Přejít na obsah

Milan407

Uživatel
  • Počet příspěvků

    89
  • Registrace

Vše od uživatele Milan407

  1. Před lety mne při sjezdu z Hochalpenstrasse směrem na sever, tam kde je silnice vytažená na pilotech nad propast, předjel v zatáčce cyklista na horském kole (ten den byl nějaký přejezd amatérských cyklistů, byly jich ohromné davy) a tak jsem za zatáčkou na chvíli přidal abych zjistil kolik jede. Měl tam cca 90 km/hod. Dojel jsem ho až dole na té skoro rovině a uháněl po cyklostezce souběžné se silnicí asi 50 km/hod.
  2. V Istambulu přes Bospor a jseš v Asii. Mýtné na mostě se platí jen z Evropy do Asie, z Asie do Evropy jedeš zadarmo.
  3. V Asii: itinerář: Děčín-Budapešť-Sofia-Burgas-Istambul-Soluň-Tirana-Dubrovník-Vídeň-Děčín (14 dní)
  4. Cena je ta požadovaná majitelem, otázka je jestli uspěje. Já přes dobrodosli objednávám každý rok v Igrane. Výhoda je, že hned vidím jak je obsazeno a ceny odpovídají těm, co chtějí majitelé na místě, leckdy jsou i nižší. Jsou to nabídky, je třeba vybírat. Za mě maximální spokojenost.
  5. Milan407

    WIP Nav Plus

    Proč řešíte počet kontaktů (je jich skutečně 105) a proč je udržovat a upravovat na více místech? Telefon se přihlásí k BT v autě a následuje automatická synchronizace a tím pádem jsou k dispozici všechny kontakty z telefonu.
  6. Milan407

    Stékání vody z víka kufru

    Tak zkuste otvírat víko pomaleji, aby voda stačila odtéci do strany. Mám elektrické otevírání a ještě nikdy mi voda na hlavu netekla. Vždy tečou dva čůrky po stranách.
  7. Milan407

    WIP Nav Plus

    Od instalace SW 2.80 si stěžují lidi na druhém konci mobilního drátu, že mají echo ve sluchátku. Setkal se s tím někdo, příp. řeší to 2.85?
  8. Milan407

    WIP Nav Plus

    Mám nahraný sw 2.80 už od srpna, z garáže vyjíždím tak, že nastartuju a ihned dávám zpátečku a nikdy se z repro nic neozvalo, pomalou odezvu navigace jsem taky nezaznamenal.
  9. Milan407

    807 zaseknutý bezpečnostný pás

    Nevím jak u středového pásu, ale mně se kdysi u Octavky zasekl pás u řidiče a v servise mi ho chtěli mi měnit, ale naštěstí ho neměli. Protože děláme díly na nástroje pro výrobu pasů pro Toyotu, tak jsem se zeptal tam.Poradili mi ať do mechanizmu několikrát silně klepnu, že zůstala viset kulička, která blokuje pás při zrychlení nebo zpomalení a je to u všech pásu podobné. Pomohlo to, po týdnu se zasekl ještě jednou a od té doby fungoval pořád.
  10. Však taky hostinští brečí, že mají málo hostů, hospody jsou poloprázdné a letos si mi stěžoval hostinský Zdeno ve Steak a Fish hausu Dado, (umí česky, německy, anglicky, italsky, francouzky a polsky na úrovni, že se s tebou baví o všem i vtipkuje a každý rok nás vítá jako staré známé), že koncem července měl dva dny, kdy nepřišel na večeři nikdo. Letos jsme byli ještě dva dny ve Starigradu Paklenici a na místo v hospodě k večeři jsme museli čekat až se uvolní stůl. Blíž k Makarské jsou vesnice Podgora a Tučepi, které jsou podstatně víc rozlezlé do kopců a na plážích je hlava na hlavě, v Podgoře jsou myslím 4 hotely a ještě autokemp. V Igrane je taková klidná atmosféra a relativní klid, vesnice má i čističku odpadních vod a odpad z ní jde potrubím daleko do hloubky v moři, takže moře je čisté. Pro Medvěda: pokud pojedeš autem, je docela dobrý výlet vyjet až na vrchol Svatého Jury v Biokovu (cca 1700m n.m.), \"blázni\" tam v tom vedru jezdí i na kole. Pokud pojedeš, tak asi ve dvou třetinách cesty k vrcholu je odbočka vlevo na Vošac, kde odbočíš a necháš auto na parkovišti a asi půl hodinovým stoupáním po pěšíně vylezeš na vrchol Vošace (1402 m n.m.), který je přímo nad Makarskou a koukáš se z těch 1400 metrů přímo dolů na moře a Makarskou.Další dobrý výlet je přejet autem do Drveniku (asi 15 min.), nechat auto u trajektového přístavu a odtamtud jet trajektem na Korčulu. Jezdí 3x denně a začíná na Korčule asi ve 4:30 , cesta trvá cca 2,5 hod, takže 1. trajektem kolem 7:30 tam a máš více než 5 hodin na prohlídku, než se zase otočí a kolem 16:00 trajektem zase zpátky. [upravil dne 2/9/14 18:27 od Milan407] [upravil dne 2/9/14 18:40 od Milan407]
  11. Právě jsem se vrátil z Igrane, byli jsme tam už asi 15x. Igrane je původně malá rybářská vesnice. Pro mne je výhodou právě to \"malá\". Je tam asi 8 hospod a zhruba tolik cukráren, obchod pekárna, pošta. Večer je tam klid, kdo chce zábavu a rambajz může jet do 16 km Makarské. Igrane leží pod celkem prudkým svahem Biokova, takže nemá už moc kam růst. Jadranská magistrála je vysoko nad ním, takže pláž není u silnice jako např. v Omiši. Směrem na jih na druhém konci zátoky asi 1 km je vesnice Živogošče, ale na sever je to k sousední vesnici Drašnice asi 6 km. Na propagační fotce cestovky je městská pláž, která je na můj vkus dost plná, ale na protějším konci od apartmánů této cestovky (směr sever) je hotel Punta (na propagační fotce), který má svou pláž a za ní, za vesnicí je další kamenitá pláž dlouhá asi 800 m zvaná \"panenská\" nad níž už nejsou žádné baráky, jen olivy ve svahu. Obsazenost této pláže klesá se vzdáleností od Igrane. Dál je pak cca asi 5 km členitého pobřeží s malými zátokami a plážičkami bez osídlení. Na konci, kde nabízí tato cestovka ubytování je celkem problém s parkováním u apartmánů, ale na pobřeží vedle přístavu je velké parkoviště ovšem za tučný poplatek. Zjisti si, zda je parkování auta v ceně, protože domorodci si mohou koupit asi za 1000 kuna permanentky na celou sezónu a ty pak dávají hostům. Vedle nabízených apartmánů je také nově dětské hřiště s prolézačkami. My osobně dáváme přednost malé pláži ještě za panenskou pláží, kde je božský klid - viz foto, po celý týden jsme byli jediní dva obyvatelé pláže (cestu k pláži neprozradím).
  12. :Už v autoškole mne učitel jízd poučil, že zahybá se manželkám nebo přítelkyním, s autem se odbočuje.
  13. U nás ZOO Děčín, 24 km od nás ZOO Ústí nad Labem.
  14. Milan407

    508 - skúsenosti.

    Mně také fungují jak mají, maximální spokojenost. To samé i automatické přepínání světel.
  15. Milan407

    508 - skúsenosti.

    Já jsem s automatickým přeoínáním světel naprosto spokojen, pracuje jak má.
  16. Milan407

    508 - skúsenosti.

    7 st. DSG:plynulé řazení doprovázené dosti znatelnou změnou otáček, nízká spotřeba ve městě i mimo město, možná i lepší než s manuálem. Trochu větší prodleva na náhlé změny požadavku, např. prudké přidání plynu. Poměrně citelná prodleva při dojíždění např. do křižovatky se zařazeným vyšším rychlostním stupněm. Když potom přidám plyn, tak si chvíli přemítá jakýže stupeň tam má dát. Výhodou je možnost nastavení volnoběžky při uvolnění plynu (zruší se krátkým dotykem na brzdu nebo pádlem). Co těžko chápu je otočené pořadí ručního řazení na šaltrpáce (dopředu vyšší stupeň, dozadu nižší.) AM6: plynulejší rozjezdy s méně znatelným poklesem otáček, spotřeba ve městě vlivem měniče je určitě vyšší než s manuálem, reakce na změnu jízdního režimu bystřejší. Mimo město při vyšších rychlostech 90 a více spotřeba velmi dobrá, možná jako manuál. Kdo to má jen na město, tak se podle mne pod 7l/100km nedostane. V zimě jsem ocenil i tlačítko sněhové vločky, auto řadilo tak, že kola neprokluzovaly, mám pocit, že tohle tlačítko nemění jen parametry řazení ale i ESP. Celkově je jízda s AM6 pohodlnější a mám z ní mnohem lepší pocit, i když to může být způsobeno i podstatně pohodlnějším francouzem a větším výkonem motoru.
  17. Milan407

    508 - skúsenosti.

    Zkušenosti S P508: Klady: Jezdím už téměř rok, nasednu a jedu, pěkné svezení, žádné problémy, prostě mám auto na ježdění, tak jezdím a tak to má být. Zápory: občas se rozsvítí oranžová kontrolka a musím koupit naftu. [upravil dne 23/10/13 22:33 od Milan407]
  18. Milan407

    508 - skúsenosti.

    A vyhání kolega taky pavouky z výfuku, nebo ho má zarostlý pavučinou. Já na 508 GT z Chorvatska 1280 km, dle PP spotřebu 6,8 (a odpovídá to +- skutečnosti), průměr 103 km/hod.
  19. Milan407

    Jaké používáte zářivky?

    Mám ve firmě už asi 5 let cca 40 zářivkových těles s elektronikou po dvou a čtyřech trubicích. Do dneška se neporouchal ani jeden předřadník a měnil jsem jen 2 trubice (svítí se cca 16 hod denně). Elektronický předřadník prodlouží životnost trubic, okamžitě startuje bez blikání a celková spotřeba je nižší. U klasických těles jednou začně téci kondenzátor, čas od času odejde startér. Jedinou nevýhodu v elektronice vidím, že když odejde trubice, zhasne celé těleso a musíte hledat, která trubice to je.
  20. Tak vedení účtu zdarma jsem měl od samého začátku, přesto jsem s KB po 6ti letech skončil. Je drahá a její poslední nabídky na financování byly ve srovnání s jinými bankami spíše k pláči např. při prvním nástřelu vedení úvěrového účtu 600 Kč/měsíc, úrok přes 5% , konkurence vedení úvěr. účtu zdarma a úrok 2.5% atd.
  21. Já už jsem taky skončil, takže ještě chvíli a začnete končit i v kanclu.
  22. Milan407

    ANKETA: Koupil bych 508 znovu?

    Já jsem vyměnil 407 za 508 letos zjara. Je to obrovský rozdíl, mohu výměnu jenom doporučit.
  23. Chápeš to špatně, je to systém voda-voda. Z čeho si odvodil země voda? Jediné co tam je u primáru je teplota z vrtu a do vrtu a navíc je zkreslená, protože TČ netopí a tudíž \"do vrtu\" ukazuje přibližně teplotu místnosti a \"z vrtu\" je chladnější, protože zřejmě chvíli před tím běželo čerpadlo ve vrtu, vrt je totiž využívaný i na pitnou vodu. Obrázek jsem poslal spíše kvůli ekonomice (musel jsem ho zmenšit a je hůř čitelný). Mám poměrně přesně měření jednotlivých zdrojů a spotřebičů. Za 2,5 roku spotřebovalo TČ 16223 kW, do teplé vody šlo 4560 kW a do topení 56454 kW, což při (4560+56454)/16223=3,76 a to je docela dobrý topný faktor. Ani v největších mrazech nebylo třeba zapínat spirály, 2.07 kw na jedné z nich pochází z testů.
  24. Odkaz jsem poslal na SZ, neumím tam přidat přílohu, tak přikládám schema kotelny tady. Sejmuto před chvílí z PC (v 15:20).
×
×
  • Vytvořit...