Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Ty jsi strojař,či obráběč, trošku od fochu a tohle si necháš dělat? Zadní nápravy tady dělal kluk ve Slatinách,dokonce přes kámoše jsem mu dělal na tohle nějaké podložky excentrický vrtané.

Odesláno (upraveno)

Mě zase fascinuje, jak všichni by měli umět všechno, co umí druzí a být stejní. :myslim Potom by nebyly potřeba služby, když by všichni měli doma vybavení na všechna řemesla. Jo líbilo by se mi mít doma vybavenou dílnu se zvedákem, vyvažovačku, lakovnu, čalounickou dílnu atd. Jenže není na to prostor a vlastně ani moc chuť. Už ani auto nemeju u baráku, ale radši zajedu na wapku, kde je všechno připravený. ;) Tak prosím nesuď všechny lidi stejně podle sebe. Ne každý má stejné zkušenosti, znalosti, podmínky a různé možnosti. :papa

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno
před 9 hodinami, Milan+ napsal:

Mě fascinuje co tu dost lidí radí

co a jak a pak si vše nechají dělat.

v posledních letech jsem i já tento případ 🙄,  byly doby, kdy jsem nemoh' dospat a hned do dílny (garáže), mamka mi tam nosila jídlo a pití , jinak bych celý den nejed', furt cosi s autem, i když mu nic nebylo 🙉, jak jsem někde četl-zjistil nějaký zlepšovák do auta, hned jsem zaměstnal celou nástrojářskou dílnu 🙈, soustruh a frézka pamatují..., svařil jsem si to už sám,  no a dneska chci od auta jenom aby nastartovalo a odvezlo mě kam chci, nechci nic opravovat a třeba i na přehození kol si přivolám syna ať to udělá--aspon si spolu sednem, pokecáme a cosik vypijem 👍

Odesláno

Jsem ta tom podobně.... Už mi vadí práce v kleče (třeba destičky), o tom, že bych se pod tím vysloveně válel, už ani nepřemýšlím....  Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že to příjde, tak bych mu nevěřil.... :roker

Odesláno
před 12 hodinami, ozzy56 napsal:

v posledních letech jsem i já tento případ 🙄,  byly doby, kdy jsem nemoh' dospat a hned do dílny (garáže), mamka mi tam nosila jídlo a pití , jinak bych celý den nejed', furt cosi s autem, i když mu nic nebylo 🙉, jak jsem někde četl-zjistil nějaký zlepšovák do auta, hned jsem zaměstnal celou nástrojářskou dílnu 🙈, soustruh a frézka pamatují..., svařil jsem si to už sám,  no a dneska chci od auta jenom aby nastartovalo a odvezlo mě kam chci, nechci nic opravovat a třeba i na přehození kol si přivolám syna ať to udělá--aspon si spolu sednem, pokecáme a cosik vypijem 👍

Musíš brát v potaz to ,že už máš dost odděláno a jsi spokojený důchodce,taky se mi už nechce pod vším válet,ale člověk se musí hýbat. Ne tedy zrovna vleže pod autem. No jo no já ještě budu chvilku hákovat . Kdyby bylo postaru,tak už jsem v důchodu taky.

Odesláno (upraveno)

Náprava vyměněna. Středová trubka repas, do mých ramen nalisovaný nové čepy s ložisky. Vyměněny všechny čtyři silentbloky. :super

IMG20250628173023.jpgIMG20250628182753.jpgIMG20250628192915.jpg

Torzky nasazeny do původní výšky. Celá operace trvala 6hodin profíkovi, který se tím často zabývá. Žádná brzdová trubka nepraskla, vše šlo po těch letech po nahřátí, prostříkání povolit. S levou stranou trochu bojoval, pravá, která byla už trochu vyrezlá šla lépe. 

IMG20250628195748.jpgIMG20250628195939.jpg

Najeto 460km. Pažout se po letech pořádně vyvětral. A to i po dálnici. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na letních, repas zadní nápravy
  • O 4 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno
V 25. 12. 2011 at 14:00, radim.1008 napsal:

... Auto jsem koupil už 22.8.2007 přes bazar Trotina Auto s tehdy 66705km na tachometru...

Rok se s rokem sešel a máme tu plnoleté výročí ježdění se 306kou. :mrk Ano jsme spolu 18let a za tu dobu dojeli na 221388km. 

Jako malý dárek jsem dnes Pažouta alespoň opláchl. ;)

IMG20250822145703.jpgIMG20250822150152.jpg

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na letních, repas zadní nápravy a 18let spolu
  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...