thorr001 Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 Stačilo půjčit auto manželce teď jak jsou ty horka a je to tu... Tušíte po čem jít? Chyba šla normálně vymazat. Autor má najeto 294tkm, na oleji v převodové asi 65tkm Citovat
MJSytic Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 65tis? Tak to je zralý na výměnu (já ho měním po 30). Jinak ideálně připojit na DiagBox a zkoumat live data. Teplotu oleje převodovky sleduješ přes DIAG? thorr001 ohodnotil 1 Citovat
thorr001 Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 Výměnu mám v plánu cca za 5 tisíc km. Teplotu sleduju na budíkách, jakmile se blíží ke 100°C začne to při podřazování kopat, zajímavý je že to dělá jen když to podřazuje samo, pokud podřadím pádlem nebo v režimu M tak je to v cajku... Dneska ráno jsem s tím jel 60km do práce a úplně v pohodě Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 Njn, manželky. Její automat se taky vždycky chová divně, když v tom jede ona, ale jak sednu za volant, vše je OK xD thorr001 ohodnotil 1 Citovat
skorpion Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 Před hodinou, thorr001 napsal: Výměnu mám v plánu cca za 5 tisíc km. Teplotu sleduju na budíkách, jakmile se blíží ke 100°C začne to při podřazování kopat, zajímavý je že to dělá jen když to podřazuje samo, pokud podřadím pádlem nebo v režimu M tak je to v cajku... Dneska ráno jsem s tím jel 60km do práce a úplně v pohodě Taky je mi to divný. Dělalo mi to taky, jednou mi dokonce automat spadl do nouzáku po rychlé jízdě po dálnici hned za sjezdem při podřazování. Od té doby když jedu kudlu a sjíždím, tak si před sjezdem přepnu na manuál a neopakuje se to, ani kopání ani nouze. Tak nevím....mám spíš pocit jako by si s tím neporadila automatika v jednotce... Citovat
dracekvo Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 (upraveno) Začal bych pořádnou diagnostikou, která umí vyčíst závady z jednotky automatu a taky ukázat data z jednotlivých senzorů. P0780 je obecná ODB2 chyba, že jednotka automatu hlásí nějakou poruchu. Upraveno 28. červen 2024 uživatelem dracekvo Citovat
MJSytic Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 před 3 hodinami, thorr001 napsal: Teplotu sleduju na budíkách, jakmile se blíží ke 100°C začne to při podřazování kopat. Ale to je teplota motorového oleje, ne? Ten v převodovce může (bude) mít teplotu jinou. Proto by to chtělo zjistit přes DIAG, jestli se třeba nějak nepřehřívá Nicméně, když na tím přemýšlím, tak mě se teplota oleje motoru při běžné (předpisové) jízdě drží kolem 90°C Ani v kolonách (což je teď bohužel většina jízd 508) to nikam neleze Citovat
thorr001 Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 (upraveno) Jako diag mám doma jen Torque před Bluetooth, třeba tam něco bude... Dneska jsem měl nějaký objizdky po Brně, chvíli v koloně a olej je skoro na 120stC... (Olej v motoru) Voda nejde přes 90, sahara nesepla Upraveno 28. červen 2024 uživatelem thorr001 Citovat
Agrafik Odesláno 1. červenec 2024 Odesláno 1. červenec 2024 Zkus to s apkou FAPLite thorr001 ohodnotil 1 Citovat
thorr001 Odesláno 10. prosinec 2024 Odesláno 10. prosinec 2024 čau, trochu to tu oživím. Převodovka má 4tkm po proplachu a jezdí s novým olejem, akorát není od Aisinu, ale od Totalu (Total Fluid LV MW J3324). Pocitově se mi zdá že to neřadí tak pěkně jak před tímhle zásahem. Trochu si pohrávám s myšlenkou hodit tam zpátky AISIN... Máte s tím někdo zkušenost? Auto má najeto 304tkm Citovat
dracekvo Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 Tyhle převodovky neznám. Ale u u Subaru jsem po výměně oleje mazal adaptace, aby se převodovka znovu naučila. Ono s novým olejem tam může něco fungovat trošku jinak a pak to nemusí řadit tak hezky. Nemá pežout taky něco takovýho? Citovat
thorr001 Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 ahoj, adaptace má, bohužel se nedělaly, tak to zkusím a uvidíme Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Nevím jak AISIN ale ze zkušeností s ostatními automaty, pokud se tam nenaleje přesně to co má, kolikrát jr specifikace stejná, ale je prostě doporučená určitá značka, tak ty automaty kraví. thorr001 ohodnotil 1 Citovat
thorr001 Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 To co se tam dalo je origo Total, měla by to být prvovýroba. Norma taky sedí. Uvidíme co ty adaptace. Citovat
MJSytic Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Co 508 mám, používám do převodovky jen TOTAL Fluidmatic MV LV a bez problémů. Vždycky 3 výměny, nastavení hladiny a vynulování přes diag. Řadí stále stejně. thorr001 ohodnotil 1 Citovat
skorpion Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Prvovýroba je přímo Aisin olej. Ale při opravě se v autorizáku už pak jako náplň používá Total. Zda to má na převodovku vliv, to je diskutabilní. Obecně mě na Totalu trochu děsí, že dle štítku plní normy pro mnoho typů převodovek s úplně odlišnou konstrukcí no a pak je ještě olej Ravenol, to je takový střed. thorr001 ohodnotil 1 Citovat
thorr001 Odesláno 15. leden 2025 Odesláno 15. leden 2025 čau, dneska s pomocí od Johna udělány adaptace, auto ukazovalo ekvivalent opotřebení oleje 742tkm adaptace vymazány a převodovka rázem ožila, tak snad to bude dobrý Citovat
dracekvo Odesláno 16. leden 2025 Odesláno 16. leden 2025 (upraveno) Nic jako Aisin olej neexistuje. To je jako u subaru. Můžete koupit olej v originál flaškách Subaru ATF. Ale je to ten samý olej jako leje výrobce oleje do jiných flašek. Jen si to u něj automobilka objednala a nechala naplnit do flašek s jejich logem. Jen je potřeba někde dopátrat jaký je to výrobce. Ono je docela možné, že se taky výrobce v průběhu doby změnil. Jediná výhoda je, že je nemusíte špekulovat nad normama, a je jistota, že je to olej, který tam fakt patří. Ale taky stojí o poznání více jak stejný olej s jinou nálepkou. Úplně stejně to bude u aisinu,protože aisin vyrábí převodovky a rozhodně nemá rafinační jednotku pro výrobu olejů. Upraveno 17. leden 2025 uživatelem dracekvo thorr001 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
ChouLu Odesláno 17. leden 2025 Odesláno 17. leden 2025 Bohužel takle jednoduché to není Pokud je převodovka namontována ve výrobě, tak je v převodovce olej přímo od Aisinu (a opravdu to není Total)... Ve chvíli kdy se např koupí repasovaná převodovka od Stellantisu, tak ta se už kontruuje v Evropě a přijde s olejem od Totalu Tudíž ani Stellantis nemá olej, který je v převodovce z výroby a ani ho tak nemá šanci dodat dealer dané značky Citovat
Veverika23 Odesláno 10. červen 2025 Odesláno 10. červen 2025 Peugeot 5008, 2013, 120kw, 284 000 km. Zdravím. Necelý rok dozadu som písala do iného vlákna o kopnuti prevodovky do D. Prebehla výmena oleja preplachom a adaptácia. Chvíľu bol kľud, kopance zmizli. Ale posledné mesiace si všímam, že (nový olej má najazdených cca 13000km): 1) prevodovka už tak nekope pri studenom motore, ale pri vyšších teplotách von a po zahriati občasne kopnutie do D sa objaví, no nie tak silno. 2) začalo mi auto pri jazde jemne cukat pri ustálenej rýchlosti hlavne do kopca (idete za autobusom 40km/h) ale aj po rovine. Originál servis tvrdí, že to môže byť mimo prevodovku ako turbo, vstreky, egr, dpf...ale auto inak šlape krásne. 3) niekedy keď parkujem do garáže, ktorá je v miernom uhle dole, zaradim R, zastanem kým sa otvoria dvere garáže, stojím v Rku na brzde v miernom naklone a s autom trasie - vibrácie. 4) trhnutie pri podradeni, najčastejšie do 4 stupňa. Auto bolo na diagnostike v origos servise a diagnostika čistá. Má zmysel repas prevodovky prípadne častí prevodovky (lamely atď) alebo už premýšľať nad jej výmenou? Má nejak chladiaca kvapalina súvis s prehriatim? Posledne 2 mesiace som si všimla, že je kvapalina jemne zanesena - naberá farbu do hneda. Chcela som to vymeniť spoločne s rozvodmi za nejakých 20t km. Prosím o radu, nechcem vyhodiť peniaze do vetra za výmeny, ktoré by k ničomu neviedli. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.