l vs 38.90 kč/l na ONO ve Cvikově, kam jedeme zítra na závody :potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...