Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Nech to na zimu :) To pak všechno vychcípe a zůstane maximálně královna, pak jen půjdeš s pytlem a budeš loupat hnízda. Nicméně jestli nenajdeš kudy ti tam lezou, stejně tam budou znova, i když to vymlátíš.

Nechavam..tyhle si udelali hnizdo primo u okna..hrozilo tak, ze by je nekdo nevhodne vyrusil a dostali by se do obytnych mistnosti...byly stejne uz utlumene chladem...

No a kudy se mi dostavaji na strechu..ci pod ni...kudy chteji...je tam takovejch der v podbiti...

Na jare to pak zadelam co pujde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@minimaxa švára dával tohle: https://www.baumax.cz/vrobek/sada-na-destovou-vodu-do-okapu,15244.html?a_aid=5857d60fb0945&a_bid=67afc254

Má to v úrovni max. hladiny v nádrži. Když je nádrž plná tak teče voda dál do okapu, jinak plní nádrže. Fakt je, že to není tak kapacitní na druhé straně se o to nemusí starat. 

Použil to hlavně aby nemusel rozebírat již hotový svod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa
před 2 hodinami, Péťa napsal:

odbočku udělali jen do žlábku

Sem do toho svodu je svedená cca 120m² část střechy. Pochybuju že by to nějaký žlábek pobral když bude lejt. Někde mám fotku, jak voda dole z toho letí do ⅓ Labe jakej to má švunk. A je to pod střechou, přistavit a odstavit trubku je otázka 3 vteřin.

@RichVa Znám, koukal jsem na to, taky sousedi to mají, napouští s tím 300L nádržku. Usoudil jsem, že tohle ne.

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes byl ten den kdy jsem začal plnit v minulosti daný slib. A to že až bude mít Pepíno za sebou měsíc školy tak že ho začnu učit řídit auto. Poprosím moralisty aby se zdrželi moralistických komentářů. Výcvik probíhá na polní cestě kde ani zemědělci dnes nejezdili. A dnes byla první lekce rozjezd a zastavení. S ohledem na to jak je Pepíno velký tak jsem mu to vysvětlil a začali jsme s nácvikem první rozjezd byl jen skok ale na podruhé když jsem mu to vysvětlil trochu jinak a jen trochu jsem mu do toho mluvil tak se rozjel bez škubnutí plynule a v pohodě. Při zastavování má ještě trochu problém zkoordinovat vše co je třeba ale dvakrát zastavil i s vyřazením a zatažením ruční brzdy jen podle pokynů. Rád bych ho postupně naučil bezpečné manipulaci s autem tak aby se uměl rozjet zastavit a případně zacouvat ke straně.  A než mě tady někdo začne kázat jak je to nebezpečné tak ano vím že se může stát že se chytne party a že třeba ukradne auto a bude se předvádět před buchtou tomu bohužel nijak zabránit neumím ale vím že když ho můžu naučit jak se s autem manipuluje že když se bude před tou buchtou předvádět tak že to nerozstřelí o první lampu a taky ze své osobní zkušenosti vím že zakázané ovoce chutná nejvíc takže si myslím že pokud ho to naučím už takhle malého a časem mu občas umožním na bezpečném místě ukojit šoférské choutky tak to pro něj nebude zakázané ovoce a nebude ho to tolik lákat.  A z druhé strany známý má syna dnes už je mu 18 ale asi 4-5 roků zpět byl na prázdninách u prarodičů jeli s dědou někam na výlet a dědovy se udělalo za volantem špatně a jen díky tomu že ten kluk už uměl základy manipulace s autem  tak se mu povedlo auto bezpečně navést ke kraji a za použití ruční brzdy auto bez škod zastavit a zavolat pro dědu sanitku. A než dojela sanita tak dokázal fungovat přesně podle pokynů dispečera ze záchranky. Kdyby nevěděl co má zkusit s tím autem udělat tak to mohlo dopadnout násobně hůř. Děda se z toho za dva měsíce vykřesal a funguje téměř bez omezení teď když už má mladej papíry a může jezdit legálně tak se děda nechává na delší cesty vozit od něj. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PéťaDosáhne sedačku má vraženou pod volant co jde sedí tak na půlce sedačky ale došlápne. Pod zadkem má složenou deku aby viděl na silnici ale pere se s tím statečně.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikoz mi ve stredu sundali sadru z palce a zatim to vypada, ze se vse hoji docela dobre a taky aby ruka prilis nezlenivela, pustil jsem se dneska do oplechovani pultove strechy na pristresku pro cabrio. Delal jsem to poprvy v zivote, bez klempirskych klesti a jen s obyc nuzkama na plech. Trvalo mi to asi tak 10x dyl, nez by to trvalo klempiri, ale vysledek se mi docela zamlouva. :)

IMG_20201003_201134.jpg

IMG_20201003_201153.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný, jen bych to dřevo nejdřív natřel. Pěkně prkno po prkně na zemi, než potom v budoucnu lézt s barvou po štaflích. :D To je jen moje zkušenost. Dal jsem na tuhle radu a vyplatilo se. ;) 

Jinak jsem rád, že palec přežil vcelku. ;)

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky nejraději vše dělám z prken natřených ještě na zemi. Pak se zatřou jen řezy. Samozřejmě, že to chce pak opatrnější práci, ale prkno natřené na zemi mi přijde víc natřené. Položím si ho kozy a válečkem nebo i štětcem se nechá hodně napustit (jak penetrací proti breberkám tak i lazurou) a taky se pohodlně přebrušuje mezi nátěry.

Ale pokud manželka rozhodla o barvě až později, tak je to jasné a s tím nikdo nic nenadělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@FerryTeda na kutila úžasná práce, to klobouk hluboce dolů .... ale nějak jsem nepobral co bude dál. Jednak co je to za profil, to jsem ještě neviděl (vypadá to jako závětrná lišta, ale tu jsem ještě neviděl dávat "přes roh" na dvě sousední strany), jednak kam a jaká přijde krytina?  Napadá mě jedině plech, pod ten se něco podobnýho dává ... Předpokládám že odtoková hrana není vyfocená ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sawoy Diky za poklonu ;) Jo, tohle je horni "hrebenacova" strana. Na strese bude profilovanej taskoplech, takze bocni zavetrny listy jsou klasicky spodni a ta horni lista bude prelozena a prisroubovana pres ten stresni plech a zespod utesnena molitanovymi kliny.

Vyfotim celek, az bude hotovo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

on většinou laik (teda laik co nemá volšový ruce :)) práci pro sebe odvede lépe než ,,řemeslník'' , bohužel je to pořád jako za komančů, možná ještě horší -- měnili mi okapy a svody tak odborně, že jsem jim musel radit, k čemu jsou rovné nůžky na plech a k čemu zahnuté 🙈, prostě neuvěřitelné, ale nemám už roky lítat po střeše :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...