BV406 Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 je to par tydnu co nam v panelaku spustili digitalni vysilani, cili klasicky pres stare rozvody skrz STA ... problem: protoze nemame tv s dvbt prijimacem koupili jsme stb, konkretne tento levnejsi kousek http://www.eproton.cz/prijimac-dvbt-hyundai-150-u-usb-vstup-/275149.html bohuzel mame velke problemy s kvalitou signalu, kostickuje a podobne, nektere programy nehraji vubec, jen nekdy, nejvetsi problemy jsou u programu nova, nova cinema, prima, prima cool, barrandov ... naopak vsechny ct a slovaci hraji uplne ciste ... jedna se jeste o starou (asi 6 let) crt tv samsung, stb je k ni pripojen scartem ... a ted ta zahada !! v loznici mame malou novou lcd tv, ktera uz samozrejme ma integrovany dvbt prijimac a zde zadne problemy NEJSOU ! tak kde je hacek ? v stb ? v koaxialu ? [upravil dne 20/7/12 12:49 od BV406] Citovat
Vítek1 Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 muze byt horsi citlivost toho STB, zkusil bych ho napojit v te loznici na to male LCD aby jsi vyloucil problem s tim koaxem. Ale jestli mate nechanou starou antenu na panelaku tak to je na 2 veci ja chytam lip na kus dobre zahnuteho dratu v mistnosti v prizemi nez na spolecnou antenu na panelaku Citovat
MilanF1 Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Může to být i kabelem. Jak dlouhý vede do ložnice a jak dlouhý do obýváku? Máte tam rozbočovač? Děda to měl podobně, do ložnice přes rozbočovač a ještě k tomu asi 20 metrů koaxu, toho kabelu bylo moc, tak byl namotaný v rohu, zkrátil jsem ho na polovinu a kvalita se zlepšila. Jinak samozřejmě to může být i STB, ale toto nedokážu objektivně posoudit. Citovat
BV406 Odesláno 27. červen 2012 Autor Odesláno 27. červen 2012 no, je fakt, ze jsme v prvnim patre asi 9 patroveho domu ale to s tim prepojenim to zkusim, uvidim, uz jsem mel pujceny i druhy stb, ale taky nejakou levnou mrdku, takze moc velka zmena v kvalite nebyla ... z krabice u vchodovych dveri mame koacialni rozdvojku a jeden koaxial je veden do obyvaku, asi 15 metru delka, druhy asi 8 metru do loznice, ale jak rikam, na tom lcd nejsou absolutne zadne problemy s kvalitou signalu ... jde mi o to, jestli mam vyhodit treba dalsi dva litry za nejaky opravdu kvalitni stb (znacku nevim jakou), nebo jestli mam patrat dal ... nebo, jestli nekoupit rovnou novou tv s integrovanym prijimacem, ale pokud by to delalo takove problemy jako ted a ja vyhodim 20 litru jen tak, tak by me asi mrdlo Citovat
FrantaCV Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Rozvody STA - to byl vždy problém - jen u analogu se to projevovalo např. větším zrněním, ale pořád se dalo na to dívat. Digitál je o tom, že buď má dostatečnou úroveň signálu a pak je příjem OK nebo úroveň klesne pod přípustnou mez a vidíš kostičky, vypadává zvuk, nebo jde úplně do \"kopru\". Rozvody STA jsou velmi choulostivé na pečlivost provedení (rozbočovače, odbočky, zapojení zásuvek atd.) špatnou montáží i stářím mohou vznikat nedokonalé spoje což způsobuje nežádoucí \"Odrazy\" a snížení kvality signálu. Výsledkem jsou pak problémy, které popisuješ. Samozřejmě má vliv i kvalita a citlivost DVB-Tuneru. Tady bych Ti doporučil zakoupení klasické pokojové antény se zesilovačem a budeš mít po problémech. (Nebo si jí třeba pro odzkoušení vypůjčit). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 U nás před nahozením digitálu měnili kabely v STA rozvodech, takže pokud to neudělali u vás muže to být problem, dále já v přízemí měl taky problemy s kostičkováním, malinko přdali sílu signálu na zesilovačo pod střechou a pak už to bylo dobrý. Vyzkoušej ten STB i u ty druhý TV nebo u sousedů Citovat
BV406 Odesláno 27. červen 2012 Autor Odesláno 27. červen 2012 no, budu muset neco udelat no, ale pochybuju, ze se cely barak kvuli me posere a bude pridavat nejaky zesilovac k antene nebo menit kabely edit: neexistuje nejaky dodatecny zesilovac, ktery bych treba zapojil do krabice u dveri a do nej pak koaxial rozdvojku ? tyto zalezitosti patri k tem malo vecem, kterym vubec nerozumim [upravil dne 27/6/12 10:52 od BV406] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Zesilovač nahoře být musí, ten už tam je, pokud to připravovala nějaká firma tak reklamovat, u nás byli vcelku ochotný. Ještě muže být velký utlum na tom koaxu co maš po bytě, jesli je to ten tenký tak určitě [upravil dne 27/6/12 10:54 od Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Vezmi ten STB a připoj ho v ložnici klasicky přes scart do LCDčka a vyzkoušej, jestli to tam bude hrát. Pokud ano, je problém v rozdvojce. Taky jednu takovou mám od HAMA a když jí píchnu do zásuvky u STA, tak konečná - jeden vývod hraje a druhej se seká. Chce to koupit správnou rozdvojku a nebo předělat krabici od STA na dva vývody (ideálně nějakým odborníkem ) Teď mě napadá - zkoušel jsi dát tu rozdvojku \"dopryč\" a otestoval jsi jestli to bude hrát bez ní?:myslim [upravil dne 27.6.12 11:21 od MJSytic] Citovat
Marcel00 Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 jj, ja rozdvojky nepouzivam, nakolko kazda rozdvojka robi utlm cca 3db co je dost. klasicky to napoj na priamo... Citovat
Roman Bazi Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Já měl problém před asi rokem. Spustili jsme DVBT a občas nám vyskakoval obraz i zvuk. Měl jsem levnou televizi s DVBT. Koupil jsem velkou Sharp a od té doby žádný problém. Někde jsem četl, že levne SB mají horší kvalitu obrazu atd. Kdybych byl na Tvém místě, půjčil bych si někde lepší SB, nějaký opravdu dobrý a vyděl bych, jestli se něco změní. Nebo prohodit tel. z ložnice s obývákem. Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 Ten hyundai má špatnou citlivost v místech se středním a silným signálem OK v místech se slabým je to na houby. Stejně tak většina Sencorů. Pokud vyměníš STB za citlivější ( dobrý byl takový malý bastartd z Elekroworldu za 299,- ty jsem dával asi 4 kousky ) pravděpodobně to vyřešíš. Pár zásad: Zesilovač \"před STB\" je spíš horší než lepší. Často je vada v tvojí ( staré ) zásuvce Katastrofalní bývají i ty levné kabely mezi zásuvkou a TV Zesilovač nahoře mívá regulovatelný zisk, možná by stačilo přidat, nicméně jen mírně Rozbočovače HAMA zahodit do koše hned. Kdyžtak třeba schwaiger nebo něco kvalitního z shopu kde dělají televizní techniku. Já mám doma kvůli rozvodu Aktivní schwaiger a jsou na něm 2 STB a 3 TV a to máme mizernou společnou anténu s mizerným zesilovačem... Doporučuju kontaktovat firmu, která to dělala nebo kup jiný STB - spousta HPM nabízí možnost vrácení zboží, tkaže vyzkoušíš a když to nebude ono vrátíš. [upravil dne 27/6/12 12:35 od koblih69] Citovat
BV406 Odesláno 27. červen 2012 Autor Odesláno 27. červen 2012 az budu doma, hodim sem jaka mi leze kvalita a sila signalu do jedne i druhe tv ... koblih: myslis tento http://www.electroworld.cz/product/televize-dvd-video/set-top-boxy-a-satelity/DT200R/tcl-dt200r-set-top-box ? [upravil dne 27/6/12 14:45 od BV406] Citovat
Dave_GTI Odesláno 27. červen 2012 Odesláno 27. červen 2012 taky jsem měl ten problém. Vyměnil jsem starý koax za nový a po problému ;-) Citovat
BV406 Odesláno 3. červenec 2012 Autor Odesláno 3. červenec 2012 no, po delsi dobe (moc na tv nekoukame ) jsem zkousel prohodit oba koaxy, zda se, ze chyba muze byt v kabelu, protoze se mi zdalo, ze po prehozeni je vystup stabilnejsi, navic jsem si vsiml, ze v par mistech je kabel osoupany a bez izoalce a nekde i dost prehnuty, tak jsem koukal na nejake kvalitni antenni kabely a chtel bych zkusit kabel s min. odstinenim 90 db neco jako toto http://www.eproton.cz/kabel-hama-43599-koaxialni-kabel-stribrny-feritove-filtry-10m-/137644.html a zde mi nastava dalsi problem , v delce kabelu, potreboval bych tak 15m idealne 20m a takove delky jsem nikde nenasel a predpokladam, ze propojovani treba dvou delek 10 a 5 m by asi zase na kvalite moc nepridalo ... da se koupit kvalitni kabel v techto delkach ?? Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 Jak každý elektrikář potvrdí, platí pravidlo \"Kolik spojů - tolik poruch\" Kvalitní kabel samozřejmě koupíš v meráži. Jen si tam musíš namontovat taky kvalitní koncovky a kvalitně jinak i sebe lepší kabel pošleš do \"Kopru\" Ta ukázka z HAMY jsou propojovací kabely určené mezi TV zásuvkou a přijímačem. Citovat
BV406 Odesláno 3. červenec 2012 Autor Odesláno 3. červenec 2012 no dyt, o to mi jde, kabel z krabice do stb ... v metrazi ? nejak si ted nedovedu predstavit, kde bych tento typ obchodu mel hledat , navic, pochybuju, ze bych se do montaze tech koncovek pustil sam ... [upravil dne 3/7/12 21:25 od BV406] Citovat
Dave_k Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 U našich v baráku taky dělali nový rozvody plus zesik. Oba multiplexy jely celkem slušně. Jak rozjeli z vysílače ještě třetí tak ten byl už nic moc. Vrhl se na to aktivně brácha s osciloskopem a po celodenním lítání mezi střechou a rozvodama už jim čistě frčej všechny 3 multiplexy plus navíc ještě polský a slovenský. Jen jsem zíral co všechno jde u nás naladit. STB má v menu i položku kde se ukazuje síla a kvalita signálu. Kabely a konektory udělají na kvalitě signálu hodně, ale záležé i na tom tuneru co je v STB jak se s tím popere. Jinak já používám STB z EW jak psal Koblih a můžu potvrdit, že za ty prachy fajna mašina. Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 A co tady http://www.krup.cz/?cls=spresenttrees&strid=65 je tam 15 i 20m. Ještě když jsem byl na obchodě, tak jsem s touhle firmou docela dost spolupracoval a byl na ně spoleh. Aleto už je 10 let. Citovat
BV406 Odesláno 4. červenec 2012 Autor Odesláno 4. červenec 2012 no jo, ale ja bych chtel uz prave ten lepsi kabel, ty dlouhe maji klasicke 75db ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.