Pacho69 Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 O víkendu přezuto. Sice se do "zimní výbavy" nechystám, ale člověk nikdy neví. Jinak souhlasím s tím, že českej asfalt je pekelnej. Jak na opotřebení tak na spotřebu. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 Dnes tatík taky koupil nove zimni pneu na vw cc rozhodoval se mezi nokian wr d4 a goodyear ultra grip gen-1 obě jsou novinky rozměr 225 45 r17 91h a jsou tiché asi víc než nokian o trochu,ale zas nokian má vzorek traktor oproti jinym pneu Jinak jsem testoval tvrdost směsy-gumy conti,goodyear,sava,dunlop atd a nokian wr d4 má nejvíc měkkou směs. Citovat
Veverka Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 ...takže se budou asi více ojíždět Mě by to zas tak nevadilo, mám malý nájezd, jde mi o bezpečnost a pohodlí Citovat
Pacho69 Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 Nokiany se vždy více sjížděly ale na sněhu jsem nikdy nejezdil lepší. A to včetně vychvalovaných continetalů. Nokiany jsou zase obvykle o třetinu levnější, čímž se ti kompenzuje nižší proběh. Ale třeba W+ nebývaly nijak extra tiché. Lukaydo: A čím jsi testoval tvrdost směsi? Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 (upraveno) zkoušel jsem to v ráj pneu maji na prodejně pneu a zkoušel to s chlápkem co obsluhuje jinak dělal jsem to rukama-nokian guma je měkká a dost ohebná vzorek pneu- a za par roku by neměla tvrdnout třeba michelin aspin 4 a conti ts850 byly hodně tvrdé na prodejně (strejda ma michelin alpin 4 a po 4rokach mají hloubku dezenu ještě dost ale jsou tvrdé a nepružné takže to musí fajně klouzat na ledu...ale zas řikal prodejce že by nokiany měli mít vydrž jak ty goodyear-dlouha životnost tak uvidíme jsou to novinky. A nokian je levnější o cca 400kč za kus takže vyhoda i v tomhle. Upraveno 3. listopad 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Pacho69 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Na služebním mám TS830 a nemohu proti nim říct ani ťuk, jen že jsou drahé, ale skvělá guma. Na to, že je to v podstatě nesměrovej dezén je dobrá i na sněhu, věřím, že TS 850 bude ještě lepší. Alpin 4 mám na 5008, kilometrový proběh mají dobrý, jinak už nikdy. Podle letošních testů nám mít WR D4 srovnatelný proběh, tak nevím. Uvidím, letos ještě na Michelinu a příští zimu se uvidí. Myslím, že zkusit zmáčknout vzorek rukou asi nic moc neřekne o tvrdosti směsi. Takto bych si to netroufl hodnotit. Citovat
MATTESS00 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Přezouval jsem v pondělí. Původní vzhled po koupi a nový :-) Nemáte někdo zkušenost s pneu Semperit Speed Grip 2? Citovat
Haryk Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 hlásí sníh, tak přezuto na Nokian wr d3, loňská zima nic moc, a letošní ??? Citovat
MilanF1 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Já mám ještě letní ... ale asi o víkendu tam dám zimáky. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 vcera sem prezul sluzebakadostal sem pekne papucky s poradnyma spalkama to se to bude zase jezditdokonce pri navsteve pneuservisu sem koukal na ty moderni masinky co melizouvacka - staci 1 nastaveni a uz si pamatuje kola a nastavi se na vsech stejnevyvazovacka se nastavi do pozice kde je potreba dat zavazicko hold taky si to nechali pekne zaplatit Citovat
OK406 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Dnes jsme s klukem přezuli 106 a 406 do zimních pneu. Moc jim nesluší, ale už hlásí ochlazení, tak pro jistotu. Jinak zimní pneu je značky Barum Polaris 3 (106) a Polaris 1 (406). Citovat
radim.1008 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Teprve teď? OKčko ty nejdeš teda příkladem. A Polarisky 1? Proboha jak jsou starý? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 myslim ze do 4 let se jeste vlezou ne ?? Citovat
OK406 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Pokud je teplota nad 7 st. Celsia respektivne pres den nad 10 st. Celsia, a nikde neni DZ, které to přikazuje, tak nic neporušuji dle § 40a zák. č. 361/2000 Sb. . S Barum Polaris 1 jsme spokojen a nikterak jsem nepocítil, že by stařím ztratili na jízdných vlastnostech. Jde o lobismus firem, aby si lidi kupovali každé 4 roky nové zimní pneu. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 no ja je asi mel v roce 2009 coz byly 2 sezony stare (auto kupovane na zimakach v prosinci 2007 ) a zdaly se mi horsi nez kdyz byly nove ale mozna jen byla horsi zima Citovat
MilanF1 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Polaris 3 se dělají asi od roku 2011, předtím dvojky a ještě předtím jedničky, takže předpokládám, že nebudou nejmladší. Citovat
Charlie 607 Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Já už mám přezuto od začátku listopadu, jezdím Falkeny Eurowinter Citovat
gronholmm Odesláno 20. listopad 2015 Odesláno 20. listopad 2015 Pokud je teplota nad 7 st. Celsia respektivne pres den nad 10 st. Celsia, a nikde neni DZ, které to přikazuje, tak nic neporušuji dle § 40a zák. č. 361/2000 Sb. . S Barum Polaris 1 jsme spokojen a nikterak jsem nepocítil, že by stařím ztratili na jízdných vlastnostech. Jde o lobismus firem, aby si lidi kupovali každé 4 roky nové zimní pneu. Myslis ze stari gumy je jen obchodni tah? Prijed a svezu te na 5ti letych barumkach a uvidis co to s autem dela... Citovat
Míla72 Odesláno 21. listopad 2015 Odesláno 21. listopad 2015 Chlapi, nechci se přít ... pokud bude mít guma víc jak 4 mm, nebude zpuchřelá, evidentně poškozená ... Je mi jedno jak je stará ... Kdo jezdí na sněhu víc jak 130 km/ hod? Citovat
oddie Odesláno 21. listopad 2015 Odesláno 21. listopad 2015 Jak je to se stářím pneu nejlíp ilustruje vyjádření výrobců a prodejců. Nejdřív začali s tím, jak musí být maximálně 4 roky staré, ale když se stalo, že měli ve skladech příliš mnoho neprodaných gum a lidi je nechtěli coby loňské nebo 2 roky staré podle DOT kupovat, najednou přispěchali s prohlášením, že se to počítá od koupě (!) Za směšného prohlašování, jak prý ve skladu pneu nestárne. Reálně samozřejmě pneu stárne, ale ne tak rychle, aby byla ve 4 letech na vyhození... Jinak dneska asi přezuju, uvidíme, jak bude čas, nutné to tu ještě není. Jsem rád, že jsem nepřezul před tím měsícem, zbytečně bych hobloval zimní, když bylo furt 15° i víc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.