Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pravda je, že už to trvá dlouho, a to nemáme třeba finanční problémy jako někdo, kdo má firmu, hospodu, atd., nedá se jet na výlet, na chatu , nejezdíme za vnučkama, jen přes počítač..., chodíme na procházku pořád stejné trasy, ale když jsem si včera probíral 38 fotek z nemocnice, co byly na Seznamu, tak je to pořád super, proti těm co jsou v nemocnicích...:(, já to řeším zvýšeným příjmem alkoholu, snad nebudu muset na odvykačku, až to skončí 🤠

Guest Petr 3008
Odesláno

Já měl dneska od rána takový lékařský den 🙂.  Já několik servisních zákroků, autobus na servisu, auto také servis.  V mezičase a čekání proběhla alespoň malá procházka po Písku, na což jindy není čas (vlastně malá inspirace od @HanysR).  Chtělo to jen někde posedět u kávy... nakonec bylo kafčo aspoň v kelímku. Nakonec ten den nebyl špatný a tady pár fotek  :papa

IMG_20210324_122317.thumb.jpg.d65ad0c83a3bc6b1506ece106569da8b.jpgIMG_20210324_121627.thumb.jpg.19409b657708c2de2ed14e9eec3dbe91.jpgIMG_20210324_120940.thumb.jpg.59ce6b549565a462c86839908ebcb6ef.jpgIMG_20210324_121733.thumb.jpg.5fa6bc52e39da3ab600b39cbad66a81d.jpgIMG_20210324_120207.thumb.jpg.7a48bdbf4392e66e1d9ff85f8d68d7d8.jpgIMG_20210324_120550.thumb.jpg.b87457093157ceb8454b534573e0c431.jpg

Odesláno

Z fotek je patrné, že nikde nejsou ,,davy" lidí, jak jsem byl zvyklí při návštěvě v Písku zvláště při každoročný výstavě Sochy z písku, na nábřeží Otavy (levý břeh).

Odesláno (upraveno)

U mostu přes Otavu jsem byl při těch ničivých povodních v létě 2001. Kdy jsme odjeli z Prahy, kde jsem byl na prázdninách, na chalupu k Písku, kde nás jednoho rána budili hasiči, že ve vsi někde výše proti toku Lomnice, praskl rybník a přijde vlna. Naštěstí chalupa byla dost vysoko a odnesla to jen zahrada. Z mlýna, který stál dole u řeky na jezu, zůstalo koukat jen horní patro s pavlačí a střecha. Loni jsem se tam v létě vrátil a vzpomínal jsem...

Edit: bylo to v létě 2002 :mad:

Upraveno uživatelem radim.1008
Guest Petr 3008
Odesláno (upraveno)

@radim.1008 bylo to 2002. To vím úplně přesně jako nic jiného. Voda nám u baráku lízala okapy. 

Upraveno uživatelem Petr 3008
chybný text
Odesláno (upraveno)

Písek 

Poznáte v které pohádce si zahrál tenhle barák?

A ještě (až bude zase všechno normální) dopobručuju s dětma návštěvu Sladovny a Indické restaurace Tandor (tu samozřejmě spíš bez dětí, děti většinou indickou kuchyni moc nedávají 

2021-01-21.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

@ozzy56 Vitaminy jsou potreba jako i mineraly
tak ze vitamin

P jako PIVO
S jako SLIVOVICE a
V jako VODKA
idealne nejaka dobra klidne z "ruska" ale i kolegove v polsku nemaji spatnou - posledni Zubrowka nebyla vubec spatna skoda ze ji bylo jen 1l a ted se tam nedostanu :)

Pro vsechny ... :
No a dnesni drobna prihoda na cervene u Lidlu v RK kdo udelal chybu ci prekrocil nejaka pravidla necham zase na vas ....  V plnem rozliseni ;)

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

Zubrovku jsem jednu dobu miloval 😂, byla to ta v ,,budíku'', myslím od Jelínka :myslim, bohužel snad 10 roků jsem ji v obchodě neviděl, prý se už nevyrábí, říkala paní ve Vizovicích...

Odesláno

Já si rok 2002 taky pamatuju. Asi měsíc před povodněma jsem se seznámil s Helou a páč pak byly povodně a ona dělala ve firmě, která sídlila v Karlíně a tak nedošlo k expanzi firmy na Slovensko (Hela byla v Praze na zaučení, aby na Slovensku mohla rozjet pobočku firmy). Když se pak asi za rok ptali, zda chce jít na ten Slovač nebo zůstane pro ně dělat v ČR, řekla, že je jí v ČR dobře a na rozjezd firmy na Slovači se necejtí. 

Odesláno
před 2 minutami, ozzy56 napsal:

Zubrovku jsem jednu dobu miloval 😂, byla to ta v ,,budíku'', myslím od Jelínka :myslim, bohužel snad 10 roků jsem ji v obchodě neviděl, prý se už nevyrábí, říkala paní ve Vizovicích...

Asi došli Zubři

Nebo jsi Jelínkům vypil plánované zásoby a teď se bude několik let čekat, až bude co pálit 

Odesláno
před 29 minutami, radim.1008 napsal:

U mostu přes Otavu jsem byl při těch ničivých povodních v létě 2001. Kdy jsme odjeli z Prahy, kde jsem byl na prázdninách, na chalupu k Písku, kde nás jednoho rána budili hasiči, že ve vsi někde výše proti toku Lomnice, praskl rybník a přijde vlna. Naštěstí chalupa byla dost vysoko a odnesla to jen zahrada. Z mlýna, který stál dole u řeky na jezu, zůstalo koukat jen horní patro s pavlačí a střecha. Loni jsem se tam v létě vrátil a vzpomínal jsem...

Jo tenkrát to nevydržel Metelský rybník, který neustál nápor z Melínského a Bukoveckého rybníka. A protože není zrovna malý, tak vlna pobrala kus Metel a Předmíře a dalších domků podél Smoliveckého potoka (Lomnice). Naštěstí hráze Lnářských rybníků jakž takž vydržely a Blateňáci dostali trochu času se připravit. Ale stejně to pak po Lomnici nehezky dál řádilo.

Odesláno

název Zubrovka je od trávy (byliny), která roste jen tam, kde se vyskytují zubři, tak jsem to slyšel, jestli je to pravda nevím, ta bylina byla v každé flašce...

Odesláno

JJ v 97 jsem byl na vojně asi šest nebo sedm tejdnů jsme byli zaraflí na barákách že prej se pojede na Moravu na povodně po třech týdnech chodil velitel útvaru na roty a osobně nás posílal na vycházky na zapřenou aby jsme mu prej z těch baráků neudělali kůlničky na dříví. Nakonec jsme nejeli nikam. 2002 to už jsem jezdil na Penny a pamatuju si že jsem byl na evakuaci některý prodejny na jihu a když jsem odjížděl tak už  bylo na parkovišti asi 5cm vody a pak druhý nebo třetí den od této příhody jsem jel do Budějic a policajti mě otáčeli před městem že se tam nedostanu. 

Jinak ráno jsem byl obchodně při té příležitosti jsem vzal máti na nákup a pak jsem se vypravil se železem do výkupu no bylo toho 140 kilo a vydělal jsem celých 410 kaček.

Odesláno
před 2 minutami, RichVa napsal:

Jo tenkrát to nevydržel Metelský rybník, který neustál nápor z Melínského a Bukoveckého rybníka. A protože není zrovna malý, tak vlna pobrala kus Metel a Předmíře a dalších domků podél Smoliveckého potoka (Lomnice). Naštěstí hráze Lnářských rybníků jakž takž vydržely a Blateňáci dostali trochu času se připravit. Ale stejně to pak po Lomnici nehezky dál řádilo.

To máš pravdu, v Miroticích byla voda až na náměstí a měli jsme potom problém se dostat domů. Most na I/4 to tehdy podemlelo a když voda opadla, jezdilo se přes náměstí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...