Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Medvěd   ..na presunech po Evrope to mam uz par let stejne.  Co jsem pred cca 12ti lety chytil nad ranem mikrospanek s detma a rodicema v mem tehdejsim F Galaxy na dalnici na konci Slovinska - nastesti me probudila ta hrbolata cara, jak to zacalo delat randal... ..tak jedu normalne pianko pres den, cestou se stavime ruzne na neco podivat a vecer hodim nekde na trase nejaky penzion se snidani pres Booking a dal pokracuju na pohodu rano....   

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

...dneska jsem byl konecne poresit ta zimni kola a pneu - jezdim s nima uz 2 roky "na pankace". STK potvrzeni a protokol za 4 kila a zadost o zapsani jsem si podal elektronicky pres Portal dopravy a urednici se mi pak ozvou sami, jak to bude.

image.png.5ebac72754786c1fd2241a976f3febf7.png image.png.e33cc4558d2528d9889873b5ae9356e4.png

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@Vena garážmistr Myslim ze to neni pichnuti do vosiho hnizda - naopak je fajn o tom "pokecat" ...

Ja si uz odpocinul nekolikrat v lese u Chabor - domu jsem to mel rekneme 3km ale proste radeji zastavim.
Bohuzel ten mikrospanek se "previt" a je to hned - od prvniho pruseru me zachranilo ze jsem mel ovladani oken na stredovem tunelu a ruka se me trefila ze se okno otevrelo.
Bylo to za Zamberkem v kopci smer na Rybnou ... tehdy to byla S125 a psal se rok 92/93?? No a ta svodidla v cca 90km v leve zatacce se "blizila pekelne rychle".

Dnes jsem s autem najel cca 200km vse ok snad jen jeden napinak retezu vacek? Je volnejsi tak se bude objednavat celej komplet ....
Zitra Decin tak nejak v klidu aby si sedla i spojka.
A dalsi jizdu pokud bude vse Ok dame po D11 a zkusim to trosku potrapit - ten kdo videl nase videa bude rozumet proc.
Ale verejne se k tomu nebudu hlasit.

Odesláno
V 1. 1. 2025 at 20:25, RichVa napsal:

Tak kdo najde dva rozdíly? (otevřené a zavřené víko kufru se nepočítá) - jinak dárek od Ježíška dnes namontován 😉 

20250101_151414.thumb.jpg.201af22ee2aa1ffd3ff7c6ddcfee080d.jpg

20250101_160732.thumb.jpg.76a220959aa4e909585bbc276a7f9ced.jpg

Vypadá to dobře!! jak je to přiděláno?je to aliexpres nebo origo? mužeš mi vyfotit zblízka jak sedi přední a zadní?

Odesláno
V 2. 1. 2025 at 21:07, Charlie 1 napsal:

Vypadá to dobře!! jak je to přiděláno?je to aliexpres nebo origo? mužeš mi vyfotit zblízka jak sedi přední a zadní?

Jsou to "originály" ze shop-peugeot

https://www.shop-peugeot.cz/zasterky-peugeot-3008-p84--5008-p87/ - přední shodné s 5008, zadní pouze na 3008. 

Jak píše  @Akoc přidělané to je trhacími nýty průměr 5. Dost jsem zvažoval, zda by tam nestačilo dát jen "plastové" rozebíratelné nýty na tapec, ale nakonec jsem zvolil řešení výrobce. Vše se vrtá do plastů, takže by neměl být problém s korozí plechu. Přibalené byly "černé" nýty, které jsou poněkud pevnější. Moje nýtovací kleště Parkside se po třech kouskách rozlomily - dodělal jsem to více profi kleštěmi od synovce. Přední zástěrky jsou nýtované kompletně - 4 nýtky/ks. Zadní využily jeden šroub ze zadního podnárazníku takže jen 3 nýtky/ks. Zástěrky jsou "dvojité" - není to tak tlustý plast jako se zdá podle fotek.

Montážní návod na přední je zde https://www.shop-peugeot.cz/user/related_files/notice_montage_bavette_avant_p84-p87_-_3403.pdf , na zadní zůstal na chalupě, tak ho mohu ofotit až tam budu (snad v neděli)

Samotné detaily nafotím za světla.

Jinak pokud se osvědčí, tak mám dárek pro dceru k narozkám (na 2008) 😉 

Odesláno (upraveno)
V 2. 1. 2025 at 15:19, Medvěd napsal:

To já teda nikdy nočním přesunům nehověl. Možná mi vadí, že nevidím nic než tmu a světla aut, možná mě ta protijedoucí auta dík silným brýlím víc oslňujou....

No tak já to měl a mám podobně. 😎 Nevím jestli je to těmi brýlemi jak píše Míra , ale včera jsem díky noční jízdě (5,50) "protáhl" firemní náklaďák stromem padlým až do silnice. Vyjedeš cca 70km/h ze zatáčky, do očí ti zasvítí bílé nové reflektory auta naproti a než ti dojde, že ten stín v pravo není stín, ale strom který to v tom včerejším vichru vzdal, "dupneš" na brzdu, ale těch 20 tun tě stejně tlačí dál. Uhneš co nejvic doleva, ale tam je stále ještě ten co tě oslepil a toho sundat nemůžeš. Takže podvědomě uhneš hlavou (možná celým tělem - nevím nebyl čas to vnímat) rána, pak rachot, praskot lámaných větví z koruny stromu ... a máš to za sebou. Jedeš dál dalších x km, protože není kde tu velkou krávu odstavit. Pak zastavíš a jdeš obhlédnout škody . Auto na pravé straně "zhasnuté" zepředu až do zadu. Nahoře jen sklopené rameno zdrcadel a porýpaná bedna + pár větví zaseklých za čelem. Dole přední lampa paradoxně celá, ale dvě žárovky ze čtyř to nárazem vzdaly. Rozštípaný přední blatník, jen porýpaný zadní blatník a kastlík pod bednou. To největší překvapení tě čeká vzadu - půlka zadní lampy je pryč. Ze zbytku je vidět jak se strom "z pomsty" vzchopil za kastlíkem a zadní lampu která je v prostoru si vychutnal. 🙊 Je to moc prima, ale s tímhle toho na BUS zastávce moc nenaděláš. Ale proč to píšu - tohle nadělení by se mi za dne určitě nestalo, protože bych ten strom uviděl včas. :roker Nemám zimní období z tohoto důvodu rád, protože 30 až 50% času jezdím ve tmě. Jak píše @Medvěd - mne řídit baví a opravdu si to většinou užívám. Kdo mne zná, tak ví že to tak opravdu mám. :papa Proto také když nemusím, nejezdím po dálnici, ale radši po státovce. Pěkně si řadím, držím motor v otáčkám a letím. Musím samozřejmě přihlédnout k povaze nákladu, povaze řidičů předemnou a povaze počasí.  Nicméně k tématu mikrospánku. Už ho mám za sebou několikrát a to jako mladý (25 let) tak i nyní. Jen je potřeba si to přiznat. Mikrospánek není jen ta extrémní varianta, kdy tě probere rachot nových podélných čar či jekot hlídače jízdních pruhů. Je to i ta část kdy si najednou uvědomíš, že jsi o 3 km dál a nevíš vlastně jak . . . Ono řídíš, koukáš před sebe a kdyby ten před tebou v té tmě šlápnul na brzdy, tak na ně taky šlápneš protože si to uvědomíš, ale do té doby jsi mimo. Nyní se mi to paradoxně stane spíše přes den, když se vracím po D1 od Brna. Všichni jedeme ve vláčku jak kašpaři a po hodině už vypneš. Ani nevíš jak. Prostě posloucháš rádio, na tempomatu dle těch před tebou cca 80 - 85 a je to. Když valím v noci / ráno 3,30 až 5,30 na Brno, tak se mi to nestane, protože mne v bdělém stavu udržuje "souboj" s kolegy při předjíždění. Tím ale (pro rejpaly) nemyslím 5ti minutovou souběžnou jízdu, ale právě to odhadnutí stavu a možností toho před tebou, přípravy na předjetí a pak mu to v kopci s rukou na řazení "naložíš". Mám za sebou v osobáku i pár delších výletů. Jak tu zaznělo třeba 1 200km do Holandska na dovolenou lodí + zpět, a samozřejmě párkrát Hrvatska či Itálie Alpy. Bohužel Kůstka neřídí, takže sám a to doslovně. Ona spí už po 15ti minutách. Kromě jedné cesty ještě s dětmi kdy jsme si dali noc ve Slovinském hotelu, je to vždy na jeden zátah. Tím myslím bez spánku, čurat svačit a kouřit se musí  😉 Ale upřímně - je to dost na hov... Přeci jen se mám rád. A ta krizová situace únavy prostě přijde. Já mám na to jednoduchý samotest. Jakmile se neudržím koly na podélné čáře alespoň 200 metrů, znamená to zastav. Někdy pomůže komunikace s posádkou druhého vozu, ale už se mi stalo, že prostě sorry zastavte, já už to dál nedávám. Dost na mne čučeli - "vždyť už je to jen 100km" . Jenže 100 km Holandských rovin je jak 200 km podél HR pobřeží. Pokud točíš levá, pravá, tak neusneš, ale dálnice ? Ta se neptá - ta zabíjí . . . :bacha

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem byl na výletě 

Místo je velice známé dík populárnímu a i v současnosti pravidelně reprízovaném seriálu 

Kdo pozná? 

M1.jpg

M2.jpg

M3.jpg

M4.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení fotografií
Odesláno (upraveno)

Fotky vkládám stejně jako jinam a jinde problém není. Problém je tedy zde, což se všeobecně ví a já to řešit po těch X letech opravdu nehodlám. 

Poslední krok, co jsem kvůli tomu udělal (koupě nového telefonu) nijak nepomohl a tak holt ...... děj se vůle ***

P. S.

Děkuju Péťo za otočení fotek, všiml jsem si až teď 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

@Medvěd

Pokud jsi si kvůli tomu, že fotíš obráceně kupoval nový telefon, tak to byl celkem krok špatným směrem... i kdyby jsi koupil nejdražší foťák na trhu a držel ho obráceně, tak ty fotky zde na fóru budou obráceně. 

Pojď udělat spíš krok k omezení přidělávání práce kolegům moderátorům: když budeš vědět, že fotku budeš vkládat sem na fórum, tak jí prostě vyfoť jako všichni ostatní co mají spoušť na displeji vpravo a ušetříme si nervy všichni. :papa

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno
V 3. 1. 2025 at 21:59, RichVa napsal:

Samotné detaily nafotím za světla.

@Charlie 1 - zde pár obrázků. Za mě to sedí jak pr*del na hrnec. Při montáži se nemuselo nikde nic upravovat.

Jen by zadní možná mohly být o něco širší - směrem dolů se zužují a už nepokryjou plnou šířku gumy a pak dříve zástěrky jakoby "plápolaly" od kola, tyto drží linii blatníku a jsou tedy i dole stále stejně daleko. Z logiky věci pak nemohou pobrat úplně tolik jak by mohly. Zase to vypadá líp.

přední:

20250104_153523.thumb.jpg.5857855c4b125c13af5739b1b03a5c3d.jpg20250104_153605.thumb.jpg.9dc08fdaff5659d7c20f50f1b4f24a04.jpg20250104_153635.thumb.jpg.bca1ffa21475eeb2d1fd091b2d8bbf9a.jpg

zadní:

20250104_153752.thumb.jpg.5561b14f0e5f0401d4041b316174f901.jpg20250104_153714.thumb.jpg.ce71b2c550ec9adb794db7a7b90e68a1.jpg20250104_153433.thumb.jpg.bf4164871b51a7e683a6c5dd03ec403f.jpg20250104_153509.thumb.jpg.bd6e59e311823a3633e9c0d62a0e92a7.jpg

20250104_153448.jpg

Odesláno (upraveno)
před 10 hodinami, pavelu96 napsal:

@Medvěd

Pojď udělat spíš krok k omezení přidělávání práce kolegům moderátorům: 

Obávám se, že to neprojde, páč fotím tak nějak podvědomě a fotky na fórum vkládám až později (třeba jako včera po návratu z výletu).

Chválím Tvou snahu o radu, ale dokud nezačne fórum pracovat jak má,  tak se asi z bodu těžko hneme - mohu-li vkládat fotky na spoustu různých míst bez problémů a problém je jen tady, bylo by asi dobré přijmout a nastavit stejná pravidla jako to mají jinde.

Že jsou moje fotky na fóru vzhůru nohama jsem už dávno přestal řešit a nemusí to přece řešit ani moderátoři 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Charlie 1  všechno nezachytnou, dneska se ty zástěrky dělají i hodně dizajnově, takže funkce pak poněkud upadá 🙈, ale zase dobře to vypadá (oproti těm planďákům co se vyráběly kdysi doma na koleně) :myslim, něco zachytí i plast na dveřích..., ale hlavně ti poděkujou prahy hned za předníma kolama 😉

Odesláno
před 9 hodinami, Charlie 1 napsal:

díky RichVa vypadá to fajn, na jaře az budu měnit kola tak je tam taky dam…

ty přední chytnou všechen bordel od předních kol?

@Charlie 1 no jsem lehce zklamán. Chytnou bordel co by šel na začátek prahu ale dál už nic moc. Zlatě staré "plachty" na embéčku a 205ce 

Takto to vypadá po 10 km na sněhu

20250105_091548.thumb.jpg.d6804b6d9980340e59f0db4ec84fa328.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...