PaKr Odesláno 21. říjen 2024 Odesláno 21. říjen 2024 Tak to se budu muset podívat, co píšou ke 406, protože si vůbec nevybavuju, že by se tam rezerva zmiňovala Sice pochybuju, že by to na technické kontrolovali ( ale jeden nikdy neví ), takže spíš bych řešil, jestli nebude někde něco vadit, ale chápu Radima, že to chce mít v pořádku. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. říjen 2024 Autor Odesláno 21. říjen 2024 Před hodinou, Milan+ napsal: Zavolej @Hugo Boss,ten ji mít bude . Jak jsem to dával já stačilo to otryskání a zpět nazout . Jenže já mám v háji gumu, je popraskaná po těch 26letech pod autem. Nejdřív zkusím sehnat v okolí, potom dál. Před hodinou, Hafity napsal: Takže pokud je ve výbavě "užovka dojezdovka", která se liší od ostatních kol, tak je to v TP Tak to je pro mně novinka.... Jj mám to v TP. před 7 minutami, ozzy56 napsal: pokud jsou dvě sady kol, rezerva je jaksi navíc , prostě dám do rezervy podle sezony buď letní kolo nebo zimní Řeším to kvůli STK. Na půdě mám ještě původní sadu 13"plechů. Takže disků mám dost, co bych tam mohl dát. Třeba break, co před lety rušil kámoš měl plnohodnotnou rezervu. GTi od @AKCZ má zase dojezdovku, měl jsem ji jednou půjčenou, když mě praskly obě přední pružiny a leželo to na zemi. ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2024 Odesláno 21. říjen 2024 já to mám opačně--auto jen s lepící sadou..., ale dal jsem do auta rezervu, takže na STK asi neprojdu radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. říjen 2024 Autor Odesláno 21. říjen 2024 Lepící sadu mám v 5008 a chtěl bych do ní koupit dojezdovku. Už jsem 2x píchnul. Na dovolenou sebou tahám zimák. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 21. říjen 2024 Odesláno 21. říjen 2024 před 27 minutami, ozzy56 napsal: pokud jsou dvě sady kol, rezerva je jaksi navíc Jenže když se plnohodnotné kolo jako rezerva nikam nevejde, jseš rád, že máš dojezdovku Trochu tady plevelíme vlákno @radim.1008. Jestli chceš, tak to urvu do samostatného vlákna "Dojezdovka" pavelu96, radim.1008 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. říjen 2024 Autor Odesláno 21. říjen 2024 Zatím ne, třeba se někdo ozve, hele vole mám tady dojezdovku za pár drobných. Ale díky. Péťa ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 22. říjen 2024 Autor Odesláno 22. říjen 2024 (upraveno) Cestou z práce jsem se stavil v místní likvidaci vozidel a hle, jedna rezerva v mém rozměru tam ležela přímo navrchu pneumatik. Po umytí dokonce vypadá nejetá, ještě má červený proužek po vzorku. Trochu péče z vnitřní strany a bude Upraveno 22. říjen 2024 uživatelem radim.1008 Pepito, Péťa, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 23. říjen 2024 Autor Odesláno 23. říjen 2024 (upraveno) Dnes přišlo stylově zabaleno 3.brzdové světlo. Už je v autě. Díky A jinak vrzání zezadu se začalo opět ozývat. Mám podezření na zadní pravý tlumič, je olezlý a když jsem houpal autem, tak bylo na něm cítit chvění. Upraveno 23. říjen 2024 uživatelem radim.1008 pavelu96, Péťa, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 27. říjen 2024 Autor Odesláno 27. říjen 2024 (upraveno) Možná brzo, možná akorát, dnes přezuto a uvnitř uklizeno. Upraveno 27. říjen 2024 uživatelem radim.1008 Pe.Tr, pavelu96, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 30. říjen 2024 Autor Odesláno 30. říjen 2024 Rezerva už schne v teple u kotle. Z vnitřní strany je černá. Péťa, Pepito, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 9. listopad 2024 Autor Odesláno 9. listopad 2024 (upraveno) Když dnes bylo tak hezky, Pomocník mi pomohl nasadit poklice. Lehl jsem pod auto a vyměnil rezervu. Jenže to jsem asi neměl dělat. On ten @ozzy56 měl pravdu... V 25. 9. 2024 at 8:23, ozzy56 napsal: ... jsi borec , myslím to vážně, protože jak má auto 10 a více let začnou skoro každý týden překvápka..., no, každý týden nee, ale je to furt něco A to překvápko? Chybí mi kousek auta. A hlavně je to celé nějaké okyslé. Což v létě, kdy jsem si hrál s prahy podle mě takhle nebylo... Absolutně netuším, kde k tomu došlo. Nejsem si ani vědom, jestli při přezouvání tam ještě byl. Mohl by jste mě někdo navézt, kde sehnat a jak se správně jmenuje ten doraz? Nebo ho vykradu někde z vraku. @Ferry?? Upraveno 9. listopad 2024 uživatelem radim.1008 ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. listopad 2024 Odesláno 9. listopad 2024 Powerflex Doraz zadní nápravy. Ale myslim že tam ještě něco upadlo a bude potřeba nějaký svářečský umění. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2024 Odesláno 9. listopad 2024 ahoj, ten držák dorazu upadával už na 205, prostě jednou to naložíš více, nebo kolo vletí do díry a ten držák upadne i s dorazem, protože po těch letech ho drží už jenom ta rez..., vařil jsem do těch míst pak velký JEKL (předtím udělat díru pro doraz), ale hned vedle je nádrž--takže u benzínu musela ven, nebo vypustit a nalít dovnitř vodu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. listopad 2024 Odesláno 9. listopad 2024 (upraveno) Tady to vapadá že by mohla spíš dolů náprava a rovnou repas, když už. Než se mordovat s nádrží. Aha, ono to drží na kastli, no tak i nádrž. Upraveno 9. listopad 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2024 Odesláno 9. listopad 2024 (upraveno) nádrž pryč kvůli svařování , u dieselu jsem vařil i s nádrží (nejlépe plnou), jinak se dá ten JEKL vařit i s nápravou, ale bez ní je to samozřejmě lepší... (a udělat repas podle potřeby ?) Upraveno 9. listopad 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
radim.1008 Odesláno 9. listopad 2024 Autor Odesláno 9. listopad 2024 Tak to jsi mě potěšil... No nic zkusím se stavit u klempíře. Svářečskému umění neholduji. Repas nápravy nevím. Je pravda, že občas něco zezadu povrzne, co jsem bádal při přezouvání, tak to nejspíš dělal tlumič. No a v březnu STK. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2024 Odesláno 9. listopad 2024 (upraveno) není to zas velká hrůza--srovnat rozbruskou ten profil a očistit do kovu kde se bude vařit, jekl z obou stran uzavřít, vyvrtat otvor pro gumový doraz, jekl vložit dovnitř profilu a obvařit, vložit doraz, natřít základovkou a nějakým asfaltem nejdřív změřit rozměry podle druhé strany, udělal bych obě strany, vaří se to dobře, bo ten jekl má stěnu snad 3mm, takže se klempíra-svářeč drží víc jeklu... Upraveno 9. listopad 2024 uživatelem ozzy56 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 Se divíš že Ti z toho upadávaj kusy ? Však to pořád mácháš jak kačera ve vodě to je auto a ne kačer nebo ryba aby to bylo pořád ve vodě tomu autu stačí ta voda co se na něj dostane provozem a ne to ještě máchat 8x do roka wapkou.. A k těm sentimentálním kecům že první auto a první holka netvrdím že by se na to mělo zapomínat ale snad není důležité takové artefakty provozovat nebo skladovat doživotně nebo jo ??? První auto který sem jezdil byl Trabant 601 co s ním jezdila máti které jsem ho znárodnil v okamžiku kdy sem si udělal noty po cca 2 letech šel z baráku protože po nehodě byl bez OTP a bez OTP nešla udělat další STK první auto který sem si koupil byla Š120 emko trochu poladěná ta šla z baráku po nehodě. První holka do baráku ani nedošla a byl konec, první holka která došla do baráku se tu ohřála pár týdnů a pak jsem ji v záruce vrátil její mamince kdybych měl takový artefakty skladovat tak mě nestačí dvorek. A jak praví klasik z auta má člověk jen dvě radosti první když ho pořídí a druhou o moc větší když se ho zbaví. A na tom je spousta pravdy. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 @Vena garážmistr "A jak praví klasik z auta má člověk jen dvě radosti první když ho pořídí a druhou o moc větší když se ho zbaví. A na tom je spousta pravdy." S tím s Tebou nemohu souhlasit. Moje první auto byla Š110L se kterou jsem se velmi těžce loučil. S dalšími dvěma Š 120M a 206 1.4i už to bylo jiné. Teď mám 206cc což je moje srdeční záležitost a kterého se nechci zbavovat. Mám ho na víkendy a na výlety. Na běžné jízdy mám Rapida. @radim.1008, omlouvám se za plevelení vlákna, ale měl jsem potřebu reagovat. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 10. listopad 2024 Autor Odesláno 10. listopad 2024 @Vena garážmistr asi to mám hold jinak. Je možné, že se ve něco zlomí. Trochu jsem přehodnotil, co bych chtěl. Nebojte se, pořád je to lev, žádný hjundaj nebo podobné. I když je pravda, že jeden dva korejci se mi fakt líbí. Už jsem byl blízko tomu koupit jiný. Dokonce jsem byl už i na cestě. Ale 5008 řekla, že ještě není správný čas. Pořád tam auto stojí. Mám ho prokleplý, vím o něm celou jeho historii, jestli tomu mužů věřit... Ale hold pořád mám potřebu zkoušet zachránit to svoje první. Už jednou hrobníkovi z magnetu ujelo, tak snad druhý pokus bude taky úspěšný. A pokud nás v březnu STK nerozdělí, tak spolu překroutíme 18let společného ježdění. @Pepito úplně v pohodě. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.