Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Gabriel 3O7 -Dacia Duster 1.6SCe 4x4 Prestige(nástupce 307 je doma)

Recommended Posts

Odesláno
před 1 hodinou, StibTo napsal:

Jsem nějak nepochopil co je za problém založit novému autu nové vlákno? Nejen že 307 už nemáš ale ani to není Peugeot... Byl k tomu nějaký zvláštní důvod?

Myslím,že tady toho tolik nebude jako bylo u 307 tak jsem chtěl pokračovat tady . . . na začátku je link kde začíná Duster a mimo to je to už přesunuto ve vlákně ostatní káry.

Odesláno
před 17 hodinami, Charlie 1 napsal:

Ten kufr zas tak velkej není na výšku když tam vidím stát ty kola...

taky me to zarazilo, do mondea dam 4 kola vedle sebe a jeste za ne narvu jedno a druhou pneumatiku z boku, takze se mi jich tam de fakto vleze 6 a jeste se mi na sirku tam glinglaj. a do stropu maj tak 15 cisel.  Taky bych cekal vetsi kufr.

Odesláno

Tak ona je to 4x4 možná má mělčí kufr,ale jak píše Gabriel na dovolenou nebo lyže dá na střechu rakev,na co mít auto velký a pak 90%jizd vozit vzduch😁

No oni všechny SUV mají kufr oproti klasickým kombi malej.viz 3008,2008...

Odesláno

Už jsem to tu psal dříve, duster a jeho veškeré užitné vlastnosti jsou na úrovni Felicie 1,6. Pružnost zrychlení, brzdy, zatáčky, vnitřní velikost, vyjde to na stejno. Felicie míň žere, duster toho o něco více projede. I s korozí to vyjde na stejno.

U dustera se ale vše z těch nevýhod dá omluvit hláškou "za ty prachy, cy by jsi chtěl"

Odesláno (upraveno)
před 17 minutami, Charlie 1 napsal:

Tak ona je to 4x4 možná má mělčí kufr,ale jak píše Gabriel na dovolenou nebo lyže dá na střechu rakev,na co mít auto velký a pak 90%jizd vozit vzduch😁

No oni všechny SUV mají kufr oproti klasickým kombi malej.viz 3008,2008...

dovolim si nesouhlasit, kdyz nepocitam detsky lyze, tak moje i Adely se vejdou uhlopricne do kufru pod roletku ;) 

PS: dokonce i prkno, ale to jak je na vysku, tak uz je to trosku komplikovanejsi :D 

rakev sice mam, na 406 jsem ji i vyuzival, ale na mondeu jeste ne. Beztak to s tou rakvi zere jak protrzena krava :D 

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

@radim.1008 protoze to auto se tvari pomerne velke, a ve finale (protoze jsem to driv opravdu nestudoval) a me prekvapilo nyni, ze Duster ma mensi kufr nez mela 406 v sedanu. A nikdo taky nikomu nic nehani, je to jen diskuze a to ze Gabovi vyhovuje, je jen dobre.

a proc porovnavam mono/octu/nebo supa s temi SUV? Beru auto jako praktickou vec, cili neresim tridy, resim skutecnou uzitnou hodnotu auta. Jako jsem driv tvrdil, ze kombika i pres deti nepotrebujem, nakonec jsme ho poridili. Nekteri si kvuli tomu koupi i poloautobus, protoze proste potrebuji prevazet vic veci. Ja to respektuju :)

Odesláno

To nema smysl porovnavat, je to proste radoby SUV, podle toho je k tomu potreba pristupovat. Uz jsem to taky psal, mama jezdi Audi Q3 a tam kdyz jsem videl jak melkej je ten kufr musel jsem se smat :)

Odesláno (upraveno)

Pe.Tr : :P  :D 

Dnes jsem zjistil,že příčníky které mám na Dustra nepůjdou,i když jsem si myslel do poslední chvíle,že by to šlo. Už jsou tady v inzerci a v pátek jdu objednat originál na Dustra.

20181204_112434.jpg

Upraveno uživatelem Gabriel 307
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Charlie 1 spotřebu neřeším-neřešil jsem ji ani s 307 s kterou jsem v zimě jezdil taky za 9-10L/100.(včera jsem do Dustra tankoval a bylo tam 9,8L podle pp)

Jak to jede? No zatím to "zajíždím" tak to moc netočím.Pohodlím se to s Peugeotem nedá ani srovnávat-je to lepší a jak jsem už jednou psal neskutečně to svítí.Uvidíme jaká bude spotřeba když pojedeme na Slovensko. Jezdím tady jenom kolem komína,pro lopaty ;)  :P  do TESCA pro rohlíky.

Minule jsem testoval 4x4 přes jednu hezky rozmočenou polňačku - myslím,že mě to bude bavit. :D Místama 15-20 cm vody a bláta . . . masakr. Je to dříč,jen to mytí je pak nic moc.Kdybych tam jel s Dustrem 4x2 tak tam zůstanu a neprojedu to.

48277358_10215691888948976_6836777990299320320_n.jpg

Odesláno

@Veverka trubkovej rám nechci

1.)není kompatibilní s přední kamerou-kamera přes něj nevidí

(máme 4 kamery a nedám na ně dopustit . . . a Magda už vůbec ne . . při parkování nevidí přes čumák a s kamerou zaparkuje na centimetry)

2.) snižuje světlou výšku a lidi který ho mají drhnou o některé obrubníky což bez rámu nehrozí při světlé výšce 21cm

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Tak aby to tady nezapadlo do historie tak přidám nějaký update. Auto jezdí jak má,namontována kamera která byla v 307,nahozené deflektory a příčníky(abych je otestoval),přidán jediný tuning z ali-krytky zámků,přidána jedna "pecka" na bezpečnostní pás aby nesjížděl až dolů,dnes namontována mříž do kufru a žraločí ploutev(je to komplet anténa-ne nějaká atrapa v aliexpressu).Příjem rádia je dokonce lepší.

20190203_123253.jpg

20190216_165042.jpg

20190216_165604.jpg

20190217_123749.jpg

20190217_130727.jpg

20190225_100352.jpg

20190225_100500.jpg

20190225_103126.jpg

20190225_103548.jpg

20190225_104043.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...