Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A zajímají tě jenom ti, kteří mají kartu od ČS? Bezkontaktní přece vydává více bank (třeba i Fio, u kterého má klub účty).

Odesláno

Já jsem asi zpátečník, ale když jsem si nedávno žádal o novou kartu, vzal jsem tu bez téhle vymoženosti. Důvod je ten, že ty bezkontaktní platby jsou zároveň taky bez autorizace PINem (alespoň do určité částky) a já prostě nechci někomu v případě ztráty karty sponzorovat nákupy.

Odesláno

Petře, na pohádky a hodnýho strejdu nevěřím, ať sedí v ČS nebo před školkou.

Stačí mi nahlédnout do VOP a tam vidím:

Klient nese ztrátu z neautorizované platební transakce v plné výši i v případě, že byla ztráta způsobena použitím

ztraceného nebo odcizeného platebního prostředku nebo zneužitím platebního prostředku, nezajistil-li Klient

ochranu jeho jedinečných bezpečnostních prvků, a to do okamžiku, kdy takovou skutečnost Bance oznámil.

V případě Kartových transakcí je však Klientova odpovědnost za Kartové transakce, škody a náklady, vyplývající

ze zneužití ztraceného/odcizeného platebního prostředku ve lhůtě čtyřiceti osmi (48) hodin před okamžikem

oznámení takové skutečnosti Bance, omezena maximálně částkou sto padesáti (150) EUR.

Co je to ochrana jedinečného bezpečnostního prvku u nijak zabezpečených bezkontaktních plateb nevím a tak se nebudu hádat o tom, zda ČS opravdu něco hodlá kompenzovat, ale jak ji znám, chce vydělávat za každou cenu. Osobně bych si počkal na první případ zneužití, o kterém se objeví informace (a že v době internetu se vždycky někdo o zkušenost s reklamací podělí).

Odesláno

Bezkontaktní kartu už nějákej ten pátek od ČS mám a celkem to využívám, když není po ruce hotovost :) Je to trochu nezvyk nevyťukávat pin, ale o to je to rychlejší u pokladny :)

Odesláno

Tayk mam ČS a využivam to celkem dost, jen mě překvapili v Lidlu, prodavačka na mě koukala jako že co to chci dělat a pak když to piplo tak ji vyjela z kasy stvrzenka a ona čuměla jak jojo a prý \"to je jako všechno, to ani nevim že to jde\" :D

Odesláno

Taky mám jednu takovou kartu od citibank. Jak to jde tak používám bezkontaktně. Většinou se mi ji prodavačky snaží vzít a někam strčit. :D

Jen jednou se mi stalo, že ji to nevzalo a prodavačka říkala, že to asi bezkontaktně bere jen karty od ČS.

Odesláno

Zatim jsem to pouzil jednou bylo to rychly ... No prima ... Ale je to do 500 a 500 sebou vetsinou mam cash, kdyz je to vic, platim to kartou vzdy .. takze pro me vyuziti diskutabilni ..

Odesláno
Taky mám jednu takovou kartu od citibank. Jak to jde tak používám bezkontaktně. Většinou se mi ji prodavačky snaží vzít a někam strčit. :D

Jen jednou se mi stalo, že ji to nevzalo a prodavačka říkala, že to asi bezkontaktně bere jen karty od ČS.

Já kartu z ruky nedávám. Jen řeknu bezkontaktně a ukážu kartu. Pak přiložím k terminálu a po pípnutí je zaplaceno.

Odesláno

jeste ze je to zatim tak malo protoze od KB odchazim a Equa bank me to bude mit az na zacatku roku. Jinak NFC me moc nebere KB ji ma uz spustenou od srpna. Ale kartu ma clovek vzdy u sebe tak proc platit mobilem?

Odesláno

bezkontaktní kartu nemám, a ani ji prozatím nechci. Nedělám si žádné iluze o zabezpečení toho čipu a vsadím se, že v blízké době budou mít zlodějíčci kouzelnou krabičku, se kterou kolem vás projdou a vytahnou prachy - bezkontaktně... sci-fi? ne, dneska už mi to ani jako sci-fi nepřijde...

Odesláno

Tak ja si pred par dny zazadal o vydani bezkontaktni karty, tak jsem na to zvedavej...

Posledni dobou jsem hodne zacla platit kartou i male nakupy, takze to vidim jako plus a tesim se na kartu :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...