Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat jakou máte zkušenost s těmito dílý.Ja zatím nakupoval jen různé táhla, kliky,pal.filtr ale ten se mi nepozdává v létě dám lepší.Spiš je aktuální u mého P. 309 a 405ky obaD. spojka,lamela a nevím zda měnit i přítlačák, bude asi záležet na opotřebení. Ještě ot.na výfuk,ORIG. nebo KOPI.:papa

Odesláno

Myslím, že jsi zešílel chtít na tak stará auta originální díly, když stejný výrobce např. Valeo pro spojku dodává i pro aftermarket.

Nehledě na to, že z pohledu záruky je dneska kategorie originální díla a díl o kterém výrobce prohlásí, že má kvality originálu, což je třeba případ všech výrobků Valea, LUKu a dalších kvalitních značek, naprosto shodné zboží a může se dávat i do nových aut a výrobce to nesmí omezovat. To je důsledek omezení blokových vyjímek pro výrobce a servisy automobilů od 11/2004.

Tzn. v konečném důsledku, že i do nového auta mohu dávat kvalitní neoriginální díly a jedinou podmínkou záruky jsou předepsané servisní prohídky.

Odesláno

Ptál sem se na to,protože v nějakým TV.pořadu říkali že tyhle díly použité třeba na podvozku (tlumiče,ložiska,brzd.desky apod)vlastně zhoršují kvalitu jízdních vlastností,no a díly na motoru zase žívotnost,nejsou ze stejného druhu materyálu atd. Nedávno sem nechal dělat rozvody+kladky ve značkovém Peug.serv. docela by bylo zajímavé zjistit co mi tam vlastně namontovali za díly,cena by odpovídala originálu. 9720k. Za měsíc sem jel ke známému do neznačkové opravny( dělá taky Peug.) na kontrolu pal.sost. auto nejelo jak má.Druhý den mi volal že byl volný rozvoďák.Od té doby jezdím jen k němu a má 405ka si chválí.To sem ale odbočil od tématu.

Odesláno

Když už je řeč o těch neorigo dílech- co třeba Starline? Slyšel jsem, že stojí za prd, ale v Kelly na podvozek (čepy apod.) nic jinýho nemají.

Odesláno

pokud není díl výrobně shodný nemá garantovanou kvalitu výrobce a zpravidla má nízkou životnost. Pokud je díl výrobně shodný je kvalita totožná, ale i cena bývá podobná originálu. Na www.peugeot.cz si můžeš podle reference zkontrolovat cenu originálního dílu doporučenou Peugeot.

Odesláno

Do těchto starých vraků se nevyplatí kupovat originální díly. Příklad: nedávno mi odešel náhon na tachometr. V Peugeotu za něj chtěli 1500kč bez DPH! Tak jsem zavolal do AutoGeorga a ještě týž den jsem jej měl za 200kč i s daní. Zhruba před měsícem jsem měnil komplet spojku, tak jsem neváhal a rovnou jel do Georga, kde jsem ji dostal za 3500kč s DPH.

Odesláno

To je pravda ale kdyz sem treba koupil neoriginal rameno na 205gti tak vydrzelo rok je fakt ze bylo o pulku levnejsi ale rok je dost malo :)

Guest dtyrkas
Odesláno
Napsán autorem Dave405

Do těchto starých vraků se nevyplatí kupovat originální díly. Příklad: nedávno mi odešel náhon na tachometr. V Peugeotu za něj chtěli 1500kč bez DPH! Tak jsem zavolal do AutoGeorga a ještě týž den jsem jej měl za 200kč i s daní. Zhruba před měsícem jsem měnil komplet spojku, tak jsem neváhal a rovnou jel do Georga, kde jsem ji dostal za 3500kč s DPH.

No vidis, ja jsem na nahonu od tachometru nakonec nesetril, koupil jsem ten original, ikdyz jsem musel zavrit oci a zatnout zuby :D

V druhovyrobe neprodavali typ s myma koncovkama. Pristrojovka je taky jina a tachometr uz nekmita, to jen na okraj.

Spojka byla SACHS za 5500,- Kc a jelikoz chci, aby mi to jeste par let vydrzelo, nelituju vynalozenejch penez.

Babicka rikavala - \"nejsme tak chudy, abychom kupovali levne.\" To plati i o nahradnich dilech na auto, proste za ruznou cenu, ruzna kvalita a nejsou jen \"cerne nebo bile\", ale i neco mezi.

Odesláno

tzv . originální ND můžou být ty samé , jako koupíte u nějakého dodavatele v ČR, rozdíl je jen v tom , že výrobce auta kupuje tyto díly u dodavatele a nechá si na ně vyrazit logo , tím se z nich stane originální ND a je dvakrát tak dražší. Neplatí samozřejmě u všech dílů. Značka Star- line u auto kelly je obchodní značka této firmy a zahrnuje všechny prodávané díly výroby Turecko, Čína atd. čili neznačkové díly nízké ceny a taky kvality.Každý musí zvážit jestli chce kvalitu nebo nízkou cenu. Kupovat díly ve značkových servisech je podle mě mrhání penězi. Výrobci jako Valeo, Luk , Monroe , Gates a další dodávají i do provovýroby a tím vlastně značkové ND a není důvod nekoupit tyto díly v maloobchodě za mnohem nižší cenu.

Guest dtyrkas
Odesláno
Napsán autorem stanley.hl

tzv . originální ND můžou být ty samé , jako koupíte u nějakého dodavatele v ČR, rozdíl je jen v tom , že výrobce auta kupuje tyto díly u dodavatele a nechá si na ně vyrazit logo , tím se z nich stane originální ND a je dvakrát tak dražší. Neplatí samozřejmě u všech dílů. Značka Star- line u auto kelly je obchodní značka této firmy a zahrnuje všechny prodávané díly výroby Turecko, Čína atd. čili neznačkové díly nízké ceny a taky kvality.Každý musí zvážit jestli chce kvalitu nebo nízkou cenu. Kupovat díly ve značkových servisech je podle mě mrhání penězi. Výrobci jako Valeo, Luk , Monroe , Gates a další dodávají i do provovýroby a tím vlastně značkové ND a není důvod nekoupit tyto díly v maloobchodě za mnohem nižší cenu.

tak tak

Odesláno
Napsán autorem uulik

Ptál sem se na to,protože v nějakým TV.pořadu říkali že ...

:D :D :D :D

Novináři řeknou a napíšou cokoli, když jim to někdo zaplatí a odvysílá. Vždy záleží jen na sponzorovi. Bohužel i dříve kvalitní odborné www stránky (např. mobil.cz) už jsou jen plné novinářského braku :(

Odesláno

No jestli to rameno bylo primo na 205 gti o tom hodne pochybuju ja za ty neoriginal dal 2800kc za jedno.A rozdil by v nich mel bejt ten ze sou kovany.;)

Odesláno

Všechny 205/309/405 a další mají kovaná ramena. Rozdíl mezi ramenem obyč. 205 a 205GTI je v tom, že GTI má rameno trojúhelníkové, a stabilizátor přes kosti, kdežto obyč 205 má rameno jednoduché a trojúhelník Phersonu tvoří přímo stabilizátor. To je ten důvod, proč je rameno na GTI čtyřikrát dražší než obyč verze...

Odesláno

O ceně a kvalitách ND dílů bylo toho tady napsáno už dost. Zde je můj názor. Bloková vyjímka odstranila pojem originální ND. Ono se nejedná o to jak se to jmenuje , ale kdo to vymyslel. Pojem \"Průmyslový vzor\"což je vlastně každý ND,je ale něco jiného. Kdyby značky chtěly, nikdy by se nedali koupit ND jinde než u nich. Viz Peugeot 605. S příchodem blokové vyjímky to začalo a toto téma začíná být stále častěji slyšet. Automobilky nedovolí aby jim penize utíkaly za něco , co jedou vymyslely, ony ,ne ti co to vyrábí. Kvalita je další téma, pokud mi vydrží čep neorig. za 500 kč 20000 km a original za 950 kč 60000 km není co řešit. K tomu si musíme připočíst 3x práci, 3x strávený čas.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...