Přejít na obsah

_luky_

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

Vše od uživatele _luky_

  1. _luky_

    Peugeot P 66 kW

    Podle toho, co jsem dostal za informace od svého dvorního servicemana, je to jeden z nejspolehlivějších motorů. Mám ho, mám skoro 200t. Ale jezdí tam ještě nějaký truhlář a ten už má půl milionu. Auto mám 5 let, ujel jsem na něm 90t a opravy: alternátor (asi následek soli od dočasně chybějícího spodního deklu), brzdy (oboje), přední rameno, jedenkrát dofouknutí klimy, ložisko PP kola (následek výletu do škarpy), vypínač světel (nahrazeno páčkovým vypínačem), spojka (není tam dvouhmota, takže celkem levně), baterka, 2 čelní okna (šutry na dálnici). Olej, filtry a gumy nepočítám. Aktuálně mi nesvítí zadní mlhovka a zlobí žhavení (obojí asi dva roky, ale kdo by to řešil, že?). A někdy v příštích letech mě čeká repas zadní nápravy.
  2. _luky_

    držák tabletu

    Ano. V elektru se koupí metr vodiče Cu4 s černou izolací. Naohýbá se to aby do toho tablet pasoval a konce se zasunou do otvorů ve středních výdechách. Ověřeno na několika tisících kilometrech v Partnerovi, Oktávce i dalších autech.
  3. Měl jsem podobný problém, nešly mi rozsvítit světla. Peugeot Partner 2004. Ta deska pod volantem jen snímá vypínače a dále to posílá jako datovou informaci. Kromě toho je tam ještě snímač immobilizéru, přijímač dálkového ovládání a je tamtudy zadrátovaný aibag volantu. Ty plošky na plošňáku co jsi vyfotil mají na svědomí snímání polohy páčky pro blikry (nahoře, dole, uprostřed) Problém světel je schovaný v páčce - v té otočné části je pérko, které jezdí pro flexibilním plošňáku. Autor toho řešení nepočítal, že nějaký inteligent vymyslí svícení přes den, takže to nevydrží zapínání světel několkrát denně a ten plošňák se prodře skrz nasrkz. Je tam místa jak v hodinkách, takže to nejde nijak opravit. Jsem držgrešle, takže jsem vyhodil tu pružinku, vytáhnul odpovídající vodiče mimo a na palubce mám nový přepínač na světla. A ta otočná páčka už nemá žádnou funkci.
  4. Nepsal jsem, že nemá pojistku. Ale můj manuál o jištění zadní mlhovky taktně mlčí. A nepředpokládám, že by zadní mlhovka neměla pojistku společnou s nějakou další výbavou. Tedy kontrolou všech ostatních funcí vozidla jsem usoudil, že pojistka, ať je to jakákoli, to není. Navíc neslyším cvakání relátka, které nejspíš nebude na této pojistce závislé. Čekal jsem tedy, že mě někdo nasměruje kde hledat pojistku a příslušný spínací prvek. Protože to francouzský auto postrádá jakékoli logické uspořádání.
  5. Mám Partner 2004. Nesvítí mi zadní mlhovka. Myslel jsem, že vyměním žárovku, ale ta je OK. Pojistku jsem nenašel. V manuálu žádná pojistka na zadní mlhovku napsaná není. Vše ostatní funguje. Napětí v patici žárovky není. Můžete mi prosím někdo popsat, jak ta elektroinstalace funguje? Kde je BSI? Při sepnutí předních mlhovek je slyšet cvaknutí z černé pixly s pojistkama v motorovém prostoru. Při sepnutí zadní mlhovky je ticho. Pak jsou pojistky pod volantem. Obě pixly se mi zdají, že nejsou jen držák na pojistky, ale uvnitř jsou i relé a plošný spoj. Jsem elektroinženýr, takže mi nedělá problém si vadné relé vyměnit, jen potřebuju nakopnout, kde hledat. Ať to nerozebíram úplně všechno.
  6. _luky_

    tempomat

    Jo ,funguje to od 40km/h a musíš tam mít aspoň 4.rychlostní stupeň. Na trojku to nefunguje.
  7. _luky_

    tempomat

    Mám r.v.2004 a nikde se mi aktivace tempomatu nezobrazuje. Teď mi nějak blbne žhavení. Takže tam visí chyba a díky tomu tempomat nechodí. Tedy si ověř, že máš prázdnou paměť chyb. Jakmile tam něco je, tempomat nechodí.
  8. Tak se hned nerozčiluj. Chápu, že je ti to trochu divný, ale dneska fakt ještě žijou lidi, co si váží vlastního života. Takže nikdo z nás nespoléhá na to, že "mě vidí", ale prostě tam radši neleze. A když už nutně musíš stát potmě v silnici, oblékni si reflexní vestu. (Myšleno bez ironie. Sám jsem při převozu ovcí vystupoval z auta v reflexní žluté bundě.)
  9. _luky_

    Peugeot Partner Ranch 1,9 66kW

    Já mám rok 2004 a všechno o čem mluvíš je součástí modulu pod volantem - jsou tam páčky, přijímač dálkového zamykání i připojení cívky immobilizéru. A dál do řídící jednotky už to jde po digitální lince. Tedy chybu bych hledal tam. Já to měl venku kvůli zapínání světel. Jinak celej tenhle blok stojí nový cca 15-18 tisíc dle typu. K vyndání je třeba narovnat kola, vyndat airbag, sundat volant... Ono to auto už není dělané pojistka>spínač>stěrače, ale spínač>digitální komunikace s ŘJ>výstupní relé ŘJ>stěrače. A nebo druhá možnost - v autě ti straší :-)
  10. _luky_

    stínítka na okna

    Popravdě foliím bych se radši vyhnul. Při couvání potmě by mě to asi točilo. Ty přesně pasující stínítka vypadají moc pěkně. Ale popravdě dát dva tisíce za čtyři stínítka. Navíc na těch okýnkách v kufru mám zcela neprůhlednou černou folii, takže bych použil jen dvě. A ještě mám socku s jenom 4 dveřma, takže by mi to druhý stínítko nepasovalo - mají jen na 5 dveřové verze. Asi začnu shánět materiál - nějakej pružnej drát a poloprůhlednou látku. Šicí stroj mám :-)
  11. Bylo to nevyhnutelné, pořídil jsem si třetího člena rodiny. Potřeboval bych nějaká stínítka na boční okénka dozadu. Máte někdo zkušenost s dostatečně neprůhlednými a rozměrem pasujícími stínítky? Líbí se mi roletky, ale ani domácí výrobě se nebráním. Takové ty stínítka s drátem a přísavkou jsou na figu. Peugeot Partner 2.0HDi, 2004 socka (=celkem 4 dveře)
  12. Není třeba sundavat celý nárazník. Stačí sundat ten krycí dekl zespodu a dostaneš se tam. Osobně vyzkoušeno. Ten spodní krycí plast drží na pár dobře viditelných vrutech.
  13. Dvakrát ročně na ozon? To se mi ta klima celkem prodraží... Aha, takže zapínat občas i v zimě. To v manuálu nepíšou. Ten odtok zkontroluju, jestli ho teda najdu.
  14. No, to jsem asi slyšet nechtěl... Ale čekal jsem to. Takže znovu na ozón. :-( Co pak? Jak zařídit, aby to aspoň chvíli vydrželo čistý?
  15. Zdravím, Peugeot Partner (2.0 HDi, 2004) je moje první auto s klimatizací a nějak jsem se s tím ještě asi nenaučil žít. Při zapnutí a vypnutí klimatizace to vždycky hrozně smrdí. Loni v létě jsem to nechal vyčistit chemicky+ozónem+nový filtr. Do podzimu dobrý. Teď na jaře to začalo smrdět zase. Asi je tam dost plísně, protože jako alergik to poznám celkem rychle. Je nějaký způsob, jak se k výměníku dostat? Zatim netuším, kde je v palubce schovaný. Lze ten výměník nějak dobře vyčistit? Tj. jestli je na aspoň trochu přístupném místě, vzal bych kartáč a horkou vodu s jarem...
  16. _luky_

    Převoz lyží

    Několikrát jsem vezl lyže uvnitř na stropě. Vepředu zapadnou do přihrádky a vzadu leží na tyči od sítě. Běžky tam perfektně padnou a drží na místě. Mám trochu problém se sjezdovkama - ty jsou krátký, takže je tam musím přivazovat, aby mi nespadly na hlavu. Nemáte na to nějaký fígl? Jediné, co mě napadlo - sehnat nebo vyrobit další tyč do prostředních závěsů. Ale kupovat kvůli tomu síť je nesmysl a nepřišel jsem na schůdné mechanické řešení výroby tyče v domácích podmínkách.
  17. Světla pro denní svícení a světla do mlhy jsou dvě různé věci!!! I když se někdy montují na podobná místa.
  18. _luky_

    tempomat

    Ahoj, pro další snaživce uvádím svou zkušenost s dodatečnou montáží tempomatu. Peugeot Partner, r.v.2004, 2.0HDi s jednotkou Siemens (66kW). Na brzdě mám spínač s celkem 4 vodiči. Žádné ESP, ABS nemám - prostě socka. V diagnostice šel tempomat povolit. Omezovač rychlosti ani zobrazování na displeji nelze. Zapojili jsme páčku, zkusili a NIC. Prostě jsme na to po hodině nepřišli. Po kontrole kabeláže doma jsem si všimnul, že spojka zůstává viset asi 5mm před koncovou polohou a tak se nesepne kontrolní spínač spojky. Stačí spojku přizvednout špičkou nohy, ona skočí do své koncové polohy a tempomat jede.Na Aukru jsem zakoupil páčku a teď už se vesele vozím. Děkuji tímto uživateli "HonzaZ" za pomoc při mých dvou návštěvách a všem ostatním v dosahu Prahy jeho služby doporučuji. Jo a ten mechanizmus pomocné pružiny spojce je fakt francouzskej. Jak ho přesvědčit ke korektní funkci ještě nevím.
  19. Odpovím si sám: Problém se vyřešil sám. Sedačku jsem otevřel šroubovákem (stačí odtáhnout západku v horní části zámku přístupem z kufru). Po cvičném opětovném zaklapnutí už začala chodit. Tak nevím, co s tím bylo... Každopádně ten mechanismus je přístupný z boku sedačky, takže je vždy potřeba ji otevřít. A nebo odšroubovat to oko v karoserii, to je přístupné z kufru.
  20. Prosím o radu, na mém Partnerovi (r.v.2004) se mi rozbil zámek zadní sedačky. Ten knoflík prostě najednou neodemyká sedačku a pohybuje se volně. Máte někdo tušení, jak se k tomu dostat? Při předběžné prohlídce jsem nenašel způsob, jak to rozebrat a zjistit, co se tam vysypalo. Je to totiž uvnitř toho plechového šasí sedačky.
  21. _luky_

    partner nebo berlingo

    Na mém Partneru 2004 mi to HonzaZ (tady z fóra) ochotně nastavil. Je to jedno kliknutí v diagnostice. Po nastartování se rozsvítí vnější osvětlení. Když jedu večer, tak si zapnu osvětlení a tím se zapnou i budíky. Díky tomu se šetří žárovky v přístrojovce. Navíc ty budíky, když se rozsvítí, tak na ně není ve dne vidět.
  22. _luky_

    7 miestny Partner

    Caddy s třema řadama sedaček jsem letos viděl na Šumavě. Moc se mi líbil. Nastupování do třetí řady nic moc, ale i tak tam zbylo dost místa v kufru. No pak už leda VW Transporter.
  23. _luky_

    xenony

    Copak s policajtama a na STK. Ale to kurva nikoho nenapadne, že když dá HID xenony, tak ten chudák, co jede proti po dvou takovýhle idiotech nic nevidí ještě 5 km? Kdyby to někomu nebylo jasné, stačí se dostavit. Mám doma takovou pěknou železnou trubku, kterou mu to rád vysvětlím, aby se mu rozsvítilo.
  24. Obávám se, že můj papírový smirek má na sobě napsáno \"waterproof\". Tedy vodní je takový, který má na sobě tenhle nápis. Před týdnem jsem takhle podruhé přelešťoval světla na Matýskovi (Daewoo Matiz). šmirgl 800, 1000, 1500, tempo pasta. Vše ručně. Dva roky a nesvítilo to.
  25. Vím, že je to trochu z ruky, ale v sobotu jsem byl v Belgii na jednom fajn vrakovišti. viz http://hubert.be/ Docela jsem koukal, jak to taky lze dělat. Všechno je pod střechou, prodává i bouraná auta k opravě. Všechno pěkně srovnané, roztříděné, podlaha uklizená. My jsme od něj kupovali ovce, tedy osobní zkušenost s nákupem aut u něj nemám.
×
×
  • Vytvořit...