mmmb Odesláno 10. říjen 2013 Odesláno 10. říjen 2013 Ahoj, potřeboval bych ocenění auta kvůli odkupu z firmy. Jak fungují weby na ocenění, pošlou oficiální papír? Máte nějakou zkušenost? Nebo někoho kdo to dělá? Díky Jedná se o Oktávku 1; r. 2003; 1,9; 66kW; první majitel soukr. osoba ČR, druhý majitel firma; najeto 230tis. [upravil dne 10.10.2013 16:46 od mmmb] Citovat
P607Olda Odesláno 10. říjen 2013 Odesláno 10. říjen 2013 Prodává se to majiteli firmy, nebo osobě blízké? Jinak nepotřebuješ odhad, max. to prodej přes bazar. Citovat
mmmb Odesláno 10. říjen 2013 Autor Odesláno 10. říjen 2013 Prodává se to zaměstnanci a prý kvůli berňáku musí být doloženy alespoň dvě nabídky výkupu, aby to nebylo bráno jako únik daně. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. říjen 2013 Odesláno 10. říjen 2013 Prohlášení, že se jedná o cenu obvyklou nestačí? Doložit to třeba aktuálně inzerovaným vozem někde na bazaru stejného ročníku a stejných parametrů? Citovat
Laďa Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Zajeď do dvou autosalonu Škoda tam jim řekni o co se jedná a určitě Ti pomůžou a vystaví doklad. Budeš mít dvě nabídky a je to. Citovat
P607Olda Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Anebo prodej přes autosalon Škoda anebo přes bazar. Zaměstnanci jsme prodávali, nikdo to nezkoumal. Citovat
gronholmm Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Podle mě by stačil výtah z inzerce podobných aut - tak to dělají i pojišťovny Citovat
barenst Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 ono zalezi na firme , pokud to auto ma ucetni cenu 50t a prodava se za 30 tak je potreba odhad ja to resil pres odhadce (na stk me poradili ) ale stalo to nejake penize Citovat
mmmb Odesláno 11. říjen 2013 Autor Odesláno 11. říjen 2013 Aha tak ještě záleží na účetní ceně. Ta škodovka by byla nejlepší, ale nevím kolik by ta prohlídka asi stála? Bazar mi asi řekne cenu zadarmo ne, ale dá i papír? Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Zeptej se účetní jeslti je auto odepsané, pokud ano tak si můžete vymyslet naprosto libovolnou cenu a nikdo to nemůže napadnout Pozor, daňové dopisy se můžou lišit od účetních, ale na to by tě upozornila. Pokud je auto odepsané, tak se někdy posudek dělá, ale ne kvůli FÚ, ale například proto aby někdo nemohl napadnout příslušného vedoucího, že cena byla nízká. Typicky o auta se někdy zaměstnanci pohádají. Pokud auto odepsané nebude, pak je zůstatková cena dle účetnicví. Prodej za jinou cenu jedině znaleckým posudkem (případně u škody vyjádřením pojišťovny). Z hlediska FÚ tak se mluví o reálné hodnotě nebo tzv. reprodukční ceně a obecně se může doložit jen znaleckým posudkem. Nicméně většinou by prošlo i ocenění autorizovaným koncesionářem, ale mělo by tam být napsáno, že se jedná o ocenění k nějakém účelu - ověření hodnoty pro odprodej nebo tak něco. [upravil dne 11/10/13 17:01 od koblih69] Citovat
Ajap Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 Ahoj, oživím vlákno. Na jaře budu v rámci rodiny prodávat Thálii v podpisu a mám trochu problém určit, za kolik ji pustit. Počítám s tím, že ji prodám pod cenou, ale zas to nechci přehnat, ony se ty peníze samozřejmě hodí. Je to ročník 2008 (ale ještě první generace), sice 3. majitel, ale najeto poctivých 93tkm. Technicky fajn, nové přední brzdy (a STK), 3 roky staré rozvody (ale s malým nájezdem), nová STK. Motorově výborné, podvozek bez vad, trochu odřenej a promáčknutej blatník, ale ani to není moc vidět a není to rezavé (a to ani jinde ne). Koukal jsem na Tipcars na ročník 2007-2008 a střední cena auta je tam cca 60 tisíc Kč. Což mně přijde těžce přestřelený, ale dejme tomu. Je to 1,2 55kW (jeden z nejlepších motorů téhle kubatury vůbec), má to klimu, posilovač, dálkový centrál, elektrická okýnka, tažné... Aby to nebylo tak jednoduché - a tady právě vůbec nevím a proto to sem píšu - auto má dolíčky od krup, není to žádná tragédie, ale je to trochu vidět. Fotky dát nemůžu, jak je to auto červené, tak se to na nich fest ztrácí a o stavu moc neřeknou. Řekl bych, že ty kroupy byly docela malý. Kdybych se choval tržně, tak to vzhledem k nájezdu a dobrému stavu prostě vystavím za těch 60k a nechám to "odpočívat", ale takhle nevím. Má někdo zkušenost o kolik tak "celulitida" kastle snižuje cenu auta? Citovat
P607Olda Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 (upraveno) V rámci rodiny ji dej jako dárek ke svatbě, promoci, dítěti (za polovic nebo třetinu, symbolickou částku) anebo prodej mimo rodinu. Za "normální" cenu se stejně se nezavděčíš a budeš za vydřiducha. Už jsem to prakticky vyzkoušel v rodině za uplynulých 35 let - neprodávat, nepůjčovat, ale jedině DÁT anebo NIC. Upraveno 1. únor 2018 uživatelem P607Olda Milan+, Ajap a RichVa ohodnotil 3 Citovat
Ajap Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 Díky za reakci, to je mně právě jasný, jdu hodně dolů, zajímaly by mně akorát ty kroupy, kolik tak na ceně ubírají. Citovat
KoudaK Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 To by měla vědět účetní té firmy jaká je zbytková hodnota majetku/vozu.. Citovat
RichVa Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 (upraveno) Na novém služebním autě (tenkrát půl roku) si za vytažení cca 60ti důlků od krup naúčtovali 57 kKč. Ale na to jsi se asi neptal, nicméně to vypovídá o ceně profíků za opravu. Před několika lety jsem prodával 306 z podpisu, která měla asi 15 důlků od krup (kapota a střecha). Viditelné byly když se auto umylo, jinak téměř ne. Cenu jsem s ohledem na nájezd, blížící se výměnu rozvodů a spojky a tehdejší cenové hladiny na tipcarsu nastavil na 35 kKč. Nový majitel na rovinu řekl, že důlky řešit nehodlá protože to pro něho nebude leštěnka, ale pracant. Cena se mu cena zdála zajímavá takže jsme se domluvili bez nějakého snižování. Osobně si myslím, že pokud to nemá být rodinný mazel, který bude víc času trávit v myčce než na silnici, tak to u takto starých aut vliv na cenu nemá. Pokud chceš přesto udělat gesto, můžeš říct: "chtěl jsem za to 55 kKč, ale že je tu pár dolíčků, dám to za 50". (s tím, že jsi počítal s 50kKč) Tato sleva prakticky nic neřeší - nový majitel to za ni stejně není schopen opravit. Jak jsem mluvil s borcem, který vytahoval dolíčky na služebáku, tak říkal, že ze starých laků mají strach. Je tedy otázka zda to je někdo schopen opravit metodou vytažení. A pokud to je málo (stačilo by přebrousit a vykytovat) tak i lakování není zadarmo, nehledě na chycení původní barvy. Zcela souhlasím s @P607Olda, že nejhorší jsou kšefty v rodině. I když ho dáš prakticky zadarmo a něco se s ním stane (pořád to je jen auto), budeš špatný Ty. Proto jsem 205ku kdysi dal dceři k 18tinám, aby se měla na čem naučit jezdit (a stejně jsem se o ni staral nadále sám než šla do automobilového nebe ) a 306ka šla mimo rodinu. Upraveno 1. únor 2018 uživatelem RichVa Ajap a P607Olda ohodnotil 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 (upraveno) hele kroupy nevim, ale prodavame kazdou chvili firemni noasiauta hyundai i 20 v LPG a cena se pohybuje kolem 50-60tkc, maji rocnik 2009 az 2010 a najeto kolem 200 000 coz asi odpovida kroupam a tvemu najezdu.. a prodaj se.... zkus a uvidis, slevit muzes vzdy. Upraveno 1. únor 2018 uživatelem Scratch Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. únor 2018 Odesláno 2. únor 2018 Sestra pre 2 r kupovala Thaliu, 1 gen, 1,4i, asi podobný ročník, červená, centrál, bez TZ, letne zimné gumy, 1000€, nedavno ju predali, ale neviem za čo , ale cena sa mic nelisila. Ajap ohodnotil 1 Citovat
Ajap Odesláno 2. únor 2018 Odesláno 2. únor 2018 Díky za názory. U Thalií se dost liší cena s a bez klimy. Auto v holobytu se dá koupit za pár korun, vybavené kusy si zdá se drží cenu výš. Citovat
Guest Scratch Odesláno 2. únor 2018 Odesláno 2. únor 2018 vybavena thalie je porad tak napul holobyt :D, ale dostal jsi me tim, ze se cena auta lisi diky instalovane klime Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.