Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U nás se střídaly májové deštíčky se sluníčkem, tak jsem byl střídavě na terase v lehátku a střídavě zalezlý uvnitř a mlátil do PC. Jednak jsem upravoval webovky https://www.asep.cz/, druhák ladil gurmánské večery, co budu mít koncem měsíce, pak posílal hromady emailů kolem eJantarové cesty https://www.asep.cz/ejantarova-stezka a 3.setkání elektromobilů v Olomouci http://www.hybrid.cz/pozvanka-3-rocnik-setkani-elektromobilistu-v-olomouci , mezitím si četl https://www.euro.cz/ a https://profit.finance.cz/ a cpal se. Od snídaňových toustů s domácími vejci a jarní cibulkou přes obědový zelený chřest v olivovém oleji na česneku, zapíjený bílým Hibernalem od Dufka, po večerní lovecký salám s čerstvým chlebíkem, křenem a červenou Frankovkou od Vinařství Hnidák. Jo a kávička s buchtou makovkou byla samozřejmě mezi. Včil tam už od osmi večera lije jako z konve, tak dokončuju 2 projekty pro ASEP a mizím na kutě. 

Odesláno

No já se teď vrátil ze Šumavy. Vzal jsem Kůstku, pár divokých koní a udělali si dvoudenní výlet za "skoro" bráchou :super   Fotky jsou u něj před barákem, ale věřte, že jsem ty koně provětral až řechtali. 

Cesta po dálnici cca 10l / 100 km při cestovní rychlosti. :potlesk     Při práskání bičem nad hlavou po Šumavských kopcích cca 26 l / 100 km  :D

P1090645.JPG

P1090647.JPG

P1090653.JPG

Odesláno

Dnes se mi nechtělo do roboty. Tak jsem šel k doktoru. Potřeboval jsem na kontrolu na oční protože jsem tam byl naposledy asi tak 8-10 roků zpět. V mládí jsem musel mít za volant slabé brýle na dálku ( do 0,5 dioptrií) . Pak se to nějak srovnalo a dlouho jsem je nepotřeboval teď jsem si říkal 40 na krku tak by bylo záhodno nechat to zkontroloval. A hlavně mě čeká výměna ŘP a nerad bych ho měnil za chvilku znova kvůli tomu že by mi mohli nařídit brýle k řízení. Protože jak známo tak řidiči z povolání mají platnost ŘP omezenou na 5 roků kvůli profesní způsobilosti. Navíc se číslo ŘP uvádí i na kartu do tachografu takže pro mě výměna je otázka asi 800 Kč tak proto. No prohlídka celá trvala do 10 minut s verdiktem co by jste ve svých letech a po tolika letech za volantem chtěl. Asi už by jste snesl na čtení ale na ty roky je to dobrý pokud na čtení hůř vidíte tak si líp rozsviťte.  Takže jsem s tím dokázal spojit ještě nákup materiálu na pokračování na " cé dvojce " a vyzvednout papír na FÚ a odnést papíry do banky kvůli hypotéce. Tož si myslím že vcelku plodný den.

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr - digi karta stojí v Práglu 700,-  Teď jsem ji platil (s novým řidičákem zdarma) Ale možná patříš pod jiný úřad  . . . :papa

Jo a brýle mi zapsali do ŘP,  takže jsem trošku v pr... protože do ciziny musím mít náhradní s sebou a to je  + 12 000,-  :bacha

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Bryle - jde i o praktickou stranku veci pokud se stavajici nejak "rozladi mit" druhe nahradni sebou - osobni zkusenost kdyz jsem odhanel nejaky doterny hmyz ....
A nahradni bryle muzou byt treba jen pracovni - u nas v praci zadarmo a dokonce i obruba se da vybrat ze bych se s tim nestydel jit po ulici.

Odesláno (upraveno)

@Almanil + @Lihous No myslím že nejen ES ale i AT je vyžadují. A pravda, že při rozbití je to pak problém obecně. A právě proto nechci řešit "šidítko" , ale opravdové rezervní . . .:myslim

Odesláno

dnesek celkem v pohode - na D11 sem chytnul prutrz mracen jako krava ze sem skoro zastavil
dojedu domu - manzelka byla pro holku do skolky - na nakupu a cestou zpatky mi vydesene vola ze ji z kocarku vypadly kulicky ze zadniho kolecka - at hned zjistim kolik stoji kolecko
sem ji uklidnil ze to bude jen lozisko ze az dojede kouknu na to
dorazila celkem brzo - v 15.55 - obchod s lozisky zavira v 16.00 zjisteno ze se ji rozpadlo jedno ze 2 lozisek v kolecku
jeste stesti ze zitra maji uz od 7 ranni a podobne lozisko (je tam ZZ - kryte z obou stran) na skladu maji bez kryti :P
ale tu chvilku to vydrzi nez sezenu nejake kvalitni

PS - nove nafukovaci kolecko na kocar 599 kc
2x lozisko + prace 36 Kc :P

Odesláno (upraveno)

Ale ja nemyslel siditko u nas mame skutecne plnohodnotne delane "ocarem" prinesu si recept resp.predpis  vyberu obrubu on me zmeri a oznaci opt.osu a stred oci no za tri nedele mame bryle na dilne ....
Ano neni to to miniaturni dle modou zadane ale jako ze bych s tim nedojel nebo pripadne nebyl schopen nekde chodit se rici proste neda.
Jasne musi se odstranit ty bocni chranice - odvrtat nytek prace na 2min.??
Dokonce i v D to zadaji pokud je mam napsane jako podminku v ridicaku - obecne je to PODMINKA ZPUSOBILOSTI ...!
Jinak u me by to byla "jen" obruba za cca 12tis.

090520182922.jpg

090520182923.jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

@Lihous  No těch mých 12 000,- je v akci 50/50 tedy druhé sklo zdarma. Jinak mne stojí jedno 7 000,-    Takže 7 000,- skla + 5 000,- obroučky . Jinak bez akce je to tedy dle matematiky 19 000,-  No multifokály se fakt vyplatí  :roker

Odesláno (upraveno)

No teď už ne. Nyní pouze na obroučky. Ale já to tak měl v Grand Optical.  Ale oni ty akce střídají a já mám věrnostní kartu, takže jsem dostal tuto nabídku ( 50/50 ) pouze poštou, ale už jsem to zahodil . . .  Platila jen do 30.4.  :fnuk

Nyní cena podle dioptrií https://www.grandoptical.cz/sortiment/dioptricke-bryle#sortiment-dioptric-step2

Odesláno (upraveno)

Ja uz mam opet nakoupeno a opet spokojenost ( tri pary zatmavovacich multifokalu nejvyssi jakkosti ;)

Upraveno uživatelem Pe.Tr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...