Vena garážmistr Odesláno 8. říjen 2021 Odesláno 8. říjen 2021 Když jsem sháněl kdysi na 807 zimní pneu. tak jsem dostal doporučení na Kormoran a nemůžu na ně říct křivé slovo. Pravdou je že jezdím z 98% tady tu rovinu kolem Práglu ale ani tak nenastala situace kdybych měl díky pneu. stažené půlky. Kormoran je součástí koncernu Michelin a jestli jsem to dobře pochopil tak jsou to o sezonu max. dvě zpožděné Michelinky. A na to že zimní tak jsou tišší než letní barumky co tam mám. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2021 Odesláno 8. říjen 2021 řekl bych, že je to vlastně jednoduché--když se nemusím ohlížet na stav v peněžence, koupím značkovou gumu, která je v mém požadovaném rozměru a podle testů jedna z nejlepších, ale protože se většina po peněžence koukat musí, dal bych jako kritérium kolik toho v zimě najedu a hlavně jaký jsem řidič , takže penzistovi s nájezdem 2000 za zimu bude stačit i něco pod středovou cenovou hranicí, naopak mladému závodníkovi, co celou zimu někam spěchá, tak gumy nad středovou hranicí a spíše tu gumu na špici..., samozřejmě s ohledem, jak často jsem na horách, bo ve městech obvykle stačí i letní guma, protože těch opravdu zasněžených ulic je za celou zimu pomálu , tož tak no Citovat
zbynek..s Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 Taky právě jezdím víceméně okolo Ostravy. Ale nechci provokovat se zimákama, které mají cca od 3-4,5mm, mě se to zdá méně, někdo bude namítat že to je ječtě v pohodě. Krom toho i pojištovna by se na to mohla dívat chu*ovo, kdyby se náhodou něco stalo. Citovat
PaKr Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 Tak nakonec jsem taky objednal ty Klebery, tak uvidíme Nechám to už rovnou přezout - mám jenom plechy s letníma - ale už skoro K.O. Mám v plánu do jara koupit nějaké elektrony, ale nenašel jsem 15" se stejným ET (27), co mám v TP. 16" nechci, tak asi půjdu do nových se zápisem... Citovat
Ajap Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 Já pokud chci šetřit, tak kupuju Barumky, protože vlastnostma je to takový střed a cenově už je pod nima jen Čína. A je fakt, že na rozdíl od cca před 10 lety zimních Continentalů, které klouzaly neskutečně, mě Barumky vždycky podržely. Citovat
PaKr Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 Tak ještě o něco levnější než Barumky jsou Matadorky, ale to už je rozdíl pár korun, ale jak jsem psalo stránku dřív, Barumky už po nedobrých zkušenostech nechci. A od Continentalů mě odradil @Radek Hurvajz, že mu nevydrželi extra velkou porci km - já bych je měl tak na dvě zimy. Kleberky mám i ve 14" na 206 a spokojenost (ale taky už mají před sebou poslední zimu). Citovat
sitler Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 Byl jsem zkontrolovat stav zimaku a ja snad budu muset poridit jeste sadu . Mam je asi na 5mm, myslel jsem, ze maj vic. To tuhle sezonu mozna ani nedojezdi, na konci unora chci do Alp a asi bych tam nemel se sjetou pneu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 (upraveno) Být vámi kupuju hned, za poslední týden šla cena na gumě kterou chci o 150kč nahoru. Samozřejmě nevím co to udělá za měsíc, muže to spadnout a nebo nemusí. Upraveno 11. říjen 2021 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 to bych si i vsadil.. že to nespadne. Spíš naopak ještě přidraží Citovat
Guest Scratch Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 ja koupil ted dobre Nexeny :), jinak me zalezi na tom, kolik guma stoji a co ustoji. Najezd me nezajima, stejne jsou po dvou letech u mne na vyhozeni . Nedavno jsem ani neprezouval, ale spis menil auta, zimni, letni Citovat
Pepito Odesláno 11. říjen 2021 Odesláno 11. říjen 2021 V 4. 10. 2021 at 17:14, BubakGS napsal: ...mam 2 sady kompletnich kol, tak to prehodim, jak bude treba.. Také to tak mám. Oboje Zn. LASSA. Letní LASSA PHENOMA 205/45/16 a zimní LASSA SNOWAYS 185/55/15. Jsem s nimi spokojený a proto je používám už přes 10 let. Samozřejmě podle hloubky dezénu měním. Citovat
vendelinek Odesláno 12. říjen 2021 Odesláno 12. říjen 2021 29 tyho jedu na přezutí, včera jsem se byl objednat Citovat
ozzy56 Odesláno 12. říjen 2021 Odesláno 12. říjen 2021 já furt v kraťasech, tak potom jedním vrzem s kolama Pepito a vendelinek ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 12. říjen 2021 Odesláno 12. říjen 2021 V 8. 10. 2021 at 13:24, Vena garážmistr napsal: Když jsem sháněl kdysi na 807 zimní pneu. tak jsem dostal doporučení na Kormoran a nemůžu na ně říct křivé slovo Snow Pro B2 používám a nestěžuji si. Na sněhu paráda, na suchu nehučí a mokro / břečka srovnatelný s předešlou Sava Eskimo S3+ Někdo ohrne nos, značka, neznačka...Kormoran funguje velmi dobře Citovat
Milhausekkk Odesláno 12. říjen 2021 Odesláno 12. říjen 2021 Objednány Pirelli winter sottozero 3 235/55 r17 103v a v pondělí 18.10. jedu do pneuservisu na přehoz. Loňská zima na letních M+S byla peklo Citovat
Pacho69 Odesláno 13. říjen 2021 Odesláno 13. říjen 2021 před 15 hodinami, vagi napsal: Snow Pro B2 používám a nestěžuji si. Na sněhu paráda, na suchu nehučí a mokro / břečka srovnatelný s předešlou Sava Eskimo S3+ Někdo ohrne nos, značka, neznačka...Kormoran funguje velmi dobře Tak Kormoran je takovej polskej Barum, patřící do koncernu Michelinu, stejně jako Sava patří do GY/Dunlop. Citovat
PaKr Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 Už se na tom pracuje Milhausekkk a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 Mě všechno tak letí, že mám spíš obavu abych vůbec stačil přezout .. . Takže otázka nezní co obout, ale kdy Citovat
PaKr Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 @Petr 3008 asi by bylo dobré dřív, než napadne ten bílý nesmysl Já obvykle přehazuju celé kola tak ten poslední týden v říjnu, ale tentokrát (navíc, druhé kola nemám) jsem si říkal, že těch pár dní dřív se nic nestane. A navíc jsem byl druhý na řadě - což by za dva týdny určitě nehrozilo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.