VojtouNerCZ Odesláno 31. říjen 2023 Odesláno 31. říjen 2023 Nevím, večeři mají až o půl osmý. Do tý doby nohy na stole a piánko Citovat
PaKr Odesláno 31. říjen 2023 Odesláno 31. říjen 2023 Beztak to bude troubit jak to vrátíš, tak začne zase stávkovat Klemoň, Péťa a Fruktis ohodnotil 3 Citovat
Hafity Odesláno 31. říjen 2023 Odesláno 31. říjen 2023 před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal: TVL co jsem komu udělal xD Jseš moc vochotnej a hodnej.... S tím jsem měl kdysi taky problém.... VojtouNerCZ, Klemoň a Péťa ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. říjen 2023 Odesláno 31. říjen 2023 Už to troubí A jo, asi to tím bude. Ale do nedávna to tu takto nebylo. Najednou se zbláznili, bo vraceli vozíky aby ušetřili, záložní poslali do procesu a když jedou na servis, nemají náhradu No až jim vyfakturuji motohodiny na backupech, který smí jezdit jen v nouzi, budou čumět PaKr a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Goldinka Odesláno 1. listopad 2023 Odesláno 1. listopad 2023 Zařízení pohřbu, obehnuti PRE a PPAS (a stejně nemám vše, co potrebuju, takže budu ještě volat). Blu odvezen na pravidelný servis - výměna oleje, prezuti + nová anténa a dodělání kapoty. Odjela jsem s náhradním vozidlem, nějaký Opel Zafira v automatu (dvoulitrovy New Beetle tentokrát nebyl k dispozici ). Booooze to je tak líný auto! po cestě jsem viděla snad milion srn, takže jsem jela asi o půl hodiny déle, než bych jela normálně. Konečně mám doma zase psici, tak už jsme v bytě zase kompletní Medvěd, Pepito, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 Zase ma oblibena - navigace a jejich funkcnost. Vcera rano se pod obci SPY stala pomerne vazna DN cesta byla uzavrena uz od Noveho Mesta.n.M a u nas v Dobrusce - zadal jsem to do navigace kdyz jsem se vracel z nocni "ale" odpoledne bylo vse prujezdne. Realne byla silnice uzavrena. Rano se vracim opet z prace cesta i nadale uzavrena ale navigace nic vse Ok prujezdne. Kolem cca 11hod jsem zadaval ve Spech a u kruhace v Dobrusce neprujezdnou komunikaci a zaroven komunikoval s MP kde me bylo zdeleno ze toto neresi nasledne s PCR kde by melo byt vse hlaseno. Nedalo me to a prosel jsem si "vsechny" navigace ktere mam v MT to jest TomTom ,MAPY.CZ ,SYGIC ,WAZE ,MAPY na GUGLU a k memu prekvapeni nikde nic vse prujezdne jedina navigace ktera to mela jako uzavrena silnice bylo HERE. Celkem zajimava vec s poznamkou ne vse dokaze navigace ukazat! Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 @Lihous vsechny tyhle navigace v tomto spolehaji na hlaseni uzivatel. Tzn. pokud to nikdo nenahlasil, tak to tam neni. Zaroven, pokud tam nekdo to hlaseni zrusil, taky tam neni. Holt to asi nikdo nenahlasil, nebo to nekdo zrusil. Cast dat se pak bere jeste z JSDI, ale tam je hlasena jen nehoda, docasna uzavirka k te nehode tam neni, je jen v popisu udalosti, ale na JSDI neni uzavirka komunikace -> neprenese se uzavirka do navigace. Citovat
Lihous Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 (upraveno) @sitler Mozna je dobre napsat ze se jedna o silnici c.14 a neverim ze se za 24hod nenasel nikdo kdo by tento usek neoznacil jako NEprujezdny uzavreny. Neverim ze se nenasel nikdo treba na WAZE z rad dodavkaru kamionaku ale i ridicu os.aut navic kdyz jede automobilka..? Za me nejaka chyba. Ted jsem koukal na MAPY.CZ a konecne maji oznaceny kus silnice jako "neprujezdny" po vice nez 24hod od udalosti ktera bude trvat dle dostupnych info do 3.11.23 trosku smutne. Ostatni zminene krom HERE/ta ma stale oznaceny usek jako neprujezdny neni nic. Me to zacalo zajimat kdyz jsem rano pomahal starsimu paru ktery potreboval do Nachoda ale projet Dobruskou/vysvetlit kudy maji jet - byl trosku problem tak jsem sedl do auta a odvedl jsem je ... Pritom vetsina aut by az k zakazu nedojela navigace by je ruzne odklanela uz treba ve Vamberku Rychnove ale i pred samotnou Dobruskou a od Nachoda by jel na Ceskou Skalici Smirice ... Foto z dopravniinfo.cz Upraveno 2. listopad 2023 uživatelem Lihous Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 @Lihous ted uz je tam uzavirka, ale odpoledne tam byla stale jen nehoda s popsanou objizdkou v infu, ale nebylo to znacene jako uzavirka Citovat
Lihous Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 (upraveno) Uzavrene to bylo od vcerejsiho rana (byl a je tam zakaz vjezdu) s tim ze se to prodluzuje a nakonec to bude snad otevrene az zitra. Nejde o to zda je ci neni ale o to ze u takto vytizene silnice byl naprosto zbytecny zmatek. A cekat takovou dobu je trosku nekompetence nekoho koho ale netusim. Jinak se tam prevratila cisterna + 3x os. zasahoval tam i vrtulnik a ted se tam dela nejaka sanace. Berte to spis jen jako postreh kdy jedna navigace dokaze ukazat problem ale dalsi nevidi nic a zase proc to u jedne jde a u ostatnich ne WAZE to zohlednil az ted ostatni stale nic. Upraveno 2. listopad 2023 uživatelem Lihous Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 (upraveno) Včera-přezutí zbytku aut a výměna žároviček v Palubovce v Pikaču. Jo a trochu jsem si srovnal téměř nepotřebný zednický cajk a tím uklidil ve skl. kóji. Upraveno 2. listopad 2023 uživatelem dýzl Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 (upraveno) A ještě plán na zítra (někdo mi možná bude závidět!! Zítra celý den odpočinek a příprava na sobotu a v sobotu!!! Bude výletní-pojedu se zeťákem dcerou a vnukem k segře a bráchovi do Prostějova-POVEZU se- teprve podruhé-poprvé jen cestu na pohřeb táty, když jsem "půjčil volant" synovi ale jen na cestu tam!! PS když jedeme spolu, tak mi to taky (předtím P106) dnes C4 nepůjčuje, pacholek jeden, ale údržbu mi táto udělej!!! Upraveno 2. listopad 2023 uživatelem dýzl doplnění txt Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 @Lihous na dopravnim infu to bylo jeste dneska rano jen jako nehoda. Vzhledem k tomu, ze ty systemy to berou odtud, tak kdyz je to tady jako nehoda bez uzavirky, tak to proste nezavrou - nemaj na zaklade ceho. Koukni se do historie na dopravniinfo.cz, jeste dnes v 5 reno - nehoda. Vcera taky. Az v 6 rano dnes je to jako uzavirka. A stale: navigace je jen a pouze doplnek. Predpokladam, ze info o tom ,ze silnice je uzavrena, bylo znackama oznaceno pri najezdech k ni. A to je smerodatne. Ne to, co tvrdi navvigace - pouhopouhy pomocnik, nikoliv svata krava. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 prosím vás--co je to navigace ?? Lihous ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 Ok ja to beru ale pokud PCR zavre takto vytizenou silnici ocekavam info pro tento podpurny system aby se odklanela doprava mnohem driv nez u samotneho zakazu. A ne vsichni to znaji - objizdna trasa v prvopocatku byt nemuze.Tak ze kdo zaspal - kdo spatne zadal do systemu ze jde o uzavrenou komunikaci v dusledku vazne DN ? Ja komunikoval dnes po vice jak 24hod v cca 11hod s MP a nasledne s PCR a stale nikde nic nebylo krom HERE zohlednene a muzu se ptat proc? Jasne ze navigace neni svata a ja jako ridic jsem zodpovedny.A pokud udelam chybu jsem hned po zasluze odmenen. Tak ze zase nekdy priste az najdu nejake drobne nepresnosti .... Krasny vecer. Citovat
Péťa Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 PČR informuje CDI (centrum dopravních informací). Rozhodně ne komerční provozovatele navigací. sitler, Vena garážmistr a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 Ano, PCR (hasici apod) informuje CDI, a z CDI (NDIS) si to sosnou mapy ci navigace. A to v urcitych intervalech a podle urcitych pravidel. Ale pohorsovat se nad tim, ze navigace nevi, ze je nekde uzavirka kvuli bouracce... to je uplny nesmysl. Od toho ta navigace ani neni. A jestli ma nekdo problem, kdyz mu tohle navigace nerekne, tak at neleze za volant a sedi doma na prdeli, protoze je akorat vsem okolo nebezpecny svou neschopnosti. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 @sitler Zakoncim to vetou - I po vice jak 24hod uzavreny hlavni tah na PL neni zohledneny v navigaci ? Asi nekde je a byl problem - dnes snad uz minulost. A poznamka o tom kdo kde ma sedet ... zeptejte se "kolegu" z rad MP ci PCR kteri tam stali a kazdemu druhemu tretimu ridici se snazili vysvetlit kudy ze maji jet - mas na to 10/20 vterin a ridic je treba od Tabora naprosto nezna misto. Proto ta poznamka a udiv - navigace je pomocnik a v tomto pripade by byl Hodne dobrym pomocnikem - pro vsechny. A neodpustim si kdyz to HERE dokazalo proc ne ostatni .... v on-line prostredi... ? Krasny den. Citovat
sitler Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 @Lihous ze to i po 24 hodinach neni v navigaci neni zadny problem. Vubec zadny. Doslova. A jestli si clovek neumi poradit bez navigace v pripade nahle nepruijezdnosti, tak je proste vul a hotovo. Nechapu, jak takovej clovek muze pak resit jakykoliv slozitejsi situace, ktery vyzadujou okamzity rozhodovani, kdyz na tohle ma v klidu radove dlouhy minuty. A takovej clovek, co neumi tak banalni vec jako je objizdka s vysvetlenim kudy (a ze treba tady jsou to doslova 3 krizovatky), tak at fakt sedi doma na prdeli nebo jezdi jen do kramu... zjevne mu neni dano ridit. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 @Lihous už před 50 lety řešil Svět motorů velmi špatné značení silnic v Československu, prostě pitomá plechová cedule, abys věděl kudy jet (snad to má spojitost s tou navigací), loni jsem jezdil po jižních čechách a nic se nezměnilo, asi se majitel komunikace spoléhá, že všichni mají navi , takže nečekej vbrzku nějaké zásadní zlepšení tady u nás na hlavní spojnici západ-východ je díra hluboká cca 20cm asi tak 2-3 roky, stačil by kýbl horkého asfaltu , řešilo se to i v místním tisku, díra je tam furt Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.