Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motorkáři  

1 hlas

1. 1. Motorkáři

• Všichni to jsou hovada
      13
    • Taky jsem motorkář, taky jsem hovado
      10
    • Motorkářům uhybám - respektuju je
      34
    • Nijak mi nevadí
      21
    • Vždy se za motorkou otočim, miluju je
      13

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož jsem od mala motorkář, tak prodej mé mašiny pro mě byl docela tvrdej ořech :)

Kdykoliv se na nějakej novinářském serveru objeví nějakej článek o nehodě motorkáře, hned se tam sesype kopice velice inteligentních \"plechovkářů\", kteří mu to přejí a nadávají na motorkáře. Proto bych také chtěl slyšet Váš názor jaký názor máte na motorkáře Vy?

27850654:jpeg_preview_large.jpg

Odesláno

Názor bys rád, jo? Já jsem na \"motorce\" naposledy seděl asi v patnácti na babettě, a to jsem jel jenom po zahradě :D. Prostě mě motorky vůbec neberou, ale nemohl jsem se dočkat, až budu mít řidičák na auto.

V zásadě mi motorkáři nevadí, ale jezdím s tím i hovada = DDO. Ať si každý jezdí, jak chce, ale bojím se, abych se nezapletl svým nepřičiněním do nehody ... jistě by nebylo příjemné, když by mi oknem do auta někdo vletěl ... Už to začíná jezdit, to znamená víc čučet do zrcátek, ač jsou někdy nepostřehnutelní.

Edit: taky za třetí, uhýbám, aby se náhodou něco nestalo ;)

[upravil dne 26/3/11 21:09 MilanF1]

Odesláno

Bohužel, z tvých možností se nedá vybrat, protože je část motorkářů kteří jsou normální a ty respektuju a třeba je i poučtim nebo jim bliknu že je přede mnou volno, a pak je tu část kteří jsou hovada a těm uhýbám strachy aby mě nevzali sebou do nějaký nehody, fakt je to jenom o lidech a bohužel je to stejný i v případě plechovek.

Odesláno

Mně osobně motorky nevadí, mám je rád, ale jenom tak na podívanou, osobně bych na to nevlez. V 7 letech mně jedna srazila a málem jsem přišel o nohu. Jinak bratranec na motorkách jezdí a už měl jednou vážnější nehodu, jen z toho důvodu že mu dědek nedal přednost s trabantem. Jinak někdo jezdí jak má, jinej to přehání. Já osobně se cítím bezpečněji na 4 kolech.

Odesláno

Já jezdím od 7 let, začínal jsem na fichtlu, přes motorcross a \"supersport\" (dváca) ale prostě vždycky mě dostávaj ty lidi co se na nás dívaj skrz prsty, vytlačujou nás ze silnice, schválně jezdí ve středu aby se nedali předjet, atd.

Odesláno

jezdím někdy od 13 let (cross po polích :D), v 15 pionýr, v 18ti Jawa 350/632, ve 23 VFRo (viz link v podpisu)...

Je to něco mezi životním stylem (zarputilí, zarostlí, neoholení chlápci) a nenahraditelným koníčkem :)

Jezdí každý sám za sebe... a je jedno v/na čem ;) (ale hovada to jsou :D)

Ovšem z ankety mám nejblíže ke dvojce :D

Odesláno

Motorky respektuji od dob kdy jezdim autem.

Zacal jsem jezdit na motce davneji ale myslim ze hodne ridicu za volantem si rika\"kurva on chce byt rychleji na miste nez ja?Tak to ani omylem\"

Je to smutny ,ale nejlepe se mi jezdi po Nemecku.

Tady jsou ridici na motorky prasata a zaslouzili by par facek a nekteri i palkou po kolenach....

Odesláno
ale prostě vždycky mě dostávaj ty lidi co se na nás dívaj skrz prsty, vytlačujou nás ze silnice, schválně jezdí ve středu aby se nedali předjet, atd.

Jezdí jak jezdí, předjíždějí přes plnou, a úplně zbytečně, aby si pak mohli na benzínce pokecat.

Ale nejhorší jsou ti ubrečení \"každý nám, chudáčkům, ubližuje...\"

Odesláno

Nemám je rád, leckdy mi z nich naskočí husí kůže. Leč pokud jsou slušní, respektuji je. Nemám problém jim udělat prostor. Leč nejeden z nich si to vynucuje.

Odesláno

Nemám rád tyhle témata připadají mi naprosto nesmyslný. Ješte bych je pochopil na nějakým motorkářským serveru, ale na plechovkářským? Konec konců, bych si jako motorkář, nedokázal žádnou z odpovědí vybrat.

Odesláno

Pokavaď nějakým způsobem neohrožují mě nebo provoz na silnici, tak mi nevadí. Ale zrovna předevčírem jsem jel, za mnou motorkář - teda ne za mnou, téměř vedle mě, pořád se mi držel u zadních dvěří a to mě pěkně točilo. Pak jsem mu uvolnil cestu ať si klidně na 50tce jede 100, magor :).

Odesláno

Zajímalo by mě, jak se dá motorka vytlačit ze silnice.

To když motorka předjíždí auto, tak auto pojede natolik vlevo, že se tam motorka nevejde? Vždyť motorka má o tolik větší zrychlení, že auto přejede v krátkém čase, než auto stačí zareagovat. Předpokladem je, že auto ví, že je za ním motorka a že bude předjíždět. Tady je možná problém v tom, že motorka se přiblíží příliš rychle (např. vyšší rychlostí, než je povolená), a auto si to v tom okamžiku ještě nevšimne.

Spíš to vidím jinak. Motorky nerespektují pravidla ani slušnost, berou jízdu jako adrenalinový boj. Dokud vyhrávají (předjíždějí), vše je OK, a když se něco nepovede, vinen je řidič auta.

Je to vůbec otázka, zda silnice je pracoviště, bojiště, anebo prostor pro cestu do práce, na nákup.

Takže ještě shrnu:

na motorkách mi nevadí rychlá jízda.

Vadí mi, když jsou ubrečení - ukřivdění. Taky mi vadí jejich zbytečná hlučnost.

Odesláno

P607Olda> Nemusí vždy předjíždět motorkář; Takhle mě \"zavřel\" pickup plný zedníků v montérkách a měli z toho celkem prdel... ;)

Ale souhlasím. Proto nemám laďák a držím hubu :)

Odesláno

Olda to vystihl přesně. Proto jsem volil jedničku, i když to není vůči některým motorkářům spravedlivé. Dovolím si přirovnání k cikánům. Taky jsou házeni do jednoho pytle, přestože někteří jsou jiní...

PS: Když jezdím na scooteru 50ccm, to se taky počítám??? :aut

[upravil dne 26.3.2011 22:27 Peta]

Odesláno

Zavřel - znamená předjel, zařadil se a tím Tě donutil zpomalit? Zřejmě se jednalo o jízdu v koloně. To je nepříjemné a nesprávné.

Na druhé straně, auta navzájem si to dělají často, viz moje příspěvky o jízdě v koloně Mohelnice - Zábřeh (takže si to neber osobně).

Odesláno

Na motorce nejezdim a jsem cistokrevnej \"plechovkar\" ale s motorkarema mam vesmes dobre zkusenosti ;) Respektuju je a oni me.. je to jen o \"jizdni\" domluve (nevim jak to popsat) .. nebavim se o tom ze silnicni pravidla maji platit pro vsechny stejne ale motorky proste beru jinak a nemam problem je poustet kdekoli i na plne care..

Odesláno

P607Olda> ne, předjížděl a když měl čumák na úrovni mého tak vzal volantem prudce doprava za bouřlivého povzbuzování ostatních dělníků...

ozzy56> opravdu? vsadím se, že bys měl raději známé mezi lidma co jezdí sporty...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...