Milan+ Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Kde mám hledat odvzdušnovací šrouby na motoru 2,2Hdi a kolik jich tam celkem je,pokud tam nějaké jsou. Citovat
marko306 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 odvzdušňovák by mal byť na najvyššie vedenej hadici. Citovat
Milan+ Odesláno 18. listopad 2010 Autor Odesláno 18. listopad 2010 Nikdo neví přesné umístění? Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 jedno u termostatu a jedno je u prepazky mezi motorem a kabinou v mistech rozvodu ,aspon u meho 3litru to tak je a myslim ze je to stejne Citovat
Milan+ Odesláno 19. listopad 2010 Autor Odesláno 19. listopad 2010 Tak u toho termostatu jsem to našel,je to modrá čepička a na te přepážce se musím ráno kloudně podívat,ještě jsem něco našel na chladiči,ale jde to otočit jen o čtvrtinu a nic z toho neteklo. Citovat
Milan+ Odesláno 20. listopad 2010 Autor Odesláno 20. listopad 2010 Tak já hotovo ,trubky dole u Webasta přehozeny,překvapilo mě ,jak je možné ,že jsou tak rezavé a to zvenku,auto bez stopy koroze ,ale tohle po tuknutí šroubovákem děravé. Též odvzdušněno a jiný odvz. než na termostatu tam není,nebo jsem ho nenašel a vše je v poho.Po nalití a odvz.hladina na stejné výši jak před vypuštěním,myslel jsem ,že vyteče celý systém a byly to puze 4litry co vytekly. Tak ted doufám,že ty trubky už tam budou navěky. Citovat
Milan UL Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Jsou tam dva-ta modrá čepička a ten zezádu na chladiči ( pod tou el. krabičkou) jak jde otočit jen o čtvrt otáčky. Musí se víc zabrat kleštěma, a pak už to teče.. Hlavně opatrně. I když ted už to asi bude odvzdušněné. Citovat
Milan+ Odesláno 1. prosinec 2010 Autor Odesláno 1. prosinec 2010 Myslíš jako kleštěmi povytáhnout? Po pootočení i když se kejklá,tak ani kapka nešla ven. Citovat
JirkaBe Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 Taky bych potřeboval poradit jak na ten odvzdušňovák na chladiči? Jde pootočit o čtvrt otáčky a nic víc? A ani kapka. Citovat
golias Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 já ho taky potahal kleštěma, otočit a povytáhnout. Jinak trubky u nezávyslího jsem měnil před 14 dny, byly zhnily na sračku, koupil jsem v Baumaxu měděnou a naohybal podle starých, vyšlo to na 290.- Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. březen 2011 Odesláno 15. březen 2011 Tak koukám, že ty trubky u nezávislého topení mají shnilé asi všichni. Já jsem pod to vlezl v sobotu a když jsem viděl v jakém to je stavu, tak jsem si říkal, že to snad ani není možné, celé auto celkem v pohodě a tady taková paseka. Asi konstrukční vada, ono to hnije v místě, kde jsou ty trubky spojený a sbodovaný k tomu pásku. Tak na to asi taky vlítnu, než nekdě vyteču Goliasi dobrá rada s těma měděnejma trubkama, kouknu co stojí originální a pak se rozhodnu. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. březen 2011 Odesláno 15. březen 2011 Hmmm tak to je fakt hodně. To půjdu do ty mědi nebo jiný samovýroby. Citovat
jiri2105 Odesláno 20. srpen 2019 Odesláno 20. srpen 2019 Hledám jak pořádně odvzdušnit chlazení a našel jsem že měníte webasto trubky za měděné. Tak jako já.. Přidal jsem radeji do okruhu kapalinu proti elektrolíze. Nedělala Vám ta měď s hliníkem po čase neplechu? Hlava nebo chladič zacpanej? Téma staré 8 let, tak jestli ještě někdo bus neměnil za novější teda... Foto co jsem dal... možná někomu pomůže Citovat
Kratoman Odesláno 7. červenec 2024 Odesláno 7. červenec 2024 (upraveno) Ahoj,trubky z nerez vlnovce jsem koupil za 600 na https://www.topeninejlevneji.cz/instalace-a-rozvody/215-nerezova-vlnovcova-hadice-dn12-1-2-999570.htmluž naohybané. Měď bude pevnější ale,,,,, Odvzdušňováky jsem našel dva,děkuji za rady! Autobusum zdar Upraveno 8. červenec 2024 uživatelem Kratoman Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 Divný, předchozí příspěvek po osmi letech a teď po dalších čtyřech letech. Nevěřím že jakákoliv oprava textu něčemu pomohla. pavelu96 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.