Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

problem s DVB-T prijmem - asi VYRESENO :)

Recommended Posts

Odesláno

je to par tydnu co nam v panelaku spustili digitalni vysilani, cili klasicky pres stare rozvody skrz STA ...

problem: protoze nemame tv s dvbt prijimacem koupili jsme stb, konkretne tento levnejsi kousek http://www.eproton.cz/prijimac-dvbt-hyundai-150-u-usb-vstup-/275149.html

bohuzel mame velke problemy s kvalitou signalu, kostickuje a podobne, nektere programy nehraji vubec, jen nekdy, nejvetsi problemy jsou u programu nova, nova cinema, prima, prima cool, barrandov ... naopak vsechny ct a slovaci hraji uplne ciste ... jedna se jeste o starou (asi 6 let) crt tv samsung, stb je k ni pripojen scartem ...

a ted ta zahada !! :) v loznici mame malou novou lcd tv, ktera uz samozrejme ma integrovany dvbt prijimac a zde zadne problemy NEJSOU ! :) tak kde je hacek ? v stb ? v koaxialu ? :myslim

[upravil dne 20/7/12 12:49 od BV406]

Odesláno

muze byt horsi citlivost toho STB, zkusil bych ho napojit v te loznici na to male LCD aby jsi vyloucil problem s tim koaxem. Ale jestli mate nechanou starou antenu na panelaku tak to je na 2 veci ja chytam lip na kus dobre zahnuteho dratu v mistnosti v prizemi nez na spolecnou antenu na panelaku

Odesláno

Může to být i kabelem. Jak dlouhý vede do ložnice a jak dlouhý do obýváku? Máte tam rozbočovač?

Děda to měl podobně, do ložnice přes rozbočovač a ještě k tomu asi 20 metrů koaxu, toho kabelu bylo moc, tak byl namotaný v rohu, zkrátil jsem ho na polovinu a kvalita se zlepšila.

Jinak samozřejmě to může být i STB, ale toto nedokážu objektivně posoudit.:myslim

Odesláno

no, je fakt, ze jsme v prvnim patre asi 9 patroveho domu :D

ale to s tim prepojenim to zkusim, uvidim, uz jsem mel pujceny i druhy stb, ale taky nejakou levnou mrdku, takze moc velka zmena v kvalite nebyla ...

z krabice u vchodovych dveri mame koacialni rozdvojku a jeden koaxial je veden do obyvaku, asi 15 metru delka, druhy asi 8 metru do loznice, ale jak rikam, na tom lcd nejsou absolutne zadne problemy s kvalitou signalu ...

jde mi o to, jestli mam vyhodit treba dalsi dva litry za nejaky opravdu kvalitni stb (znacku nevim jakou), nebo jestli mam patrat dal ...

nebo, jestli nekoupit rovnou novou tv s integrovanym prijimacem, ale pokud by to delalo takove problemy jako ted a ja vyhodim 20 litru jen tak, tak by me asi mrdlo :)

Odesláno

Rozvody STA - to byl vždy problém - jen u analogu se to projevovalo např. větším zrněním, ale pořád se dalo na to dívat. Digitál je o tom, že buď má dostatečnou úroveň signálu a pak je příjem OK nebo úroveň klesne pod přípustnou mez a vidíš kostičky, vypadává zvuk, nebo jde úplně do \"kopru\".

Rozvody STA jsou velmi choulostivé na pečlivost provedení (rozbočovače, odbočky, zapojení zásuvek atd.) špatnou montáží i stářím mohou vznikat nedokonalé spoje což způsobuje nežádoucí \"Odrazy\" a snížení kvality signálu. Výsledkem jsou pak problémy, které popisuješ. Samozřejmě má vliv i kvalita a citlivost DVB-Tuneru.

Tady bych Ti doporučil zakoupení klasické pokojové antény se zesilovačem a budeš mít po problémech. (Nebo si jí třeba pro odzkoušení vypůjčit).

Odesláno

U nás před nahozením digitálu měnili kabely v STA rozvodech, takže pokud to neudělali u vás muže to být problem, dále já v přízemí měl taky problemy s kostičkováním, malinko přdali sílu signálu na zesilovačo pod střechou a pak už to bylo dobrý. Vyzkoušej ten STB i u ty druhý TV nebo u sousedů

Odesláno

no, budu muset neco udelat no, ale pochybuju, ze se cely barak kvuli me posere a bude pridavat nejaky zesilovac k antene nebo menit kabely :(

edit: neexistuje nejaky dodatecny zesilovac, ktery bych treba zapojil do krabice u dveri a do nej pak koaxial rozdvojku ? :myslim

tyto zalezitosti patri k tem malo vecem, kterym vubec nerozumim :D

[upravil dne 27/6/12 10:52 od BV406]

Odesláno

Zesilovač nahoře být musí, ten už tam je, pokud to připravovala nějaká firma tak reklamovat, u nás byli vcelku ochotný. Ještě muže být velký utlum na tom koaxu co maš po bytě, jesli je to ten tenký tak určitě

[upravil dne 27/6/12 10:54 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Vezmi ten STB a připoj ho v ložnici klasicky přes scart do LCDčka a vyzkoušej, jestli to tam bude hrát. Pokud ano, je problém v rozdvojce. Taky jednu takovou mám od HAMA a když jí píchnu do zásuvky u STA, tak konečná - jeden vývod hraje a druhej se seká.

Chce to koupit správnou rozdvojku a nebo předělat krabici od STA na dva vývody (ideálně nějakým odborníkem ;) )

Teď mě napadá - zkoušel jsi dát tu rozdvojku \"dopryč\" a otestoval jsi jestli to bude hrát bez ní?:aut:myslim

[upravil dne 27.6.12 11:21 od MJSytic]

Odesláno

Já měl problém před asi rokem. Spustili jsme DVBT a občas nám vyskakoval obraz i zvuk. Měl jsem levnou televizi s DVBT. Koupil jsem velkou Sharp a od té doby žádný problém. Někde jsem četl, že levne SB mají horší kvalitu obrazu atd. Kdybych byl na Tvém místě, půjčil bych si někde lepší SB, nějaký opravdu dobrý a vyděl bych, jestli se něco změní. Nebo prohodit tel. z ložnice s obývákem.

Odesláno

Ten hyundai má špatnou citlivost v místech se středním a silným signálem OK v místech se slabým je to na houby. Stejně tak většina Sencorů. Pokud vyměníš STB za citlivější ( dobrý byl takový malý bastartd z Elekroworldu za 299,- ty jsem dával asi 4 kousky ) pravděpodobně to vyřešíš.

Pár zásad:

Zesilovač \"před STB\" je spíš horší než lepší.

Často je vada v tvojí ( staré ) zásuvce

Katastrofalní bývají i ty levné kabely mezi zásuvkou a TV

Zesilovač nahoře mívá regulovatelný zisk, možná by stačilo přidat, nicméně jen mírně

Rozbočovače HAMA zahodit do koše hned. Kdyžtak třeba schwaiger nebo něco kvalitního z shopu kde dělají televizní techniku. Já mám doma kvůli rozvodu Aktivní schwaiger a jsou na něm 2 STB a 3 TV a to máme mizernou společnou anténu s mizerným zesilovačem...

Doporučuju kontaktovat firmu, která to dělala nebo kup jiný STB - spousta HPM nabízí možnost vrácení zboží, tkaže vyzkoušíš a když to nebude ono vrátíš.

[upravil dne 27/6/12 12:35 od koblih69]

Odesláno

no, po delsi dobe (moc na tv nekoukame :D) jsem zkousel prohodit oba koaxy, zda se, ze chyba muze byt v kabelu, protoze se mi zdalo, ze po prehozeni je vystup stabilnejsi, navic jsem si vsiml, ze v par mistech je kabel osoupany a bez izoalce a nekde i dost prehnuty, tak jsem koukal na nejake kvalitni antenni kabely a chtel bych zkusit kabel s min. odstinenim 90 db neco jako toto

http://www.eproton.cz/kabel-hama-43599-koaxialni-kabel-stribrny-feritove-filtry-10m-/137644.html

a zde mi nastava dalsi problem :D, v delce kabelu, potreboval bych tak 15m idealne 20m :D a takove delky jsem nikde nenasel a predpokladam, ze propojovani treba dvou delek 10 a 5 m by asi zase na kvalite moc nepridalo :) ... da se koupit kvalitni kabel v techto delkach ??

Odesláno

Jak každý elektrikář potvrdí, platí pravidlo \"Kolik spojů - tolik poruch\" Kvalitní kabel samozřejmě koupíš v meráži. Jen si tam musíš namontovat taky kvalitní koncovky a kvalitně jinak i sebe lepší kabel pošleš do \"Kopru\" Ta ukázka z HAMY jsou propojovací kabely určené mezi TV zásuvkou a přijímačem.

Odesláno

no dyt, o to mi jde, kabel z krabice do stb ...

v metrazi ? nejak si ted nedovedu predstavit, kde bych tento typ obchodu mel hledat :(, navic, pochybuju, ze bych se do montaze tech koncovek pustil sam ...

[upravil dne 3/7/12 21:25 od BV406]

Odesláno

U našich v baráku taky dělali nový rozvody plus zesik. Oba multiplexy jely celkem slušně. Jak rozjeli z vysílače ještě třetí tak ten byl už nic moc. Vrhl se na to aktivně brácha s osciloskopem a po celodenním lítání mezi střechou a rozvodama už jim čistě frčej všechny 3 multiplexy plus navíc ještě polský a slovenský. Jen jsem zíral co všechno jde u nás naladit.

STB má v menu i položku kde se ukazuje síla a kvalita signálu.

Kabely a konektory udělají na kvalitě signálu hodně, ale záležé i na tom tuneru co je v STB jak se s tím popere.

Jinak já používám STB z EW jak psal Koblih a můžu potvrdit, že za ty prachy fajna mašina.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...