abio Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 ahoj mam otázku, máme v bytě bojler a máme tarif D45 tušim čili 20hodin deňe máme nizkou elektriku, dotaz zní zda je lepší dát na bojler časový spínač přes zásuvku, nebo to nechat tak, bojler nahříva jen po dobu nízké elektriky, ale to jest i kdýž napustím jen 2litry horke vody do umyvadla a hned se sepne aby to dohřal, bojler ma 150litru stiebel eltron, v bytě zatím dvě dospělé osoby, co vy na to mám tam dát časový spínač aby dohříval třeba jen jednou za den??? Citovat
DanculD Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Ked to das cez casovy spinac tak si znizis komfort, lebo napriklad napustis vanu a casovy spinac bude vypnuty, tak kym nezopne budes mat studenu vodu. Podla mna by si tym aj tak moc neusetril lebo vo finale nebudes dohrievat iba par litrov vody ale o vela viac. Takze je to uplne jedno, tu vodu proste ohriat musis. Ak ti to ide len na nizky tarif tak by som to vobec neriesil. Citovat
Kurt Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 bojler nahříva jen po dobu nízké elektriky, Když ohřívá jen za nízkého tarifu, tak to neřeš. Citovat
ondra123 Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 taky bych to neřešil, nech ať hřeje na nízkou sazbu a jeto.. - je jasné, že když budeš jen dohřívat tak prošetříš, nežli ohřívat větší rozdíl teplot 1x denně. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 tak mě zítra čeká výměna bojleru :grr:grr a hledání instalatéra který ho napojí:grr:grr moc nechybělo a soused se mohl ráno koukat na nějakou hezkou mapu na zdi(možná tam nějaká je:myslim-doufám že ne) to zas bude raketa:( kdybych nikoho nesehnal,nemáte nějaké známé který mají vaší důvěru a umějí to okolí Milovic,Nymburk Citovat
ChouLu Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Gabrieli, já bych ti to klidně navařil a zapojil.. ale mám to dosti z neruky Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 jj,co by kamenem dohodil a zbytek došel,docela mě to s.re,minule ho maník čistil,po měsíci začalo kapat kolem příruby a dnes se manželka sprchovala a už komplet teče:grr (aktuálně odstaven od proudu a vody-ráno ho vypustím co tam zbylo a mám o zábavu a provětrání peněženky postaráno edit: už nadešel jeho čas,je tam od r. 2005,my tady bydlíme od 2007:nevim [upravil dne 17/5/13 00:59 od Gabriel 307] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 jo a ještě co máte doma,co koupit,Dražice,Tatramat,Mora... Citovat
P607Olda Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Dražice dobrý. [upravil dne 17.5.2013 06:49 od P607Olda] Citovat
MilanF1 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Táta je vyučený instalatér, ale nikdy se tomu nevěnoval. Zapojit bojler dokáže, ale víkend volný nemá . Jen si říkám, co je na tom složitého, aneb tobě to nebude nový sedět na trubky? Když koupíš ten samý (vzhledem ke staří tamtoho se to stát může), mohl bys vyměnit kus za kus. Citovat
Dančák Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Měli jsme Dražice a vydržel asi 6 let, potom začal kapat tak jsme ho celej rozbalily ze zvědavosti kde teče, a byla tam jen dírka na vývodu hned u matice, takže stačilo zavařit a šlapal by dál, ale už jsme měli stejně novej (opět dražice) tak jsme tamten vyhodily.... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 MilanF1 : kdyby to bylo jenom na výměnu tak si to udělám ale budu kupovat větší - musím předělat zavěšení na zdi a taky trubky Dančák : až do včerejška jen kapal,včera když se sprchovala manželka tak to už byl extrém :o:o [upravil dne 17/5/13 07:44 od Gabriel 307] Citovat
_luky_ Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 150l pro dva a chceš větší? A ohříváš ho 20h denně? My jsme u rodičů měli 120l, 8h NT na 6 lidí - to už bylo na hraně. Teď jsme 2, máme 120l a stačí nám na tři dny. Pokud si zachováš sazbu D45d (já ji mám taky-elektrokotel), tak bych větší nedával. Je to blbost. Ovšem pokud si dáváte oba vanu dvakrát denně, tak je to jiná. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 _luky_ : kde si vzal že mám 150L:D mám 80L a chci 125L momentálně jsme 3 a v listopadu budeme 4:P:papa Citovat
Milan407 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 jo a ještě co máte doma,co koupit,Dražice,Tatramat,Mora... Dražice už celkem 2x vždy po 6-letech tekl (záruka je 5 let), teď mám nerez, tak snad bude klid. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Byl jsem se zeptat tady v Milovicích ve firmě VOTOP ochota nadevše ,pokud bojler koupim přes VOTOP tak není problem a na otázku když si ho koupím přes net tak byla odpověď,že si ho mám namontovat sám :bacha:bacha Co jsem se ptal na cenu tak mi říkal cca 6000,-bez DPH -ať si ho nechá :blicismajlik:blicismajlik na netu ho koupím za 5000,- včetně DPH Citovat
Guest minimaxa Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Jako prodejce těchto spotřebičů mám na tohle jediný názor: Problém je, že sice ušetříš při nákupu, ovšem zapomeň potom na záruční opravu, protože servisák ti ho v případě vlastní montáže (aniž by jsi byl k tomu oprávněn) neopraví. V 99% případů musí být řádně vyplněn záruční list, kam musí dát razítko firma která má k montáži oprávnění. Něco jiného je, pokud si razítko seženeš sám. A jak jsi sám narazil, sehnat firmu, která ti to namontuje, aniž by ho sama dodala, je problém. [upravil dne 17/5/13 11:28 od minimaxa] Citovat
oddie Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Jako prodejce těchto spotřebičů mám na tohle jediný názor: Problém je, že sice ušetříš při nákupu, ovšem zapomeň potom na záruční opravu, protože servisák ti ho v případě vlastní montáže (aniž by jsi byl k tomu oprávněn) neopraví. V 99% případů musí být řádně vyplněn záruční list, kam musí dát razítko firma která má k montáži oprávnění. Něco jiného je, pokud si razítko seženeš sám. A jak jsi sám narazil, sehnat firmu, která ti to namontuje, aniž by ho sama dodala, je problém. [upravil dne 17/5/13 11:28 od minimaxa] Akorát jestli chtějí 7.200,- plus montáž (min. litr) a na netu stojí 5tis, tak to ta záruka vyjde pěkně draho, za takovou záruku v hodnotě polovičky výrobku bych asi taky neplatil. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Jen upozorním, že v případě sazby D45, by se měly zvlášt blokovat topení a zvlášt boiler, tzn, že topení poběží 20h, a boiler pouze 8h. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 oddie, v mém případě si u nás zákazník objedná boiler např. Tatramat, já mu ho dovezu v přiměřené vzdálenosti (např. do 30km v okolí) na místo, připojím a odzkouším v rámci ceny (samoseboi, pokud není potřeba tahat nové instalace), potvrdím v záručáku prodej a zároveň montáž. Na opravu v rámci záruky ale přijede smluvní technik Tatramatu a první co bude chtít vidět, je záručák. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.