Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

majitel nemá audi a manželka mercedes , že ? 🤠

já měl teď v rodině oslavu v restauraci a na osobu můžeš dnes počítal 500 korun (jídlo s polévkou a pitím), žádný přípitek a jiné opičinky :bojim, tipnu si, že dost restaurací brzy skončí :myslim, obsazenost byla třetinová :(

Odesláno

Rozumní přežijí. Holt budou muset pochopit že lidi nemají na ceny tvořený podle vzorce cena = suroviny x 3. Stav kdy holka z kanclu od kopírky byla rok co rok podzim Egypt jaro Thajsko a mezitím dva prodloužený víkendy Londýn Paříž, na pivo do Amstru a na kafe do Říma prostě normální nebyl, to jednou muselo skončit. Tak (jsme) si to někteří užili a teď holt zpátky ke strojům a na dovču na Slapy (od ROH) 😂

Jasně, nadsazuju, ale ne zas tak moc ...

Odesláno

A kolik je cena za normalni jidlo? Kdyz v tom mas rozpocitany veskery energie, platy vsech, co tam jsou, celou praci a veskery suroviny. A jeste musis logicky vyjit se ziskem? A pokud nejses ve vlastnim a uz zaplacenym, tak do toho rozpocitavas jeste najem nebo hypoteku ci jiny uver.

jako charitu to nebude delat nikdo.

Odesláno

tak hovězí guláš tam stál 240 Kč , kluk si ho dal a prý byl super , ostatní jídla kolem 250 Kč , svíčkovou už přestal vařit, bo za tu cenu to nikdo nechtěl (říkal majitel), restaurace tak nějak uprostřed (komunistická dvojka), z narvané restaurace zbyla třetina (chodíme tam celkem často), za sebe můžu říct, že oba máme slušné důchody a nežijeme si špatně (myslel jsem si, že to bude v důchodu horší), ale éra kdy jsme si užívali po restauracích a výletech asi končí--naštěstí máme finanční rezervu našetřenou v důchodovém spoření za 25 let :super, takže celkem no problem, ale lidi, co mají průměrné a nižší penze, samoživitelky atd. to budou mít hodně těžké, snad nás čeká jen těch hubených 7 let, nee více :myslim

Odesláno

Holt začneme být zase batuzkari s pastikama a rizkama... Ale teda guláš za 250 bych si nedal.. 

A jinak jsem dorazil do Janských lázní měsíc na horách na home officu🙈 a jelikož jsou otevřené hranice ne jako loni v covidu, tak bych rád vyrazil k sousedům na nějaký výlet... Nějaký tip někdo? Pro petiletyho šotouše? 🙈

Odesláno
před 11 minutami, ozzy56 napsal:

tak hovězí guláš tam stál 240 Kč , kluk si ho dal a prý byl super , ostatní jídla kolem 250 Kč

Hele, to jsou jednoduchý počty: před 40 lety jsem bral 1800, guláš byl za devět,  12° za 3 a desítek se po 1.70 Kč do guláše vešlo pět. Dnes je průměr kolem 40 kKč, to je guláš za 200, dvanda za 66 a desina za 40 ... jenže jednak kdo to má a jednak je jiný složení spotřebního koše, dáme daleko víc za bydlení a energie, o něco míň za jídlo a mnohem míň za spotřebiče apod. Takže odhaduju že převažující mzda bude někde kolem 33 kKč a pak ten poměr dá guláš za 165 a piva za 55 a 35. Při 30 kKč to bude těch 150, 50 a 30 a tak to asi plus mínus i většinou je.

Důchodce mám v rodině tři, předseda OV nebyl ani jeden ... úředník, topič na elektrárně, uklízečka. 85+ takže už necestujou a nehospodujou. Ani jeden neví co s důchodem. Já myslím že když nebudete vymetat různý ty rádoby koliby a resty rovnou na rozhlednách a nádvořích hradů a zámků, budete dál vejletit, možná jen 3 x do měsíce. No a ti chudší si holt zase doma udělají na cestu housku se salámem jako my když nám bylo třicet . 

Odesláno (upraveno)

@Medvěd Proč by to nešlo.

Tam se vejdou úplně v pohodě. Nám vozí obědy ze Staré Paky ,myslím U sousedů,nebo jak se ta restaurace jmenuje,vaří kluk 120 obědu a naprosto mu to stačí,víc dělat nechce. Na místě prodává za 90. U nás platím myslím 40. A takovéto porce jsou a s polévkou.

1600159493071..jpg

IMG_20200918_105236.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

@Sawoy asi tak jak píšeš--taky si pamatuju ceny z mládí :), smažák s hranolkama a Radegast k tomu za 9.70 , ale na barevnou televizi jsem makal půl roku 😯 (plat dvaapůl a televize za 14300 :super), zatím to na chleba se sádlem nevypadá, ale blíží se to... :papa

Odesláno

Počkej počkej ... tvoje mládí a barevná televize ... to se nějak nepotkává 😂🤣

Odesláno

nechtěl jsem ty ruské mrdky, co měnily furt barvu obrazu--měl jsem bar. televizi jeden z posledních v rodině, ale na tu dobu super, nějaká Tesla s japonskou obrazovkou 😲, za 13700 byla bez dálkového ovládání... 😉, no mladý jsem tehdá byl (relativně) 😂

Odesláno

Druhá půlka sedmdesátek .... 424 nebo 427 bo tak nějak .... 

Odesláno

jojo, nějak v té době..., pak jsem měl Sony 100 Hz 72cm uhlopříčka, v té době největší obrazovka u nás 😯, ale váha 51 kg, takže přenést jen ve dvou lidech, pak byla chvíli na chatě a nakonec jsem koupil placatou i tam, starou HRAJICI Sony přivezu na Sběrný dvůr, jakože pro chlapy v buňce a oni se mi vysmáli--prý jim tam už vozí funkční placaté 😲, tak se tu máme dobře 😂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...