jack Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Jedu v cervnu se svou 406 TD na cestu po Francii, cca 4000KM, Co si mam vzit sebou na nejnutnejsi opravy, co by se mohlo posrat. Co uz jsem udelal: Rozvodovej remen, olej + filtr, vzduchovy filtr, naftovej filtr, desticky + pakny. Kontrola vuli na rizeni, v cepech na zadni naprave.Loziska na nabojich nehuci. Beru si sebou naradi cca 20kg taska s vercajchem:) Napada vas neco co ejste zkontrolovat. Jeste se chystam vymenit par gumovych hadicek na motoru za nove, od chlazeni, paliva..., ty co uz jsou malinko zpukrele. Na kontrolu spojky se asi vymaznu, abych vyndaval prevodovku, zabira pekne v pulce drahy.Skoda ze u pegeotu nepoznam podle stelovanbi vule jak je na tom. Chytrej samostav:)) Za jakej koliv napad dekuji. Jo jeste nevite kolik stoji cca nafta ve Francii a na coi jsi tam jako motorista dat pozor.Vybral jsem si hoteli Etap, jsou levnejsi,nevite jake opravdu jsou? Citovat
Kurt Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Napsán autorem jack Jedu v cervnu se svou 406 TD na cestu po Francii, cca 4000KM, Co si mam vzit sebou na nejnutnejsi opravy, co by se mohlo posrat. Jo jeste nevite kolik stoji cca nafta ve Francii a na coi jsi tam jako motorista dat pozor.Vybral jsem si hoteli Etap, jsou levnejsi,nevite jake opravdu jsou? No určitě si přečti tohle [Editován dne 17/5/05 Kurt] Citovat
Driver Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 No myslím, že 20kg nářadí tě nezachrání a jestli se ti po cestě něco pos... tak to někde na silnici stejně nespravíš. A jak praví zákon schválnosti, vždycky se pokazí to, co jsi nejmíň čekal a ten náhradní díl sebou mít nebudeš Já bych tohle asi neřešil a nechal to osudu. Já tam jedu v červnu taky, vím o autě že je v pořádku a z nářadí si sebou beru akorát šroubovák, kleště a pár základních klíčů. Svěrák a stojanovou vrtačku nechávám doma Citovat
jack Odesláno 17. květen 2005 Autor Odesláno 17. květen 2005 Driver Ty mozna ne, ale ja jsme naucenej:) kdyz jsme jezdili rallye (amatery) tak jsem spravovali auto jen v terenu a nerekl by jsi jak pomuze treba jen pitoma 8 matka zachranit. Citovat
ajsik Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 staci slovnik ... to je stejny jako kdyby jel francouz sem s Octavkou opravi to kazdy a v kazde male vesnici a cenove to bude podobny jak u nas si myslim Citovat
Ladis Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 406 a oprava na silnici? Tak pár let dozadu, kdyby ti něměční celníci našli v kufru monterky, tak ti dají razítko nežádoucí na 10 let, protože podle nich \"takový auta se nekazí a taky pak neopravujou na silnici\". Stačily by pouze čísla na místní asistance služby. Je to paradoxní, kolega před dovolenou na autě vyměnil skoro všechno a v Řecku mu to kleklo. Další dovolenou neudělal skoro ani údržbu a auto dojelo tam i s pátky bez problémů. A pak se v tom vyznej .... Citovat
hloze-ja Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Ahoj 3000 km se 306 1,9D. Skoro bez zadny pripravy. Vez jsem jen olej, vodu a par klicu. Prej chteji ve vybave i vestu. A to jsem si troufnul jet s dosluhujici baterkou a prezila to:D. Jinak uplne v pohode. Jinak co muzes opravit na silnici? Tak vymenit kolo, zarovku a tak neco, ne? Citovat
Mirec123 Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 ...myslim ze so skodovkou by si mohol mat obavy, ale s Peugeotom?...ja som robil kazdy druhy tyzden 1800 km a v pohode...jedine co ma prekvapilo bola teplota a tak som si spravil na ventilatoroch na chladici spinacik pre pripad....inak zober si kvapaliny na doliatie, beznu vybavu, a hlavne si zober spray na lepenie kolies...spickova vec...k nezaplateniu! Citovat
Ráďa Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 já vozím sadu gola,křížovej šroubovák,kleště,nějaký pásky a samozřejmě náředí na výměnu kola.Pak už jen mobil a lano.Podle Murphiho(nevím jak se to píše)zákonů se ti posere přesně to,co sebou nemáš,tak tomu au?áku věř a on tě odveze tam,kam chceš.Když jsem měl ještě škodulu,vozil jsem sebou půlku mototechny.Vozil jsem například dva klíňáky a neměnil jsem je ani jednou.Čím jsi jezdil to am.rally? Citovat
jack Odesláno 18. květen 2005 Autor Odesláno 18. květen 2005 Rallye jsem jezdili s predelanou S100 na 120S podle predpisu FIA. Asi mate pravdu budu auticku verid, je to preci Peugeot s ke vsemi diesel, nej motory:) Jo nevite ceny nafty ve F a zda li s etam da platit normalni Visa kartou? D Citovat
Medvěd Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Jak řekl klasik, nejhorší smrt je z vyděšení! Je to asi tak, když se budeš hodně bát, tak se něco určitě podělá (změníš třeba trochu i styl jízdy, auto to vycítí a něco prostě odejde). Když však k těm pár kiláčkům budeš přistupovat leržérně, tzn. že auto bude relativně v cajku, věřím, že se i v pohodě vrátíš. Pro jistotu bych si koupil asistenční kartu ABA nebo ÚAMK, tam jsou slevové šeky na opravu v servisu nebo i na odtah (využitelné i v případě nehody nebo nějaké vážné závady). Co se týče cen nafty, našel jsem http://www.spediceonline.cz/doprinfo/cenyphm.asp , tak se tam jukni [Editován dne 5/18/Wed, 18 May 2005 08:58:00 +0000Wed, 18 May 2005 08:58:00 +0000Wed, 18 May 2005 08:58:00 +0000Wed, 18 May 2005 08:58:00 +0000 Medvěd] Citovat
jack Odesláno 18. květen 2005 Autor Odesláno 18. květen 2005 To vubec,abych se bal, jen spis co jsi do Francie vzit na 100%. Koukam ze se vyplati tankovat v Luxembursku:). myslim ze ALianz nabizi odtah zdarma z ciziny,ale nevim do kolika KM, ta moje CP je na dve veci Citovat
Jirkap Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 A myslíš, že to auto tu cestu opravdu nezvládne? Myslím, že v téhle době tahat mraky nářadí je zbytečné všechno je skoro v elektrice To kdybys jel třeba škodou 105L tak to bych mlčel Citovat
jack Odesláno 18. květen 2005 Autor Odesláno 18. květen 2005 Jeste se zeptam,opravdu se ve F nemuze v nouzi prespat v aute ci vybalit stan? jen v campech.... Nevite zda v hotelech Etap jsou opravdu zachody a sprcha na pokojich na strankach pisou ze jo,ale,, v F1 nejsou na 100%,ale jsou o 10E levnejsi, tak aby to nevyslo nastejno. D Citovat
Medvěd Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Ad odtah z ciziny - nabízí to i v těch asistenčních kartičkách, ale má to jeden HÁK (samozřejmě napsanej v podmínkách malým písmem) - odtah se týká neopravitelného vozidla (smluvní servis té pojiš?ovny MUSÍ napsat, že auto neopraví během Tvého pobytu). Tzn. že když budeš mít nějakou havárku, nebo kousneš motor, tak pro Tebe přijede smluvní odtahovka z Čech, odveze Ti auto se sazbou 17 kč/km (samozřejmě se počítají i přístavné km), od celkové sumy odečtou třeba 20 000 Kč (částka, která je ve smlouvě) a zbytek zaplatíš - pro tuto eventualitu je dobré mít předem nějakou dohodu s borcem, kterej Ti auto servisuje doma, že pro tebe dorazí on (mnohdy to vyjde levněji, dá setřeba domluvit s někým, že si za 1500 Kč pučí pla?ák a s něčím silnějším s koulí pro tebe zajede). Pokud Ti ale na autě prdne hlava, tak v asistenčce máš cca 200 Euro příspěvek na opravu, zbytek bohužel cvakáš z vlastního v tamní hodinové sazbě. Ale se 406kou bych se fakt nebál jet do zahraničí, Ty auta se zas tak moc ne.erou Citovat
Medvěd Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Napsán autorem jack Jeste se zeptam,opravdu se ve F nemuze v nouzi prespat v aute ci vybalit stan? jen v campech.... Nevite zda v hotelech Etap jsou opravdu zachody a sprcha na pokojich na strankach pisou ze jo,ale,, v F1 nejsou na 100%,ale jsou o 10E levnejsi, tak aby to nevyslo nastejno. D Co se týče spaní v autě, nevím jak v osobáku, ale v dodávce jsme v r. 1995 spali 3 absolutně v pohodě (ale je fakt, že v noci z jednoho parkoviště vyhnali českou obytnou AVII která stála vedle nás - ale nás si nikdo kvůli plechovým bočním oknům nikdo nevšímal). Ty hotely Etap nebo F1 bych si raději každopádně zařídil předem, je super pocit, když jsi utahanej po dlouhé cestě a jeden, druhý, posléze i třetí hotel Ti oznamují, že jsou zrovna momentálně plní až po střechu. Citovat
Rotorhead Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Napsán autorem jack Jedu v cervnu se svou 406 TD na cestu po Francii, cca 4000KM, Co si mam vzit sebou na nejnutnejsi opravy, co by se mohlo posrat. Co uz jsem udelal: Rozvodovej remen, olej + filtr, vzduchovy filtr, naftovej filtr, desticky + pakny. Kontrola vuli na rizeni, v cepech na zadni naprave.Loziska na nabojich nehuci. Beru si sebou naradi cca 20kg taska s vercajchem:) Napada vas neco co ejste zkontrolovat. Jeste se chystam vymenit par gumovych hadicek na motoru za nove, od chlazeni, paliva..., ty co uz jsou malinko zpukrele. Na kontrolu spojky se asi vymaznu, abych vyndaval prevodovku, zabira pekne v pulce drahy.Skoda ze u pegeotu nepoznam podle stelovanbi vule jak je na tom. Chytrej samostav:)) Za jakej koliv napad dekuji. Jo jeste nevite kolik stoji cca nafta ve Francii a na coi jsi tam jako motorista dat pozor.Vybral jsem si hoteli Etap, jsou levnejsi,nevite jake opravdu jsou? Co si vzít sebou za nářadí neporadím , ale byl jsem tam v listopadu na služebce v Bayonne u Španělska, a určitě doporučuju vzít malý kanystr se rezervou paliva. Jeli jsme po dálnicích, a sí? benzinek mi nepřišla moc hustá, zvláště v centrální málo osídlené části Francie. Jeli jsme Octavií z půjčovny a po tý dálnici to žralo tak 13-14 litrů. (pravda jeli aby to trochu utíkalo ). Takže jsme pro jistotu brali benzín, když to pokleslo pod polovinu nádrže. Malé noname benzinky na noc zavírají !! Co se týče hotelů mám zkušenost se sítí IBIS 55 EUR/noc, a Premiere 30 EUR/ noc. V každým případě doporučuji reservaci. Tyto hotelové sítě jsou využívány cestovkami a bývá obsazeno. Malé hotýlky a penziony zpravidla navečer zavřou / zamknou a těžko koho seženeš. To je vlastní zkušenost ze stejné cesty před třemi roky, kdy jsme začali cca v sedm večer začali shánět ubytování, tak že jsme sjeli z dálnice do městeček v okolí a pohybovali se několik desítek km od dálnice \"souběžně\" se směrem cesty. Městečko od městečka, a smůla. Nakonec jsme skončili asi v jedenáct v noci u pumpy na dálnici a noc strávili v autě. Jestli si dobře vzpomínám tak nafta cca 0,9 EUR ? Kdyžtak napiš co tě víc zajímá.... Citovat
Rebik Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Ve Francii pokud je teplo a máš náladu na stan, jedině kempy, stojej pár EUR, jsou kvalitní, perfektní sociálky a není problém ani dorazit večer, ve Francii jsem byl x krát poslední dobou jsme zmlsanej a spím po hotelech, ale jedině mimo sezónu, jinak mi to nestojí za večerní nervy, jak psal Medvěd. Nic bych nerezervoval, neznám větší stres než někam večer dorazit a čas, když jsem objevil něco nečekaně zajímavýho. Navíc spousta přírodních památek není jindy zvládnutelná než brzičko ráno nebo večer, když vypydnou turisti - kaňony, aquadukty, sopky, duny cokoliv jenom si to užít sám.... Citovat
David 106s16 Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Taky bych nic nerezervoval, rezervace u F1 znamena totez co platba predem. Nedojedes tam a stejne to zaplatis.Jinak Etap je lepsi fakt jen o tu sprchu a hayzel na pokoji,jinak i vybaveni a sprchovy gel je stejny jako F1.Na F1 mi spis vzdycky vadilo ze to jsou takove delnicke ubytovny, bydli tam proste delnici co jdou rano nekam pracovat, bo na pokoji vas muze byt treba 10. Jo a skoro kazdy Etap ma Wi-Fi. Citovat
Crack Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Vždyt je to peugeot 406 a né škoda 120 mě to příjde jaksi zbytečný sebou tohol hodně tahat stáčí kladivo:) jelikož kde tě všechno zradilo pomůže ti kladivo;).... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.