Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera při tom ježdění po Praze jsem se přimotal k téhle DN   www.novinky.cz/krimi/clanek/na-krizovatce-v-praze-se-srazil-policejni-motorkar-s-autem-40293266     naštěstí to dopadlo v rámci možností dobře polda je jen potlučenej.  Proč to ale píšu nevím jestli se to někde vykládá v nějakých kurzech první pomoci nebo v AŠ a nevím jestli to tak mají i v jiných městech. Každopádně tam nastala situace že tam zděšeně pobíhal pán s telefonem na uchu a hulákal do telefonu že nemůže najít označník ulice a popisoval operátorovy na druhém konci jak vypadá ta křižovatka. A teprve když mu operátor asi dost důrazně vysvětlil jak určí polohu tak byl schopnej spolupráce. Já jsem tam zastavil už tam bylo dost lidí takže jsem se moc nezdržoval jen jsem se snažil toho pobíhajícího navést co má říct no já úspěšnej nebyl tak jsem vytočil 158 a říkám " tady se XXXXXXX vám srazili motorkáře nevím jestli už má sanitka polohu a on jo teď mi to vyskočilo posílám co mám díky".   Lidi je to strašně jednoduchý jak píšu alespoň v Praze stačí říct jeden bod  číslo lampy veřejného osvětlení každá lampa má svoje unikátní číslo na štítku který je přinýtovaný ve výšce očí průměrně rostlého člověka většinou směrem k vozovce. Operátor si zadá to číslo a v ten moment má GPS souřadnice.  A jak známo lampy jsou většinou na dohled od sebe takže stačí ta která je blíž a pak jen na sebe pokud je potřeba když jsou slyšet houkačky trochu upozornit.   Pokud jsou lampy daleko stačí říct pokud je na dohled zastávka MHD a když by i ta byla daleko a jede kolem BUS MHD tak říct tomu šoférovi ať to dá na dispečink aby upřesnil polohu události pro IZS chápu že pro spoustu lidí je to stresovka dostat se k takové události ještě více dokážu pochopit že lidi " zvenku " můžou být ve stresu i jen z toho že jedou po Praze ale myslím si že nikdo nedostane vynadáno od operátora pokud mu nahlásí událost jako druhý, třetí, čtvrtý protože tam může být to že ten první nebyl schopný dát polohu ideálně a další volající ji dokáže upřesnit, maximálně se dozví že o události vědí a že jedou na místo.

A hlavně lidi dělejte za volantem to co máte věnujte se řízení!  

Odesláno

To je druhá možnost. Já jsem ten návod psal  pro ty kteří nemají tu aplikaci a třeba jí  ani díky tomu že nepoužívají  "patlafoun" mít nemůžou. Jo jasně je to divné ale spousta lidí dodnes používá nebo se k používání " blbého" telefonu vrací. 

Odesláno
před 17 hodinami, Scratch napsal:

tak to tam ma odtokovou trubicku jeste v sobe

Co je tím myšleno? Já jsem najezdil s vyřazeným chladičem serva (jen jsem ty hadice propojil krátkým Učkem) 360000km....

Odesláno

Před chvílí jsem zkontroloval na základě kontrolky olej u kolegyně a kde nic tu nic. :bojim  Ale ani štítek.   Může mi někdo pomoci zjistit co tam patří ???    :myslim

Je to Citroën C3 - VIN :  VF7SCKFT0CA549248.

Díky moc jinak jde domů pěšky a neuvidí dítě o víkendu :fnuk

Odesláno
před 9 minutami, Hafity napsal:

Co je tím myšleno? Já jsem najezdil s vyřazeným chladičem serva (jen jsem ty hadice propojil krátkým Učkem) 360000km....

přesně tak, stačí propojit, je to vracečka do nádobky...

Odesláno
před 27 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

Klasicka 5w40 neublizi

No tak já do Pažouta leji ofigo 5W - 30  ,   ale díky  :papa

Guest Scratch
Odesláno
před 4 hodinami, ozzy56 napsal:

přesně tak, stačí propojit, je to vracečka do nádobky...

bylo mi receno, ze takto se to nema delat, ze taky muze odejit servocerpadlo, tak dam na radu zkusenejsiho.

Odesláno
před 12 minutami, Péťa napsal:

Jen tak pro nic za nic tam tu trubku nedávají ;)

Teda za těch mnoho let, co se vrtám v autech, jsem nalezl spoustu věcí, bez kterých to jezdí bez ztráty kytičky....

Mně jenom vrtá v hlavě ta formulace: "tak to tam ma odtokovou trubicku jeste v sobe "…. Co tím chtěl básník říci?

Odesláno

No tak jsem byl kolegyni koupit preventivně 2 litry toho motoráku a 3/4 litru dolil. Na měrce před tím nebyla ani kapka. Hodina čekání a na měrce stále nic - dolil jsem ten zbytek , tedy 1/4 litru. Nic , říkám si no nic asi to chce trochu protočit.

Nastartuj.  Motor s párkrát otočil a začalo z pod motoru kapat. Po cca 5 vteřinách chodu nastal pod motorem vodopád oleje o průměru brčka. Zařvu vypni to. Vodopád ustal. Jakožto opravdový odborník přes motory čumím do motorového prostoru jak husa do flašky. Ćtvrtina motoru zasraná od oleje . . .   kurňa odkud to teče. Nastartuj a čumím zhora ....   Zařvu vypni to . . .  Už asi vím. Vylezla z auta, tak coo ???  Říkam:  no domu jdeš dnes pěšky . . .  protáchla ksicht.  No ksicht - je docela hezká , tak obličej.

Teče to z olejového filtru a to tu neopravíme. Zavolal jsem klukům do pneuservisu (nejbližší zvedák v okolí, cca 3km) zda mi to neutáhnou a prý tak dojeď něco s tím uděláme. Kolegyně - já se s tím bojím. Tak jsem ji naložil ( dolil ještě 0,5 litru ) a vyrazil.

Na rovince to rozjel na 80 (VGP park) a zdechnul motor.   300 metrů plachtil až na kruháč. Tam nastartoval , zase rozjel a kus plachtil bez motoru. Tímto způsobem doskákal až do pneuservisu , tam utáhli olejový filtr a je pokoj. Otázka je na jak dlouho.

Důležité je , že si může jet vyzvednout dítě z tábora  :papa         

PS:  Kdybych nebyl línej zout si boty , tak by mi líbala i nohy, takhle jen pusa , ale taky dobrý  😂

Odesláno (upraveno)

Olej mám ACEA A3, API SL/SM/SN, SAE 5W/40 (BMW,Mercedes...)  víčko zhora , dotažené - olej stále protéká. asi je přetažené a prasklo . . .:bacha                      Mechanik na cestě . . .  (Véna)

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno
před 4 hodinami, Scratch napsal:

bylo mi receno, ze takto se to nema delat, ze taky muze odejit servocerpadlo, tak dam na radu zkusenejsiho.

ano, konstruktér tu trubku (je to chladič) nedal náhodou, zvýšenou teplotou kapaliny v systému servořízení trpí pryžové díly (gufera, O kroužky atd.), guma teplem ztvrdne a pak netěsní :)

ale běžně se chladič nahrazuje buď originálem, nebo se naohýbá nová trubka podle originálu, nebo se trubka nahrazuje hydraulickou hadicí a připevní se někam za masku, nebo pod masku, prostě tak, aby ji ovíval vzduch při jízdě..., to je ta propojka...,  origo chladič kupuje málokdo, je to dost drahé :(

Odesláno (upraveno)

@vagi    Véna už je tady a známe důvod.  Víčko je v pr..... . naštěstí ho Domanský má ale dát 12 stovek za kus plastu ??? :bacha

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno
před 18 minutami, vagi napsal:

Proto nemám rád vložky filtrů, ale klasický plecháče :)

po hodně dlouhé době mám auto, kde je plech. filtr, snad 15 roků dozadu jen auta s vložkou :mrk, taky mám radši plech

Odesláno

Njn, plecháč stačí utáhnout rukou a cajk. Nevím, proč má někdo pocit, že víko z plastu se musí utahovat na krev. U 308 je uvedeno 25Nm, tak se toho držím a nikdy/nikde nebyl problém :myslim

Odesláno

Tak už jsem doma, víčko vyměněné to staré až budu mít čas zkusím podrobit expertíze kde prdlo ale myslím si že to prdlo v závitu jak to bylo dorvaný. 

Když Klemoň volal akorát jsem večeřel a pak jsem si chtěl otevřít pivko protože všechny auta o který se starám jsou buď moc daleko nebo stojí doma a jejich uživatelé jsou daleko. No tak jsem ho do sebe zvrhnul teď jen to zasyčelo. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   2 registrovaní uživatelé

• Vytvořit...