Medvěd Odesláno 5. září 2023 Odesláno 5. září 2023 Moc to hrotíš..... Máš být rád, že vůbec něco přišlo a pokud to ještě pasovalo, tak máš bouchnout šáňo a ne si stěžovat.... Příště nemusí přijít nic Citovat
ozzy56 Odesláno 5. září 2023 Odesláno 5. září 2023 (upraveno) tak naše paní pošťačka nerozchodila zvýšený tlak na Poště a už tam nepracuje , 20 let prý stačilo až nad hlavu, dneska jsem ji potkal v obchodě, místo ní je přijatý tak 130 kilový Rom (brigáda), jezdí prý s vozíkem, aby to netahal na rameni Upraveno 6. září 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
sitler Odesláno 5. září 2023 Odesláno 5. září 2023 @Péťa proste balej do toho, co je zrovna po ruce no , obalku by musel nekdo hledat, tohle je ve skaldu po ruce - pouziva se furt Citovat
petrinza Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 Právě jsem zaplatil cestovní pojištění na dovolenou příští týden. Včera jsem doplánoval i dvoudenní výlet autem během dovolené. Teď ještě nezbývá než doufat, že se mi věci vejdou do batůžku a nepřesáhnou 8 kg. Šárka už má zabaleno a vešla se akorát. A pak přežít cestovní horečku až do soboty, do odletu. A pak už Gruzie... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 (upraveno) Není to sice DNES, ale dozvěděl jsem se, že projekt HMCH, kterého jsem už deset let součástí, vyhrál druhé místo v mezinárodní soutěži projektů vysokých škol Kdyby někoho zajímalo o co jde Hodina moderní chemie je stříbrným projektem soutěže EUPRIO Awards Stříbrný pohár ze soutěže o nejlepší komunikační projekt prezentovaný na konferenci EUPRIO 2023 ve Vídni přivezly Petra Karnetová a Jana Sommerová z Oddělení komunikace VŠCHT Praha. Evropská asociace odborníků na komunikaci ve vysokoškolském vzdělávání EUPRIO sdružuje více než 700 členů z 21 zemí a na letošní konferenci, kterou od 27. do 30. srpna hostila TU Wien, bylo diskutováno několik témat, mezi nimiž převažovalo využití AI, komunikace vědy či hrozby fake news. Oceněný projekt Hodina moderní chemie je jednou z našich nejvýznamnějších aktivit zamířených na žáky základních a středních škol. Hodina moderní chemie je srozumitelným a poutavým výkladem o chemii, jejích nejnovějších trendech, a především praktických aplikacích, bez kterých se neobejde náš každodenní život. Není však jen je projektem, který inspiruje ke studiu, ale jeho cílem je popularizovat moderní chemické disciplíny a akcentovat jejich význam i u těch, jejichž životní dráha nespočívá ve studiu přírodních a technických věd. Projekt vznikl v roce 2005 jako reakce na silně se zhoršující jméno chemie způsobené negativní medializací po povodních v roce 2002. Postupně se rozrostl do aktivity čítající 8 různých scénářů, se kterými každý den vyjíždí dvojice lektorů z téměř 40 proškolených studentů VŠCHT Praha, přičemž v akademickém roce 2022/23 jsme s projektem navštívili 150 škol, odučili 1006 hodin a pobavili více než 20 tisíc dětí. Scénáře jsou zaměřeny na oblasti výzkumu, kterým se věnuje VŠCHT Praha, a jsou plné zábavných, ale zároveň didaktických experimentů. Jejich přípravě se věnují zkušení učitelé, například první dva scénáře připravili Dr. Petr Holzhauser, vedoucí Ústavu učitelství a humanitních věd VŠCHT Praha a předseda Ústřední komise Chemické olympiády a prof. Petr Slavíček, vedoucí Ústavu fyzikální chemie a držitel ceny Neuron pro mladé nadějné vědce. Projekt je pro školy zdarma a je plně hrazen z prostředků VŠCHT Praha s významnou podporou průmyslových partnerů, jako je Spolchemie a Synthomer. Nejvýznamnějším partnerem Hodiny moderní chemie podílejícím se na jeho financování již od počátku je společnost ORLEN Unipetrol. Kdyby se mezi Vámi vyskytoval někdo, kdo má v rodině nebo mezi známými někoho, kdo učí na SŠ (hlavně gymnázia, ale není to podmínkou) nebo na ZŠ kdekoli v ČR a měl by zájem, abychom tam se studenty zamířili a projekt představili, rád předám bližší informace včetně kontaktů Upraveno 6. září 2023 uživatelem Medvěd radim.1008 a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
skuci Odesláno 7. září 2023 Odesláno 7. září 2023 V 31. 8. 2023 at 8:59, Pepito napsal: Ahoj @skuci, hoď sem datum nejbližšího srazu cécéček, rád bych se přijel podívat se svým kabriem. Čau, není to sraz CC ale všech kabrioletu Pepito ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. září 2023 Odesláno 7. září 2023 Zítra dcera odjíždí do Chorvatska, a od včerejška bleje a má teplotu, takže fajn... A na dálnici kamionu předemnou uletela zadní spz, a pod ní měl druhou. A vepředu měl jinou než vzadu xD Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. září 2023 Odesláno 7. září 2023 dnes jsem viděl poprvé živě 308SW v červené barvě--je to kus auta , hezké, ale dost nízké, takže nic pro mě Citovat
Pepito Odesláno 7. září 2023 Odesláno 7. září 2023 před 3 hodinami, skuci napsal: Čau, není to sraz CC ale všech kabrioletu To nevadí. A nějaké datum? Citovat
Zodiak Odesláno 8. září 2023 Odesláno 8. září 2023 Dnes ráno jsem vyzvedl nové koberečky pro cécéčko od Hotárka. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. září 2023 Odesláno 8. září 2023 dojel na cigarko kamarad dovezl 406 2.2 HDi Coupe v kuzi a JBL sakra asi sem se zamiloval vezmu to poporade - kamarad je peugeotak - mel jich nekolik ale spis 3.0V6 ne ze by se mi taky nelibila ale to je uz mimo resi posledni 2 mesice auto SuperB - praskla hlava - vratil do autobazaru AUDI A4 Qatro - neco se mu nezdalo - po projizdce s mechanikem ojnice OFF ted ta Pugina - dojel a rika - az na oderky a popraskane narazniky se mi zda ze nema tah ja tam najdu krabicku neco jako POWER CHIP - samoznrejme hned - tohle mi bazar nerekl to je odstoupeni od smlouvy kvuli neschvalene uprave dale predni svetla maji tendenci nesvitit a neco tam pri plynu syci a tady mam dilema 60 tisic ktere nazbyt nemam ale auto se mi libi a dokazal bych to dostat nejak rozumne do stavu - nebo nechat kamarada trapit aby auto zase vratil a koupil ovci v dehtu Citovat
Milan+ Odesláno 8. září 2023 Odesláno 8. září 2023 (upraveno) @Havlicek.Lukas Jestli je nemáš nazbyt,tak se do toho ani nepouštěj,tam můžeš být taky za jednou tolik. Ale to JBL je dobrý. To má kamarad @jarrisv 307 cc. Já teď řeším zbytek Kai,jestli to nechat dodělat ve fabrice, protože fólie a poly zateplení na střechu a možná i fotovoltaika. Takže čas,čas,čas.Taky nejsou kačky nazbyt. Ale rád bych už i jezdil. Upraveno 8. září 2023 uživatelem Milan+ Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. září 2023 Odesláno 8. září 2023 skříně pro brachu ozzy56, Pepito a Fruktis ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 (upraveno) Dnes velice příjemný den. e-čko a Ulysse doma. Upraveno 9. září 2023 uživatelem Milan+ Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 Ještě ne, stále odolávám. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Zodiak Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 Dnes jsem byl s manželkou od šesti rána do jedné odpoledne na rybách. Písník Puchlovice. Brali jen sumečci Trumani. Votrava..... received_6976477579042795.mp4 Hafity, jirka307 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 dnes 100 km na skůtru, bylo krásně a bezvětří , odpoledne jsem zprovoznil křovinořez, co tu zůstal po dědovi a snad 5 let s ním nikdo nesekal -- je to Sparta z Mountfieldu--, nebudete věřit, v nádrži asi deci starého benzínu, na druhé potáhnutí šnůry to chytlo ,ale horko těžko šlo do otáček, stačilo vyčistit a promazat bowden a tu převodovku dole, dolil jsem benzín s aditivem od BriggsStratton a jede jak nový Hafity a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: v nádrži asi deci starého benzínu Děda ho určitě kupoval v Polsku a tam je bez biosraček Já si do kanystrů na začátku sezony naberu vždycky 30l a krásně mi vydrží, stroje makají jak ďas. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 je to možné--je tu do Polska blízko , nakonec i já přes chatovou sezonu tam tankuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.