radim.1008 Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 Hlavně jestli je k tomu náležitě přihlíženo vedoucími, že v práci trávíš tolik času a navíc zdarma, na úkor svého zdraví, které máme jenom jedno. Ona loajálnost k podniku je pěkná, ale zdraví si za to nespravíš. ozzy56 a regius ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 a zrovna dneska ve zpravach personalisti breceli ze omladina nechce na hpp , jen castecaky, ze nemini travit v praci kazdy den 8 hodin..... Citovat
Medvěd Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 Klemoňu - nerozumím obratu "firma expanduje, ale nejsou lidi, jdu do háku už několikátou sobotu zadarmo". Když chci, aby firma fungovala, tak by zaměstnanec měl mít k práci navíc motivaci - a to buď finanční nebo jinou. To, co píšeš, vypadá jako bys vykousával problémy jiných na úkor svého zdraví - a to není dlouhodobě únosné. Až odpadneš, budeš ležet ve špitálu, tak se nějakej náhradník jistě najde - a Ty? Budeš se vůbec mít kam vrátit? PaKr, radim.1008 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 (upraveno) Hledám práci , Praha a blízké okolí , plat 40 000,- hrubého minimum , pracovní doba Po - Pá , max 9 hodin denně , možné víkendy za příplatek , ne noční směny , využitelná praxe - polygrafie - tedy nevyužitelná , věk 53 takže nevyužitelný , pouze vyučený bez maturity , bez jazykových znalostí. max english read, no write , no speak a teď ? Jo a zapomněl jsem napsat značka ideál . . . Upraveno 13. srpen 2021 uživatelem Klemoň Citovat
Milan+ Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 (upraveno) No co si budeme namlouvat, státní sféra,kde to žije z daní živnostníků,tak je asi něco špatně nastaveno, soukrom sektor na to musí vydělat. Vidím to i u starší dcerky ,která nastoupila loni na dobrý post u ČSSZ v MB, když řekla nástupní , ohodnocení a za kolektivní,tak to jsem se skoro kácel a po roce plná smlouva a přidání,šla tam taky jako bývalý zaměstnanec soukromníka. Takže dneska zaměstnání v soukromé firmě výhra není,to bylo po revoluci,pár let,než začal stát žrát a bylo těm co chodí do zaměstnání málo a tak se muselo přidávat. Mladší jako ing. dělá auditoriu v Marius Já na mého šéfa,zatím stále nadávat nemůžu. Jsme soukrom sektor. Ale to už jse v hospůdce s @Klemoňprobralo. Upraveno 13. srpen 2021 uživatelem Milan+ Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 budu vypadat jako chytrolín, ale v 53. dělat přesčasy a víkendy zadarmo, tak bych se na to vys.ral , prostě ne a ne a neee regius ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 doufam ze v 55 budu jen poskytovat konzultace po skype jak spravne identifikovat vodice v EV Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 Až tobě bude 55 bude Skype dávno mrtvej. Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 před 41 minutami, Klemoň napsal: nevyužitelný Spíše nezaměstnatelný.... A pak záleží na zaměstnavateli, jestli si uvědomí, že tito pracovníci mívají úžasné celoživotní praxí nabyté "know-how", které je škoda nevytěžit a zároveň ocenit.... Citovat
Sawoy Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 @Klemoň počkej počkej ... jako vyučenej polygraf tipuju jsi mimo obor nejmíň 20 let, a ty roky něco děláš a jak soudím z tvých příspěvků tady tak budeš spolehlivej a to něco budeš umět dobře. To je určitej kapitál i v 53. A čím dýl budeš dělat otrávenej soboty zadáčo místo hledání někoho kdo tě ocení tím víc budeš stárnout a relativně ztrácet na ceně. Sice to není věk na veletoče ale na druhou stranu jak říká můj tatík - kdo se boji se()e v síni. Neházel bych se do žita ... ozzy56, Vena garážmistr, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 Asi dělám něco špatně, když to tak čtu. Nonstop na telefonu, všechny přesčasy zadarmo (naštěstí jich je čím dál míň). Ale ta práce mě prostě baví a to je k nezaplacení. ozzy56 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 @Péťa bych chtěl mít dovolenou jakou ty máš práci Klemoň, Charlie 1, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 @Péťa tak je rozdil pokud to delas s nadsenim, nebo pokud te to vysava ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 před 12 minutami, Pe.Tr napsal: Vaše firma nemá konkurenci? Ehm . . . No potom co teď padl Postservis a cca 450 jeho klientů přebíráme, tak v Čechách už asi ne . . . Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 před 1 hodinou, Milan+ napsal: No co si budeme namlouvat, státní sféra,kde to žije z daní živnostníků,tak je asi něco špatně nastaveno, soukrom sektor na to musí vydělat. Vidím to i u starší dcerky ,která nastoupila loni na dobrý post u ČSSZ v MB, když řekla nástupní , ohodnocení a za kolektivní,tak to jsem se skoro kácel a po roce plná smlouva a přidání,šla tam taky jako bývalý zaměstnanec soukromníka. Takže dneska zaměstnání v soukromé firmě výhra není,to bylo po revoluci,pár let,než začal stát žrát a bylo těm co chodí do zaměstnání málo a tak se muselo přidávat. Mladší jako ing. dělá auditoriu v Marius Já na mého šéfa,zatím stále nadávat nemůžu. Jsme soukrom sektor. Ale to už jse v hospůdce s @Klemoňprobralo. No vidíš já to mám opačné, šel jsem že státního do soukromého sektoru a už bych do státního nikdy nešel.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 (upraveno) @Charlie 1 Asi jsi šel po létech,kdy ti platí výsluhu. Upraveno 14. srpen 2021 uživatelem Milan+ Necituj přímo předchozí příspěvek Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. srpen 2021 Odesláno 14. srpen 2021 Tohle je takové věčné téma. Jestli soukromník nebo erár. A je to všude záleží jakej soukromník a jakej erár. Já jsem si vyzkoušel oboje erár když jsem šel z vojny tak SÚS a pak jsem jezdil u soukromníků velký esróčka, malí esróčka i u soukromníků jako OSVČ taky ve státní akciovce a tam to bylo nejhorší tak nějak nejlíp bylo u DP což je v podstatě městská akciovka. Tam to bylo takové jakože všechno na pásce přesčasy zaplacené do minuty sobotonedělní noční svátkový příplatky všechno zaplacené nějaké ty benefity důchodové připojištění atd. dětský tábory atd. bylo taky. Pro mě vyhovující systém byl že to tam fungovalo taktrochu jako polovojensky nikdo se s nikým moc nes.al ale na druhou stranu pokud jsi držel hubu a krok tak se o tebe nikdo moc nezajímal dokud jsi fungoval. Samozřejmě že tam byli věci který byli pro lidi mimo nepochopitelný jako že celou dobu co jsem tam byl se přidělovala dovolená podle toho jak rychle člověk zažádal a leta letoucí tam byl rituál že se čekala fronta třeba od večera předešlého dne aby vyšel termín. Bylo 25 dní když si člověk dal tu práci a sednul si k tomu tak dokázal díky turnusovým službám vymandelit i 40 dní volna a při tom dodržet že měl 2 týdny v kuse. Ale bohužel ten nepřetržitej provoz se na tělesný schránce dokázal dost podepsat a v době kdy jsem tam já působil tak existovali jen dva typy prac. poměru kmenovej zaměstnanec nebo brigádník, dneska už i u řidičů dokážou udělat třeba 1/2 úvazek nebo 3/4 ale mě teď vyhovuje brigádnickej úvazek. Ano naposled jsem byl jezdit 12.3 2020 než se rozjeli omezení kvůli C-19 ale bez problémů mi platili školení, platili mi prohlídky u doktora abych si udržel zdravotní způsobilost měl jsem možnost nechat se očkovat přednostně apod. a nikdo neřešil jestli bude možnost ještě jezdit nebo ne. No a bylo takový období v té pauze že se říkalo že budou rušit brigádnické smlouvy chvilku taky neprodlužovali smlouvy důchodcům protože když se zastavili cestovky tak měli najednou šoférů mraky a teď i když se zatím jede pořád omezený jízdní řád oproti době před C-19 tak už lidi zase nejsou a brigádníci jsou povoláváni do služby a dá se říct že je to skoro tak jak jsem byl zvyklí poručím si den a směnu R/O a když mi napíše co nechci jet tak zavolám že se mi to nelíbí a přehodí mi to na něco co se mi líbí. Citovat
Sawoy Odesláno 14. srpen 2021 Odesláno 14. srpen 2021 před 20 minutami, Vena garážmistr napsal: ... a když mi napíše co nechci jet tak zavolám že se mi to nelíbí a přehodí mi to na něco co se mi líbí. ... a odjede to někdo kdo drží hubu protože někdo to odjet musí. To není nic proti nikomu - spousta věcí uspokojivě funguje díky tomu že ji někdo drží. Takový jsou už holt lidi a svět taky - tak si ho lidi vytvořili. Blbý je když to někdo začne zneužívat, to je pak smutný. Proto si važme i těch co ji drží, i oni jsou potřební a užiteční. Medvěd, Péťa, Charlie 1 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. srpen 2021 Odesláno 14. srpen 2021 Jako jo máš pravdu. Ale bere se to tak že kdo jezdil tak nejednou díky rozpisu služeb taky odjezdil to co se mu nechtělo. Navíc většina kmenových kluků si uvědomuje že když nebudou chodit jezdit brigádníci tak oni nebudou moci mít tolik volna atd. . další věc je že výpravčí za tu dobu co spolupracujeme už má v hlavě představu kam kterého brigádníka nebo i kmenového ze zálohy poslat tak aby s tím nemusel(a) zbytečně hýbat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.