Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No me vcera potesil celni sklad v praze - prisel me balicek z USA a doplaceni DPH jsem pocital ale docela me zaskocilo CLO.
Trosku nechapu proc - jde o takovou malou krabicku pro vylepseni prepisovaneho videa mam to pro osobni potrebu a prezto CLO?
Pred casem prisla 2x kamera s podobnou cenou a bylo "jen" DPH - tak se asi budu muset optat proc?

Jnak co jsem delal - zjistil jsem ze se nam po bezmala 600tis km rozbila packa na smerovky a leva sstrana je takova ne zrovna funkcni - tak se objednala nova.
A nejlepsi na konec ....., az do 5.1.23 mame od "roboty" pokoj a uzivame si volna :)

Odesláno

@Lihous podle me je to podle toho kdo to dostane do ruky , objednal jsem si defakto dva totozne plasty, oba z Londyna, ale kazdy od jineho prodejce . oba baliky samo prosli celnici ,jeden balicek prisel za nulu a druhy za 400,- vypalneho.... 🤬 ...

Odesláno

Dnes v práci na 2hod., aspoň jsem si udělal něco pro sebe 🤫😅 a pak opět až po novém roce. 

Malý nákup, teď ☕, pak upravit 🎄 do stojanu a odpoledne se bude zdobit a večer balit dárky 😅 Ať mají radost 😁

Odesláno (upraveno)

@Lihous & @Pe.Tr

Clo se od loňského října platí u zboží pro soukromé účely nad 150 € a pro podnikání vždy ... možná jde o to jak to celník posoudí nebo jak to kdo doloží (celní řízení online).

IMG_20221223_102903.jpg

IMG_20221223_103656.jpg

IMG_20221223_103811.jpg

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno
před 20 hodinami, Milan+ napsal:

Protože brečíš na záda . Tohle nejde dohromady. Vím o čem mluvím,protože mám narůstky na obratlích

Jo tak to jo, tomu rozumím a souhlasím. Také mám výrustky na 3 obratlech a tlačí mi trochu na míšní nerv. Takže se snažim nedělat moc hlouposti. No ale ten klučina tam stál dost vyděšeně a v okolí jen jedna ženská, tak do 60 kg. Ta by to nezvedla . . . .

Odesláno

@Pe.Tr myslel jsem to tak že třeba jeden ouřada posoudí zásilku do 150 éček jako soukromou a druhej jako pro podnikání a je vymalováno 

Odesláno (upraveno)

@Charlie 1 Reálně neznám důchodce kterej by kňučel, leda v TV, a to zas při obvyklý český nátuře na všechno nadávat není neobvyklý. Typicky by teď mohli natočit mou tchyni: najednou je z ní vdova a z dosavadních dvou důchodů za 30 se bude muset obejít s vlastní desítkou, což pokud si nechá 3+1 bude asi na hraně, ne-li za. Dělala celej život, na pracáku v životě nebyla. Bohužel uklízečka čili za minimum. Tahle skupina je problém, protože jde o legislativně neinformovaný lidí a pokud nemají orientovaný a slušný děti, netuší, že pro ně v systému existujou dávky a pro ty by se stejně styděli, s čímž systém nemilosrdně počítá. Kde jsou neziskovky? Že by tahle skupina důchodců byla málo tmavá/duhová? Hlavně že Člověk v tísni pořádá na středních školách prezidentský volby, tam jsou totiž budoucí voliči. Ostatně stejně jako důchodci obecně a celkově - 2.5 mio, to už je slušnej volební potenciál, proto ty valorizace. Nic doopravdy sociálního v tom není.

A teď s prominutím na všechno se ru a jdu se dívat na pohádky.

Hezké a klidné svátky vám všem.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

@Sawoy Tchyně bude mít i vdovský důchod. Nebude to tak strašný. Třeba moje máti je taky sama, v rodinném domě (což je podstatně dražší bydlení než byt) a na žádné dávky nedosáhne.

Odesláno

@Péťa Já samozřejmě nevím, jaký má máti náklady a důchod, ale při 5 kKč na bydlení a asi průměrným důchodu 15.000 to vychází cca na čtyřku, od nákladů 8 kKč výš je to 6.400 ....

IMG_20221224_114600.jpg

Odesláno

jj, tu kalkulačku jsem zkoušel, dík. U máti hraje největší roli to, že ještě v sedmdesáti jezdila na skůtru do 12km vzdálené pekárny (v zimě BUSem). Většinou na noční a víkendy. Takže si důchod slušně zvedla.

Dokud ji to zdraví dovolilo, snažila se. Kdo na to kašle, pak se diví. Ale to opravdu záleží hlavně na tom zdraví.

Odesláno
V 20. 12. 2022 at 11:14, radim.1008 napsal:

Dnešním dnem jsem zahájil vánoční dovolenou. Představoval jsem si ji teda jinak. :roll Mladej je doma už týden, Zuzka šla po týdnu do práce, oba skolila teplota a kašel. No a já jsem taky nějaký rozsypaný... Tak do 2.1.2023 se dáme snad dokupy. :D

Nový urgentní příjem v nemocnici v Ústí nad Orlicí je pěkný.

IMG_20221225_103609.jpg

Jen bych ho nemusel navštěvovat o svátcích místo řízků a salátu. :roll Už jsem to nemohl na dnešek v noci vydržet. Kašel a bolest v krku. Ráno jsem sotva pozřel jogurt. A verdikt po 2,5h čekání? Ukázková angína. :bacha

Odesláno

dneska jsem se dočetl, že se musí redukovat počet pohotovostí ve státě ze 180 na 90 😯, tak to tam potom budeme  chodit se spacákem 😧, prý nejsou peníze, ale i kdyby byly, doktoři už nechtějí dělat na pohotovosti, bo je tam furt plno pacientů a není tam veget, jako byl kdysi 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...