Ferry Odesláno 23. duben 2022 Odesláno 23. duben 2022 Vrazil jsem brambory do zeme vendelinek, Charlie 1, zbynek..s a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Medvěd Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 Jsme v Lužických horách a tak jsme včera vyšli na Luž, kde nás překvapila rozhledna s krásnými výhledy Péťa, Charlie 1, Pepito a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Klemoň Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 A já byl po několika letech opět na historické bitvě . . . No ale letos celkem zklamání Péťa, Lihous, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Už se to rýsuje. Když už si takový provoz nemůžu dovolit v reálu, budu mít aspoň model xD 1:10, samozřejmě bude plně funkční, bude svítit, blikat blinkry, odpružení z TPU. Fruktis, PaKr, Ferry a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Medvěd Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Jsem pracovně v Kralovicích, mají docela hezké náměstí a hotovky za 100 Kč (110 včetně polévky) - nechápu, jak se do takové ceny dokážou vejít vendelinek, Pepito a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 majitel nemá audi a manželka mercedes , že ? já měl teď v rodině oslavu v restauraci a na osobu můžeš dnes počítal 500 korun (jídlo s polévkou a pitím), žádný přípitek a jiné opičinky , tipnu si, že dost restaurací brzy skončí , obsazenost byla třetinová Milan+, vendelinek a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Rozumní přežijí. Holt budou muset pochopit že lidi nemají na ceny tvořený podle vzorce cena = suroviny x 3. Stav kdy holka z kanclu od kopírky byla rok co rok podzim Egypt jaro Thajsko a mezitím dva prodloužený víkendy Londýn Paříž, na pivo do Amstru a na kafe do Říma prostě normální nebyl, to jednou muselo skončit. Tak (jsme) si to někteří užili a teď holt zpátky ke strojům a na dovču na Slapy (od ROH) Jasně, nadsazuju, ale ne zas tak moc ... ozzy56, Péťa, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 A kolik je cena za normalni jidlo? Kdyz v tom mas rozpocitany veskery energie, platy vsech, co tam jsou, celou praci a veskery suroviny. A jeste musis logicky vyjit se ziskem? A pokud nejses ve vlastnim a uz zaplacenym, tak do toho rozpocitavas jeste najem nebo hypoteku ci jiny uver. jako charitu to nebude delat nikdo. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Klasická hotovka typu guláš 150 max. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 tak hovězí guláš tam stál 240 Kč , kluk si ho dal a prý byl super , ostatní jídla kolem 250 Kč , svíčkovou už přestal vařit, bo za tu cenu to nikdo nechtěl (říkal majitel), restaurace tak nějak uprostřed (komunistická dvojka), z narvané restaurace zbyla třetina (chodíme tam celkem často), za sebe můžu říct, že oba máme slušné důchody a nežijeme si špatně (myslel jsem si, že to bude v důchodu horší), ale éra kdy jsme si užívali po restauracích a výletech asi končí--naštěstí máme finanční rezervu našetřenou v důchodovém spoření za 25 let , takže celkem no problem, ale lidi, co mají průměrné a nižší penze, samoživitelky atd. to budou mít hodně těžké, snad nás čeká jen těch hubených 7 let, nee více Citovat
Fruktis Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Holt začneme být zase batuzkari s pastikama a rizkama... Ale teda guláš za 250 bych si nedal.. A jinak jsem dorazil do Janských lázní měsíc na horách na home officu a jelikož jsou otevřené hranice ne jako loni v covidu, tak bych rád vyrazil k sousedům na nějaký výlet... Nějaký tip někdo? Pro petiletyho šotouše? Lihous ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 před 11 minutami, ozzy56 napsal: tak hovězí guláš tam stál 240 Kč , kluk si ho dal a prý byl super , ostatní jídla kolem 250 Kč Hele, to jsou jednoduchý počty: před 40 lety jsem bral 1800, guláš byl za devět, 12° za 3 a desítek se po 1.70 Kč do guláše vešlo pět. Dnes je průměr kolem 40 kKč, to je guláš za 200, dvanda za 66 a desina za 40 ... jenže jednak kdo to má a jednak je jiný složení spotřebního koše, dáme daleko víc za bydlení a energie, o něco míň za jídlo a mnohem míň za spotřebiče apod. Takže odhaduju že převažující mzda bude někde kolem 33 kKč a pak ten poměr dá guláš za 165 a piva za 55 a 35. Při 30 kKč to bude těch 150, 50 a 30 a tak to asi plus mínus i většinou je. Důchodce mám v rodině tři, předseda OV nebyl ani jeden ... úředník, topič na elektrárně, uklízečka. 85+ takže už necestujou a nehospodujou. Ani jeden neví co s důchodem. Já myslím že když nebudete vymetat různý ty rádoby koliby a resty rovnou na rozhlednách a nádvořích hradů a zámků, budete dál vejletit, možná jen 3 x do měsíce. No a ti chudší si holt zase doma udělají na cestu housku se salámem jako my když nám bylo třicet . ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 (upraveno) @Medvěd Proč by to nešlo. Tam se vejdou úplně v pohodě. Nám vozí obědy ze Staré Paky ,myslím U sousedů,nebo jak se ta restaurace jmenuje,vaří kluk 120 obědu a naprosto mu to stačí,víc dělat nechce. Na místě prodává za 90. U nás platím myslím 40. A takovéto porce jsou a s polévkou. Upraveno 25. duben 2022 uživatelem Milan+ ozzy56 a Lihous ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 @Sawoy asi tak jak píšeš--taky si pamatuju ceny z mládí , smažák s hranolkama a Radegast k tomu za 9.70 , ale na barevnou televizi jsem makal půl roku (plat dvaapůl a televize za 14300 ), zatím to na chleba se sádlem nevypadá, ale blíží se to... Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Počkej počkej ... tvoje mládí a barevná televize ... to se nějak nepotkává Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 nechtěl jsem ty ruské mrdky, co měnily furt barvu obrazu--měl jsem bar. televizi jeden z posledních v rodině, ale na tu dobu super, nějaká Tesla s japonskou obrazovkou , za 13700 byla bez dálkového ovládání... , no mladý jsem tehdá byl (relativně) Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Druhá půlka sedmdesátek .... 424 nebo 427 bo tak nějak .... Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 jojo, nějak v té době..., pak jsem měl Sony 100 Hz 72cm uhlopříčka, v té době největší obrazovka u nás , ale váha 51 kg, takže přenést jen ve dvou lidech, pak byla chvíli na chatě a nakonec jsem koupil placatou i tam, starou HRAJICI Sony přivezu na Sběrný dvůr, jakože pro chlapy v buňce a oni se mi vysmáli--prý jim tam už vozí funkční placaté , tak se tu máme dobře Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.