573v0 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Čaute, mám na pneumatike poškodený kord a zvažujem možnosti ako to fixnúť- mám na aute 185/65 r14 a doma mám ešte jednu úplne novú 175/70 r14 pre ktorú už aj tak žiadne iné využitie nenájde, tak rozmýšľam že by som ju tam dal namiesto tej 185mm. Bude to robiť moc veľký bordel keď budem mať vzadu jednu 175mm a jednu 185mm pneu? Díky Citovat
radim.1008 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 To nemyslíš vážně, že ne? Vždyť vyhláškou je přeci dáno, že na jedné nápravě musí být gumy o stejném rozměru a dezénu. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Nejde len o šírku ale bude rôzny aj obvod kolesa. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Na nápravě musíš mít stejné pneumatiky (nejen rozměr, ale i výrobce a typ). Jinak můžeš mít problém s PČR, STK ale i pojišťovnou. Tohle vyřešit koupí fungl nové gumy, pokud se ještě prodává, sledováním inzerce, zda někomu zrovna tahle jedna nezbyla. Nebo koupí 2 jiných pneu. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Nejde len o šírku ale bude rôzny aj obvod kolesa. Poloměr se liší o 2 mm a obvod o 14 mm (0,74%) 2 mm ale nepovažuji za velký rozdíl, jelikož ten se může smazat rozdílnou hloubkou dezénu. Ale jak jsem psal, takto kombinovat gumy nesmíš. Citovat
Chip Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 na jízdě to nepoznáš, ale uděláš z toho vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu, třeba v případě nehody ne tvoji vinou. vím že pojšťováci mi hned jako první koukali na rozměr pneumatik i když jsem měl jen rozbitej blinkr když do mě někdo nacouval [upravil dne 23/3/14 11:11 od Chip] Citovat
573v0 Odesláno 23. březen 2014 Autor Odesláno 23. březen 2014 Tak ako síce je vyhláškou dané že pneu na danej náprave musia mať rovnaké rozmery a dezén ale tým pádom by si musel mať 2 rezervy, jednu na letné a druhé na zimné gumy a dojazdovky by neexistovali. Keby ma zelení stopli kvôli nesúhlasiacemu rozmeru alebo dezénu (btw ešte nikdy mi nikto nepozeral na gumy) tak poviem že to tam mám rezervu a idem akurát do servisu alebo čo. Druhá vec je rôzny obvod kolesa, tam vychádza rozdiel medzi tými gumami na 2cm (väčši rozdiel v obvode máš keď máš na jednej strane vzorku 7mm a na druhej 3mm- čo je ale stále legálne) Ja som sa skôr pýtal z praktického hľadiska či s tým takto niekto jazdil...ako na aukre sa dá zohnať taký rozmer za 750kč aj s dopravou takže iné alternatívy tu sú ale ľúto mi je novej gumy ktorá sa mi tam už váľa nvm ako dlho... Citovat
573v0 Odesláno 23. březen 2014 Autor Odesláno 23. březen 2014 No tak medzitým sa tu objavili podobné výpočty Len jedna otázka- tá guma hádam nemusí byť aj rovnakej značky či? Stačí rovnaký rozmer a typ dezénu? Citovat
Ducatista Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 není rozumější tvoji novou gumu prodat a koupit jednu abys měl stejnou do páru? Jinak při jízdě na zadní nápravě to podle mě vůbec nepoznáš... Citovat
Chip Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 ano rozměr a dezen musí sedet znacka ne tak na aukru kup jinou gumu a tu tvou tam zase prodej nebo se vymlouvej na to že tam máš rezervu:aut a to jestli to poznáš nebo ne je podle toho jak jsi citlivej nekdo pozná i rozdíl v nahuštění pneu o desetinku a někdo nepozná to že jede po ráfku a gumu už tam dávno nemá:aut:aut [upravil dne 23/3/14 11:31 od Chip] Citovat
Milan+ Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 To mi nějak hlava nebere ,takhle to kombinovat. Když si auto pořídím,tak snad musím mít i na základní věci k provozu,pokud se něco takového stane. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 To mi nějak hlava nebere ,takhle to kombinovat. Když si auto pořídím,tak snad musím mít i na základní věci k provozu,pokud se něco takového stane. nejsi sám, než bych neměl na provoz, koupím si síťovku na MHD Citovat
573v0 Odesláno 23. březen 2014 Autor Odesláno 23. březen 2014 No tú gumu už mám pol roka v inzeráte za cenu 10€, asi je to rozmer o ktorý nik nemá záujem. Tak skúsim zohnať niečo lacné o odpovedajcom rozmere, zatiaľ hodím tú 175ku na plecháč a dám ju na auto, aspoň bude na plechovom disku uveriteľnejšie že je to rezerva...na hliníkovom by sa to asi tiež ťažko vysvetľovalo.. Citovat
Vvitty Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Rezerva má mizerný dezén Tak proc to nehodis misto rezervy a nekoupis normalni gumu na jezdeni? Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 ja mam ted jednu prorazenou gumu barum bravuris..... a ta druha ma asi tak 60 procent vzorku..... no vysledek je ten....ze jsem koupil 2 nove good year za 4000....nez abych riskoval svuj zivot na starych....nebo nestejnych gumach = jina vyska vzorku nebo i jina znacka...... natoz rozmer. Je to to jedine co nas drzi na silnici...tak me fakt zarazis....ze se tak hloupe ptas. Moje rada je.....kup 2 nove nebo ojete gumy ale stejne..... zkus si jen predstavit ze kvuli tomuto setreni, na prechodu sejmes malou holcicku Citovat
P607Olda Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Nestejné gumy na předku = táhne do strany. Fakt špatný nápad, mít různé gumy. Kup na inzerát jednu gumu stejnou, jako ta, co ti zbyla. Běžná cena asi 200 až 250 Kč za 4-milimetrovou. Ale dej si pozor, aby byla fakt úplně stejná, tedy výrobce a obchodní název, a indexy zátěže a případně i rychlosti. Pro zajímavost, uveď, jaká ti zbyla a tedy sháníš? Třebas se někomu válí. Citovat
koblih69 Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Gumu buď zahoď a nebo kup do páru na Aukru jinou. Kusovek je tam vcelku dost. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.