Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké je u vás počasí aneb počasí v ČR a SR

Recommended Posts

Guest Petr 3008
Odesláno

Večer teplota na nule a déšť. Přes noc všechno zapadalo sněhem, pod tím pěknej led. Aktuálně -4°C.  Mám za sebou prvních 100 km a jsem rád, že sedím u kafe. Je to děs 

Odesláno

Tak u nás -9,4°C, hodinu a čtvrt jsem vyhazoval navátý sníh od garáže, abych vůbec vyjel, zbytek zlikviduji odpoledne. Do práce jsem nedojel, protože do Náchoda jsou několikakilometrové fronty ze všech stran. Je tam zasekáno kamiony od polské hranice až po Českou Skalici. Poláci to mají stejné. Příspěvek @sitlera snad ani nebudu komentovat, může si přijet sem si užívat, jestli teda dojede.

Odesláno

Ve Frýdlantě ráno v 5h -12° a nafoukaný 10cm čerstvý prašan. 

Cesta do Liberce přes Albrechtický kopec (silnice složená s tahlých stoupání a prudkých zatáček) opět ukázala, jak lidi na sněhu neumí jezdit. Cápek s Octavií jede 30 po rovině a v zatáčce skoro zastaví a pak se strašně diví, že se nemůže na 1 rozjet do kopce :roll. Když jsem ho na další rovince předjížděl, tak čuměl, jak kdyby mu nadloubali... prostě neměl rychlost :aut

Asi hodinu na to Albrechťák uzavřen kvůli stojícím autům a kamionům...

Odesláno

Věřím, že silničáři dělají co mohou. Zatímco jsem vyhazoval u garáže, projeli 2x - a to bydlím na vesnici, silnice 3. třídy. Na hlavní jsem potkal nejmíň 3 pluhy SÚS, možná i víc. A to jsem dojel asi tak 9 km od baráku, dál jsem se nedostal. Nevím, jak by měli zvládnout takový příval sněhu odklidit nahned a všude. Za mě mají 1*

Odesláno

chyba není u silničářů, pamatuju doby, kdy při sněhové kalamitě musely podniky poslat svoji techniku na úklid sněhu, je půl jedenácté a tady není nikdo, ani s lopatou, zima nás prostě vždycky překvapí, mmch. největší sídliště v české republice--120 tisíc lidí

Odesláno (upraveno)

Jo, ta doba, kdy JZD pluhovaly silnice na vesnicích je pryč. Dnes nikdo zadarmo nic neudělá a už vůbec ne, když ho to navíc stojí náklady. Já teda silničářům pomáhám a silnici u svého pozemku hrablem vždy vyčistím :D Oni mi tam pak sníh zae nahrnou, já vyčistím,... :D

Taky pamatuju, že ve vchodě u paneláku byla lopata a lidi si to vyházeli. Nečekali, až projede někdo od města.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

Tak tady toho spadlo do 12 cm slabě nad 0°C takže to co jsem odházel tak ty zbytky odtávají trochu jsem tomu pomohl solí. 

K cestářům  netvrdím že všude mají takové veterány ( auta i lidi) jako je to u nás. Ale s ohledem na to jak se všude šetří tak jsou neúměrně dlouhé okruhy a než dojedeš do půlky tak by jsi mohl začít znova na začátku tím spíš když to padne tak jako včera i předevčírem. Včera jsme po nějakých 15 hodinách od začátku sněžení měli 50% rajonu uklizeného ( na černý asfalt) 30% sjízdné se zvýšenou opatrností a 20% bylo pod ledem krytým posypem kluci vyráželi hned jak jsme vystřídali. A už třetí šichta se jezdí s radlicema což je na Mochově zvláštní úkaz Takže byli venku když to začalo padat ale nejde to stíhat. Dneska jdu na noc takže budem určitě zase lítat celou šichtu.   No a když jako veteráni tak technika nejstarší Trambus je r.v. 1978  T 815 jsou z r. 1994 a nejmladší je T Phoenix asi 4 roky  nakladač je taky už plnoletej a mančaft z 10 lidí který jezdí na sypačích jsou 2 přes 65 roků 3 jsme okolo 40 roků jinak zbytek jsou chlapy v takovém to blbém věku těsně před důchodem navíc většina to tam bere jako takovou tu přestupnou stanici do důchodu takže ten nemůže na nohu ten zas na ruce a ten nejlepší kousek veřejně přiznává že se bojí s velkým autem v těhle podmínkách jezdit. Já se teda bez mučení přiznám taky že to není co to bývalo když jsem tohle dělal před dvaceti lety tak jsem jezdil jinak dnes už jsem taky o dost opatrnější a nedám se hecnout k nesmyslu jako tehdá. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Dnes mě nejvíc pobavil týpek, co na křižovatce hlavní silnice s místní komunikací k nějakým domkům stopnul pluh SÚS a chtěl po něm, aby mu to prohráb :D A pak se rozčiloval, když mu nevyhověl. Chápu ho, že potřeboval vyjet, ale takhle to nejde 😮

Odesláno

Peťa--a to je ten problém, protože pak státu utečou miliardy z druhé kapsy-- lidi nasraní, firmy bez zaměstnanců, zlomené nohy atd., jinde ve světě to funguje, třeba v A i D to jde určitě, starosta domluví PŘED zimou pomoc u místních firem a místní lidé vidí na vlastní oči, že se vedení obce snaží...

Odesláno

Ono by se dalo kde je vůle je i cesta. Normálně jezdíme i do vesnických uliček ale až když je hotová naše práce a druhá  věc je že to musí bejt průjezdný pro velký auta. Samozřejmě že když je potřeba to prohrnout kvůli sanitce nebo tak něco tak to není problém ale zas musí se tam dát projet. 

Odesláno
před 10 minutami, Péťa napsal:

Taky pamatuju, že ve vchodě u paneláku byla lopata a lidi si to vyházeli. Nečekali, až projede někdo od města

já to ve 30 dělal, vím dobře vo co de, dneska taky máme hrablo a sůl u schránek, ale ti mladí ve vchodě na to xxxxxxx

Odesláno

U nás (Hořovicko) ráno cca 12cm sněhu, -8st. Bufík odmrazil okna, odmetl jsem z auta co šlo a v 5:40 odjezd. Silnice protažený ale jen jeden pruh, takže když jsem potkal auto, tak do čerstvýho sněhu. Ale pohoda. Vedle ve vesnici kde se sjíždí esíčko z kopce koukám ještě před zatáčkou že proti valí sypač, tak jsem mu couvnul do kopce abych se nepletl a pak už v klidu. Cestou domu už esíčko povolovalo pod solí takže výjezdnbez problému a kopec u náš jen pár projetejch kolejí, auto si zlehka pohrabávalo a vyjel jsem. V 7:30 to u nás ve vesnici projel sypač takže odpoledne až pojedu domu už to bude v klídku. Já mám ty zasněžený silnice rád. 

Odesláno

kde jsme se to dostali, že každý čeká jen prachy?? jak to, že v tom z*neumím psát slušně*eném kapitalismu vezme Gerhard v půl jedné v noci svůj traktor a uklízí sníh do vyčerpání, aby lidi z jeho obce ráno vyjeli v pohodě do práce ??  jak to, že Gerhard to bere jako službu pro své blízké, nečeká, že mu zaplatí někdo naftu, nemluvě o jeho práci?? píšu konkrétně o oblasti Linz (Austria), nemám to vycucané z prstu :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...