Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Se přijeď podívat ,garáže jsou plné,tak musí být venku.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno
před 5 hodinami, Vena garážmistr napsal:

@Zodiak no  tě prdel .  No hlavně aby ta pazoura aspoň nějak fungovala.   Jako je jen málo mašin se kterýma nedělám a cirkulárka je jedna z nich jako malej (mladej) přeberte si každej podle sebe jsem tatíkoj u cirkulárky asistoval když se něco řezalo ale abych se k ní postavil sám tak z toho mám závrať takže to nezkouším  to radši vezmu motorovku a řežu palety motorovkou nebo na paletách *neumím psát slušně*ím mafla ale cirkule bojim bojim.  A pak se říká že na rotující mašině nemáš požívat rukavice a tady je příklad toho že něco ta rukavice zachránila.

Právě,že ta rukavice tu ruku přitáhla.

Odesláno

..ja dneska musel od rana poresit odjezd na turnaj do Karvine (zitra) , nakup, uvarit obed, dohlidnout na mladyho (aby se sbalil) a  pak jsem se asi ve 2 nasral a odjel na motorce do riti ... teda do Svitav  :D ...   ..mno a pak na Brnisko a vrchem na Prostejov .. a jak jsem pred Olmikem najel na dalnici a prijel stejne jako z toho Brna z prace - tak jsem si vsimnul rozflakleho zrcatka a mrtvej foogl byl opravdu holub.....   ...setrel holuba me teda prisel na petikilo...   :D  ...a budou se muset rozlestit nejake ty ryhy na boku...

image.thumb.png.eb4aec3bc0a3e72e07b86cd08e6f66b7.png

Odesláno

Tak sjme vcera asi koupili nahradni plechovku za nasi C4, ktera umira na spojku...  Asi probehne drobna kanibalizace a pak pokus se C4 zbavit nekam na dojezdeni... 

Odesláno (upraveno)

spojka s dvouhmotou je draha, vymena casove narocna. Doma na to nemam prostor ani vybaveni. Servis rika 25+ = nevyplati se mi.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Jaký motor? Na RHR/RHK jsem za komplet sadu dvouhmoty a spojky platil asi 7,5tis, to mi nepřijde moc, ale ta práce je holt náročná a servis si ji nechá zaplatit. Zase kdy si člověk koupí jiné, může ho za chvíli čekat totéž...

Odesláno

Ua9HZ - 1.6HDi. , jako sadu s dvouhmotou za nejakych 7,5-8 koupit umim. Ale jak rikam, na vymenu nemam ani prostory, ani vybaveni abych to doma cele rozhazel, svesil jak je potreba... . A prace je na tom jak na kostele + zadny servis to nebude delat z mnu dodanych dilu ( a nebo je tam pripatek +100% za praci). NAvic s vyhlidkou, ze jsou prorezle prahy, uz kitovane = na dalsi stk nutno vyresit jinak. Prorezle spodky vsech dveri, tlumice pomalu umiraji, auto ma orvany cely pravy bok po nezavinene nehode = realne na rok a ctvrt, nez bude nutna velmi vysoka investice pred STK se proste nevyplati do toho nasypat :)  => auto, co se kupuje, ma spojku cerstve prokazatelne delanou, nema zadny vetsi problem, jen nejakou kosmetiku. Kastle je zcela zdrava, ma polovicni najezd... 

Odesláno

No a taky je to o tom že ano výměna spojkové sady není až tak velká oprava ale je potřeba rozebrat spoustu věcí okolo a když už je to rozebrané tak je nesmysl pokud se tam přijde na problémové věci to skládat zpátky aby se to třeba za x týdnů nebo měsíců rozebíralo znova protože opravu to prodraží víceméně jen o cenu materiálu a třeba hodinu práce navrch ale můžou to být zásadní věci a rázem se slibovaná částka zvyšuje třeba o 25-30% . Takže podle mě je rozumné když je majiteli známo v jakém stavu auto je nad takovou opravou přemýšlet i v kontextu dalšího používání a perspektivě daného auta. A kolikrát se vyplatí než vůbec se o opravě takového rozsahu začne přemýšlet zajet do servisu a nechat auto zvednout a posoudit nezaujatým človíčkem aby řekl hele tohle je dobrý tohle je řešitelný ale může to stát xxxxx korun a tohle je za xxxxx takže si to dejte dohromady popřemejšlejte jak dlouho auto chcete mít jestli máte na jiný nebo jestli když do tuteho teď nalejete YYYYY jestli jste ochotný s tím jezdit třeba další 4-5 roků aby si to tu investici odjezdilo. Protože nemusím tady nikomu vysvětlovat že i když má auto reálnou hodnotu 50 000 a vy do něj před prodejem za servis nalejete 100 000 tak je to jako by jste je nalili do kanálu protože to nikdo nezohlední že tam byl takhle drahý servis.

Odesláno

letos se krtci asi pohádali a většina od nás odešla 👍, bohužel někteří nepochopili moji výzvu z podzimu, že letos budu zlý a to tak, že hodně :roker, stačily dvě patrony asi za 150 Kč, víc než měsíc není jediná hromádka, účinnost 100%, dá se to použít i kolem domu, nebo při opravě auta ... 

DSCN0031.JPG

Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

No a taky je to o tom že ano výměna spojkové sady není až tak velká oprava ale je potřeba rozebrat spoustu věcí okolo a když už je to rozebrané tak je nesmysl pokud se tam přijde na problémové věci to skládat zpátky aby se to třeba za x týdnů nebo měsíců rozebíralo znova protože opravu to prodraží víceméně jen o cenu materiálu a třeba hodinu práce navrch ale můžou to být zásadní věci a rázem se slibovaná částka zvyšuje třeba o 25-30% . Takže podle mě je rozumné když je majiteli známo v jakém stavu auto je nad takovou opravou přemýšlet i v kontextu dalšího používání a perspektivě daného auta. A kolikrát se vyplatí než vůbec se o opravě takového rozsahu začne přemýšlet zajet do servisu a nechat auto zvednout a posoudit nezaujatým človíčkem aby řekl hele tohle je dobrý tohle je řešitelný ale může to stát xxxxx korun a tohle je za xxxxx takže si to dejte dohromady popřemejšlejte jak dlouho auto chcete mít jestli máte na jiný nebo jestli když do tuteho teď nalejete YYYYY jestli jste ochotný s tím jezdit třeba další 4-5 roků aby si to tu investici odjezdilo. Protože nemusím tady nikomu vysvětlovat že i když má auto reálnou hodnotu 50 000 a vy do něj před prodejem za servis nalejete 100 000 tak je to jako by jste je nalili do kanálu protože to nikdo nezohlední že tam byl takhle drahý servis.

Za dvouhmotu na Ulysse jsem platil cca 20000,,dělal se ještě oil v převodovce,oil v motoru,všechny filtry,spodní silenblok a vše okolo,tam jde o to jak to říkal kamarád nebožtík,můžeš žrát,ale nesmíš u toho mlaskat,doma bych se do toho taky nepoušťel. 

Odesláno
před 18 hodinami, ozzy56 napsal:

já taky řezal na cirkuli snad 20 roků, bo děda kupoval kulatinu..., většinou přes dovolenou jsem si řezání a štípání užil..., ale když děda odešel, cirkulu a el. štípač, co jsem si sám vyrobil, tak jsem je hned prodal, dokud děda žil, neměl jsem odvahu přiznat, že řezání na cirkuli nenávidím... 🙄

Jenže mě to baví, okolo cirkule běhám odmala. Řetězovka je vopruz. V příští dekádě si dám extra majzla. Dnes převaz a vyplachování, zakrvácel jsem na emergenci kus podlahy. Zítra bude větší prča, budou mě tahat 4 drény.... A to se vyplatí. XD

Odesláno

ještě jednou napíšu, že v rukavicích dělám všecko, včetně heftování M4 matiček  🙈, bez rukavic jsem měl ruce plné třísek, takže tak..., jsem si v rukavicích velmi JISTY, takže zavřu oči a můžu valit po majzlíku a nejebnu se do prstu, jakmile sundám rukavice je hned úraz, mám to prostě naopak a už to měnit nebudu 🤠 (ale už dřevo neřežu, bo nemám čím)

Odesláno

Ona je to předvídatelná mašina, bát se není čeho, stačilo ji vypnout a vytáhnout polínko, co blokovalo kolíbku. Což jsem zrovna vychladil.

17481725944043194580615456549.thumb.jpg.dbd5c7b1981ba27562b6e9b64014dad5.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...