Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když jsem sháněl kdysi na 807 zimní pneu. tak jsem dostal doporučení na Kormoran a nemůžu na ně říct křivé slovo.  Pravdou je že jezdím z 98% tady tu rovinu kolem Práglu ale ani tak nenastala situace kdybych měl díky pneu. stažené půlky. Kormoran je součástí koncernu Michelin a jestli jsem to dobře pochopil tak jsou to o sezonu max. dvě zpožděné Michelinky.  A na to že zimní tak jsou tišší než letní barumky co tam mám. 

Odesláno

řekl bych, že je to vlastně jednoduché--když se nemusím ohlížet na stav v peněžence, koupím značkovou gumu, která je v mém požadovaném rozměru a podle testů jedna z nejlepších, ale protože se většina po peněžence koukat musí, dal bych jako kritérium kolik toho v zimě najedu a hlavně jaký jsem řidič :myslim, takže penzistovi s nájezdem 2000 za zimu bude stačit i něco pod středovou cenovou hranicí, naopak mladému závodníkovi, co celou zimu někam spěchá, tak gumy nad středovou hranicí a spíše tu gumu na  špici..., samozřejmě s ohledem, jak často jsem na horách, bo ve městech obvykle stačí i letní guma, protože těch opravdu zasněžených ulic je za celou zimu pomálu , tož tak no :)

Odesláno

Taky právě jezdím víceméně okolo Ostravy. Ale nechci provokovat se zimákama, které mají cca od 3-4,5mm, mě se to zdá méně, někdo bude namítat že to je ječtě v pohodě.

Krom toho i pojištovna by se na to mohla dívat chu*ovo, kdyby se náhodou něco stalo.

Odesláno

Tak nakonec jsem taky objednal ty Klebery, tak uvidíme:) Nechám to už rovnou přezout - mám jenom plechy s letníma - ale už skoro K.O. Mám v plánu do jara koupit nějaké elektrony, ale nenašel jsem 15" se stejným ET (27), co mám v TP. 16" nechci, tak asi půjdu do nových se zápisem...

Odesláno

Já pokud chci šetřit, tak kupuju Barumky, protože vlastnostma je to takový střed a cenově už je pod nima jen Čína. A je fakt, že na rozdíl od cca před 10 lety zimních Continentalů, které klouzaly neskutečně, mě Barumky vždycky podržely.

Odesláno

Tak ještě o něco levnější než Barumky jsou Matadorky, ale to už je rozdíl pár korun, ale jak jsem psalo stránku dřív, Barumky už po nedobrých zkušenostech nechci.

A od Continentalů mě odradil @Radek Hurvajz, že  mu nevydrželi extra velkou porci km - já bych je měl tak na dvě zimy. Kleberky mám i ve 14" na 206 a spokojenost (ale taky už mají před sebou poslední zimu). 

Odesláno

Byl jsem zkontrolovat stav zimaku a ja snad budu muset poridit jeste sadu 😕  . Mam je asi na 5mm, myslel jsem, ze maj vic. To tuhle sezonu mozna ani nedojezdi, na konci unora chci do Alp a asi bych tam nemel se sjetou pneu 😕  

Odesláno (upraveno)

Být vámi kupuju hned, za poslední týden šla cena na gumě kterou chci o 150kč nahoru. Samozřejmě nevím co to udělá za měsíc, muže to spadnout a nebo nemusí.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Guest Petr 3008
Odesláno

to bych si i vsadil.. že to nespadne. Spíš naopak ještě přidraží 😆

Odesláno

ja koupil ted dobre Nexeny :), jinak me zalezi na tom, kolik guma stoji a co ustoji. Najezd me nezajima, stejne jsou po dvou letech u mne na vyhozeni :D . Nedavno jsem ani neprezouval, ale spis menil auta, zimni, letni :D 

Odesláno
V 4. 10. 2021 at 17:14, BubakGS napsal:

...mam 2 sady kompletnich kol, tak to prehodim, jak bude treba.. 

Také to tak mám. Oboje Zn. LASSA. Letní LASSA PHENOMA 205/45/16 a zimní LASSA SNOWAYS 185/55/15. Jsem s nimi spokojený a proto je používám už přes 10 let. Samozřejmě podle hloubky dezénu měním. :super :papa

Odesláno
V 8. 10. 2021 at 13:24, Vena garážmistr napsal:

Když jsem sháněl kdysi na 807 zimní pneu. tak jsem dostal doporučení na Kormoran a nemůžu na ně říct křivé slovo

Snow Pro B2 používám a nestěžuji si. Na sněhu paráda, na suchu nehučí a mokro / břečka srovnatelný s předešlou Sava Eskimo S3+

Někdo ohrne nos, značka, neznačka...Kormoran funguje velmi dobře :super

Odesláno
před 15 hodinami, vagi napsal:

Snow Pro B2 používám a nestěžuji si. Na sněhu paráda, na suchu nehučí a mokro / břečka srovnatelný s předešlou Sava Eskimo S3+

Někdo ohrne nos, značka, neznačka...Kormoran funguje velmi dobře :super

Tak Kormoran je takovej polskej Barum, patřící do koncernu Michelinu, stejně jako Sava patří do GY/Dunlop.

Guest Petr 3008
Odesláno

Mě všechno tak letí, že mám spíš obavu abych vůbec stačil přezout .. 🤣 .  Takže otázka nezní co obout, ale kdy :myslim 

Odesláno

@Petr 3008 asi by bylo dobré dřív, než napadne ten bílý nesmysl🤣 Já obvykle přehazuju celé kola tak ten poslední týden v říjnu, ale tentokrát (navíc, druhé kola nemám) jsem si říkal, že těch pár dní dřív se nic nestane. A navíc jsem byl druhý na řadě - což by za dva týdny určitě nehrozilo. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...