Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Tak to se budu muset podívat, co píšou ke 406, protože si vůbec nevybavuju, že by se tam rezerva zmiňovala :myslim

Sice pochybuju, že by to na technické kontrolovali ( ale jeden nikdy neví ), takže spíš bych řešil, jestli nebude někde něco vadit, ale chápu Radima, že to chce mít v pořádku.

Odesláno
Před hodinou, Milan+ napsal:

Zavolej @Hugo Boss,ten ji mít bude . Jak jsem to dával já stačilo to otryskání a zpět nazout .

Jenže já mám v háji gumu, je popraskaná po těch 26letech pod autem. Nejdřív zkusím sehnat v okolí, potom dál. 

Před hodinou, Hafity napsal:

Takže pokud je ve výbavě "užovka dojezdovka", která se liší od ostatních kol, tak je to v TP :myslim  Tak to je pro mně novinka.... :roker

Jj mám to v TP.

IMG20241021194829.jpg

před 7 minutami, ozzy56 napsal:

pokud jsou dvě sady kol, rezerva je jaksi navíc :myslim, prostě dám do rezervy podle sezony buď letní kolo nebo zimní

Řeším to kvůli STK. Na půdě mám ještě původní sadu 13"plechů. Takže disků mám dost, co bych tam mohl dát. :D Třeba break, co před lety rušil kámoš měl plnohodnotnou rezervu. :myslim GTi od @AKCZ má zase dojezdovku, měl jsem ji jednou půjčenou, když mě praskly obě přední pružiny a leželo to na zemi. 

Odesláno (upraveno)

Cestou z práce jsem se stavil v místní likvidaci vozidel a hle, jedna rezerva v mém rozměru tam ležela přímo navrchu pneumatik. :super Po umytí dokonce vypadá nejetá, ještě má červený proužek po vzorku. :mrk

IMG20241022145044.jpgIMG20241022145055.jpg

Trochu péče z vnitřní strany a bude :super

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

Dnes přišlo stylově zabaleno 3.brzdové světlo. Už je v autě. ;) Díky :super :papa

IMG20241023161929.jpgIMG20241023162211.jpg

A jinak vrzání zezadu se začalo opět ozývat. Mám podezření na zadní pravý tlumič, je olezlý a když jsem houpal autem, tak bylo na něm cítit chvění. :myslim

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na zimních Barum Polaris 5
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Když dnes bylo tak hezky, :super

IMG20241109111344.jpg

Pomocník mi pomohl nasadit poklice. ;)

IMG20241109155321.jpg

Lehl jsem pod auto a vyměnil rezervu.

IMG20241109092248.jpg

Jenže to jsem asi neměl dělat. On ten @ozzy56 měl pravdu...

V 25. 9. 2024 at 8:23, ozzy56 napsal:

... jsi borec 👍, myslím to vážně, protože jak má auto 10 a více let začnou skoro každý týden překvápka..., no, každý týden nee, ale je to furt něco :papa

A to překvápko? Chybí mi kousek auta. :roll:bacha A hlavně je to celé nějaké okyslé. Což v létě, kdy jsem si hrál s prahy podle mě takhle nebylo... 

IMG20241109091934.jpg

IMG20241109091859_BURST001_COVER.jpg

Absolutně netuším, kde k tomu došlo. :myslim Nejsem si ani vědom, jestli při přezouvání tam ještě byl. Mohl by jste mě někdo navézt, kde sehnat a jak se správně jmenuje ten doraz? :myslim Nebo ho vykradu někde z vraku. :D @Ferry?? :myslim :mad:

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Kousek ho chybí, na zimních Barum Polaris 5
Odesláno

ahoj, ten držák dorazu upadával už na 205, prostě jednou to naložíš více, nebo kolo vletí do díry a ten držák upadne i s dorazem, protože po těch letech ho drží už jenom ta rez..., vařil jsem do těch míst pak velký JEKL (předtím udělat díru pro doraz),  ale hned vedle je nádrž--takže u benzínu musela ven, nebo vypustit a nalít dovnitř vodu :)

Odesláno (upraveno)

Tady to vapadá že by mohla spíš dolů náprava a rovnou repas, když už. Než se mordovat s nádrží.

Aha, ono to drží na kastli, no tak i nádrž.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

nádrž pryč kvůli svařování 😉, u dieselu jsem vařil i s nádrží (nejlépe plnou), jinak se dá ten JEKL vařit i s nápravou, ale bez ní je to samozřejmě lepší... (a udělat repas podle potřeby ?)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Tak to jsi mě potěšil... No nic zkusím se stavit u klempíře. Svářečskému umění neholduji. Repas nápravy nevím. Je pravda, že občas něco zezadu povrzne, co jsem bádal při přezouvání, tak to nejspíš dělal tlumič. :myslim No a v březnu STK. :roll 

Odesláno (upraveno)

není to zas velká hrůza--srovnat rozbruskou ten profil a očistit do kovu kde se bude vařit, jekl z obou stran uzavřít, vyvrtat otvor pro gumový doraz, jekl vložit dovnitř profilu a obvařit, vložit doraz, natřít základovkou a nějakým asfaltem

nejdřív změřit rozměry podle druhé strany, udělal bych obě strany, vaří se to dobře, bo ten jekl má stěnu snad 3mm, takže se klempíra-svářeč drží víc jeklu... 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Se divíš že Ti z toho upadávaj kusy ? Však to pořád mácháš jak kačera ve vodě to je auto a ne kačer nebo ryba aby to bylo pořád ve vodě tomu autu stačí ta voda co se na něj dostane provozem a ne to ještě máchat 8x do roka wapkou.🤣.  

A k těm sentimentálním kecům že první auto a první holka netvrdím že by se na to mělo zapomínat ale snad není důležité takové artefakty provozovat nebo skladovat doživotně nebo jo ???  První auto který sem jezdil byl Trabant 601 co s ním jezdila máti které jsem ho znárodnil v okamžiku kdy sem si udělal noty po cca 2 letech šel z baráku protože po nehodě byl bez OTP a bez OTP nešla udělat další STK  první auto který sem si koupil byla Š120 emko trochu poladěná ta šla z baráku po nehodě. První holka do baráku ani nedošla a byl konec,  první holka která došla do baráku se tu ohřála pár týdnů a pak jsem ji v záruce vrátil její mamince kdybych měl takový artefakty skladovat tak mě nestačí dvorek. 

A jak praví klasik z auta má člověk jen dvě radosti první když ho pořídí a druhou o moc větší když se ho zbaví. A na tom je spousta pravdy.

Odesláno

@Vena garážmistr "A jak praví klasik z auta má člověk jen dvě radosti první když ho pořídí a druhou o moc větší když se ho zbaví. A na tom je spousta pravdy."

S tím s Tebou nemohu souhlasit. Moje první auto byla Š110L se kterou jsem se velmi těžce loučil. S dalšími dvěma Š 120M a 206 1.4i už to bylo jiné. Teď mám 206cc což je moje srdeční záležitost a kterého se nechci zbavovat. Mám ho na víkendy a na výlety. Na běžné jízdy mám Rapida. :super

@radim.1008, omlouvám se za plevelení vlákna, ale měl jsem potřebu reagovat. :papa

Odesláno

@Vena garážmistr asi to mám hold jinak. ;) Je možné, že se ve něco zlomí. Trochu jsem přehodnotil, co bych chtěl. :myslim Nebojte se, pořád je to lev, žádný hjundaj nebo podobné. I když je pravda, že jeden dva korejci se mi fakt líbí. :mad:

Už jsem byl blízko tomu koupit jiný. Dokonce jsem byl už i na cestě. Ale 5008 řekla, že ještě není správný čas. :D Pořád tam auto stojí. Mám ho prokleplý, vím o něm celou jeho historii, jestli tomu mužů věřit... :myslim Ale hold pořád mám potřebu zkoušet zachránit to svoje první. ;) Už jednou hrobníkovi z magnetu ujelo, tak snad druhý pokus bude taky úspěšný. :nevimA pokud nás v březnu STK nerozdělí, tak spolu překroutíme 18let společného ježdění. :mrk

@Pepito úplně v pohodě. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...