Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Moc to hrotíš.....

Máš být rád, že vůbec něco přišlo a pokud to ještě pasovalo, tak máš bouchnout šáňo a ne si stěžovat....

Příště nemusí přijít nic

😄

Odesláno (upraveno)

tak naše paní pošťačka nerozchodila zvýšený tlak na Poště a už tam nepracuje 😧, 20 let prý stačilo až nad hlavu, dneska jsem ji potkal v obchodě, místo ní je přijatý tak 130 kilový Rom (brigáda), jezdí prý s vozíkem, aby to netahal na rameni

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Právě jsem zaplatil cestovní pojištění na dovolenou příští týden. Včera jsem doplánoval i dvoudenní výlet autem během dovolené. Teď ještě nezbývá než doufat, že se mi věci vejdou do batůžku a nepřesáhnou 8 kg. Šárka už má zabaleno a vešla se akorát. A pak přežít cestovní horečku až do soboty, do odletu. A pak už Gruzie...

Odesláno (upraveno)

Není to sice DNES, ale dozvěděl jsem se, že projekt HMCH, kterého jsem už deset let součástí, vyhrál druhé místo v mezinárodní soutěži projektů vysokých škol
Kdyby někoho zajímalo o co jde

Hodina moderní chemie je stříbrným projektem soutěže EUPRIO Awards

Stříbrný pohár ze soutěže o nejlepší komunikační projekt prezentovaný na konferenci EUPRIO 2023 ve Vídni přivezly Petra Karnetová a Jana Sommerová z Oddělení komunikace VŠCHT Praha. Evropská asociace odborníků na komunikaci ve vysokoškolském vzdělávání EUPRIO sdružuje více než 700 členů z 21 zemí a na letošní konferenci, kterou od 27. do 30. srpna hostila TU Wien, bylo diskutováno několik témat, mezi nimiž převažovalo využití AI, komunikace vědy či hrozby fake news.

Oceněný projekt Hodina moderní chemie je jednou z našich nejvýznamnějších aktivit zamířených na žáky základních a středních škol. Hodina moderní chemie je srozumitelným a poutavým výkladem o chemii, jejích nejnovějších trendech, a především praktických aplikacích, bez kterých se neobejde náš každodenní život. Není však jen je projektem, který inspiruje ke studiu, ale jeho cílem je popularizovat moderní chemické disciplíny a akcentovat jejich význam i u těch, jejichž životní dráha nespočívá ve studiu přírodních a technických věd.

Projekt vznikl v roce 2005 jako reakce na silně se zhoršující jméno chemie způsobené negativní medializací po povodních v roce 2002. Postupně se rozrostl do aktivity čítající 8 různých scénářů, se kterými každý den vyjíždí dvojice lektorů z téměř 40 proškolených studentů VŠCHT Praha, přičemž v akademickém roce 2022/23 jsme s projektem navštívili 150 škol, odučili 1006 hodin a pobavili více než 20 tisíc dětí.

Scénáře jsou zaměřeny na oblasti výzkumu, kterým se věnuje VŠCHT Praha, a jsou plné zábavných, ale zároveň didaktických experimentů. Jejich přípravě se věnují zkušení učitelé, například první dva scénáře připravili Dr. Petr Holzhauser, vedoucí Ústavu učitelství a humanitních věd VŠCHT Praha a předseda Ústřední komise Chemické olympiády a prof. Petr Slavíček, vedoucí Ústavu fyzikální chemie a držitel ceny Neuron pro mladé nadějné vědce.

Projekt je pro školy zdarma a je plně hrazen z prostředků VŠCHT Praha s významnou podporou průmyslových partnerů, jako je Spolchemie a Synthomer. Nejvýznamnějším partnerem Hodiny moderní chemie podílejícím se na jeho financování již od počátku je společnost ORLEN Unipetrol.

image.png.f247dced6f985aded5a9bec5d4af8fb0.png

Kdyby se mezi Vámi vyskytoval někdo, kdo má v rodině nebo mezi známými někoho, kdo učí na SŠ (hlavně gymnázia, ale není to podmínkou) nebo na ZŠ kdekoli v ČR a měl by zájem, abychom tam se studenty zamířili a projekt představili, rád předám bližší informace včetně kontaktů 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

dojel na cigarko kamarad
dovezl 406 2.2 HDi Coupe v kuzi a JBL

sakra asi sem se zamiloval

vezmu to poporade - kamarad je peugeotak - mel jich nekolik ale spis 3.0V6 ne ze by se mi taky nelibila ale to je uz mimo :D
resi posledni 2 mesice auto
SuperB - praskla hlava - vratil do autobazaru
AUDI A4 Qatro - neco se mu nezdalo - po projizdce s mechanikem ojnice OFF
ted ta Pugina - dojel a rika - az na oderky a popraskane narazniky se mi zda ze nema tah
ja tam najdu krabicku neco jako POWER CHIP - samoznrejme hned - tohle mi bazar nerekl to je odstoupeni od smlouvy kvuli neschvalene uprave
dale predni svetla maji tendenci nesvitit a neco tam pri plynu syci :D

a tady mam dilema :D 60 tisic ktere nazbyt nemam ale auto se mi libi a dokazal bych to dostat nejak rozumne do stavu  - nebo nechat kamarada trapit aby auto zase vratil a koupil ovci v dehtu :D

Odesláno (upraveno)

@Havlicek.Lukas

Jestli je nemáš nazbyt,tak se do toho ani nepouštěj,tam můžeš být taky za jednou tolik. Ale to JBL je dobrý. To má kamarad @jarrisv 307 cc.

Já teď řeším zbytek Kai,jestli to nechat dodělat ve fabrice, protože fólie a poly zateplení na střechu a možná i fotovoltaika.  Takže čas,čas,čas.Taky nejsou kačky nazbyt. Ale rád bych už i jezdil.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

dnes 100 km na skůtru, bylo krásně a bezvětří :super , odpoledne jsem zprovoznil křovinořez, co tu zůstal po dědovi a snad 5 let s ním nikdo nesekal -- je to Sparta z Mountfieldu--, nebudete věřit, v nádrži asi deci starého benzínu, na druhé potáhnutí šnůry to chytlo 😯,ale horko těžko šlo do otáček, stačilo vyčistit a promazat bowden a tu převodovku dole, dolil jsem benzín s aditivem od BriggsStratton a jede jak nový 😉

Odesláno
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

v nádrži asi deci starého benzínu

Děda ho určitě kupoval v Polsku a tam je bez biosraček ;) Já si do kanystrů na začátku sezony naberu vždycky 30l a krásně mi vydrží, stroje makají jak ďas.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...