ChouLu Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Stejnej mám z Lidlu za 99kč už asi 5 let... je tam uni ořech (17/19) a povoluji a utahuji jen tímto a nikdy nebyl problém Citovat
Medvěd Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Povolovat ráčnou? To je prasárna slušnýho kalibru. Jinak já dotahuju kola až na \"cink\" (takový ten zvláštní moment, kdy prostě šroub při dotahování zazvoní) a nikdy jsem s povolováním neměl problém. Naopak jsem už slyšel o několika případech, kdy řidič najednou viděl vedle něj běžet jeho kolo nebo slyšel něco u kola cinkat a následně zjistil, že má volný šrouby na kole - to bych fakt zažít nechtěl, to se radši zpotím při povolování řádně utažených kol. Citovat
ChouLu Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Jop.. dokud necvakne tak utahuji a nikdy jsem neměl problém povolit.. max jemně hupnu na klíč a je volnej Citovat
Medvěd Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Teď jsem si vybavil, že s volným kolem mám vlastně osobní zkušenost i já z Rumunska - nejdřív jsem telefonicky seřval všechny v servisu, kde mi měnili výfuk a když se oni dušovali, že mi kolo vůbec nesundávali a že bych s povoleným kolem tutově neujel víc než 1000 km, tak mi došlo, že mi ho musel někdo povolit když jsem tankoval na pumpě a platil hotově (sám v autě plném bagáže). Pak jsem asi dotyčného pěkně naštval, když jsem od pumpy dojel cca 80 km do vesnice a až tam jsem zjistil, že to zvláštní cvakání zezadu je úplně volné levé zadní kolo. Důkaz místo slibů [upravil dne 16/11/2012 23:28 od Medvěd] Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 teleskopický myslíte tohle,kde hledat v AK nemůžu ho edit: nikdy jsem na to nekoukal jakou velikost-číslo klíče má 307 [upravil dne 16/11/12 23:14 od Gabriel 307] jj Citovat
vendelinek Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 já ho mám taky ,super pomůcka:) Citovat
barenst Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 jedine teleskopickou fajfku , osobne jsem videl jen jeden servis kde kola delali momentakem , jinak vzdy vzduchovou pistolu Citovat
MilanF1 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Jinak já dotahuju kola až na \"cink\" Co tím přesně myslíš? Až když začně \"přeskakovat\" na ráfku? Já tomu říkám \"prdění\". Takto dotahoval kola táta na staré Avií, ale dělal to 2 metrovou trubkou. Já na dotahování kol používám starý kříž z předválečného Mercedesu, ten určitě neohnu. Nicméně v servisech to někde dotahují opravdu hodně. Je to nějakou dobu zpět, kdy z nákladáku ulítnul celý tuplák a jelikož vyletěl celý a kola zůstala u sebe, bylo jasné, že to bylo utažené moc, prostě štefty praskly... Citovat
Andreww Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Kola si měním zásadně sám. Utahuju momenťákem a křížem krásně povolím Citovat
Jeny Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Kola si měnim sám. Povoluju teleskopem, dotahuju ráčnou, předepínam momenťákem a nevidim důvod dělat to jinak;) Citovat
Péťa Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Používám kříž a šrouby vždy mažu vazelínou. Citovat
marko306 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Tak isto mažem šróby vazelínou, ale grafitovou a kolesá doťahujem a aj povoľujem golou s trhákom a iba rukou a po po pár km skontrolujem či všetko drží. Raz som ešte na Favorite tak dotiahol jeden plech, že som pretlačil na plechu tie vybratia na šrób a stredová diera sa tak zúžila, že na jar som nevedel zhodiť disk z auta. Disk šiel potom do šrotu. Citovat
Medvěd Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Kola si měním zásadně sám. Utahuju momenťákem a křížem krásně povolím Tak na to jsem móóóc línej Citovat
Di Steffano Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Hoši kde sehnat bezpečnostní klíč na kola. Kámoš má Xaru a při koupi si to neuvědomil když tak, popřípadě co z tím??? Je to dost hluboko v kole. Rád by přezul. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 bezpečnostní klíč na kola je co? Citovat
Di Steffano Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Takové ale je jich víc druhů. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 takže klíč na bezpečnostní šrouby , zkus v pneuservisu--mívají tam různé druhy, nebo objednat u výrobce, nebo šrouby navařit a vytočit ven Citovat
Di Steffano Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Zavařit sou hluboko ani foto nelze udělat aby člověk věděl jaký paklíč schánět. Tak zkusíme cestu nejmenšího odporu pneu servisy. Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Je tu mockrát popsané jak to navařit ... ale jak to vidím tak bych na to asi narazil vhodný ořech s mírně obroušenou stěnou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.