Lihous Odesláno 22. prosinec 2022 Odesláno 22. prosinec 2022 No me vcera potesil celni sklad v praze - prisel me balicek z USA a doplaceni DPH jsem pocital ale docela me zaskocilo CLO. Trosku nechapu proc - jde o takovou malou krabicku pro vylepseni prepisovaneho videa mam to pro osobni potrebu a prezto CLO? Pred casem prisla 2x kamera s podobnou cenou a bylo "jen" DPH - tak se asi budu muset optat proc? Jnak co jsem delal - zjistil jsem ze se nam po bezmala 600tis km rozbila packa na smerovky a leva sstrana je takova ne zrovna funkcni - tak se objednala nova. A nejlepsi na konec ....., az do 5.1.23 mame od "roboty" pokoj a uzivame si volna ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 @Lihous podle me je to podle toho kdo to dostane do ruky , objednal jsem si defakto dva totozne plasty, oba z Londyna, ale kazdy od jineho prodejce . oba baliky samo prosli celnici ,jeden balicek prisel za nulu a druhy za 400,- vypalneho.... ... Citovat
ozzy56 Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 no, bo tu je fšecko od ksichtu--pošta, celnica, soudy... Citovat
zbynek..s Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Dnes v práci na 2hod., aspoň jsem si udělal něco pro sebe a pak opět až po novém roce. Malý nákup, teď , pak upravit do stojanu a odpoledne se bude zdobit a večer balit dárky Ať mají radost Citovat
Sawoy Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 (upraveno) @Lihous & @Pe.Tr Clo se od loňského října platí u zboží pro soukromé účely nad 150 € a pro podnikání vždy ... možná jde o to jak to celník posoudí nebo jak to kdo doloží (celní řízení online). Upraveno 23. prosinec 2022 uživatelem Sawoy Lihous ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 @Sawoy ja vim , ale slo o to ze to byli temer identicke plasty a skoro stejne penize . a texty v rizeni byli identicke . rozdil casovy byl tak 5 dni mezi balikama. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 před 20 hodinami, Milan+ napsal: Protože brečíš na záda . Tohle nejde dohromady. Vím o čem mluvím,protože mám narůstky na obratlích Jo tak to jo, tomu rozumím a souhlasím. Také mám výrustky na 3 obratlech a tlačí mi trochu na míšní nerv. Takže se snažim nedělat moc hlouposti. No ale ten klučina tam stál dost vyděšeně a v okolí jen jedna ženská, tak do 60 kg. Ta by to nezvedla . . . . Citovat
Sawoy Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 @Pe.Tr myslel jsem to tak že třeba jeden ouřada posoudí zásilku do 150 éček jako soukromou a druhej jako pro podnikání a je vymalováno Citovat
ozzy56 Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 dneska mi přišel papír o zvýšení důchodu, kdo chodil normálně do práce a byl tam častěji než na pracáku by si neměl stěžovat Pe.Tr, HonzaZ, Hafity a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Vidíš to jsi jeden z malá ,který to říká jinak všichni důchodci kolem brečí jak je to hrozny a ze za STBka bylo lip Medvěd a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Valorizace důchodů, která je na základě inflace, je na politicích naprosto nezávislá. Teda, dokud politici způsob valorizace nezmění. A co se výše týče: https://ceskeduchody.cz/zpravy/vyse-duchodu-v-roce-2022-srovnani-kolik-lidi-v-cesku-bere-podobnou-castku Citovat
MJSytic Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Abych se z toho vánočního šílenství taky nezbláznil, šel jsem raději udělat něco normálního radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 (upraveno) @Charlie 1 Reálně neznám důchodce kterej by kňučel, leda v TV, a to zas při obvyklý český nátuře na všechno nadávat není neobvyklý. Typicky by teď mohli natočit mou tchyni: najednou je z ní vdova a z dosavadních dvou důchodů za 30 se bude muset obejít s vlastní desítkou, což pokud si nechá 3+1 bude asi na hraně, ne-li za. Dělala celej život, na pracáku v životě nebyla. Bohužel uklízečka čili za minimum. Tahle skupina je problém, protože jde o legislativně neinformovaný lidí a pokud nemají orientovaný a slušný děti, netuší, že pro ně v systému existujou dávky a pro ty by se stejně styděli, s čímž systém nemilosrdně počítá. Kde jsou neziskovky? Že by tahle skupina důchodců byla málo tmavá/duhová? Hlavně že Člověk v tísni pořádá na středních školách prezidentský volby, tam jsou totiž budoucí voliči. Ostatně stejně jako důchodci obecně a celkově - 2.5 mio, to už je slušnej volební potenciál, proto ty valorizace. Nic doopravdy sociálního v tom není. A teď s prominutím na všechno se ru a jdu se dívat na pohádky. Hezké a klidné svátky vám všem. Upraveno 24. prosinec 2022 uživatelem Sawoy Péťa a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 @Sawoy Tchyně bude mít i vdovský důchod. Nebude to tak strašný. Třeba moje máti je taky sama, v rodinném domě (což je podstatně dražší bydlení než byt) a na žádné dávky nedosáhne. Citovat
Akoc Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 Na Slovensku by z pôvodných spoločných 30 dostala 22 (vlastný dôchodok 10 + vdovsky 12). Citovat
Sawoy Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 Orientačně ... po dobu jednoho roku Citovat
Sawoy Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 @Péťa Já samozřejmě nevím, jaký má máti náklady a důchod, ale při 5 kKč na bydlení a asi průměrným důchodu 15.000 to vychází cca na čtyřku, od nákladů 8 kKč výš je to 6.400 .... Citovat
Péťa Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 jj, tu kalkulačku jsem zkoušel, dík. U máti hraje největší roli to, že ještě v sedmdesáti jezdila na skůtru do 12km vzdálené pekárny (v zimě BUSem). Většinou na noční a víkendy. Takže si důchod slušně zvedla. Dokud ji to zdraví dovolilo, snažila se. Kdo na to kašle, pak se diví. Ale to opravdu záleží hlavně na tom zdraví. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 25. prosinec 2022 Odesláno 25. prosinec 2022 V 20. 12. 2022 at 11:14, radim.1008 napsal: Dnešním dnem jsem zahájil vánoční dovolenou. Představoval jsem si ji teda jinak. Mladej je doma už týden, Zuzka šla po týdnu do práce, oba skolila teplota a kašel. No a já jsem taky nějaký rozsypaný... Tak do 2.1.2023 se dáme snad dokupy. Nový urgentní příjem v nemocnici v Ústí nad Orlicí je pěkný. Jen bych ho nemusel navštěvovat o svátcích místo řízků a salátu. Už jsem to nemohl na dnešek v noci vydržet. Kašel a bolest v krku. Ráno jsem sotva pozřel jogurt. A verdikt po 2,5h čekání? Ukázková angína. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. prosinec 2022 Odesláno 25. prosinec 2022 dneska jsem se dočetl, že se musí redukovat počet pohotovostí ve státě ze 180 na 90 , tak to tam potom budeme chodit se spacákem , prý nejsou peníze, ale i kdyby byly, doktoři už nechtějí dělat na pohotovosti, bo je tam furt plno pacientů a není tam veget, jako byl kdysi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.