Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Filtr je nový - tedy v provozu 3 dny.

NonStop - filtraci nevypínám.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno
V 10. 7. 2016 at 22:51, Agrafik napsal:

To by nestačilo? www.vagnerpool.com/web/download/10043

Dík. Ale stejně z toho nejsem moudrej, tohle (N-Alkyl (C12-16) dimethyl benzylamonium chlorid)  se nějak samotný neprodává:(

Odesláno

Ale to je záměrně konstruovaný tak, aby modrý "pouzdro" na ten plastovej vnitřní košík plavalo na hladině. Vnější plnostěnnej kyblík zajišťuje fixaci na místě a připojení hadice. Voda je vtahována (hlavně) přes ty tři drážky (viz foto od minimaxy) a jakmile se vyvolá pohyb hladiny (tj. nátokem z filtrace do bazénu) tak se vlnky přelívají přes okraj toho modrýho bazmeku a berou s sebou listí, hmyz apod. Čili voda neproudí dovnitř vrchem přes okraj trvale a kontinuálně, ale "nárazově". Když to celý navrtáte a potopíte pod hladinu bude se smetí zase vyplavovat zpátky - je to založený právě na principu "rázového" přelivu vlnek přes okraj které s sebou prudce vezmou smetí. Funkce je samozřejmě podmíněná dostatečným výkonem filtrace - musí v tom vniknout vír; při malým to dost nesaje, nemá to podtlak a nevcucává to a zároveň na nátoku do bazénu není dost pohybu pro rozkolísání hladiny, vznik vlnek a rázový efekt.

FrantaCV: zkus z tý kartušovky na chvíli vyndat filtr - zvýší se výkon a jestli to začne fachat, je to v tom.

Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Dík. Ale stejně z toho nejsem moudrej, tohle (N-Alkyl (C12-16) dimethyl benzylamonium chlorid)  se nějak samotný neprodává:(

Myslel jsem to jen jako vodítko. Jeden z mnoha likvidátorů na řasy. Použil bych něco jiného, co už je tu několikrát napsáno.

Odesláno
..

.se svařuje.

Čím a jak? Nějaké vybavení mám, ale zatím se moc nevedlo teda... Aby to mělo cenu, muselo by to jít přímo na místě. Měnit celou se mi nechce kvůli vegetaci na březích

Odesláno

Ono ještě záleží na přesném materiálu folie. Prý PVC se lepí a PE svařuje. Tedy záleží co máš. Zároveň i tloušťka hraje roli. Svařují to přeplátováním a lepší horkovzduškou. Na některých se dá digitálně nastavit i přesná teplota.

Ptal bych se asi v nějakém zahradnictví v okolí.

Odesláno

Diky. No, asi to bude tím typem fólie. Digitální horkovzdušku mám, ale ta nadělá tak maximálně další díru. Zkoušel jsem i černou lepící pásku od Patexu. Někde to i pěkně drží, jinde, jak se jezírko plní vodou, tak to vzduch co je pod folii odtrhne. No, a pod vodou už je pak hotovo...

Odesláno

na stavbu je třeba dle NOZ ohlašovací povinnot ,povolení a lejstra ...

ovšem na napajedlo není třeba nic...jen ohlášení ....a může mít třeba kubíku 800.... 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,řešil tady nebo ralizoval někdo kopaný bazen cca 6x3m,zastřešení ,protiproud,vyhřívaní?

Mohl by někdo doporučit nebo naopak nedoporučit firmu, která mu to dělala + nějaký cenovky?

Kdyby někdo nechtěl sem tak SZ,u bráchy chceme ralizovat bazen tak sbírame zkušenosti a názory.

Myslíte že reálné je se dostat do 200000Kč?bez vykopových praci ty uděláme sami...

děkuji

Odesláno

k bazenu
mam ho mirne zakaleny -takova dalo by se rict mlecna barva - ted 3 dny bez deti a sokova davka sava - bazen je pruzracny ale na dne je vrstva bordelu
jde to nejak ucine odfiltrovat bez vysavace ??

klasika nafukovaci limec cca 3m prumer a to male cerpadylko s kartusovym filtrem

Odesláno

Já ten bordel co se válí na dně, takovej nějakej černej , tak vysávám normálně klasickou hadicí na vodu, mám k ní přidělanou tyč, a normálně nasaju pusou a voda teče , a tady na ten bordel se mě to zdá fajn, vody stihne odtéct tak 30 litrů a všechen bordel je pryč.

Odesláno
Před hodinou, Charlie 1 napsal:

Ahoj,řešil tady nebo ralizoval někdo kopaný bazen cca 6x3m,zastřešení ,protiproud,vyhřívaní?

Mohl by někdo doporučit nebo naopak nedoporučit firmu, která mu to dělala + nějaký cenovky?

Kdyby někdo nechtěl sem tak SZ,u bráchy chceme ralizovat bazen tak sbírame zkušenosti a názory.

Myslíte že reálné je se dostat do 200000Kč?bez vykopových praci ty uděláme sami...

děkuji

Jděte na pozdim do Albixonu.Maj dobré ceny a i kvalita je ok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...