Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Povolovat ráčnou? To je prasárna slušnýho kalibru.:o

Jinak já dotahuju kola až na \"cink\" (takový ten zvláštní moment, kdy prostě šroub při dotahování zazvoní) a nikdy jsem s povolováním neměl problém. Naopak jsem už slyšel o několika případech, kdy řidič najednou viděl vedle něj běžet jeho kolo nebo slyšel něco u kola cinkat a následně zjistil, že má volný šrouby na kole - to bych fakt zažít nechtěl, to se radši zpotím při povolování řádně utažených kol.

Odesláno

Teď jsem si vybavil, že s volným kolem mám vlastně osobní zkušenost i já z Rumunska - nejdřív jsem telefonicky seřval všechny v servisu, kde mi měnili výfuk a když se oni dušovali, že mi kolo vůbec nesundávali a že bych s povoleným kolem tutově neujel víc než 1000 km, tak mi došlo, že mi ho musel někdo povolit když jsem tankoval na pumpě a platil hotově (sám v autě plném bagáže). Pak jsem asi dotyčného pěkně naštval, když jsem od pumpy dojel cca 80 km do vesnice a až tam jsem zjistil, že to zvláštní cvakání zezadu je úplně volné levé zadní kolo.

Důkaz místo slibů

[upravil dne 16/11/2012 23:28 od Medvěd]

Odesláno
teleskopický myslíte tohle,kde hledat v AK :myslim nemůžu ho

edit: nikdy jsem na to nekoukal jakou velikost-číslo klíče má 307 :myslim:mad:

[upravil dne 16/11/12 23:14 od Gabriel 307]

jj

Odesláno

Jinak já dotahuju kola až na \"cink\"

Co tím přesně myslíš? Až když začně \"přeskakovat\" na ráfku? Já tomu říkám \"prdění\". Takto dotahoval kola táta na staré Avií, ale dělal to 2 metrovou trubkou. Já na dotahování kol používám starý kříž z předválečného Mercedesu, ten určitě neohnu. :roker

Nicméně v servisech to někde dotahují opravdu hodně. Je to nějakou dobu zpět, kdy z nákladáku ulítnul celý tuplák a jelikož vyletěl celý a kola zůstala u sebe, bylo jasné, že to bylo utažené moc, prostě štefty praskly...

Odesláno

Tak isto mažem šróby vazelínou, ale grafitovou a kolesá doťahujem a aj povoľujem golou s trhákom a iba rukou a po po pár km skontrolujem či všetko drží.

Raz som ešte na Favorite tak dotiahol jeden plech, že som pretlačil na plechu tie vybratia na šrób a stredová diera sa tak zúžila, že na jar som nevedel zhodiť disk z auta. Disk šiel potom do šrotu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...