Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ano platí. Byl-li to Portugal nearchivní a je skladován v bedně špuntama nahoru tak to vidím 10 na 90 dá se nedá sa. Pokud leží, byl kvalitní  a v chladném sklepě o stálé teplotě možná sa dá. A pokud chceš dopíjet u prvního vnoučete, tak řekni potomstvu ať se už vrhne na přípravy.

Odesláno

No mám podobný názor jako RichVa .  Stolní víno po 20 letech nevhodně skladované nebude asi ani do omáčky . . .   :roker  Já mám sice 2 zónovou kompresorovou vinotéku , takže teplotu opravdu drží v zimě/létě , ale "průmyslová" vína (PS či VH) skladuji max 3 roky (stejně je dříve vysaju) a ta pěkná od vinaře ze sklípku max 5 let.  A také proč skladovat ??? Na archivaci finanční to není a riskovat , že se to zkazí ??? Nikdy nevíš. Já s kamarádem dovezl od Mutěnického vinaře nějaká vína a mě ta Rulanda vydržela a jemu u 3 lahví vylétaly špunty a to to měl pěkně korkem ve víně . . .    A hlavně pokud vím, tak na archivaci se vína dělají nepatrně odlišně než na běžné užití . . .  :myslim

Odesláno

Já ho nechtěl archivovat, já na něj zapomněl. Ale je ve stojanu naležato hrdlem mírně dolů, ve tmě, teplota bude kolísat kolem 10°C  +/- 2°C ...

Odesláno
před 35 minutami, Sawoy napsal:

já na něj zapomněl

No teď už je to jedno . . . Zkus to otevřít a uvidíš. A na výroční oslavu si kup nové ať nejsou pak všichni zklamaní . . .  :papa

Odesláno

Koupil ND na dronika tak snad zkompletujeme 5teho do naseho "roje" :) ktery pred casem prehledl dilnu a rozlozil se sam po padu na darce ND.

No misto vina ted "cucame" mandlovici a musim napsat hodne moc se povedla.

Odesláno

lžíce na VZV se nahřívat nesmí :bojim, ani když se třeba jedna ohne atd., musí se jen vyměnit, ale nahřát ty imbus hlavy šroubů a pak to nechat zchladnout by možná pomohlo, možná... :myslim

Odesláno

Dnes jako po kazde nocni skoro nic :)
Vcera se protahlo auto STK bez vetsich problemu - a nebyla to "spratelena STK" coz potesi predevsim emise.

Avizovane ND na dron se asi nekona v Zasilkovne se zasilka ztratila a pan nekomunikuje - jak "vystizne" pro CZ obchod - pritom by stacilo treba jen napsat nasel se kupec s lepsi cenou
vam to proste neprodam ;)
Je to o odvaze odpovednosti a nebo jen o jako demokracii ??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...