Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

175 a 185mm pneu na tej istej náprave

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, mám na pneumatike poškodený kord a zvažujem možnosti ako to fixnúť- mám na aute 185/65 r14 a doma mám ešte jednu úplne novú 175/70 r14 pre ktorú už aj tak žiadne iné využitie nenájde, tak rozmýšľam že by som ju tam dal namiesto tej 185mm. Bude to robiť moc veľký bordel keď budem mať vzadu jednu 175mm a jednu 185mm pneu? Díky :)

Odesláno

Na nápravě musíš mít stejné pneumatiky (nejen rozměr, ale i výrobce a typ). Jinak můžeš mít problém s PČR, STK ale i pojišťovnou.

Tohle vyřešit koupí fungl nové gumy, pokud se ještě prodává, sledováním inzerce, zda někomu zrovna tahle jedna nezbyla. Nebo koupí 2 jiných pneu.

Odesláno
Nejde len o šírku ale bude rôzny aj obvod kolesa.

Poloměr se liší o 2 mm a obvod o 14 mm (0,74%)

2 mm ale nepovažuji za velký rozdíl, jelikož ten se může smazat rozdílnou hloubkou dezénu. :D

Ale jak jsem psal, takto kombinovat gumy nesmíš.

Odesláno

na jízdě to nepoznáš,

ale uděláš z toho vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu, třeba v případě nehody ne tvoji vinou.

vím že pojšťováci mi hned jako první koukali na rozměr pneumatik i když jsem měl jen rozbitej blinkr když do mě někdo nacouval

[upravil dne 23/3/14 11:11 od Chip]

Odesláno

Tak ako síce je vyhláškou dané že pneu na danej náprave musia mať rovnaké rozmery a dezén ale tým pádom by si musel mať 2 rezervy, jednu na letné a druhé na zimné gumy a dojazdovky by neexistovali. Keby ma zelení stopli kvôli nesúhlasiacemu rozmeru alebo dezénu (btw ešte nikdy mi nikto nepozeral na gumy) tak poviem že to tam mám rezervu a idem akurát do servisu alebo čo.

Druhá vec je rôzny obvod kolesa, tam vychádza rozdiel medzi tými gumami na 2cm (väčši rozdiel v obvode máš keď máš na jednej strane vzorku 7mm a na druhej 3mm- čo je ale stále legálne)

Ja som sa skôr pýtal z praktického hľadiska či s tým takto niekto jazdil...ako na aukre sa dá zohnať taký rozmer za 750kč aj s dopravou takže iné alternatívy tu sú ale ľúto mi je novej gumy ktorá sa mi tam už váľa nvm ako dlho...

Odesláno

No tak medzitým sa tu objavili podobné výpočty :D

Len jedna otázka- tá guma hádam nemusí byť aj rovnakej značky či? Stačí rovnaký rozmer a typ dezénu?

Odesláno

ano rozměr a dezen musí sedet znacka ne

tak na aukru kup jinou gumu a tu tvou tam zase prodej

nebo se vymlouvej na to že tam máš rezervu:aut

a to jestli to poznáš nebo ne je podle toho jak jsi citlivej nekdo pozná i rozdíl v nahuštění pneu o desetinku a někdo nepozná to že jede po ráfku a gumu už tam dávno nemá:aut:aut:aut

[upravil dne 23/3/14 11:31 od Chip]

Odesláno
To mi nějak hlava nebere ,takhle to kombinovat.

Když si auto pořídím,tak snad musím mít i na základní věci k provozu,pokud se něco takového stane.

nejsi sám, než bych neměl na provoz, koupím si síťovku na MHD :roker

Odesláno

No tú gumu už mám pol roka v inzeráte za cenu 10€, asi je to rozmer o ktorý nik nemá záujem. Tak skúsim zohnať niečo lacné o odpovedajcom rozmere, zatiaľ hodím tú 175ku na plecháč a dám ju na auto, aspoň bude na plechovom disku uveriteľnejšie že je to rezerva...na hliníkovom by sa to asi tiež ťažko vysvetľovalo..:D

Odesláno

ja mam ted jednu prorazenou gumu barum bravuris..... a ta druha ma asi tak 60 procent vzorku..... no vysledek je ten....ze jsem koupil 2 nove good year za 4000....nez abych riskoval svuj zivot na starych....nebo nestejnych gumach = jina vyska vzorku nebo i jina znacka...... natoz rozmer. Je to to jedine co nas drzi na silnici...tak me fakt zarazis....ze se tak hloupe ptas.

Moje rada je.....kup 2 nove nebo ojete gumy ale stejne..... zkus si jen predstavit ze kvuli tomuto setreni, na prechodu sejmes malou holcicku

Odesláno

Nestejné gumy na předku = táhne do strany.

Fakt špatný nápad, mít různé gumy.

Kup na inzerát jednu gumu stejnou, jako ta, co ti zbyla. Běžná cena asi 200 až 250 Kč za 4-milimetrovou. Ale dej si pozor, aby byla fakt úplně stejná, tedy výrobce a obchodní název, a indexy zátěže a případně i rychlosti.

Pro zajímavost, uveď, jaká ti zbyla a tedy sháníš? Třebas se někomu válí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...